Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

VAD JAG GJORT SEDAN STUDENTEN, OM SKRIVARKURSER, CONTOURING OCH ATT INREDA EN LÄGENHET IHOP

IMG_2389

Vart är den finfina BHn ifrån?

Pierre Robert!

Hej Flora. Nu när gymnasiet snart är över känns alla val halsbrytande, det går inte att försmå. Ibland tror jag att det sitter en lapp i min panna där det står att en måste fråga mig vad jag har för planer efter gymnasiet. Då och då imploderar en inuti för en inte orkar tänka, för att nästa sekund vilja att framtiden ska komma likt ett jordskred. Har försökt leta i ditt arkiv, men hittar inget samlat inlägg om vad du gjort efter gymnasiet tills idag. Undrar med andra ord om du kan göra ett sådant inlägg? Där du i kronologisk ordning skriver vad du gjort från gymnasiet tills idag i studie- och jobbväg. Allt du gör intresserar mig, du är inspirerande, Flora! Ha det fint, kram Amanda.

Hej bästa Amanda! Megastort tack för din kommentar. Kom ihåg att du är feeett ung och du har asmånga år på dig att bestämma vad du ska göra! Låt det ta sin tid. Prova många olika saker, utsätt dig för nya erfarenheter. Det är mitt bästa tips. På så vis kommer du lättare kunna utkristallisera vad du faktiskt vill syssla med i framtiden.

Här kommer en liten genomgång på vad jag har gjort sedan jag tog studenten 2012:

Till och från: Jobbade i te- och kaffebutik.
Våren 2013: Pluggade kreativt skrivande på Södertörn, bloggade på Devote.
Hösten 2013: Flyttade min blogg till Metro och sade i samband med det upp mig från te- och kaffebutiken.
2013-2014: Pluggade Skriv! Prosa dramatik lyrik på Jakobsbergs folkhögskola. Skrev ett gäng krönikor till Metromode.se.
2014-2015: Pluggade Skrivarlinjen distans från Ölands folkhögskola, jobbade på min roman.
Hösten 2014: Började blogga två gånger om dagen i stället för en, vilket gjorde att mitt läsarantal började öka.
Sommaren 2015: Startade podcasten Flora & Frida.
Hösten 2015: Fick mitt första stora illustrationsjobb.
Hösten 2015: Blev redaktör för Metro Mode Creative.
Hösten 2015: Skickade in mitt bokmanus till olika förlag (det hade jag skrivit under åren på skrivarskolor)
Parallellt med detta har jag gjort samarbeten med bloggen, gjort ett gäng mindre illustrationsjobb och lite webbtv. Kika i min portfolio om du är intresserad.

50611725

Åh jag ser så himla mycket fram emot att få följa er resa! Vill också tågsemestra i sommar så tänker suga åt mig varje tips jag får. Vad heter hotellet ni ska bo på i Toledo?

Det heter Hotel Hacienda del Cardenal. Hoppas du kommer iväg på en tågluff! Kram!

Hej fantastiska Flora! First of all: tack för all pepp och den fina inspirationen som din blogg ger!! Har lite funderingar på att gå någon skrivutbildning i höst men känner mig så himla lost om vilken som skulle passa bäst för mig då många verkar så himla bra! Får man önska ett inlägg (om det inte redan finns ett dvs) där du tipsar/redogör dina och kanske dina vänners erfarenheter om några av Sveriges skrivkurser? Typ hur lärarna, kurserna och övningarna är? Hur ni trivts och utvecklats på respektive skolor? Kanske svårt att sammanställa, men det känns som att du om någon verkligen skulle kunna fixa en bra kursguide inom detta! ^^

Hej braiga du! Här har jag skrivit om två utbildningar:

Frågor och svar om Kreativt skrivande på Södertörn.

→ Frågor och svar om skrivarkursen på Jakobsbergs folkhögskola.

Sen undrar jag om vad du skulle säga är de stora skillnaderna mellan att plugga skrivande ”på plats” VS distans? Vad finns det för pros and cons enligt dig? Ta hand om dig och TACK FÖR ALLT! Superkram!

Det är mycket roligare att plugga på plats, för du får liksom ett sammanhang då, och lyxen att umgås med andra skrivande personer. Skrivarlinjen distans från Ölands folkhögskola går ut på att en jobbar med ett bokmanus, så då fyller det ingen direkt funktion att sitta vid en skolbänk. Om du har en idé på en roman eller novellsamling kan du plugga skrivande på distans, för då kommer du ändå vilja lägga upp din tid så som det passar dig, men om du vill öva på olika typer av skrivande så rekommenderar jag verkligen att plugga på plats. Stor kram och lycka till!

flora wistrom-100

Flora! När du och Felix flyttade ihop, bråkade/tjaffsade ni mycket om inredning osv i början? jag ska nämligen flytta ihop med min kille och det verkar som att vi har liiite (alltså inte jättemycket men ändå påtagligt) olika syn på hur det ska se ut. Har du något tips förutom att kompromissa typ? du äger, och er podd är den enda vettiga!

