MY TOP 5 BEAUTY PRODUCTS, SEPTEMBER

Therese:

”Förresten, jag blev himla sugen på lite mer sminkinlägg i din blogg. Har förstått att det är ett intresse hos dig?! Tycker också det är himla kul med smink och sånt där! Kanske kan du ha en ”Floras topp tre produkter just nu” en gång i månaden eller hur ofta du själv föredrar. Fin blogg har du! Kram!”

Your wish is my command! Här kommer mina topp 5 produkter just nu:

Gel Setter - Essie

Gel Setter från Essie.

Jag gick in på Kicks och köpte ett fett jäkla dyrt nagellack (149 kr) som sedan visade sig vara värt pengarna. Måla vilket lack du vill över naglarna (jag använde en brungrå nyans från Kicks egna märke) och toppa sedan med ett lager Gel setter. Naglarna blir hårda och blanka och ser helt jäkla fab ut i flera dagar. Som om jag skulle ha gjort dem på salong, gissar jag. Har aldrig gjort något sånt, so I wouldn’t know.

Blond Angel treatment & schampoo - Kevin Murphy

Blond Angel treatment & schampoo från Kevin Murphy.

Har använt dessa produkter i över ett år och älskar dem. Schampoot och balsamet är lilafärgat vilket innebär att de gula tonerna i mitt blonda hår liksom dämpas ner. Dessutom är produkterna miljövänliga (flaskorna är rektangulära så att fler kan packas i samma låda) och gjorda på naturliga ingredienser. Preach.

Eyebrow fine liner - Viva La Diva

Eyebrow fine liner från Viva La Diva.

Att rita till extra hårstrån i ögonbrynen har visat sig vara det bästa sättet att fylla i ögonbrynen på. Här visar jag hur: Ögonbrynstutorial.

Weleda Nourishing Hair Oil with Rosemary

Olja som sminkborttagningsmedel.

Den här håroljan från Weleda funkar utmärkt som sminkborttagningsmedel. Dessutom doftar den rosmarin. Jag häller ut några droppar i handflatan och gnuggar sedan oljan mot ögonen. Då lossnar vattenfast mascara + eyeliner i ett nafs. Efteråt ser jag förstås ut som en panda men då är det bara att torka bort allt svart med en bit papper och sedan tvätta ansiktet. Du kan även använda kokosolja eller olivolja. Eller vilken annan olja som helst för den delen.

Colorful Eyeshadow Nacré Shimmer - Sephora

Highlighter: Colorful Eyeshadow Nacré Shimmer från Sephora.

Jag använder den här ögonskuggan som en highlighter över kindben, amorbåge, ögonvrår och ögonbrynsben. Såhär. Och såhär: Make up tutorial – going out.

Vilka är dina bästa produkter? Är genuint intresserad!!

Läs också:
Såhär sminkar jag mig i övrigt.
Såhär fixar jag mitt hår (när det var kort).
Det här finns i min sminkväska.
Såhär blev jag av med min acne.
Acnatac, före och efter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Toppeninlägg! :)

  Josefin 2015-09-26 12:30:50
  Svara
 • har rätt dålig hy o har alltid på hösten återvänt till att kleta på en massa smink men nu i höst känner jag mest nej, jag vill inte orkar inte. men brukar smeta på lite bb-cream från Garnier på de värsta partierna, älskar deras för fet hy som är mer rinnig o lätt att applicera, tipstips!
  vill också tipsa om ALLT som innehåller tea tree oil, har verkligen funkat på min hy för att få den att bli bättre. känns mer ren & fräsch! finns en massa produkter från olika märken, bl a Thursday plantation, Lush o The Body shop!

  Ida 2015-09-25 15:37:30
  Svara
 • Min absoluta favorit just nu är Eau Roma Water från Lush. Det är ett ansiktsvatten i spray-form. Använder den efter jag sminkat mig för att få bort den där pudriga känslan, som är rätt onajs! Det är som att sminket verkligen lägger sig efter det och sen sitter det så fint efteråt och hela dagen lång.

