FRÅGOR & SVAR – SKRIVARKURSER I SOMMAR & MINA BÄSTA POWERTIPS

Oskar Flora Budapest

Stopp och belägg! VEM är denne oscar!?? :D

Vi lärde känna varandra när jag och My var i Budapest för fyra år sedan. Kolla vad göllia vi var! 

Hej Flora, du som är så klok! Jag är en person som har svårt med att lita på att mina vänner tycker om mig och vill hänga med mig (det låter konstigt, jag vet). På ett sätt är det jättelöjligt… För jag vet ju att de tycker om mig – de visar det på flera olika sätt – men ibland tvekar jag ändå. Det har kanske något att göra med min egen självkänsla; att jag inte värdesätter mig själv tillräckligt högt för att se mig som ”värdig” deras vänskap, och att jag typ väntar på att de ska inse att jag inte är så bra och rolig som de tror. Det skapar så mycket problem för mig, för det leder till att jag lätt börjar överanalysera saker som händer. :(( Har du någonsin känt så, ooch har du någon aning om hur ska man göra för att bli av med såna tankar? P.s. Du äger som delar med dig av att du har ångest och så ibland, och jag tycker du gör det på ett så himla bra vis! Du liksom nämner det lite i förbifarten och gör inte en jättestor grej av det, I love it!

Hej där! Jag känner igen mig asmycket. Men det jag försöker applicera på mina egna relationer är att vända på kakan för att värdesätta mig själv mer i sammanhanget: Vad får JAG ut av att umgås med den här personen? Är den personen värdig MIG? Gud, det låter fett harsh när jag skriver det, men det kan vara en bra påminnelse när en går hem från den där kompisdejten och ältar sina prestationer.  Vilket jag ganska ofta gör. Men sen tänker jag också att du kan, på ett ödmjukt sätt, be dem bekräfta dig mer. Om de säger något gulligt till dig någon gång kan du säga ”åh, jag blir så himla glad och känner mig så trygg när du säger så”, för då kommer de förstå att du behöver höra sånt. Puss och heja heja heja.

Vilka är dina främsta power-tips? När du känner dig nere och behöver lite pepp? Kram /Karin

Hej Karin. Här är några av mina bästa må bra-grejer:
1. Att gå ut och gå en promenad eller kuta asfort.
2. Städa fint och köpa blommor. Japp det hjälper!
3. Handla goda ingredienser och laga någon spexig maträtt.
4. Bada badkar + titta på serier (alltså i kombination)
5. Ringa min mamma.

123A7622

VAR ÄR läppstiftet ifrån?

Helena hälsar att det är ”Nude Beauty” från Makeup Store. En läppenna!

Åh, har du gjort något nytt med ditt hår? Eller kanske rättare sagt inte gjort något på länge? Älskar nämligen den mörka utväxten! Gosh, va snyggt!

Jag har färgat håret till sin naturliga nyans (dock har det mesta av den toningen tvättats ur nu) , och nu låter jag mitt hår växa ut igen pga vill ha starkt och friskt hår igen efter flera år av blekningar och slingningar. Tack ska du ha!!

Hej, undrar om du har nåt tips för att det inte ska bli tallrikstorn och kastrullberg med smutsdisk!!!! tack på förhand

SÅ gullig fråga. Mitt bästa tips är enminutsregeln. Dvs: Jag ska göra varje uppgift som tar under en minut att genomföra. Ställa i ordning skorna i hallen, svara på det där sms:et, diska kaffekoppen eller städa i ordning skrivbordet. Funkar i många situationer, men väldigt bra i disksammanhang! Ett annat bra tips är väl att ställa disken i blöt om du inte hinner (eller orkar) ta i tu med den direkt.

Får en önska sig ett utlåtande om vegoburgaren i fredagspresent?? :D xx

Klart du får. Max nya veganburgare är god! Felix och jag åt den när den hade kallnat (vi envisades om att äta den hemma), men jag älskar oumph så den får högt betyg! Jag valde dock bor jalapeñosåsen för jag har lite svårt för stark mat. 7 av 10 (i snabbmatsmått mätt) får den!

