MINA SKÖNHETSFAVVOS, JANUARI

skönhetsfavvos januari

Blä. Kan någon komma på ett bättre ord för skönhetsprodukt? Produkter som liksom hamnar i kategorin smink,  hår- och hudvård. Syftet med min deodorant är ju liksom inte att jag ska vara en skönhet utan snarare att jag inte ska förpesta omgivningen med min armsvett. Ja ni fattar. Please do help.

Okej nu till saken.

DSC_3187

Aesop Granium Leaf Body Cleanser

Den här duschkrämen är fan värd de hundralappar som jag och Felix spenderade på den. Den luktar så-åå gott. Vinterlyrrigt!

DSC_3189

Vivaladiva Dream Cheek

Denna lilla rougepalett gör jobbet. Jag älskar den mörkare nyansen (som borsten pekar på).

DSC_3190

BareMinerals Mineral Veil

Ett transparent puder som mattar ner huden utan att vara täckande. Jag har ju ganska oljig hy så ibland bär jag med mig den här och bättrar på sminket under dagen.  Minus för krånglig förpackning som gör att pudret hamnar överallt i badrummet </3

DSC_3191

The Balm Mary Lou Manizer

En så jäkla fin highlighter som jag applicerar på över kindben, amorbåge, ögonvrår och ögonbrynsben. Såhär. Jag använder den sällan till vardags men nästan jämt när det är festdags. Här tipsar jag om ett budgetalternativ.

DSC_3217

Tom’s of Maine Deodorant Refreshing Lemongrass

Den tveklöst bästa aliminiumfria deoderanten jag har provat. Luktar så jävla gott! Jag svettas ganska mycket så en deo är liksom crucial stuff. Jag köpte den i USA men den kanske finns att klicka hem på webben?

Vad har du för favvos just nu?

LÄS ÄVEN:
MINA SKÖNHETSFAVVOS, SEPTEMBER
NY FAVORITEYELINER

MAKEUP TUTORIAL – GOING OUT
ÖGONBRYNSTUTORIAL

 

Translation: My beauty faves this month.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • En av mina favvos är helt oväntat en hudkräm som min 90-åriga mormor insisterade på att jag skulle köpa! A-kräm heter den och kommer i en förpackning som ser ut att ha varit likadan since forever.. :-) den är iallafall så sjukt bra för återfuktning, speciellt som ansisktskräm tycker jag. Använder den efter apotekets ”ren hud” och huden blir hur len som helst! Knotter och fnas försvinner efter ett par dagar bara. Går att köpa på Life. Sen har jag en annan ständig favorit som typ är min enda hårprodukter: uniq 1 coconut spray som verkligen gör ALLT för håret – glans, värmeskydd, fukt, antifrizz, repairing osv. Sjukt bra + att den luktar SÅÅ gott! Finns att köpa hos frisör och är inte särskilt dyr alls!

  Lisa 2016-01-24 01:35:21
  Svara
 • Min fave just nu: egyptian magic cream, mmmm <3 typ en all-purpose kräm (??) som är sjukt mjukgörande. Använder den på natten som en extra fuktboost + smäller på lite precis innan jag går ut nu när det har varit så jäkla kallt :))

  Alexandra 2016-01-22 11:05:39 http://alexandramabon.com
  Svara
 • Jag hittade precis din blogg och tycker du är så jävla cool!
  Har en fråga jag går och klurar på och tänker att du kanske har ett bra svar. Såhär: Jag flyttade precis till en ny stad för min drömutbildning, som verkligen är min drömutbildning, men jag råkade hamna i en klass som inte känns så bra. Det här känns verkligen så jobbigt. Istället för att vara glad över min utbildning går jag runt och känner mig ensam hela tiden. Jag började i höstas men vår klass hänger fortfarande inte, jag känner nästan ingen i stan och mitt kollektiv är inte så peppt på att hitta på saker/har redan planer. Så det där med att haka på andra och lära känna folk på den vägen är inte så enkelt. Och jag vill bara se stan, dricka öl och hitta kompisar! Jag började den här terminen med ny energi, men känner redan att jag sjunker ner i ensambubblan igen, så synd. Flora har du några tips? Hur har du gjort om du vore i min situation? Tusen tack

  Ebba 2016-01-21 22:15:08
  Svara
 • mm de e en djungel som jag knappt vågar ta mig igenom. men utan att ha läst på massa (obs!) så säger min vetskap att det är olagligt att testa på djur i sverige och i väldigt många andra länder. dock är tex kina ett jävla undantag som inte bara tycker det är ok med djurtestade sminkgrejer utan också KRÄVER det för att sälja produkter. så med andra ord, företag som finns på den kinesiska marknaden har gjort något slags test på djur för att få sälja sina varor där.

