ETT DYGN I KÖPENHAMN: GLAMMIGA BLOGGBRUDAR, CHAMPAGNE, LINN & JAG

DSC_9547

Förra torsdagen hände något så knäppt som att jag blev nerflugen (!) till Köpenhamn för att gå på ett Jane Kønig-event. Jag och Linn möttes upp på Arlanda med grumliga ögon och rullväskor som smattrade över asfalten. Två timmar senare befann vi oss i Köpenhamn!

DSC_9550

Vi åkte raka vägen till ett café som hon hade kollat upp. Skönt att någon annan styr för en gångs skull, mvh kontrollfreak. Linn har förresten bloggat om hela resan här, in och läs.

Café Auto

Nämligen Auto, på Griffenfeldsgade 22. Vi klämde oss in vid fönstret och beställde varsin frukosttallrik.

Café Auto

Kolla fin färgskala. Blått och brunt <3

Café Auto

Røræg på rugbrød fick det bli. Nom nom nom.

Linn Wiberg

Så fint att få tillbringa ett helt dygn med den här personen. Hon är så jävla rolig och svinsmart och har tankar om precis allting. Och sånt gillar vi ju. Stört att detta typ bara var fjärde gången vi sågs.

DSC_9581

Sen promenerade vi genom Assistens Kirkegård.

DSC_9587

Stannade vid HC Andersens grav och grät stora, rullande tårar.

DSC_9589

För att sedan styra stegen vidare genom lummigheten.

DSC_9601

Nästa stopp var Istid, på Jægersborggade 13.

DSC_9597

Där fick vi se hur den nervösa killen bakom disken gjorde glass genom att tillsätta flytande kväve. Say what.

DSC_9600

Fy fanken vad goda det var. Jag tog salty pecan med almond crunch och Linn tog chocolate chip med bär.

DSC_9606

Hej Linn!

DSC_9623

Hej Flora!

DSC_9636

Efter en snabb blick på klockan insåg vi att vi behövde småspringa till hotellet för att komma i tid till kvällens festligheter. Vi gjorde oss i ordning på tio minuter och samlades sedan utanför receptionen tillsammans med ett stort gäng glammiga tjejer. Fönade lockar, vassa naglar, höga klackar så långt ögat kunde nå. Så coola. Jag tryckte ner händerna i min slitna jacka, tittade på Linn och tänkte okej, nu kör vi.

DSC_9626

Vi blev upplockade med en buss. Överallt pratades det på engelska, danska, norska och svenska.

DSC_9625

Köpenhamn alltså, vilken jäkla syn du e.

DSC_9630

När vi kom fram till Jane Kønig-butiken blev vi bjudna på cupcakes (så bloggigt jag dör) och champagne. Thanx. Jag och och Linn pratade om mitt för närvarande svajande självförtroende och min paranoia av att alla hatar mig. Hehe. Hon ställer alltid en massa följdfrågor (i enlighet med Hyper Island-metodiken) som får mig att tänka till kring varför jag känner som jag gör.

DSC_9639

Lagom tipsy slussades vi vidare till nästa ställe. Okej, dags för vodkadrinkar.

DSC_9641

Hej hej klubben hej hej coola bloggtjejerna!

DSC_9644

Vi fick varsitt halsband motsvarande vårt stjärntecken. Vet inte hur bekväm jag är med att ha ordet VIRGIN runt halsen dock. Heh.

DSC_9649

Linn, jag och en norsk bloggerska. När en dansk tjej talade om för oss att Blågårdsgade (som är en ashipp bargata) var ”dangerous” och ett ”bad neighbourhood” kände vi att det var dags att gå.

DSC_9650

Vi promenerade genom centrala Köpenhamn och pratade om skrivandet, och hur mycket vi älskar det. ÄLSKAR.

DSC_9655

Hur. Kan. En. Stad. Vara. Såhär. Fin?

DSC_9660

När vi gick förbi den här baren skanderade Linn över hur MYCKET HON HATAR BARER DÄR EN SKA LIGGA PÅ MARKEN, DÄR DET LIGGER SNUBBAR OCH KÄNNER SIG SOM *VÄRLDENS SKÖNASTE*. Skrattade mycket över denna plötsliga aggression.

