NYCKELPLAGGEN I MIN GARDEROB, DEL 2: JEANSEN MED HÖG MIDJA

DSC_9485

Jag tycker att svinhöga byxor är så himla fint. Det har varit mitt vardagsplagg så länge jag kan minnas, och kombineras bäst med en croppad bomberjacka, en stickad tröja, en magkort topp eller en randig tröja.

Vi tar en titt på några av mina favoriter:

jeans

Dessa använder jag typ jämt. De heter Solitaire, kommer från Dr Denim och är suuuuperstretchiga.

blåjeans

Dessa blå tycker jag också om, även om de inte är fullt så bekväma som de förstnämnda.

monkijeans

Mitt nyaste tillskott kommer från Monki. De torrfäller ganska mycket men i övrigt gillar jag dem veeeerkligen.

jeans med hög midja

Jeans 4-ever. Bildlänkar via min Pinterest.

LÄS DEL 1 HÄR: DEN RANDIGA TRÖJAN
Blogginlägget innehåller annonslänkar. Så att ni vet babes. 

Translation: The key pieces of my wardrobe, part 2. The high waisted pair of jeans. Read part 1 here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Hej!

    Din blogg är fin! Och jag har verkligen förståelse för att du måste försörja dig som alla andra och vill tjäna pengar, men det blir så himla tråkigt när varannat inlägg är sponsrat av ett eller annat företag. Blir så himla tradigt att läsa när det är skrivet enbart för att du ska tjäna pengar på det.

    Cecilia 2015-09-29 15:48:17
    Svara
  • Dessa inlägg är jätteroliga och inspirerande att läsa!

    Kajsa 2015-09-24 21:54:56
    Svara
  • Hade en period då jag inte gillade jeans så mycket, nu älskar jag dem igen. Hittade finaste jeansen med hög midja och slitningar på igår för en hundring!

    ems 2015-09-23 22:24:09
    Svara
  • heeej flora! lyssnar på din och fridas podd (ÄLSKAR!!) just nu och tänkte komma med ett liiitet önskemål (förutom att ni fortsätter va lika asbra och öppna och härliga)
    :kan ni inte göra så att era röster hörs lika högt i båda öronen. alltså, nu är ljudnivåerna ojämna vilket är så himla jobbigt när en lyssnar med lurar :( puss!

    mikaela 2015-09-23 22:00:05
    Svara
  • jeans med hög midja är körlek. Ren kärlek.

    Moa 2015-09-23 19:47:49 http://littlecoffeebreak.com
    Svara
  • Älskar också jeans med hög midja. Har du några tips för att hålla jeansen fräsha? De slits ju på kroppen och i tvätten alldeles för snabbt, speciellt stretchiga och/eller svarta. Det är så miljöovänligt att köpa jeans och sedan slänga efter en säsong bara.

    Stina 2015-09-23 14:36:53 http://www.andraoktober.devote.se
    Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Hej!

      Precis som xyz skrev tvätta så sällan du kan, använda inte samma par varje dag utan precis som med skinnskor så är det bra att jeansen får vädra ur sig en dag emellan för att hålla längre. När du väl ska tvätta är det på 30 grader, vrängda, inget sköljmedel (bov för passform och färgbehållning), vräng tillbaka medan de är blöta och låt självtorka. Inga torktummlare, värmerum,värmeskåp eller element. Värme påverkar elastanet i jeansen om du bär stretch.

      Sen ett tips är att om man har möjlighet att lägga lite mer pengar på ett par jeans. Jeansen ska ju hänga med dig i antal år. Mina personliga favoriter när det kommer till smala jeans med högmidja, Nudie modellen Pipe Led eller Tiger of sweden, modellen Kelly. Tiger har också svarta jeans som inte förlorar svärtan efter tvätt, även om jag tycker att charmen med jeans är att de åldras.

      Nudie använder uteslutande ekologisk bomull i sina jeans och har superkoll på sina leverantörer/underlevrantörer. http://www.nudiejeans.com/responsibility/#productionguide
      De lagar sina jeans gratis på alla deras repair shops i världen samt tar emot dina gamla nudie jeans och återvinner, och ger dig rabatt på ett nytt par (detta gäller butikerna i göteborg,london, stockholm).

      Sorry for info-rant! Hoppas du hittar ett par favoriter som funkar för dig!

      Tjejen som äger för många jeans men älskar dem alla. 2015-09-24 11:14:28
      Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Vädra:)

      Amanda 2015-09-23 18:37:22
      Svara
    • Svar på Stinas kommentar.

      Tvätta dom inte. Vet att det låter äckligt hehe men det behövs faktiskt inte. Jag tvättar mina jeans typ en gång per halvår? tror jag, om jag inte får typ mens i dom eller nån fläck som jag vill tvätta bort. Men många fläckar liksom… sugs in i tyget ändå och jeansen slits finare när dom ba få va. Sämst facktermer, jag vet och förlåt, men hoppas det är förståeligt ändå.

      xyz 2015-09-23 16:06:37
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!