WILLIAMSBURGFRUKOST, NOGUCHI MUSEUM, EN TJAFSIG FAMILJ OCH CHOKLADMILKSHAKES

Hej hörni! Jag sitter på en innergård i frikkin t-shirt och skriver detta, i sällskap med Dana och ett glas rosévin. Plus huvudvärk, men det behöver vi inte låtsas om. Jag tänkte att vi skulle kika på hur vår New York-lördag såg ut. Häng på.

IMG_5004

Dagen började med att jag och Felix klev upp klockan 6. Japp, på vår semester. Vi var rätt jäktade över saker vi behövde fixa (han: podcastklippning, jag: bloggen) och bestämde oss för att göra vår morgon till en jobbmorgon.

IMG_5008

Tunnelbanan var avstängd så vi hoppade in i en taxi och åkte över Williamsburg Bridge i gryningen. Så sabla vackert.

IMG_5011

Det enda fiket som var öppet i närheten var ett litet hippielikt ställe på Bedford Ave där personalen tycktes ha gjort en klassisk wake and bake, med tanke på deras slow motion-rörelser och sega artikulering. Jag åt gröt och Felix åt french toast med bär och lönnsirap, och så satt vi där i flera timmar och lyssnade på ljudet från vägarbetet utanför. En bordsgranne sa att det var typiskt New York –  att låta dörren stå öppen trots att det bullrar så mycket på gatan.

IMG_5024

Sedan gick vi runt i kvarteren. Williamsburg kändes lite som Södermalm 2008? Rättså överhypat kan jag tycka, med dålig second hand och halvtaskiga matställen. Eller så rörde vi oss bara på fel gator. Är mycket förvirrad över detta.

IMG_5026Processed with VSCOcam with e5 preset

Jag provade i alla fall den här tröjan från butiken ovan men köpte den inte. Fasiken. Jag får väl göra en egen.

IMG_5045

Jag och Felix var superhippa och drack varsin macha latte, som är gjord på antioxidantspäckat grönt te. Dvs det som Frida ofta pratar om i vår podcast och benämner som ”äckligt hälsote”.  Men jag tyckte att det var gott! True story.

IMG_5053

Sen skulle vi åka till Queens för att möta upp resten av familjen på ett museum. Dags att hoppa på tunnelbanan alltså.

long island 2

Vi hamnade på Long Island och var tvungna att promenera i en halvtimme för att komma fram till vårt mål. Vi gick igenom skumma och tomma industriområden (kändes som att jag var Abbi i Broad City, när hon letar efter postkontoret mitt i ingenstans), vackra husfasader och ledsna hundar.

IMG_5074

När magarna började kurra inbilskt så stannade vi till för varsin pizza slize. Mozzarellan såg ytterst konstgjord ut, men okejrå.

long island

Puss.

DSC_0866

Sen kom vi ÄNTLIGEN fram till Noguchi Museum. Fifan vad vackert det var där, lokalerna var helt sjuka.

noguchi

Jag skulle kunna återberätta vad vi såg men ni skulle inte förstå någonting, för utställningen handlade om stenar. När jag hörde hur guiden började prata om en sten så tänkte jag ”Hur kan stenar vara konst? Detta är ett skämt”, men trettio sekunder senare var jag helt hänförd. Vår guide var fantastisk och fick oss att se sambandet mellan naturen och konsten och jag kunde knappt få nog. Åk dit om ni är i NYC. Och se till att ta en guidad tur.

Untitled-1

Sen blev jag lite osams med min familj. Inget allvarligt, vi var bara så himla i osynk och ibland är det så himla jobbigt att resa ihop i en så stor grupp. Alla har olika viljor och olika behov, ni vet. Och inte blev det lättare av att det var svinkallt ute och alla hade klätt sig för tunt.

Men alla vet ju att konflikter och tjafs är en självklar del av en familjeresa.

DSC_0890

Jag och Felix åkte tillbaka till Williamsburg och promenerade runt en stund. Sedan gick vi in på DuMont Burger för att mätta hungern. Vi beställde varsin burgare (min vegovariant bestod typ av en enda stor falafel = ej så gott) och en chokladmilkshake.

IMG_5098

Sen försonades den lille familjen! Skönt! Vi gick i samlad trupp till Giorgione, där vi åt italienskt. Jag tog eggplant parmesan som var helt okej, men efterrätten – vinkokta päron – var helt sjukt goda. Smakade julafton.

IMG_5103

Sen gick vi tillbaka till hotellet, där Froste smälte in i omgiven. Slut på lördag!

Translation: Saturday in New York. Work + breakfast in Williamsburg, a visit to the Noguchi Museum, burger lunch and family dinner at Giorgione. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Åh vilken mysig dag ändå, även med lite familjetjafs, men sånt kommer ju med en familjesemester! Kärlek till New York ändå!

