BIG SUR PT 3 – INTE SÅ PJÅKIGT ATT BÖRJA ÅRET HÄR

Recap: I slutet av förra året tillbringade jag 3 månader i San Francisco. Över nyårshelgen åkte jag, min storebror Froste och hans fru Dana till Big Sur & Ventana Wilderness för att hajka.

Big Sur - flora.metromode.se

Den första dagen av 2016 vaknade jag upp här. Froste envisades om att vi skulle beskåda soluppgången under bar himmel, så därför hade vi inte slagit upp våra tält. Men vad vi inte visste var att det skulle bli flera minusgrader under natten, och inte nog med det – solen gick ner klockan 19 vilket innebar 12 timmar av mörker.  Vi var alltså tvungna att utstå kylan i ett halvt dygn.

Big Sur - flora.metromode.se

Jag vaknade upp varje timme och försökte sparka mig varm, försökte krypa längre ner i sovsäcken, försökte maka mig närmare Froste och Dana (men sovsäckarna och liggunderlagen gled på grund av att underlaget frös och blev halt), försökte SOMNA. Så när det äntligen blev ljust flög jag nästan upp ur sovsäcken för att skaka liv i min kropp. Dana låg kvar och såg såhär ynklig och gullig ut <3

Big Sur - flora.metromode.se

Och Froste och jag sprang upp och ner för kullen för att bli varma, och han instruerade mig att göra höga knän och jumping jacks och hopp i sidled. Ser ni vad konstiga och svullna vi ser ut här? Jag känner knappt igen oss. Det är för att våra ansikten liksom hade stelnat i kylan.

Big Sur - flora.metromode.se

Sen lagade vi frukost på gasköket. Havregrynsgröt och kaffe. Och så tittade vi på solen som sakta kröp upp över havet.

Big Sur - flora.metromode.se

Vilket var bland det vackraste jag sett i hele mitt lelle liv. Herrejävlar.

 Big Sur - flora.metromode.se

Sen packade vi ihop sakerna och började gå mot bilen, en promme på en sisådär två-tre timmar. Kolla bara den här färgskalan:

Processed with VSCOcam with e1 preset

Vill leva i den.

Big Sur - flora.metromode.se

Froste gillar att ta porträttbilder i exakt samma position, så det gjorde vi :)

Big Sur - flora.metromode.se

Har nog aldrig upplevt en så skön dusch som den jag tog när jag kom tillbaka till min SF-lya. Men det är ju iskalla nätter som dessa som gör frukoststunderna så magiska, som får solnedgångarna att bli färgstarkare och stjärnhimlarna klarare.

Tack Froste och Dana för att ni tog med mig på denna fantastiska hajk. Jag saknar er jämt. ♥

LÄS ÄVEN:
NÄR VI VANDRADE I BIG SUR. PT 1. 

BIG SUR PT1. STJÄRNFALLEN ÄR VÅRA NYÅRSFYRVERKERIER

Translation: The first day of 2016 happened here, in the Ventana Wilderness, Big Sur. It was freezing cold but so, so beautiful. I’m so happy that my brother and his wife took me to this amazing place. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Flora!! Den stående bilden över landskapet! Jag vill på riktigt ha den på min vägg som en tavla, så himla bra!

  Malin 2016-03-11 09:58:49 http://silverparlor.devote.se/
  Svara
 • Hej! Undrar om det kommer upp en SF-guide snart? Har bokat resa dit i sommar, så vore ju kanon mer lite tips!

  Linn 2016-03-08 00:17:52
  Svara
 • Åh vilken magisk upplevelse. Big Sur är ju magi i sig men att göra en sån där knäpp grej gör det hela ännu bättre. Underbart!

  La Linda 2016-03-08 00:09:30 http://lalinda.se
  Svara
 • Hej Flora,
  Nu är det såhär att jag snart ska flytta till kungsholmen, den stadsdel som jag har sämst koll på i innerstan och undrar om du kan dela med dig av dina bästa ställen där?

  U 2016-03-07 18:50:09
  Svara
 • Hur redigerar du dessa bilder? SÅ fina!

  Karin 2016-03-07 12:19:29
  Svara
 • så kul att vandra och tälta i naturen!! Älskar det! Jag är dock förstörd av vissa dokumentärer och tänker alltid på vilda djur, såsom björnar, vargar osv. Finns de inte där? Det var inte läskigt för dig på det sättet?

  V 2016-03-07 10:00:17
  Svara
 • Men så jäkla ballt. OCH KALLT! Håller med dig om magisk färgskala och måste säga att Frostes idé om att ta porträttbilder på samma ställe är ju både kul och fin.

  Anna María 2016-03-07 08:50:31 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Wonderful idea to celebrate the New Year in that way!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-03-07 08:28:39 http://dressedwithsoul.com
  Svara
 • Alltså åh!! Bokade precis en camping site i Big Sur till om en månad, blev inte precis mindre pepp nu.

  Linnéa 2016-03-07 07:50:11 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!