BLÅ HIMMEL & BOOK CLUB BABES & BECKOMBERGA

solig söndag

I lördags, dagen efter min födelsedagsfest, hängde jag runt hemma med Felix i sengångartempo. Men vid fyratiden promenerade jag 1,5 km bort till Alexandra. Solen sken och vädret var ljuuuuvligt.

DSC_9236

Hos Alex dukades det fram en morotskaka och en flaska bubbel. Mm yes! Det var dags för månades bokklubbsträff. Vi hade läst (eller inte läst) I Know Why the Caged Birds Sings av Maya Angelou. Jag lyckades bara komma igenom halva (var för stressad/splittrad/trött den här månaden), men av de 150 sidorna jag har läst så tycker jag om den. Det är en självbiografi som skildrar Angelous liv i den amerikanska södern. Om rasism, familj och hur det är att vara åtta år och gå igenom ett livsomvälvande trauma.

Jag låg hopkrupen i Alexandras soffa, sippade på bubbel och lyssnade på rösterna från Book club babes. Så mysigt.

DSC_9240

Två timmar senare gick vi till busshållplatsen. Madde, Alex, Chrissy, Andrea och vår nyaste tillskott – Lousie!

DSC_9244

GULLIGA.

DSC_9262DSC_9254DSC_9246

Vi promenerade genom Östermalm.

DSC_9264

För att komma hit – till Elverket.

DSC_9266

Där stod våra stolar och väntade på oss. Vi skulle nämligen se Beckomberga av Sara Stridsberg. Vi läste boken i våras (jag ÄLSKADE den ju) och nu var det alltså dags för att se pjäsen. Jag tycker att texten gör sig bättre i bokform, men Beckomberga var verkligen, verkligen sevärd. Superstark, med snygg scenografi och så så bra skådespelarinsatser. Emma Broomé som spelade Jackie var helt briljant.

Translation: Last Saturday, we had our monthly book club meeting. We read (at least some of the members) I Know Why the Caged Birds Sings by Maya Angelou. About racism, trauma and family. Read it. Afterwards, we went to see Beckomberga at The Royal Theater. It’s a show based on the book Beckomberga : Ode till min familj by Sara Stridsberg, and it was really good, but maybe not quite as brilliant as the book. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Vad krävs för att joina er bokklubb? Verkar vara sjukt mysigt och trevligt! Skulle verkligen behöva lite kulturellt häng.

    Tilda 2015-09-27 20:39:37 http://cokest.tumblr.com
    Svara
  • Er bokklubb verkar så himla mysig. Avundas dig! Du, jag vet att du tidigare har skrivit att du och Felix ser till att planera in dejter då och då. Jag och min pojkvän har bestämt oss för att göra samma sak för att lägga in lite extra glitter i vardagen – det blir ju så lätt att bara stanna hemma och såsa när man bor ihop och helt glömma bort att det finns så mycket roligt att göra tillsammans utanför lägenheten (dessutom är det ju ett utmärkt sätt att uppmärksamma varandra – något som tyvärr lätt glöms bort när man har varit sambos ett tag)! Då vi är nyinflyttade Stockholmsbor och inte har alltför bra koll på vad man bäst kan göra på en dejt här i stan, undrar jag om du möjligtvis har lite tips (som inte bara innefattar klassikerna middag och bio)? Jag tänker på din fantastiska caféguide, och tänker att en ”dejt-guide” skulle vara så himla najs – det känns som om du skulle ha så mycket mysiga tips att komma med!

    Wanja Kaufmann 2015-09-24 10:56:10
    Svara
  • guuuud vad jag hade velat bo i sthlm just nu, vill också se Beckomberga!

    e 2015-09-24 08:57:26 http://singmyspring.blogspot.com
    Svara
  • The idea of your book club is still so wonderful and I see that you have many fun together!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    Rena 2015-09-24 08:29:44 http://www.dressedwithsoul.com
    Svara
  • Åh vad jag just nu önskar att jag befann mig i Sverige/Stockholm den här hösten, hade så himla gärna sett Beckomberga. Tycker för övrigt att er bokklubb verkar så himla mysig.

    Linnéa 2015-09-24 07:31:19 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!