PODCAST AVSNITT 6: FLORA, FRIDA & FEMINISMEN ♀

0Y8A9038

I veckans avsnitt av Flora & Frida så pratar vi om f-f-f-eminism. Ett jäkligt stort och brett ämne kan tyckas, men vi försöker närma oss det genom att diskutera hårväxt, våra första (och kanske viktigaste) möten med feminismen och vikten vid att lyfta varandra. Vi utlovar peppiga citat och hårda sparkar i patriarkatets skrev. ♀

En så jäkla rolig grej är att vi har blivit nominerade till Svenska podcastpriset! I flera kategorier dessutom: Årets nykomling, livsstil och Sveriges bästa podd. Känns så stort och så sabla peppande. Om du tycker att vi förtjänar en röst i någon av kategorierna så blir vi förstås svinglada.  → Rösta här ←

Lyssna på podden i webbläsaren, eller genom att söka på Flora Frida i din podcastapp. Hashtagga gärna #floridapodd och #florafrida så kanske du får en sån där gullig liten shoutout. Vi älskar att se vilka ni är och vad ni har för er när ni lyssnar på podcasten.

Lyssna på tidigare avsnitt här:

→ 1: SEX.
→ 2: VÄNSKAP.
→ 3: ATT JOBBA MED DET VI ÄLSKAR.
→ 4. ONANISTERNA.
→ 5. NÄR ALLT KÄNNS ÅT HELVETE

Har ni tips på ämnen till podcasten? Låt höra <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Veldig bra avsnitt!!
  Jeg har i mange år tenkt på dette med at mange jenter/kvinner bruker sminke, mens veldig få menn gjør det. Hvordan en mann kan gå på byen, på fest eller i et bryllup uten et eneste strøk av sminke i ansiktet og vi tenker likevel at han ser ”fresh nok” ut bare ut fra klærne han har på seg. Mens hvis en kvinne skulle komme uten noe sminke i det hele tatt ville vi som regel lagt merke til det. Altså at vi ser menns ansikter som naturlige uten sminke, mens vi ser kvinners ansikter som naturlige MED sminke.
  Jeg tenker ikke at det trenger å være noe galt i å sminke seg i utgangspunktet, man kan se på det som en form for kunst etc, men det er ganske ekkelt å tenke på hvor mye penger og tid vi kvinner legger ned på sminke, når ikke menn gjør det. Hvor mye kvinner jobber med å jevne ut hudtonen i ansiktet, markere kinnbena, ramme inn øynene, når menn får gå fritt uten noe av dette.. Dette er selvfølgelig generaliserende, jeg vet at det finnes mange kvinner som ikke ligger ned en kalori på sminke og mange menn som bruker foundation, etc. Men dere forstår poenget mitt. Hadde vært gøy å høre flere tanker omkring dette.

  Kaja 2015-10-23 10:41:30
  Svara
 • Älskar älskar älskar! :D <3

  Michelle 2015-10-22 03:30:06 http://michelleserra.com
  Svara
 • ASSÅ! Måste säga: din blogg är fan perfekt. Och du ju! SÅ HIMLA BRA att du pratar om mens, sex OSV som du gör. Älskar det. Och hur du blandar typ alla ämnen som finns här i bloggen! Stort plus är också att du länkar och föreslår äldre inlägg för oss att läsa :””’)
  Vi bodde på samma hotell under WOW i år, såg dig några gånger när vi letade efter vägen till frukosten ihop men vågade ej säga hej. Aja, ville bara tacka för en superbra blogg (och podd!). Kram!

  Hanna 2015-10-20 14:49:49
  Svara
 • att säga ”när vi säger killar så menar vi cis-killar” är så transfobt att jag inte vet var jag ska börja.
  du menar alltså cis-killar=killar, transkillar=inte värda att nämnas. det värsta är att du säger det för att du tror att det är pk

  b 2015-10-20 12:13:09
  Svara
  • Svar på bs kommentar.

   Vi hade kunnat utveckla den meningen en vända till så att det blev tydligare, vi var lite för snabba. Vi ville understryka att när vi bashar på snubbiga killar längre fram i podden, så bashar vi på de typiska douchiga cis-killarna. Point taken, our bad.

