FRÅGOR & SVAR #28 – OM BRÖDRECEPT, MENSKOPPAR, VIBRATORER OCH REDIGERING AV BILDER SÅ ATT DE SER GAMLA UT

DSC_3446

Flora! Bakar du dina egna bröd? Har du grymma recept att dela med dig av?

Nja, inte direkt pga vårt kök är minilitet. Men detta fröbröd tycker jag är mycket smakligt, speciellt när det är rostat! Och fröknäcke såklart.

Åh det där med mokabryggare. Dom är så fina, men jag tycker verkligen kaffe gjort i bryggare är så mycket godare. Tycker du mokan gör det godare eller mest att den är snygg?

Tycker att det blir mycket godare i mokabyggare! Mer som en espresso liksom :) Plus snyggare och tar mindre plats. Jackpott.

Hej! Apropå ingenting, har du nåt tips på hur man kan få sin chiapudding att ”smaka mer”? Tycker att det är gott, men det är lite för mesigt i smaken kan jag tycka. Tack på förhand, ta hand om dig. Kram

Vaniljpulver (alltså inte vaniljsocker) eller vaniljessens är toppen. Men en matsked jordnötssmör eller lite kardemumma är också meget bra! Använder du en nötmjölk så smakar det ju också mer, exempelvis. Kram!

Hej Flora! Jag har en matlagningsfråga och det är om du lyckas få det helt slätt när du mixar olika saker? När en lagar vegetariskt/veganskt så är det ju mycket mixande och jag lyckas aldrig få det helt slätt utan det är alltid kvar småbitar i de olika sakerna som jag gör. Har du något grymt tips på hur en bör göra eller är det bara något som jag får vänja mig vid att det alltid kommer finnas småbitar? När jag ser på bilder från recepten så blir det aldrig lika bra mixat i verkligheten :( I övrigt så ska jag tacka för en grym blogg! Du är min absoluta favorit <3

Du behöver en bättre (eller en ny) mixer! Så enkelt är det. Jag köpte en på Lidl för 200 kr och den gör jobbet. Puss och tack för all pepp <3

Hallå flora!! Vet du om Felix har några speciella knep för att poppa popcorn i kastrull eller hur han gör i allmänhet? Pappan min försöker o försöker men de blir alltid för brända eller för hårda eller för sega mvh testkanin.

Såhär svarade Ellinor:
Hej!! Jag lärde mig i somras, så här gör jag: Häll lite olja i kastrullen, typ så att det täcker botten. Ställ på medelvärme på spisplattan. Lägg i 3 popcornkärnor och på med locket. Sen väntar man tills de 3 kärnorna poppats. Då tar man av kastrullen från plattan, tar ur de tre popcornen och häller på så mycket popcornkärnor man vill ha. På med locket och låt stå bredvid plattan i ca 30 sek så att alla kärnorna hinner värmas upp. Sen på spisplattan igen! Och sen bara skakar man om kastrullen med jämna mellanrum under poppningen så att popcornkärnorna kommer ner till botten. Blir så gott!! Om man gillar smör så är det dödsgott att smälta lite vid sidan om, hälla på tillsammans med saltet och röra om. Mmmm mvh älskar kastrullpopcorn passionerat

74804_470007011888_5211714_n

Äh vad fint verkligen <3 är det engångskamera som de mer brusiga bilderna är tagna med? t.ex den när felix flätar ditt hår?

Tack du! Nope, det är ett filter i photoshop som heter noise (kanske ”brus” på svenska?). Filter -> Noise -> Add Noise…

Åh Flora, kan du inte berätta mer om hur Contour kit från Anastasia egentligen funkar? Värt pengarna?

Jag tycker att Linda Hallbergs countouringvideo är väldigt bra. Men nja, jag skulle inte vilja påstå att det är värt pengarna. Jag använder bara en av nyanserna (den mittenmörka) och jag är övertygad om att det går att köpa en gråbrun ögonskugga som lämpar sig lika bra för ändamålet. Puss!