DSC_9664

Men tillslut kom vi fram till Kødbyen, och Bakken (där jag ju har varit förut). Klockan var typ bara nio så stämningen var rätt lugn, vilket passade oss bra för vi hade fortfarande tusen saker att prata om. Exempelvis hennes flippade utbytesår i Spanien.

DSC_9670

Linn köpte mexikansk öl och nachos med guacamole till oss. Queen.

DSC_9666

Somnade bredvid varandra i hotellsängen några timmar senare, och Linn skrev såhär på sin blogg: ”Either way I had a brilliant time with Flora! We didn’t shut up once in 24 hours. It wasn’t until we checked out that we realised the reason for my key not working was that we actually had two separate rooms. We had shared one without questioning it. <3”

Translation: Last week, Linn and I attended a Jane Kønig event in Copenhagen. I had a blast with Linn, and Copenhagen is just a-maze-ing.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Fattar inte att jag bodde på det där hostelet som var ASNICE under torsdagen. Hade så velat krama om dig/er!

  JULIA 2015-10-04 14:42:09
  Svara
 • flora! Jag lider också av att tro att alla hatar mig. Nu känner jag att jag har tappat de helt. Grät på tåget hem från Göteborg för att jag trodde att min bästis hade börjat hata mig. Känner mig galet paranoid. du som skriver så klokt att du inte ta upp detta ämnet? Kram

  Elin 2015-10-04 13:31:25
  Svara
 • dream team baby <3 fan vad trist att inte få hänga med dig på en EVIGHET! Du e qween

  Linn 2015-10-04 12:52:30 http://linnwiberg.metromode.se
  Svara
 • Hahahahaha, Blaagaardsgate som ”dangerous neighbourhood”?! Beste jeg har hørt i dag. Nørrebro er jo typ det beste strøket i København. Dagen deres i Kbh ser helt perfekt ut. Svinbra bilder <3

  Åshild 2015-10-04 00:23:38 http://thelabyrinthine.mondieu.nu
  Svara
 • alltså detta var ju cirka det finaste dygnet jag hört om!!

  ISA 2015-10-03 23:45:10 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Fan vad nice att bli nedflugen till Köpenhamn. Alla som pratar om dangerous neighbourhoods på det där sättet är så jävla stötiga, vad bra att ni gick!

  Mia 2015-10-03 22:46:00 http://majorfields.wordpress.com
  Svara
 • Åh, kan inte du fråga Linn var hennes jacka kommer ifrån?! Dör, så snygg!

  Mirre 2015-10-03 20:32:06 http://www.medeia.webblogg.se
  Svara
 • wow vilka vackra bilder!!

  Linnea Jansson 2015-10-03 18:49:27 http://nouw.com/linneajanssonss
  Svara
 • Haha, åh den där baren där en ligger på marken är också ett vandrarhem. Bodde där bara för några veckor sedan med alla konst-elever på min folkhögskola. Så hade du gått förbi en vecka tidigare, hade du inte sett lika många snubbar. Utan mest sköna konst-tjejer :)

  Hanna 2015-10-03 18:24:11 http://fotoavhanna.blogspot.com
  Svara
 • Åh vad härligt det ser ut, så fina bilder! Ger mig ett sånt himla Kph-längt, funderar faktiskt på om det ska bli nästa ”hemma” efter San Francisco.

  Linnéa 2015-10-03 17:45:42 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Vart har du köpt din hatt?? älskar den, har letat efter en liknande jätte länge

  linnea 2015-10-03 17:41:51
  Svara
 • Men… Stjärntecknet Jungfrun heter väl ändå Virgo på engelska, inte Virgin? Vilken pinsam tabbe av den/de som gjorde halsbandet!

  Jennifer 2015-10-03 17:41:42
  Svara
 • Förresten, vad är Hyper Island-metodiken? Det låter sjukt intressant, men jag kan liksom inte hitta något ordentligt när jag googlar på det. Är det en metod psykologer använder för att få sin klient att inse mer saker om sig själv?