   Frida Vega S 2015-10-20 16:06:57 http://bon.se/blogs/frida-vega-salomonsson/
   Svara
 • alltså tanken om att bli arg på världen istället för på en själv (eller för den delen andra) – så vettig tanke! är så glad att ni hörs!

  fredrika 2015-10-20 04:34:57
  Svara
 • Morgondagens promenix är räddad, bästa kombon är lätt att lyssna på er och gå bort sina bekymmer samtidigt, älskar det! När det kommer till ämnen är ju kärlek alltid himla trevligt (brustna hjärtan, vad som är störst när det kommer till gilla-förälskad-älskar-kär osv, era första kärlekar, ni hajar), men också pinsamheter, normer och resetips kanske?

  Emilia 2015-10-19 23:41:11 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • GRYMT avsnitt, som vanligt! Jag lyssnade på podden medan jag tränade på gymmet, aldrig har jag tyckt det varit så ….nice…. att springa haha!! Girlpower. Ha en fortsatt underbar resa.

  PS extra + för att mailadress och namn sparas nu när vi ska kommentera. Gör det så mycket enklare!!

  PUSSPUSS

  Ebba 2015-10-19 22:08:39
  Svara
 • FLORA!! Jag MEGAÄLSKAR er Podd!! Så fybuuuubblans bra. MEN mobilen bara kaosar loss när jag lyssnar. Stängs av och sätts på hela tiiin. Jag har hört att andra har liknande problem..Hoppas någon tekniksnubba kan fixa detta asap för jag vill kunna lyssna på mobilen , om och om igen. PUSS!!

  Johänna 2015-10-19 20:45:22
  Svara
 • Grym pod, älskar eeeer. As Isabella said, eran pod finns överallt haha. Lyssnade på den imorse när jag hetsdrack kaffe och sminkade mig innan jag sprang iväg till tunnelbanan för att gå till jobbet i London.
  Tycker att det vore intressant att höra era tankar om politik gällande fler ämnen än feminism, typ vad ni har för ideologier, vad ni tänker kring sakfrågor som jobb/bostad/flyktingpolitik osv. Även typ fler snubberfarenheter?? Hur snubbar har mansplainat er, varit sexistiska, osv osv. Aaaah massa saker som jag skulle vilja höra era tankar om egentligen, men det här kom upp nu. Fortsätt va awesome!!

  Alice 2015-10-19 18:14:28 http://alicepell.devote.se
  Svara
 • Skulle vilja höra om hur ni spenderar er tid! Prokrastinerar ni ibland? Är ni strukturerade? Hur fyller ni era dagar nu och vad fyllde ni dem med förut?

  Förhållandet till mat är ju en annan grej. Tror många skulle uppskatta ett sådant avsnitt.

  GYMNASIET – supermånga ska välja gymnasium nu, och även om ni skrivit om er gymnasietid osv i bloggarna skulle jag, och många med mig, uppskatta ett avsnitt med tips och historier från er gymnasietid.

  tack för en(två!) finfinfin blogg och podcast!

  liv 2015-10-19 18:10:05
  Svara
 • Ätstörningar, träningshets, pressen att man ska vara bra på något/ha ett specialintresse, ensamhet, fördomar lite ”vi och dem”! <3

  Malin 2015-10-19 16:16:29
  Svara
 • Hej flora! Först och främst, as nice poddavsnitt som vanligt. Ni är så jäkla trevliga att lyssna på och man känner sig liksom som en i gänget. Sen har jag en annan fråga, finns det några café/bageri/konditori i Stockholm som fokuserar på att arbeta veganskt? Jag utbildar mig till att bli bagare/konditor och känner att det skulle vara kul/lärorikt att få kika in i deras verksamhet nämligen då vi inte får lära oss så mycket om det i utbildningen, men har noll koll på vilka ställen som gör sådant. Vet du kanske?

  linda 2015-10-19 14:00:28
  Svara
 • Alltså ni är så himla himla bra!! Tänkte bara visa upp en dag i mitt liv då jag lyssnade på er podd; http://nouw.com/isabellplars/rotoruaett-foto-i-timmen-20851661
  Eran podd är seriöst ett av mina soundstracks för Nya Zeeland och tänkte att det kan vara kul för er att veta det! Ni finns överallt liksom.

  Ett ämne jag skulle gärna skulle vilja höra er prata och resonera om är träning/mat och hur gör för att behålla en ”hälsosam” syn på det samt kanske lite om framtid, drömmar, planering och hur en gör för att vara lycklig här och nu i sitt vardagsliv.

  Isabell 2015-10-19 09:58:05
  Svara
 • åh! bra ämne + bra podcast ! heja er, såklart ni är värda massor av röster! :)

  Klara 2015-10-19 07:20:17 http://projectamateurism.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!