När jag och Felix var arton-nitton hade vi väldigt lik smak. Det är klart att vi fick kompromissa en del, men i allmänhet gick det rätt smooth. Idag är vi mer olika (han har så sjuk bra koll på design och konst medan jag går på feeling) så då blir det lite tjafsigt ibland. Fast vår nuvarande lägenhet är ju min, så då har det blivit så att jag har sista ordet. Men jag litar väldigt väl på Felix omdöme, så han får sin vilja igenom ganska ofta ändå. Vi har inte satsat så jättemycket på vår inredning nu, utan kommer göra det om vi flyttar till större.  Kanske att du och din partner kan få olika ansvarsområden? Att han får bestämma sovhörnan om du får bestämma mathörnan, eller liknande. Det kan nog bli fint. Sten sax påse är ju också bra :)))

Om du i fortsättningen bara fick konsumera antingen filmer/musik/podcasts eller böcker – vad skulle du då välja?

Böcker! Utan tvekan.

flora wistrom6

VAR har du köpt dessa glasögon? KRAM

De är från Rayban och heter Round Metal. Puss

1. Vill minnas att jag har sett i en smink-tuts som du gjorde i höstas att du använder Anastasias palett, som ju är rätt så saftigt dyr, har du något budgettips som funkar ish lika bra för en blekfis som jag? Antingen en hel palett eller att man bara skaffar något mörkt och något ljust (kan man det?).

Hej! Jag tycker att Sleeks contourpalett är rätt bra. Och har hört att Nyx har en motsvarighet som heter highlight & contour pro palette, som kostar typ 250 pix. Är även övertygad om att du kan hitta bra contourpaletter från vilket budgetmärke som helst! Du behöver absolut inte hela Anastasiakitet. Jag använder liksom bara en skugga därifrån. När det kommer till highlighter så använder jag The Balm Mary-Lou Manizer. Den är dyr men svinigt bra.

2) Kan man contour:a utan att ha foundation under eller blir det bara konstigt med skuggor etc när man är rätt så au naturale för övrigt?? Har bara foundation till fest etc nämligen och kör på en färgad hudkräm till vardags. Sökt runt lite och hittar bara folk som gör efter (minst) ett lager foundation. Tack på förhand!! MVH Thea

Du kan absolut contour:a utan foundation. Det är bara att borsta på :)

metro photo challange

Har sett att du har målat eller tejpat eller på något sätt täckt över namnet på din kamera. Varför då? Kram <3

Alltså wow vad du är uppmärksam. Gjorde det inför den här webbtv-inspelningen så att det inte skulle bli så reklamigt för Nikon). Sedan dess har jag låtit lappen sitta kvar för… varför inte liksom.

Hej bästa Flora! När du fotar med din Nikon vad använder du för inställning på kameran? Kramis

Jag fotar alltid med manuella inställningar (M). Jag sätter oftast bländaren på det lägsta (i mitt fall 1.4) och sedan ändrar jag slutartiden beroende på hur ljust eller mörkt det är ute. Jag ändrar även ISO:n. Om jag fotograferar en mörk inomhusmiddag brukar jag ha bländaren på 1.4, slutaren på typ 1/60 och ISO:n på typ 2000 (dvs högt). Är det däremot superljust ute har jag så låg ISO som möjligt (typ 100), ändrar bländaren till typ 3 och har slutaren på 1/2500. Så det varierar ju supermycket. Mitt bästa tips är att testa dig fram med olika inställningar tills du lär dig! Och studera kamerans manual. Lycka till!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Jag älskar dessa solglasögon så mycket. Har en låg upptäckt här: http://www.edel-optics.se/ROUND-METAL-(RB3447-112-4L)-pa-Ray-Ban.html

  JuliaL 2016-07-13 11:54:54 http://nouw.com/krazmila
  Svara
 • Tack Flora! <345

  Amanda. 2016-04-13 21:56:55
  Svara
 • Men å vad fint! Tusen tack för foto svaret!

  Maja 2016-04-13 20:19:32
  Svara
 • så skönt att läsa om andra som också gjort en jävla massa blandade saker efter studenten och inte bara ”hittat sin väg” dirre. Du är så bra flora <3

  ISA 2016-04-12 23:30:30 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Vad hette te-och kaffebutiken du jobbade på?