  Malin 2015-09-25 12:44:26
  Svara
 • haha dör, läste först armbåge istället för amorbåge

  Victoria 2015-09-25 11:06:11 http://pulsensfrekvens.blogg.se
  Svara
 • Åh älskar såna här listor! Mina must haves just nu är:
  Diorblush i perfekta nude-rosa färgen <3
  Concealer från Nars i världens ljusaste nyans Chantilly
  Mina ansiktskrämer, vet inte om jag skulle överleva utan dom
  Ordentligt återfuktande ansiktsmask, speciellt nu höst/vinter
  Torrschampo, must have året runt, dygnet runt

  Ellen 2015-09-24 23:46:58
  Svara
 • Klarar mig inte utan:
  1. Anastasia dip brow pomade. Om jag bara fick ha en enda sminkprodukt alltså… Love it.
  2. Mac rouge i färgen harmony – perfekt blandning av contouring och rouge som jag lägger under kindbenen.
  3. Lush shine so bright – hårbehandling som motverkar kluvna toppar och frissighet, är typ som ett vaselin man tar på fingrarna och drar genom håret. Så bra att ha i väskan skulle ALDRIG klara mig utan.
  Tack för en toppenblogg, du äger <3

  Elin 2015-09-24 22:56:11
  Svara
 • Hej Flora! Kan ju börja med att tillägga att följande kommentar inte kommer ha det minsta att göra med ovanstående inlägg, men förhoppningsvis är du inte så känslig för det i och med att jag har väldigt svårt att tro att du skulle vara det. Hur som. Har egentligen tre saker att säga, så istället för att vänta kör jag igång direkt.

  1. Jag hittade din blogg för kanske två månader sen. Sedan dess spenderar jag tid här ett antal gånger varenda liten dag. Har läst arkiv från tidigare år och är så imponerad över jobbet du lagt ner för att vi vanliga dödliga ska kunna läsa allt briljant du delar med dig av. Fortsätt med det. Alltid.

  2. Din och Fridas podd är inte dålig den heller. Alla fyra avsnitt är apbra och får jag bestämma spelar ni in minst tio till som man kan lyssna på när man går sina långa höstpromenader. De äger.

  3. Sen kommer själva huvudmeningen med detta. Det är nämligen så att min kära pojkvän har flyttat till Stockholm för att plugga juridik vilket innebär två saker; dels att jag plötsligt kommer få spendera en väldans massa tid där uppe hos honom under kommande år, men även dels att det kommer bli mycket dötid när han pluggar eller är i skolan. Dina Stockholmsguider har därför varit guld att läsa när jag försöker komma fram till vad jag ska hitta på under all ensamtid, men jag vill ha ännu mer tips! Och vem kan inte det Stockholm som jag vill upptäcka, bättre än Flora, tänkte jag? Därav kommer frågan, om du möjligen skulle kunna tänka dig att snickra ihop ett litet inlägg med dina absoluta topp-tips i vår huvudstad? Exempel på tips skulle kunna vara vad man ska göra om man bara har en helg ledig och är öppen för alla förslag, eller var man till exempel hittar den bästa brunchen eller second hand-affären? Något i den stilen. Hade varit så så så snällt. Om du har tid, förstås. Kommer fortsätta att hänga här ändå oavsett, hihi.

  Tack o hej

  Emilia 2015-09-24 22:39:32 http://www.pezone.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Jag har en matlagningsfråga och det är om du lyckas få det helt slätt när du mixar olika saker? När en lagar vegetariskt/veganskt så är det ju mycket mixande och jag lyckas aldrig få det helt slätt utan det är alltid kvar småbitar i de olika sakerna som jag gör. Har du något grymt tips på hur en bör göra eller är det bara något som jag får vänja mig vid att det alltid kommer finnas småbitar? När jag ser på bilder från recepten så blir det aldrig lika bra mixat i verkligheten :(
  I övrigt så ska jag tacka för en grym blogg! Du är min absoluta favorit <3

  Elsa 2015-09-24 22:34:17
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej! Ett tips är att sila soppan :) Brukar jag göra när jag vill ha den helt slät, tycker det är i stort sett omöjligt annars :) Lycka till!

   ellen 2015-09-24 23:49:42
   Svara
 • Hej Flora!

  Mitt namn är Julia Hörnell och jag går kommunikatörsprogrammet på Södertörns högskola. Jag skriver till dig för att jag vet att du är kultur- och museiintresserad. Förra terminen arbetade jag och fyra andra tjejer med ett projektarbete som nu är färdigställt. Jag och min grupps projektarbete gick ut på att göra en webbplats till en fiktiv tidning om museer i Stockholm och deras verksamhet; Exhibited Magazine. Till denna fiktiva tidning skrev, fotade och layoutade vi ett antal artiklar som finns publicerade på webbplatsen. Till exempel går det att finna en intervju med Fotografiskas grundare Per Broman där vi bland annat frågar honom om varför han inte tycker att museum ska vara gratis, en artikel om kopplingen mellan museum och mat och en intervju med en konservator på Moderna Museet.