DSC_3382

Hei Flora! Så fin du er! Vil først si at jeg gillar bloggen din, og at du er en stor inspirasjon! Har fulgt deg ganske lenge, og har et spørsmål om skriving/skrivande: Jeg liker selv å skrive, men vet ikke helt hvordan jeg skal ”ta steget videre.” Har sett at du har deltatt på kurs gjennom årene, og lurte på om du har noen tips i forhold til sommerkurs i skrivande? Jeg er selv fra Norge, men tycker om Sverige og synes det hadde vært kult å dra dit for å lære mer om skrivande. Tror du det hadde vært mulig? Takk på forhånd! Klem

Hej! Tack ska du ha! Roligt att du vill gå en sommarkurs i skrivande. De jag känner till finns på Capellagården och Biskops Arnö, men om du googlar ”sommarkurs i skrivande” så kommer det upp ett gäng. Du kan absolut gå en skrivarkurs i Sverige trots att du är från Norge, vet tillexempel att Biskops Arnö kallas Nordens folkhögskola. Kram och lycka till!

Hej Flora jag måste ba få fråga dig, raderar du någonsin dina texter? Jag har kommit på att jag har en inneboende stress pga att jag samlat på mig så otroligt mycket text. Dagboksanteckningar o längre projekt, texter. Vill slänga, elda upp, rensa, renskriva, är det dumt?!

Hej! Nä, jag raderar inte. Jag tycker att det är kul att kunna se utvecklingen, så jag sparar alltid de gamla versionerna av mina texter. Plus att en ALLTID kan hitta guldkorn i sina egna projekt, vare sig det handlar om tematik eller någon mening eller speciell bild.  Släng inte dina texter! Sortera ur garderoben och städa ur skafferiet, men inte texterna! Behåll dem! Om du har skrivit saker som ger dig fett mycket ångest (alltså kanske om självdestruktivitet och sånt) så kanske inte det är något att spara på… Eller jag vet inte. Om du renskriver: Behåll de gamla versionerna. Det är mitt tips. Puss!

Hej Flora (och alla andra som läser detta)! Jag och min bästabästa vän ska ha en födelsedagsfest och vi vill ha något riktigt kul tema. Ett så kul att kanske bara två suckar över att behöva klä ut sig. Men vi har totalt stopp på idéer, HJÄLP?!

Såg att Ida hade dataparty för någon vecka sedan, alltså fest med internettema. Tycker att det är en briljant idé!

P1000718

Jag och min pojkvän övervägar att flytta ihop och därmed köpa en lägenhet tillsammans. Jag är livrädd. Mest rädd för att jag ska sabba det tror jag. Att jag inte är tillräckligt kär eller när vi väl står där med ett lån på en miljon att jag liksom inte längre vill det där. Och samtidigt så vet jag att jag aldrig i hela vida världen skulle vilja vara med någon annan någonsin. Och jag vill ju bo ihop, bo isär skulle ändå relatera att vi bara hängde hemma i en av lägenheterna (och det är ju inte ens möjligt ur en ekonomisk synpunk). Någon som har varit i samma sits? Handlar det bara om kalla fötter? Kram

Känner igen mig så mycket i detta! Vad händer om allt skiter sig, liksom? Samtidigt har jag flera kompisar som har flyttat ihop, varav några har gjort slut. Visst, det ÄR slitigt att göra slut och behöva sälja lägenheten, men vafan, köp en lya ihop om ni vill det! Alla jag pratar med säger att det har varit värt det. Så länge din magkänsla inte säger nej nej nej, för då borde du verkligen lyssna på den. Kram

Förresten: hur länge har du bott i lägenheten nu? Känns den mest ”hemma”? Eller vilken av dina lägenheter har du känt dig mest hemma i och vad tror du att det kan bero på? Vad får dig att känna dig hemmastadd i en lägenhet?

Nu har vi bott här i femton månader (varav tre som jag tillbringade i San Francisco). Lägenheten känns väldigt mycket som hemma! Jag älskar speciellt utsikten och hur löjligt centralt den ligger. Jag har känt mig hemma i alla lägenheter där jag har bott mer än ett halvår. Men det här är annorlunda, för den här lägenheten får jag ju bo i hela livet om jag vill eftersom det är ett förstahandskontrakt. Samtidigt är jag fett sugen på att köpa en större lägenhet om något år eller så (bor med Felix på 24 kvm nu). Men vi får se om det ens är ett alternativ.

Relaterat:
Hitta en bostad i Stockholm
Hemma hos mig, Elle Decoration

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Alltid de bästa svaren! åh vad man gillar dig <3

  ISA 2016-03-05 23:36:09 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Tack svaret och för dina powertips! Precis vad jag behövde den här veckan, lingonvecka dvs. Skrev några egna hjälpande tips här: http://magnusdotter.blogspot.se/2016/03/tips-under-lingonveckan-nar-livet-kanns.html?m=1 Kram till dig!

