EN LISTA OM BLOGGANDE

Hur länge har du bloggat?

Sedan mars 2007. Då var jag tolv år och kunde skriva såna här intressanta saker:

gammalt blogginlägg

Och såg ut såhär:

collage1

På vilka sajter?

Blogg.se, Spotlife, Devote och sedan två år tillbaka här på Metro.

Vad är det bästa med att blogga?

Att jag kan jobba varifrån jag vill. Att det är ett CV och leder till andra jobbuppdrag. Att jag har ett bloggarkiv som jag kan gå tillbaka och läsa i. Att jag kan tjäna pengar på det jag älskar, alltså att skriva, fotografera och illustrera. Att jag har en personlig hejarklack och får kontakt med så många fina människor. Att jag har möjlighet att påverka och uppmuntra människor. Och att jag ibland får typ champagne utanför dörren. :-)

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?

Jag såklart, med en Nikon D750 och 50mm f/1.4. Men outfitbilderna står Felix ibland för. Och såklart en del kompisar när jag ber dem.

flora wiström

Och det sämsta?

Att jag outar mig själv så mycket och att bekräftelse är en jävla drog. Men jag har aldrig känt mig så ärlig och naken mot er som jag gör nu för tiden, vilket ju känns fint. Ett annat minus är att jag sällan är helt ledig, vilket går ut över exempelvis Felix. Och så är det tråkigt att bloggandet fortfarande inte riktigt tas på allvar som ett yrke.

Har du lärt känna någon genom bloggandet?

Typ en tiondel av mina vänner! Exempelvis Frida och Sara.

Vilket blogginlägg har du fått flest kommentarer på?

I allmänhet kommenterar ju folk extremt lite nu för tiden. Kanske typ fyra promille av alla som läser </3. Men diskussionsinläggen brukar alltid gå varma, sexinlägget har 205 stycken!

DSC_2544

Hur många läsare har du i månaden?

Ca 45 000 användare (unika besökare) enligt Google Analytics. Det är typ tre och en halv Globen, vilket är helt galet när jag tänker på det. Herre min skapare. Så glad för att du läser <3

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?

Efter frukost och innan lunch. Dvs mellan 9-12.

Nämn en blogg som du tycker mycket om.

Green Kitchen Stories.

Vilket är det bästa bud du har fått?

Allt som är ätbart :-) Fick exempelvis det här budet från Rydbergs för några månader sedan:

DSC_6036 DSC_6044

Jeez Louise.

Och det konstigaste?

Behövde hacka mig igenom ett isblock för att komma fram till en chokladkaka en gång. Märkligt. Men en sak jag verkligen ogillar är när jag får ett bud med typ 1 flaska bubbelvatten. Seriöst, varför tära på vår miljö genom att skicka en flaska vatten med bilbud till mig? Not cool. Sluta upp med det omedelbart.

DSC_0565

Hur ser du ut när du bloggar?

Jag sitter på knä med krökt rygg eller ligger uppstöttad i sängen med några kuddar bakom mig. Alltid med dålig hållning, alltid med kisande ögon.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Runt tolv stycken.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Det är svårt att säga eftersom det är så många olika moment: Ta bilder, redigera bilder, skriva bildtexter, svara på mail och kommentarer och sköta sånt som är relaterat till bloggen, typ samarbeten och Podcasten och min Instagram. Och det beror såklart på om jag skriver en reseguide eller om jag lägger upp Photo Booth-bilder. Men jag lägger nog runt sex timmar om dagen på bloggisen.

Kan du leva på din blogg?

Japp!

Har du några gamla headers på lager?

Jajamen! *Trumvirvel*

EPSON MFP image headeraugusti headerjuli13 header1

Nämn ett gammalt blogginlägg som känns.

Nisse.

Hur länge kommer du blogga?

Så länge jag har lust. I nuläget kan jag inte se något slut på’t!

Translation: A list about being a blogger. Translate the post here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Vilken otroligt härlig lista! Kul att läsa.

  Clara Edvinsson 2015-09-10 11:02:17 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
 • Hej fina Flora!
  Var har du köpt påslakanet med citronerna? Super fantastiskt!
  Kramis

  Linnéa A 2015-08-17 15:43:16
  Svara
 • Kul lista! Hoppas fler bloggare hakar på :)

  Spunky 2015-08-14 00:30:49
  Svara
 • Hur funkar det när du från pr-grejer levererade till dörren? Har de tagit kontakt med dig innan eller kommer de bara helt random och lämnar grejer? Eller när du får gratis produkter?

  clara 2015-08-13 10:26:21
  Svara
 • Håller med om det som de andra skriver, att man måste skriva i varje gång. Plus det är ännu jobbigare från mobilen!