  På webbplatsen går det även att finna en karta över Stockholm där ett antal museum är utplacerade. Varje museum har en klickbar länk med information om museet, priser med mera. Det finns även ett galleri med inspirationsfotografier från olika museum i Stockholm.

  Nu när vi är färdiga och nöjda med resultatet skulle det vara så kul att få lite spridning på vår webbplats. Hoppas att du kikar förbi!

  Med vänlig hälsning
  Julia Hörnell

  http://student.mtstudent.se/~vt15_mta_7/

  Julia Hörnell 2015-09-24 21:49:59 http://student.mtstudent.se/~vt15_mta_7/
  Svara
  • Svar på Julia Hörnells kommentar.

   åååh är SÅ nyfiken på södertörns kommunikationsprogram! du verkar ju ha gått några år (?) – kan du rekommendera?? tack och puss

   ebba 2015-09-25 15:51:59
   Svara
 • Hej Flora!

  Mitt namn är Julia Hörnell och jag går kommunikatörsprogrammet på Södertörns högskola. Jag skriver till dig för att jag vet att du är kultur- och museiintresserad. Förra terminen arbetade jag och fyra andra tjejer med ett projektarbete som nu är färdigställt. Jag och min grupps projektarbete gick ut på att göra en webbplats till en fiktiv tidning om museer i Stockholm och deras verksamhet; Exhibited Magazine. Till denna fiktiva tidning skrev, fotade och layoutade vi ett antal artiklar som finns publicerade på webbplatsen. Till exempel går det att finna en intervju med Fotografiskas grundare Per Broman där vi bland annat frågar honom om varför han inte tycker att museum ska vara gratis, en artikel om kopplingen mellan museum och mat och en intervju med en konservator på Moderna Museet.

  På webbplatsen går det även att finna en karta över Stockholm där ett antal museum är utplacerade. Varje museum har en klickbar länk med information om museet, priser med mera. Det finns även ett galleri med inspirationsfotografier från olika museum i Stockholm.

  Nu när vi är färdiga och nöjda med resultatet skulle det vara så kul att få lite spridning på vår webbplats. Hoppas att du kikar förbi!

  Med vänlig hälsning
  Julia Hörnell

  http://student.mtstudent.se/~vt15_mta_7/

  Julia Hörnell 2015-09-24 21:47:02 http://student.mtstudent.se/~vt15_mta_7/
  Svara
 • Åh Flora, kan du inte berätta mer om hur Contour kit från Anastasia egentligen funkar? Värt pengarna?

  Kajsa 2015-09-24 21:16:58
  Svara
 • Jag funderar på att köpa ett par högmidjade DrDenim jeans, men hör hört att de töjer sig och tappar formen lätt. Är det sant? Du verkar ha på dig sådana ganska ofta. Tack!

  Ellinor 2015-09-24 19:17:55
  Svara
  • Svar på Ellinors kommentar.

   Jag skaffar nya en gång om året typ, pga vill att de ska vara sådär svartsvarta som de är i början. Köp en storlek mindre än vanligt (jag har XS) så töjer det sig inte! Kram!

   Flora Wiström 2015-10-17 16:16:55
   Svara
 • Jag använder jojobaolja som sminkborttagning till ögonen samt smörjer in ansiktet med oljan efter att jag har tvättat mig på kvällen. Finnar och liknande brukar minska rejält i storlek över natten, nästan helt borta på morgonen. :) Bra alternativ för de som inte kan ha mandelolja pga allergier osv.

  Ellie 2015-09-24 19:03:30 http://elliemariah.tumblr.com
  Svara
 • Gel setter har jag också blivit kär i! Använde som baslack en gång dock, gick att dra bort nagellacket i stora flagor… Inte så bra alltså, men on top: fab!

  Slår även jag ett slag för mandeloljan! Har använt i snart två år och huden är frisk och det känns naturligt. Och billigt!

  Efter din senaste frågor och svar köpte jag MAC läppenna i färgen Whirl, kanonfin!

  Kicks egen rouge Must-have är fin tycker jag! Lite lagom färg på kinderna (kan även överdrivas à la Marie Antoinette om så önskas).

  Jen 2015-09-24 18:58:13
  Svara
 • åhh detta var ett jättebra initiativ!! kudos till Therese

  använder olivolja som sminkborttagning btw! varför slösa dyra pengar på sminkborttagning när detta är minns lika effektivt + dessutom skonsammare? win-win!

