RECEPT PÅ TVÅ SMOOTHIE BOWLS

Smoothies förtärs allra bäst i skål med sked, men det vet ni väl redan. Här kommer två recept på smoothie bowls. Hepp hepp!

DSC_5723

CHOKLADHISTORIA
med jordnötssmör och carob

Mixa ihop:
1 banan
1 dl frysta hallon
2 msk kakao
1 msk carobpulver (likt kakao, men sötare)
1 msk acaipulver
1 tsk chiafrön
1 msk riven kokos
1 urkärnad färsk dadel
en skvätt växtmjölk (jag tog havre)
1 msk jordnötssmör
1 nypa havssalt

Toppa förslagsvis med:
Bananslantar, siktad carob, kakaonibs, färska dadlar och jordnötssmör.

Det går såklart bra att göra en chokladsmoothie utan vissa av ingredienserna ovan. Utgå från banan, kakao och jordnötssmör och tillsätt sedan de ingredienser du har hemma.

DSC_5847

GRÖN SMOOTHIESKÅL

Mixa ihop:
Fryst mango
Fryst grönkål
Avokado (jag använde fryst)
Hampaprotein
Riven ingefära
Limesaft
Vatten till önskad konsistens

Toppa förslagsvis med:
Müsli, bipollen och mangobitar.

Ibland får jag ett akutsug efter en grön smoothie. Fryst spenat eller grönkål funkar prima tillsammans med söta ingredienser så som mango eller ananas. Jag brukar alltid mixa olika ingredienser utan att mäta upp dem, så du för höfta och smaka av. Äpple, selleri och gurka är andra toppenförslag. Och mynta. Äääälskar mynta.

Testa även:
Acai bowl.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Asså testade chokladhistorien nu…sååååå goooood!! Hur äter du den, typ till frukost eller mer som dessert? kram o tack för bra recept!

  Christine 2015-08-11 17:11:36
  Svara
 • Helt orelaterat till inlägget, men jag måste fråga en massa frågor då du verkar ha det perfekta livet i detta hänseende: har du någonsin haft några komplex över ditt utseende? Jag menar inte ”ful-dagar” utan att du haft någonting med ditt yttre som du koncentrerat stört dig på. Hur blev du i sådana fall av med det? Jag är nämligen inte tillfreds med mitt utseende alls, har komplex för flera saker i mitt ansikte och skulle aldrig våga gå osminkad så ofta som du. Du ser ju väldigt perfekt ut även utan smink, men jag inbillar mig att det inte Bara har med det att göra, utan att du troligtvis även har en sund och avslappnad inställning till ditt ansikte. Hur tusan får man det? Har du alltid varit lugn med att visa dig utan smink? Jag känner mig liksom inte bara generellt ful, utan jag tänker att så fort jag går utan smink så kan jag liksom inte sluta tänka på att jag inte tillfört den balans till mitt utseende som krävs för att jag ska vara snygg (typ att dölja att jag har rätt smala läppar med läppenna och därmed även ta bort lite av min rätt stora haka). Och det handlar egentligen inte enbart om att jag är rädd för att utsätta andra för min fulhet för ärligt talat tror jag inte folk bryr sig, utan mest handlar det faktiskt om att jag inte gillar att gå runt och vara ful. Ibland kan jag sminka mig trots att jag vet att jag inte kommer träffa någon på hela dagen, bara för att jag ogillar känslan av att känna mig ful så himla mycket. Kan liksom inte slappna av till 100 % om jag känner mig ful. Så, för att tydliggöra: har du haft specifika komplex? I sådana fall: hur blev du av med dem? Och hur lärde du dig att bli avslappnad med ditt utseende och klara dig utan smink? Känns poänglöst att fråga någon som är snygg eftersom du troligtvis aldrig haft något att störa dig på, men jag gör det i alla fall.

  Malin 2015-08-10 13:56:47
  Svara
 • Blir det bara en podd???!!??!?!??!

  Anonym 2015-08-10 12:58:07
  Svara
 • Ååh den gröna smoothien såg ju för god ut!

  Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf 2015-08-10 10:50:39 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • hemskt & säga, men den där gröna historian lär nog ha svårt att stjäla showen i detta inlägg (smiley med hjärtögon som tittar på chokladsmoothien) !!

  ELIN BERLIN 2015-08-10 08:44:16 http://www.1nightinberlin.blogspot.com
  Svara
 • gud, den där chokladhistorian ser sjukt mäktig ut. som i awesome. http://singmyspring.blogspot.com

  e 2015-08-10 08:14:15 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!