  Karin 2016-03-05 18:24:07 http://www.magnusdotter.blogspot.com
  Svara
 • Till dig som skulle köpa lägenhet! Detta må låta krasst men kör ändå. En kompis till mig köpte nyligen en lägenhet med sin flickvän och sa såhär ”om vi skulle göra slut nu så skulle vi i alla fall tjäna pengar på det” gillade det tankesättet ändå

  Alex 2016-03-05 10:53:20
  Svara
 • Hej finaste finaste Flora!
  Jag lyssnar på din och Fridas pod och jag älskar verkligen den! Jag gav bort Clara Henrys mensbok till min tolvåriga kusin Astrid i julas och vi har sedan dess pratat otroligt mycket om kvinnor och om mens. Att vara medveten i samhället, veganism, rasism, osv osv. Jag har sagt till henne att hon kan gå in och läsa din blogg och tipsade om podden men hennes mamma reagerade på att det är mycket svordomar i podden vilket hon inte vill att Astrid skall lyssna på då de har en väldigt strikt inställning till svordomar och fula ord, liksom..

  Jag förstår såklart att det är så ni pratar och att ni skall få allt utrymme att vara er själva till 100 % men jag tänkte för den yngre skaran som lätt tar åt sig av saker som uttryck och så vidare utan att kanske riktigt reflektera över det… Jag tror att ni har möjligheten till en fantastisk kanal, exempelvis avsnittet om feminism eller om veganism är ju STÖRTbra för alla i alla åldrar! Ville bara säga det om ni kanske kan tänka lite på det! :) <3

  Jättestor kram från både mig och Astrid!!

  Olivia 2016-03-05 10:23:53
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Jag förstår hur du tänker, men lite svordomar är väl inget att uppröras över? Det blir helt orimligt om bloggare ska ta hänsyn till vad precis alla tycker och dom kan inte cencurera sig bara för att en morsa nånstans eventuellt har svårt för svordomar. Det där går ju ändå inte att skydda sina barn ifrån!

   Annie - lättlagat vegokäk 2016-03-05 12:59:34 http://vegokak.se/
   Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Håller inte med. Målgruppen är för det första INTE tolvåringar! Jag som är i Floras och Fridas ålder uppskattar verkligen en pod där två unga kvinnor talar ocensurerat utan att hålla sig på mattan. Ska de anpassa sig för att dina släktingar har en strikt inställning tycker du? Nej, överkänsliga mammor får ursäkta.

   Julia 2016-03-05 12:50:28
   Svara
 • hej flora. så här är det, sen jag slutade ta mina p-piller har min hy blivit sämre, inte jätte dålig, men sämre. saken är den att helt plötsligt känner folk (kollegor, sånna jag inte träffar så ofta) att det är okej att liksom påpeka att ”din hy brukar väl inte vara s dålig?”. Stötte du på det här? Hur tacklar jag jag det? Är inte alls van att folk säger sånt här och vet liksom inte alls vad jag ska svara.. Jag vill ju kunna gå utanför dörren utan att känna mig tvungen att lägga på ett lager smink för att ANDRA inte ska påpeka det.. what to do?

  linda 2016-03-05 10:21:28
  Svara
  • Svar på lindas kommentar.

   Herregud, vad irriterad jag blir på folk. Jag har tyvärr inget bra svar då jag inte har acne eller finnar i övrigt, dock har jag jätteröda kinder och om jag inte har haft smink så har vissa bekanta påpekat det, men låtit sådär nedlåtande. Jag har, precis som du, mått ännu sämre då och inte velat gå utanför dörren utan smink. Nu brukar jag mest bita tillbaka ”stör det dig eller?” ”och vad har du med det att göra?” ”mår du bättre nu när du fått mig att må sämre?”. Som sagt, har nog inget bra svar, men jag tycker att du ska stå på dig, för sådär kan man ju faktiskt inte bete sig! Gå självklart omkring utan smink om du vill det! Hoppas att någon annan kanske kan hjälpa dig lite bättre. Kram!

   Rebecca 2016-03-05 12:13:09
   Svara
 • Åå, tusen takk for svar om skrivekurs!! Setter stor pris på det :)

  Nora 2016-03-05 09:49:50
  Svara
 • Bra frågor bra svar, en fin dialog här tycker jag, å du är så bra!

  A 2016-03-05 09:20:21
  Svara
 • Ni kan ju försöka att byta ert hyreskontrakt mot en tvåa lite längre ut. Är du tålmodig och ihärdig så går det tillslut. Vi lyckades byta vår tvåa mot en trea.

  Lina 2016-03-05 08:59:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!