BANANA PANCAKES

DSC_3981DSC_3990Jag har skrivit om detta busenkla recept förut, men bananpannkakorna förtjänar ordentligt med uppmärksamhet. De är ju så busenkla att göra och så goda att moffa i sig!

Ingredienser till 6 små pannkakor, lagom till 1 person:

1 mogen banan
2 ägg
0,5 dl kokosflingor
lite kardemumma
en nypa salt

Gör såhär:

Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Stek pannkakorna (0,5 dl smet per pankis brukar vara bra) på hög värme i lite smör. Servera dem med exempelvis jordnötssmör (jag blandar ut det med lite vatten så att jag kan ringla det över pannkakorna), kokosflingor och färska bär.

Fler frukostar du kanske gillar: Choklad- och kokoschiapudding. Morotsgröt. Acaibowl. Scones.

Translation: Banana pancakes, so easy and so good. Ingredients: 1 ripe banana, 2 eggs, 4 tbsp shredded coconut, a pinch of cardamom and a pinch of salt. Blend all of the ingredients and fry the pancakes on high heat. Serve with peanut butter ripple, shredded coconut and fresh berries. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • bananpannekaker <3 <3 <3
  denne oppskriften er jeg så glad for at du delte den gangen, og nå for at du minnet meg på den igjen!

  marire 2015-03-07 21:24:58 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Åh, tack för tipset! Jag undviker gluten så detta var verkligen ett toppentips!

  Anna 2015-03-04 16:16:19
  Svara
 • bananpannkakor <33 jag brukar ha gurkmeja i (vilket kanske låter knäppt) men det blir någon satans god smak (omnom) och så blir de helt gyllene och fina. tips!!

  Hannah 2015-03-04 15:40:45
  Svara
 • ett till tips är att steka i kokosolja! köper den ekologiska från kung markatta (som ska vara den ”mest” ekologiska), så jäkla divine kombo med bananpannkakor

  Sarah 2015-03-04 13:52:57 http://sarahfreilich.se
  Svara
 • Det går att göra såna här pannkakor utan stavmixer, jag brukar bara mosa ihop allt med gaffel och det fungerar utmärkt men det kanske blir mer bitar än om man mixar den helt slät.

  Ingrid 2015-03-04 13:31:08
  Svara
 • Åh vilka fina bilder! Du är så himlans bra på att fota och få med ljus och känslor :)

  Frida 2015-03-04 12:14:41 http://weareallstoriesintheend.blogg.se
  Svara
 • ser SÅ godt ut.

  mariell 2015-03-04 12:12:58 http://hjartesmil.com
  Svara
 • ett tips är att ha kanel och havregryn i, och äta kessela/kvarg och hallon till! jättegott.

  vera 2015-03-04 09:35:21
  Svara
 • älskar bananpannkakor, saker som är nyttiga, enkla och framför allt svingoda = bästa sakerna

  linnéa 2015-03-04 09:31:26 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Sååå bra recept! Flora! Jag har ett ämne jag skulle önska att du tog upp i något av dina diskussionsforum. På min arbetsplats så finns det en man (eller flera) som typ har fått för sig att det är okej att ta på mig. Alltså inte som i dom tafsar på ställen dom inte borde men dom tar obehagligt på mig, alltså typ masserar-tar på mina axlar när dom pratar med mig. Går inte riktigt att förklara. Har sagt till dom: ”sluta ta på mig” men dom bara skrattar och säger att jag är överkänslig. När jag berättade detta för några dagar sen för min pojkvän så blev han flyförbannad, likaså när jag pratade med min mamma. Och dom säger: ”säg åt dom”, men om dom inte lyssnar? Fast jag ryter och skäller (och när jag sedan skäller säger dom att jag inte har respekt för äldre). Känns så himla knäppt. Det här är liksom vuxna människor. På en arbetsplats. Gosh. Så min önskan är: snälla (om jag inte kanske redan missat det) kan inte du ha ett ämne där vi diskuterar diskriminering och mobbing bland VUXNA människor. För det förekommer ju.

  A 2015-03-04 09:08:35
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   men usch vad jobbigt!!!! jävla män alltså! skriver upp det på listan över diskussionsämnen. puss

   Flora Wiström 2015-03-04 09:42:37
   Svara
 • Love banana pancakes! I like them with lemon juice and sugar :) x

  Daria 2015-03-04 08:37:38 http://www.dot-daria.blogspot.com
  Svara
 • Nom! Verkar asenkla ju! Ångrar lite att jag inte använde min sista, brunprickiga banan till detta istället för att skiva på gröten hehe. :)

  Agnes {Cashew Kitchen} 2015-03-04 08:30:12 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • I used to make this all the time last year, but with vanilla essence and cinnamon (and when I felt like giving myself a treat I would put one on top of toast bread with chocolate spread). I don’t know why I stopped making these, they were really good!

  Rosa 2015-03-04 08:10:43 http://www.rosemarynotes.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!