DSC_9054

Hej Flora! Jag undrar var du köper dina akvarellfärger någonstans? Och penslar! Vill så gärna testa vingarna lite och börja måla med akvarell, då jag är less på att bara skissa. Tack för en fin blogg! <3

Jag använder märket Winsor & Newton och köper dem på exempelvis Kreatima. Jag använder akvarellpenslar i syntet! lycka till <3

Så himla himla fin och vad ditt hår har växt snabbt (?) hur är det möjligt?

Vet typ inte! Använder torrschampoo i stället för att tvätta det så fort det blir smutsigt (tvättar ca var tredje dag så det är väl relativt ofta ändå iofs), borstar det med en tangle teaser (så mycket mer skonsamt än en vanlig borste) plus använder Kevin Murphy-schampoo som är snällt mot håret.

Hej Flora! Varför funkar inte adressen till metro creative? :) kan ej skicka in ngt!! KRAM!

För att vi skrev fel adress i våra första artiklar :'( Den rätta är [email protected]. Kram!

flora <3 menskopp

Jag håller just nu på att testa min första menskopp efter att ha blivit peppad av att läsa detta inlägg. Den känns lite obekväm för mig också men ska också testa att klippa av piggen. HOPPAS på samma glädjekänslor som alla andra i detta kommentarsfält. Vill att menskoppen ska bli min nya bästis. Tack Flora för att du uppmärksammar sådana här grejer. <3

Ja, klipp av piggen och låt det ta lite tid! När en började med tampong så var det ju också rätt obekvämt till en början, och så är det med menskopp också. Efter typ tredje mensperioden kommer du ha fått the hang of it. Snart kommer du vara FRÄLST.

Åh snälla flora, kan du inte berätta vilket detta ”relativt billiga hotell” på times square var? Pleeease.

Vi bodde i en ocharmig suite för sex personer och betalade typ 350 dollar per natt. Doubletree by Hilton heter det. Men jag skulle inte rekommendera att bo på Times Square. Det är SÅ hetsigt och jobbigt och ofeeling (även om det är lite kul att bo på 40:e våningen). Bo någonstans på nedre manhattan i stället. Någonstans under den 30:e gatan!

Ni fick väl pengarna tillbaka? Var det bara väldigt olyckligt just den här gången eller var det värden som var mysko o typ ljög för egen vinning? Hoppas inte! Jag är själv mycket pepp att testa airbnb men rädslan att det ska strula finns ju. (Angående missödet med Airbnb-lägenheten)

Nej alltså vår hyresvärd ljög inte, byggnaden bredvid var tvungen att rivas pga en konstruktionsolycka (de hade borrat för djupt eller något sånt). Det var på lokalnyheterna och allt. Vi fick pengarna tillbaka, men en hade hoppas på att Airbnb har emergency apartments, men så var inte fallet. Vi fick en check på 200 dollar men vi är sex personer så vi kom ingen vart med den summan.

Åh trevlig resa, du kommer få det fett!! Log också stort när jag läste vibrator och undrar – vilken har du?! Kan du inte tipsa om några!

TACK. Jag köpte en asbillig variant på Apotea som heter Greta. Den är inte magisk men does the job!

metro photo challange

Flora! vart är jackan ifrån? döläcker ju.

Tack du! Jackan köpte jag på H&M för ett år sedan.

Åhhhh på ATT MAN ÄNTLIGEN KAN TRYCKA I KOM IHÅG MIG I METROMODE-BLOGGARNAS KOMMENTARSFÄLT SÅ ENS UPPGIFTER SPARAS. tror det här kommer gynna er kommentarsstatistik något enormt!!!