  Linnea 2015-09-24 18:36:55 http://peasandunderstanding.blogspot.co.uk
  Svara
 • älskar sådana här tips!!! mina bästa tips inför hösten är:
  lush’s läppskrubb. gjord av socker och jojobaolja och smakar tuggummi. japp en kan bara slicka bort det från läpparna. plus jättebra. dock lätt att göra egen sockerskrubb med socker + kokosolja/vilken olja en vill. sockerskrubb är också bra för hårbotten!!

  hmm vad mer?
  älskar MAC’s läppstift i färgen mehr. matt och lite gråaktigt rosa. tror den nyansen hade passat dig också.

  puss!

  amanda 2015-09-24 18:30:30 http://amandajnsn.se
  Svara
 • Måste för bara säga att jag tycker din blogg är toppen! Är aningens äldre än du (snart 30, ingen aning om hur det hände!!) och blir så glad av att du och dem du umgås med verkar så himla vettiga. Jag får lite extra hopp om mänskligheten och ungdomen då haha. Jag älskar smink men tycker inte om att ha så mycket på mig, så mina bästa produkter är lite Pore-fessional från Benefit på näsan och kinderna närmast näsan för att matta ner och så får man typ porslinshud. Sen RMS beauty’s highlighter på kindbenen, näsan och amorbågen! Och så samma ögonbrynspenna som du, den är strålande bra.
  Tjipp!

  ML 2015-09-24 17:29:40
  Svara
 • vill veta mer om gel setter! för jag har en, men den funkade inte med mitt vanliga nagellack utan luckrade upp det. tänkte att vafan, är felet verkligen att det inte är ett essielack, så noga kan det inte vara. men ska jag måla direkt? innan det torkat? nä? jag fattar inte, har väl kass teknik, men det bara klumpade sej och gick åt helvete alltså… men om fler är frälsta?

  lisa 2015-09-24 16:57:23
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   jag låter mitt vanliga lack torka (kanske till 80%) sedan kör jag med gel setter! du kanske ska prova med ett annat lack inunder?

   Flora Wiström 2015-10-08 08:28:33
   Svara
 • mm, älskar såna här inlägg!! just nu har jag fått dille på läppstift/läppglans – särskilt make up stores plumb och h&ms matta läppglans screen siren!!

  alexandra 2015-09-24 16:46:19 http://alexandramabon.com
  Svara
 • Åh jaaa, fler sminkinlägg! Det är jätteroligt! Jag har börjat använda en highlighter från TheBalm, som är MAGISK. Kolla in, Mary-Lou Manizer heter den!

  Agnes 2015-09-24 16:20:06 http://kapitulera.blogspot.se/
  Svara
 • jag använder mandelolja till sminkborttagning, och som lite allt möjligt. världens bästa grej! en flaska kostar runt 50-lappen på apoteket, håller länge, är jättebra för hyn och helt naturligt. jag tvättar som sagt bort sminket, smörjer in ansiktet med det, använder som hårinpackning, mjukar upp nagelband, torra armbågar, med mera med mera. svinbra grej! sen gillar jag även lumenes color correction-cream, som jämnar ut hudtonen men inte är helt täckande.

  josefine 2015-09-24 16:12:34 http://www.withheartshapedbruises.blogg.se
  Svara
  • Svar på josefines kommentar.

   vill också slå ett slag för mandeloljan! häller några droppar på sån där bomullsrund-sak och gnuggar bort, eventuell panda-effekt kan kan man ”fånga upp” med en torr bit av samma bomullsrund-sak och iom att man inte tvättar bort oljan så funkar det som ögoncreme! och funkar även som all annan sorts lotion! bäst helt enkelt. (har också använt kokosolja men ibland vill man ju inte lukta kokos… och mandelojan är luktfri)

   maria 2015-09-24 17:40:23
   Svara
 • Använder kokosolja till typ allt! Sminkborttagning, hudlotion, massera in i hårbotten.. man behöver så ytterst lite också att en burk räcker Hur länge som helst.

  Sophie 2015-09-24 15:37:10
  Svara
 • Gel setter är BÄST! Antagligen skitgiftigt men jag kan inte låta bli.

  Amanda 2015-09-24 15:17:31
  Svara
 • Mina bästa är helt klart
  Lush – Let The Good Times Roll,
  Lush – Oatmix
  och samma ögonbrynspenna som du har. SÅ bra.

  linda 2015-09-24 15:14:28
  Svara
 • jag tycker verkligen om bare minerals solpuder, ser ut som att du varit ute och fått lite sol i ansiktet under dagen. känner mig alltid jättefin när jag använt det! så vitt jag vet så verkar alla fastna för det som haft det :)

  amanda 2015-09-24 15:10:07
  Svara
 • I alla skönhetskategorier så ÄLSKAR jag the organic pharmacys produkter. Fantastiska!

  Christin 2015-09-24 14:53:58 http://www.midis.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!