Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

SKRIVRESAN TILL HÄLSINGLAND, DAG 1

DSC_7971

I måndags kom fram till huset vid niotiden, efter att ha vrålat ut alla våra hemlisar på Härjedalingenbussen. Jaana lagade bönbiffar och jag fick sitta på en stol och titta på. Min feber gjorde mig helt groggy.

DSC_7974

Vi gjorde en brasa i kaminen och konstaterade hur frikkin glada vi var att vara framme.

DSC_7975

Nom nom nom.

DSC_7978

Jag fick Att Skriva av Marguerite Duras i tidig födelsedagspresent av Yrsis. Så himla himla glad för den. <3 För ett år sedan skrev jag om hennes bok Älskaren.

DSC_7980

Morgonen därpå vaknade vi upp i ett hav av täcken och kuddar.

DSC_7985

Vi klädde på oss och gick och hälsade på fåren.

DSC_7989

Tjena, läget?

DSC_8001

Tisdagsmorgonen var sval och solig.

DSC_8007

Sedan gick vi in till centrum för att handla mat. Stannade på bron och tittade på forsen.

DSC_8005

FÖR vackert. Och mäktigt.

DSC_8011

Hej hej morgonsolen.

DSC_8015

När vi kom tillbaka efter handlingen var den frukostdags.

DSC_8020DSC_8036DSC_8027

Surdegsbröd yoghurt ägg avokado frukt nötter kaffe yeah yeah wow wow.

DSC_8065

Fast sedan kunde vi inte skjuta upp det längre: Det var skrivdags.

DSC_8052

Yrsa pausade då och då med att lägga sig i barnet. Detta skulle komma att bli en återkommande grej under hela vår vistelse.

DSC_8056

Då och då hade vi uppläsningar. Det kändes tryggt och fint att få dela med mig av det jag skrivit, och att få ta del av deras texter.

DSC_8088

På eftermiddagen, efter att vi hade druckit kaffe med min morbror som bor alldeles intill,  tyckte vi att det var dags att ackompanjera tangentknattrandet med varsitt glas rosé.

DSC_8094

Jag fick ett telefonsamtal från en kille jag gillar.

skrivresa

Skål rå!

DSC_8080

När solen gick ner bakom träden så var det dags att röra oss inåt.

DSC_8109

Undertecknad var brasansvarig.

DSC_8113

Och Yrsa förberedde middagen. Palak paneer skulle det bli. Hon gjorde liksom egen paneer?!

DSC_8117

OCH egna naanbröd. Vilken lyx va. Här är receptet till hennes palak paneer och här är receptet till naanbröden.

DSC_8127

Vid elvatiden kröp vi upp i våran säng och så var den Hälsinglandstisdagen slut. En alldeles perfekt sådan.

Tranlation: Yrsa, Jaana and I went to Hälsingland to write for a couple of days. This was day 1. We sat outside all dag, and Yrsa made Palak Paneer for dinner. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • är det någons hus eller hyrde ni? kraaaam

  amanda 2015-09-13 16:58:14
  Svara
 • kolla min spegelbild i din dator????? lol <333

  Jaana 2015-09-11 16:49:42
  Svara
 • menååååå orkar inte vad fint det var!!! <3

  yrsa 2015-09-11 11:22:14
  Svara
 • Väldigt fint och ser på något sätt så idylliskt ut. Stort plus att ha med vänner som en kan dela texter med och få feedback.

  Anna María 2015-09-11 07:06:58 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • fan vad fint att du insuper sverige så mkt fu kan. snaaaart blire andra bullaaaar

  Vicky 2015-09-11 04:46:23 http://vickys.se/
  Svara
 • att vakna upp bland kuddar, täcken och vänner. Fy tusan vad fint!!

  ISA 2015-09-10 23:43:20 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • sååå mysigt! och vill ha NAAN nuuuu. http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-09-10 19:55:49 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Hej Flora! Det är så att jag behöver akut-kärleks-hjälp-tips och du är ju alltid bra på sådant! Jag har gillat en kille sedan Valborg och nu så tror jag att jag är kär i honom. Vågar inte ens titta honom i ögonen längre för att jag rodnar bara. Vi har hånglat ett par gånger på fest och hängt efter skolan och så. Men det var i våras och då verkade han verkligen gilla mig, men sen blev det sommarlov och vi tappade kontakten. Och när skolan började igen så vågade vi liksom knappt prata, han är med sina vänner och jag med mina. Dock har han börjat umgås mycket med min bästis, som han nu mera delar lägenhet med (vi går alla på samma gymnasielinje och skola) och dom är bara kompisar, min bästa vän har pojkvän. Men! De kommer att göra slut snart och jag är så himla himla rädd att min bästis och killen ska bli kära i varandra och att jag kommer ångra mig för restan utav livet att jag inte gjorde något innan. Jag vet bara inte vad eller hur. Vill närma mig honom med det har blivit så stelt mellan oss men samtidigt så känns det som att han känner samma sak. Du vet, när båda håller kvar blicken lite för länge och det liksom känns. Vad vet jag inte, men det känns. Och jag kan inte heller skriva till honom på facebook, för vi är ju ändå vänner. Brukar vara så himla bra på att flirta och få till det men nu är jag helt hjälplös. Är oerhört tacksam för svar!! Kram.

  Sara 2015-09-10 19:46:45
  Svara
 • Jag tror bestämt att jag också måste ta en kompishelg i Hälsingland, men det får nog bli med träningstema istället. Så underhärligt!

  traningsgladje 2015-09-10 18:00:50
  Svara
 • Ser kjempekoseleg ut!

  Synnøve 2015-09-10 17:40:43 http://itadakimat.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!