  Men så bra blogg. Känner igen alla headersen <3

  Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf 2015-08-12 01:19:16 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • aaah, bloggat sen du var tolv eller!? när jag var tolv visste jag knappt vad internet var, haha! fast sen är ju jag lite äldre än dig med iofs ;)

  ISA 2015-08-11 23:30:49 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • haha, känner igen alla headers! #dinbloggärberoendeframkallande

  Matilda 2015-08-11 22:52:51 http://matildasblog.se
  Svara
 • Hej Flora!! Får så dåligt samvete att jag aldrig kommenterar, förlåt!! Har dock försökt att gottgöra det lite genom att kommentera på din instagram, hoppas det gills…
  Upptäckte din blogg för ett halvår sen och har följt dig sen dess, gillar den och dig massor! Sköt om dig! kramar Ida

  Ida 2015-08-11 21:23:37
  Svara
 • Vilket härligt och grymt bra inlägg, helt underbart. Tänk om fler kunde svara på samma!! :D
  Det jag inte hajar är ,när bloggare säger att dom kan leva på en blogg, HUR gör dom då? HUR och VAD är det dom får betalt för? Inläggen med marknadsföring eller reklambanner på sidorna av bloggen?!

  Diana 2015-08-11 20:08:48 http://lamadre.se
  Svara
 • Vilken fin lista du har gjort! Ha det bra.

  Nilla Tankebubblor 2015-08-11 19:59:34 http://tankebubblor.blogg.se/
  Svara
 • åh dina headers, känner igen allihop. Den tredje uppifrån tycker jag är så himla härlig!
  kram fina flora

  alma 2015-08-11 19:58:43
  Svara
 • På riktigt BÄSTA bloggen<3333

  Hanna 2015-08-11 19:36:12
  Svara
 • Bara av intresse för ren statistik: hur många kommentarer fick du på ett genomsnittligt inlägg för ett respektive två år sedan och hur många får du idag, generellt sett? Din blogg blir ju bara bättre och bättre, troligen har bloggens roll förändrats markant och läsarkulturen också. Sedan läser många från mobilen och där är det krångligt att knappa in en kommentar. Jag själv skriver detta från telefonen och önskar att jag hade tangentbord nog att göra en ordentlig utläggning om vad jag menar med att bloggens roll förändrats…

  Rebecka 2015-08-11 18:58:34
  Svara
 • woopwoop ”i nuläget ser jag inget slut på det” gör ju en glad som 17 :))))

  Henrietta 2015-08-11 18:41:40 http://henriettaochjohanna.blogspot.no
  Svara
 • Tack för dina fina blogg! Du är grym.

  Emma 2015-08-11 18:11:52
  Svara
 • Tack för att du bloggar och inspirerar! Din blogg är alltid den första bloggen jag kollar :)

  Anna 2015-08-11 17:54:15
  Svara
 • Älskar din blogg. Fint att du är så öppen ju men fattar att det samtidigt kan vara svårt. Men ändå, fint att dela <3

  Li 2015-08-11 17:23:33
  Svara
 • Jag tror att en av anledningarna till att folk kanske inte kommenterar jättemycket är att det är himla krångligt här på metromode eftersom en måste skriva in sina användaruppgifter VARENDA gång det är dags för en kommentar. Det är sjukt störigt, så det får du gärna ta med dig till de som har hand om bloggarna på metro :)

  Paula 2015-08-11 16:57:36 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Du är ju bäst!!! Helt klart min favoritblogg, av alla. Min förebild är du också. Meeeen när kommer nästa avsnitt av ponden? Har väntat och längtat som en galning! Kraaam

  Hedvig 2015-08-11 16:44:05
  Svara
 • Du är en av mina bästa bloggare. Du har en sjukt fin blogg som känns lika lyxig som ett magasin som andra stora bloggar MEN för att den delen inte bli opersonlig och ytlig. Så himla bra blandning mellan allt. Du är en himla stor inspiration, jag har läst din blogg så länge att det nästan känns som att jag känner dig. Har alltid varit dålig på att kommentera (vet inte varför?!) meen vet själv från den lilla lilla tiden jag bloggade att kommentarer var det bästa som fanns så ska bli bättre på det! KRAM

  linnea 2015-08-11 16:06:58
  Svara
 • Kommenterar alltför sällan trots att jag själv saknar tiden då man fick tio gånger så mycket kommentarer med tio gånger så få läsare, typ. Men har läst din blogg sedan du var med i podcasten Källan och tycker du gör ett grymt jobb – proffsigt, ödmjukt, kvalitativ. tack!

  Ulrika 2015-08-11 15:55:29 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Och vi är så glada att du skriver. <3

  Ellen 2015-08-11 15:20:25
  Svara
 • Hihi, känns lite extra när en inser att en läst medan du fortfarande hade de gamla header-bilderna. Första gången jag klickade mig in på din blogg hade du precis tagit studenten, om jag minns rätt. Himla fint ju!

  Loe 2015-08-11 14:57:26 http://loeandersson.wordpress.com
  Svara
 • Asså åh måste ju vara sån himla guldgruva att kunna kolla tillbaka på 8 års bloggande och liv och levande, och se hur en har förändrats över tiden. Dessutom tycker jag – om en får vara sån att en delar med sig av subjektiva åsikter – att det är sjukt imponerande att du har så mycket erfarenhet och lägger ned så mycket tid och energi på bloggen. Så proffsigt. Och tack för det, då du har en fantastiskt fin blogg som jag själv verkligen verkligen älskar att läsa <3

  Frida 2015-08-11 14:43:30 http://weareallstoriesintheend.blogg.se
  Svara
 • Alltså såå söt på svartvita headern! :D

  ethel 2015-08-11 14:27:12 http://ethel.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!