  Michelle 2015-10-25 23:52:33 http://michelleserra.com
  Svara
 • din blogg är bästa ever för tusan! MEEEEN hur fuck kan du gilla matcha latte? sjukt märklig dryck det där ;))

  ISA 2015-10-25 23:43:01 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Jag är nyfiken på Froste och Dana! Hur gamla är de, hur länge har de varit tillsammans etc? :) vore kul att ”lära känna” dem lite mer, tycker de är så fina!

  Emma 2015-10-25 23:13:25
  Svara
 • Matcha er kjempegodt! eg fekk litt samme inntrykk av Williamsburg då eg var der for mange år sidan, men tenker og at eg kanske gjekk i feil gater sidan alle seier det er så fantastisk der? vanskeleg å vite.

  Synnøve 2015-10-25 22:28:41 http://itadakimat.com
  Svara
 • HEJ! Vore så himla gött om du ville göra ett nytt ”Hitta en vän i din stad” inlägg. Känner mig så vilsen efter student och vara ensam kvar när alla vänner flyttat vore fint att hitta lite vänner att starta bokklubb med eller så. PUSS ha det bäst i san francisco

  Maria 2015-10-25 20:59:31
  Svara
 • Tycker också det är kul att du är ärlig men känns som du konstant klagar på varenda person som jobbar på café/restaurang du är på? Att folk är nervösa, långsamma osv osv. Tror de flesta gör sitt bästa :)

  Asta 2015-10-25 19:43:41
  Svara
 • Jag tycker macha är hur gott som helst! Testa i smoothies vettja!

  Jennifer 2015-10-25 19:22:17 http://isolatedyouth.blogg.se
  Svara
 • ÄLSKAR hur du är så ärligt i dina reseinlägg, och ba’ sen blev i osams, det här varit inte alls gott, det här var för dyrt. älskart! sjukt uppskattat bland oss läsare, med all säkerhet. för övrigt fattar jag inte heller hypen kring williamsburg om jag ska vara ärligt. varit där flera gånger och känner liksom ”..mjeh” varje gång. har aldrig hittat några fantastiska second-hand affärer. peppade the meatball shop ASMYCKET men även där blev det en ”..mjeh”-känsla. och då är jag en new york-loverrr egentligen!

  elise 2015-10-25 19:09:09 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Att gå upp jättetidigt trots att en är på semester är en så himla bra grej. Jag som är morgonpigg utan dess like älskar det! Och den där stenutställningen, så häftigt. Min gammelmorfar hade Islands största stensamling när han levde. Gick upp på fjällen och letade coola stenar som har slipade till. Stenar är stentuffa!

  Anna María 2015-10-25 18:14:40 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Förlåt men jag uppfattar dig som väldigt dömmande ibland… Vet inte om det beror på i vilken ton man läser dina inlägg, och att jag då uppfattar dig som dryg eller så. Eller att det är lätt att bara se världen från ett stockholms-perspektiv när du bara bott där.
  Men… vadå Södermalm 2008? Eller vadå hippies+sega=höga? Jag försöker verkligen inte slå dig på fingrarna eller så men det känns så trångsynt tycker jag.

  Hanna P 2015-10-25 17:35:11
  Svara
 • Du inlägg är alltid så himla fina. Gillar även att du vågar vara ärlig och visar dig mänsklig. Det uppskattas!

  Janina 2015-10-25 15:43:15 http://nouw.com/janinawi
  Svara
 • det är ju det som är det fina med NYC och williamsburg och hela staden: det är INGENTING som södermalm är nu. älskar känslan av att alla är lite ”efter” (alltså med hippa stockholmsögon sett) och töntiga och inte bryr sig. det finns tex inga (typ) klubbar som har bra musik? (tänker främst på techno/electroscenen i stockholm. finns extreeemt feta DJs i stocken) folk bryr sig liksom inte lika mycket. jag älskar det. ingen som ska stå längst fram i trädgårdenkön liksom. dom ba lallar runt i williamsburg och har nån ful mössa och går på smutsiga undergroundklubbar med noll coolhet. ÄLSKAR.DET.SÅ.MYCKET.
  mvh stockholmshipstern som tröttnat på den extremsjuka elitiseringen i stockholm

  E 2015-10-25 11:29:46
  Svara
 • ååå. <3 fint inlägg. blev så sjukt nyfiken på stenutställningen. tack för att du nämner familjegrälet också! det är såna små detaljer som gör din blogg så levande. jag blir konstant osams med min familj, och särskilt när vi reser. en gång när jag var i berlin med mamma blev vi sjukt arga på varandra på tunnelbanan och gick två meter ifrån varandra hela vägen tillbaka till hotellet, haha. kändes så himla fånigt men efteråt kunde vi skratta åt det.

  henrietta 2015-10-25 09:40:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!