  Rebecka 2015-10-03 16:54:38
  Svara
 • gud jag hade känt lika mycket aggression gällande snubbarna!!! http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-10-03 16:29:19 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Klart du ska få skriva hur du vill och känner men känns som en sån himla dubbelmoral när du skriver på ett sätt som gör det så uppenbart att du ser ner på de andra bloggerskorna som var på det här eventet. När jag annars har för mig att du brukar uttrycka dig om hur synd det är att bloggandet som yrke osv inte tas på allvar, + det här att ”tjejer ska va snälla mot varandra/vi är starka tillsammans”-tänket som jag ändå fått för mig att du står för. Du ska såklart få ha din åsikt och kunna uttrycka att du känner dig lite obekväm i sådana här sammanhang, men tycker du gjorde det på ett lite oskönt sätt. Exempelvis kommentaren ”allmänt söt bloggtjej” uppfattar jag som ganska nedvärderande. Och det här att en tjej som faktiskt är från danmark uppfattat en viss gata som lite farlig får er att dumförklara henne eftersom att ni hört att det är en aaashipp gata. Blir lite trött bara.

  Karolina 2015-10-03 15:24:29
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Hej där! Har omformulerat ett par meningar nu så att jag inte blir missförstådd! Jag tar verkligen till mig din kritik, men jag menade verkligen inte att vara nedvärderande. Snarare ville jag peka på hur osäker jag kände mig i det där sammanhanget. Att jag sa det där om den danska tjejen beror på att hon veeerkligen var en överklasstjej och det kändes väldigt sjukt hur hon pratade om en gata (motsvarande typ bondegatan i stockholm) som farlig.

   Flora Wiström 2015-10-03 15:37:16
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    Måste bara kommentera: jag reagerade verkligen inte på vad du skrivit som att det skulle vara nedvärderande, jag förstod att du menade att du var osäker i sammanhanget. Dock tycker jag att du trampade lite i klaveret när du svarade på den här kommentaren. Följden var ungefär såhär: Karolina skriver till dig att en tjej dumförklaras för att hon beskriver en gata som farlig när den faktiskt bara är en helt vanlig gata. Du svarar att ”ja, jag skrev så, men det var för att hon var överklass och pratade om en hipp gata som farlig”. Försvarade du just att du dumförklarade henne på basis av att hon var överklass? Blir det på något sätt mer okej då? Jag är verkligen emot att man placerar in folk i fack och klasser på det där sättet, och bara för att hon har det bra i egenskap av sin klasstillhörighet är det på intet sätt okej att referera till hennes bakgrund som ett rättfärdigande för varför du dumförklarade henne. Det blir INTE okej att ha sagt något nedvärderande om någon för att den personen är överklass, jag ser verkligen inte logiken i det. Hoppas du inte ser det som om jag hoppar på dig nu, vill bara lite strängt påpeka en oskön attityd vad gäller det här med klassuppdelning som jag verkligen inte brukar se hos dig, men som det säkert är nyttigt för andra att läsa om också.

    Rebecka 2015-10-03 16:38:45
    Svara
    • Svar på Rebeckas kommentar.

     En till, förtydligande sak: det är okej att driva om folk som är snobbiga. Men det är en annan sak än att vara överklass. Sin klasstillhörighet kan man inte rå för, och den behöver verkligen inte påverka ens personlighet. Snobbighet väljer man själv, och folk som är snobbiga får du för min del gärna statuera i din blogg som dåliga exempel och folk man ska skratta åt. Men att sätta likhetstecken mellan överklass och snobbighet är inte okej, enbart fördomsfullt.

     Rebecka 2015-10-03 16:41:22
     Svara
     • Svar på Rebeckas kommentar.

      Klass kan man visst rå för, klass är konstruktivistiskt, ej essentialistisk. Du väljer aktivt att stanna i din klass eller lämna den genom dina livsval. Dock bör man komma ihåg att en klassresa uppåt, från tex. arbetarklassen till medelklassen, ofta är bra mycket svårare än en klassresa nedåt. (Även om klassresa uppåt antagligen är den vanligare sorten…) Överklassen är alltså inte hjälplöst ”fast” i sin priviligerade position, de väljer aktivt.