Tvungen att lyfta upp denna kommentar pga ÄR OCKSÅ SÅ GLAD FÖR DETTA! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Vibrator: lelo siri är dyr men bäst! Har typ 6 olika typer av vibrationer, korta, långa, pulserande osv plus att man själv väljer hur stark eller svag vibration man vill ha. Och den är tyst ;-)

  Jojo 2015-10-24 22:25:36
  Svara
 • Hejsan!
  Jag älskar att läsa din blogg och lyssna på Florida-podcast för att du verkar vara så genuin, du försöker inte glorifiera ditt liv utan när du mår dåligt så skriver du det, och jag gillar din öppenhet om allt från onani till ångest. Så härligt med öppenheten som många officiella personer saknar!
  Kikar in på bloggen varje dag och blir så glad när det finns ett nytt inlägg!
  Hoppas du får en superbra vistelse i SF
  Kram <3

  Cecilia 2015-10-20 14:57:17
  Svara
 • Åh vill att metromode ska komma ihåg mig! Äntligen! Hoppas nevvan treats you good och jävlar va bra podden va <3 hatar att det bara är varannan vecka.

  Julia 2015-10-20 13:47:44
  Svara
 • ÄLSKAR DESSA INLÄGG, DIN BLOGG & ATT MAN SPARAS SOM PERSON NU NÄR
  VI LÄSARE SKA KOMMENTERA! Haha jag har nog kommenterat mer efter detta än vad jag gjort på flera år på din blogg. Din blogg har alltid varit min favvo, och därför extra värd att kommentera ofta!! Puss

  Ebba 2015-10-20 13:21:13
  Svara
 • till dig som undrade om vibrator. är du beredd att lägga en liten slant kan jag VERKLIGEN rekommendera denna https://www.mshop.se/mimi . den e så BRA, jag fick den t.ex av mig själv i födelsedagspresent. SLUT PÅ MEDDELANDE

  sf 2015-10-20 11:15:57
  Svara
 • Mmm, alltså kastrullpoppade popcorn <3 Jag och min pojkvän hade dille på det i somras och åt typ en omgång om dagen, hehe.

  Klara 2015-10-20 11:07:25 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Hej hej, menskoppskommentaren här. Efter att jag skrev min kommentar klippte jag av piggen, och klippte den liksom ”rund” och jämn runtom piggens ytterkant så att det inte blev några vassa kanter och nu ÄLSKAR jag min menskopp. Tipsar typ alla mina vänner om den. + längtar nästan till nästa mens (hehe that’s a first) pga vill testa den igen? Tack igen Flora för att du lyfter och peppar denna grej!

  S 2015-10-20 10:02:34
  Svara
 • Hej hej! Jag skulle vilja lägga till något angående det här med grytpopcorn (pga asviktigt ämne) köp en aluminiumgryta! Finns säkert någon gammal att hitta någonstans på en loppis eller så. Så sjukt mycket bättre än en vanlig gryta! Bränner inte fast alls. Och, diska inte hella grytan särskilt ofta, låter kanske äckligt, men då är den gamla oljan kvar i grytan och hjälper liksom till på traven varje gång du skall poppa igen. Vi har en särskild popcorngryta som vi använt i säkert tio år och har diskat den kanske max tre gånger. Blir perfekta popcorn exakt varje gång. Lycka till, så sjukt gott med grytpopcorn

  Frida 2015-10-20 09:31:21
  Svara
 • älskar dina q&a-inlägg!! och så ville jag bara tipsa om ett bra sätt att få brus-effekten på bilder om en tex inte har photoshop: ladda ner toycamera analogcolor till datorn! det är ett simpelt bildredigeringsverktyg som är liksom inriktat på att ge bilder en ~*analog look*~. Det finns förinställda filter eller om en vill pilla lite själv så har den också en massa olika effekter en kan slänga på, tex noise, light leaks, grain och expired film osv. Som sagt, inte lika avancerad som ps eller gimp, meeen rolig att använda och med okejsnyggt resultat.

  chrissy 2015-10-20 09:12:13 http://highfivelivet.blogspot.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!