  finns iaf produkter som är 100% (99.9?) cruelty free och dessa är märkta med en liten kanin (leaping bunny). sen har också PETA listor med cruelty free smink. och visst, det är assvårt att veta om dessa stämmer till 100% men vad ska en göra då? då är alternativet att inte sminka sig alls, vilket ju är helt okej såklart!!!

  ebba 2016-01-21 20:00:42
  Svara
 • Hej Flora! Tänker du på om dina skönhetsprodukter är testade produkter på djur? Jag har fått sån himla noja på sistone för det känns så klurigt att veta vilka företag som inte testar på djur. Tex The body shop som ju inte djurtestar men som är uppköpta av Loreal (? rätta mig om jag har fel) som däremot djurtestar (som jag förstått det…). Finns flera liknande exempel som jag läst om och det känns som en hel djungel att reda ut vilka företag som är snälla mot djuren och inte. Jag skulle gärna vilja veta till 100 att de produkter jag köper är helt cruelty free men jag har förstått att det går att fuska ganska mycket med det här. Hur tänker du Flora, eller ni andra läsare, kring detta? Vilka listor med cruelty free-företag kan man lita på? Osv. Någon där ute vet säkert mer än jag, och jag tänker att denna fråga är viktig att lyfta :)

  Rebecka 2016-01-21 18:22:06
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Lush är ett väldigt bra märke som tar avstånd från djurtester och alla produkter är vegetariska + många av dem är även veganska. Det går att läsa om vad de har för policys kring djurtestning osv. på deras hemsida (har jag för mig iaf?). Finns i några städer i Sverige och annars går det att beställa på nätet. Ett hett tips är att köpa på sig lite produkter om en är på resa i UK eftersom det är lite billigare där! En del av deras produkter är ganska dyra men jag har än så länge varit nöjd med allt jag köpt därifrån så det är värt pengarna. Jag är student så har inte direkt pengar till att byta ut alla produkter till Lush, men prioriterar att köpa grejer till ansiktet därifrån i alla fall :)För övrigt så har jag sett att PETA har en lista över märken som djurtestar/inte djurtestar :)

   Ellie 2016-01-22 10:45:29 http://elliemariah.tumblr.com
   Svara
 • Föralltidfavvo: olja. Egentligen vilken eko olja som helst. Smörjer in hela mig med olivolja ellr kokosolja o slipper diverse krämer som innehåller alkohol + annat + vatten som bara torkar ut huden (ännu mer nu i denna kyla.)

  a 2016-01-21 17:23:30
  Svara
 • http://no.iherb.com/Tom-s-of-Maine-Long-Lasting-Deodorant-Refreshing-Lemongrass-2-25-oz-64-g/20992

  Iherb <3

  Kaja 2016-01-21 15:59:10
  Svara
 • massa fina grejer ju! har bara testat highlightern, men håller med om att den är toppen!
  min senaste favoriter är: it cosmetics bye bye redness, anastasia brow wiz och cover fx bronzer i färgen sunkissed

  vad använder du för bas?? alltså foundation typ…

  ebba 2016-01-21 15:47:14
  Svara
 • Skulle nog kategorisera deodorant som hygienartikel, tillsammans med tandkräm, duschtvål osv. Tror mest det krånglar till att lägga deo till samma kategori som smink liksom?? Samtidigt vore det smidigt med ett samlingsord hmm..

  Alva 2016-01-21 14:00:30
  Svara
 • Hej! Jag var (är) lite smått besatt av mineral veil, men tyckte precis som dig att förpackningen är lite klurig. Därför blev jag precis överlycklig när jag fick veta att det finns som kompaktpuder också (!!!!)! Finns att beställa på exempelvis skincity! Vassego för tips :)

  Josefine 2016-01-21 13:56:31
  Svara
 • Åh, ska leta efter Toms med lemongrass, jag tycker märket funkar superbra men att den doftfria (som jag har) är lite mesig. Kommer du ihåg var du köpte den?

  Linnéa 2016-01-21 10:31:41 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Jag köpte toms deo i Kanada i somras pga luktade jättegott men sen när jag använde den så förstärktes lukten av svett av lemongrasset..? Min syster började säga att jag luktade äckligt så fick snällt köpa en annan deo så att folk ville sitta bredvid mig på bussen igen.

  Maria 2016-01-21 10:26:36
  Svara
 • Hygienartiklar eller badrumsartiklar kan ersätta ordet skönhetsprodukter. hursom tycker jag inlägg som dessa är kul :)

  Elin 2016-01-21 09:17:12
  Svara
 • Hej gullis. Bare minerals pudret. ”Lås” locket, alltså snurra på plasten så hålen täcks. Så läcker de inte o har sig. Sen öppnar man bara typ o skakar ut lite i locket!! Hoppas du förstår vad jag menar. Lycka till. Puss

  Linn 2016-01-21 08:12:03
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Tänkte precis skriva samma sak!! Förstod inte heller det i början, men det fungerar jättebra efter det!

   Felicia 2016-01-21 18:53:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!