      A 2015-10-04 15:55:07
      Svara
      • Svar på As kommentar.

       Du har helt rätt i allt du säger. Det jag antydde om att klass inte skulle bara självvalt var felaktigt uttryckt av mig (det är ju bara vilken klass man föds in i som man inte kan rå för, inte den man har efter 18 års ålder. Men, i många fall kan det vara rentav omöjligt att ta sig från en lägre klass till en övre, gäller dock inte åt andra hållet.) Dock köper jag inte att vissa karaktärsdrag automatiskt följer ur vilken klass man har, såsom att man nödvändigtvis måste vara snobbig om man är överklass. Det var liksom det var som var min huvudpoäng. Det är onödigt att befästa sådana fördomar. Men det utgår jag från att du håller med om.

       Rebecka 2015-10-05 10:07:31
       Svara
     • Svar på Rebeckas kommentar.

      Alltså grundproblemet är ju inte att jag uppfattade henne som överklass, utan snarare att hon kallade en gata för ”bad neighbourhood”, trots att den inte är det för fem öre. Det är ju hon som är fördomsfull. Okej, jag kanske använde ordet ”överklasstjej” på ett opassande sätt, när jag egentligen menade ”snobbig tjej”. Men ärligt talat. Problemet har aldrig varit att sparka uppåt, utan det stora problemet är när folk sparkar neråt (vilket hon gjorde).

      Jag vill också påpeka att jag är väl medveten om min egen klasstillhörighet. Mina föräldrar kommer från övre medelklassen och överklassen. Jag har fått mycket gratis i livet, för att jag har växt upp med en viss självsäkerhet som många inte har. Men när en person avfärdar ett jävligt dyrt och priviligerat område som ett farligt område, då känner jag väldigt mycket såhär: x____X

      Flora Wiström 2015-10-03 17:03:05
      Svara
      • Svar på Flora Wiströms kommentar.

       Absolut, jag tycker också hon var galet fördomsfull som sa så! Sjukt pinsamt med någon som har så lite livserfarenhet. Det tycker jag ju definitivt att du ska få ta upp i din blogg. Och jag håller med dig om att det är värre att sparka nedåt än uppåt, men det betyder inte att uppåtsparken är dålig för det. Vet att många inte håller med mig om att det är fel att vara fördomsfull mot överklassen i och med att de ändå är har det så himla bra, liksom. Jag tycker bara att det kan vara viktigt att poängtera att oavsett om man sparkar uppåt eller nedåt är det dumt med grupperingar, kategoriseringar och fördomar. Ju fler fördomar vi blir av med, desto bättre. Och jag tror verkligen inte att du saknar medvetenhet om din egen och andras klasstillhörighet, det var inte så jag menade! Hur som, bra svarat av dig.

       Rebecka 2015-10-03 17:28:20
       Svara
 • Kan bara hålla med allt annat som kommenterats hittills, det här inlägget kanske är ditt bästa rent fotomässigt på ett bra tag!? Eller så är det bara det att du utvecklats över sommaren när jag knappt hunnit läsa, haha! Btw, lätt att blanda ihop, men liquid nitrogen = flytande kväve på svenska, alltså inte flytande nitrogen. Tänkte du kanske ville ha det rätt i texten. Oavsett, det här är grymt!! Ska spara för Köpenhamnstips.

  Beatrice 2015-10-03 15:23:59 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Flora! Känns som att dina bilder är ännu mer awesome i det här inlägget än vanligtvis. Dom är SÅ härliga!

  Lovisa 2015-10-03 15:17:08 http://wildisland.blogg.se
  Svara
 • Sista grejen om att ni delat rum var ju typ det finaste jag läst! <3 Och för det andra: den här grejen med att du skulle ha ett halsband där det står VIRGIN! KAN INTE SLUTA GARVA, SERIÖST! XDDDD Roligaste jag läst på länge!

  Rebecka 2015-10-03 14:28:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!