  Maria 2016-04-12 19:53:45
  Svara
 • Hej Flora! Tänkte fråga dig för även om du kanske inte har egen erfarenhet så känns det som att du har rätt bra koll. Vet du någon bra folkhögskola för skrivande om en vill bo på internat? Du kanske känner någon som har pluggat skrivande och bott på plats? Så svårt att veta vad som är bra när det finns så många olika. Kram och tack för bra blogg & podd!

  Anna 2016-04-12 18:53:10
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Kolla in biskops Arnö och folkhögskolan på Gotland!
   Att bo på internat på landsbygden och skriva och umgås och leva var den bästa tiden i mitt liv, gör det bara!!!

   Kram!

   Ebba 2016-04-12 20:00:42
   Svara
 • Kul inlägg och vilken fin blogg du har :)

  Marike 2016-04-12 17:35:16 http://nouw.com/speedoflife
  Svara
 • Vad tyckte du om Ölands Skrivarskola Distans? Sugen på att söka!! Tror du en kan kombinera med en kurs på universitetet på 15hp eller blir det alldeles för mycket jobb? Tack för en toppenblogg! :)

  {"author":"Ellinor" 2016-04-12 17:07:15
  Svara
 • Hej Flora! Jag funderar på att söka ölands distansskirvarlinje i höst med ett projekt jag är peppad på. Men jag har en fråga ang antagningen och arbetsprover! Sökte du in med 10 A4 från det projektet du ville arbeta med under året? Eller sökte du med typ tio olika random småtexter?
  Kjam!

  Lisa 2016-04-12 15:36:20
  Svara
 • Fina svar! Fick dock inte svar på min fråga (det kanske försvann bland alla kommentarer i författarporträtt – inlägget). Re:postar och hoppas du orkar svara! Puss

  ”U babe! 2 och 4!
  En fråga: har, efter två år på juristlinjen (och tre sabbatsår innan dess) kommit på att jag inte alls vill bli jurist. Känner mig lost, det har ju blivit en del av min identitet och dessutom har jag nästan alla vänner där. Tänker att det är för sent att börja plugga något nu och dessutom har jag ingen klar bild av vad jag vill arbeta med istället (däremot en klar bild av mina intressen och favoritämnen). Åh så jobbigt, denna valångest och förvirring – att inte ha allt paketerat och klart när man är 24. Kanske är jag lurad av medier, bloggar (inte din dock!) och tidningar som på något vis ger sken av att man ska leva ett liv på Riche och bo på Östermalm när man är i min ålder.
  Har du några kloka ord om detta, Flora?
  Kram
  Maja” 2016-04-06 07:22:29

  jag är också där, sån otrolig ångest att man har pluggat en massa och det inte alls känns helt hundra. Har helt ärligt inget bra svar, tänker att om 10 år har saker förhoppningsvis säkert löst sig på något vänster. Tror dock inte du behöver oroa dig för vänner, sånt löser sig alltid bara man vill. Samtidigt som om du börjar plugga något nytt hittar du nya vänner vilket jag tycker är så himla roligt att ha vänner i olika grupper och kontexter. kram
  anna 2016-04-06 11:36:54

  Alltså, som jag känner igen mig i din kommentar! Är också 24, och det känns som om alla mina vänner har ett hum om vart de är på väg i livet medan jag pluggat grejer som inte känts 100 bara för att det är det som förväntas av en. Nu är jag mer lost än efter studenten, vilket känns asjobbigt. Vem är jag, var vill jag bo, vad vill jag göra? Är jag för gammal för en helomvändning? Så trist att det blivit så, och kämpigt att ta sig ur. Men i alla fall, du är inte ensam!
  Anna 2016-04-06 08:18:28

  Åh vad ni är fina alla! Känns skönt att inte vara ensam. Men behöver ändå någon metod för att gå vidare.
  Kanske ett bra podd – tema, Flora, om fler tänker som jag?
  Maja 2016-04-06 13:25:23

  Maja 2016-04-12 14:30:56
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Har du bara läst två år och är bara 24 år: hoppa av! Tveka inte ens! Jag bytte bana efter att ha pluggat en hel magister och blivit av med en massa studielån när jag var 24. Inte ångrat det en sekund, skulle skjutit mig själv om jag fortsatt med något jag bara gjorde av slentrian och andras förväntningar.

   Rebecka 2016-04-13 07:53:34
   Svara
   • Svar på Rebeckas kommentar.

    Ja, jag tänker likadant! Känns det inte rätt – hoppa av. Hitta på något annat under en tid (jobba, res?) för att få nya perspektiv. Snacka med några studievägledare och se om de kan hjälpa dig att hitta rätt – du säger ju ändå att du har koll på dina intressen osv. Själv är jag 23 och när jag tittar mig runt i min vänskapskrets känns det som om folk gör väldigt olika saker – en del jobbar, andra har påbörjat sin master, några har först nu börjat fundera på att plugga. No stress girl <3

    C 2016-04-13 08:54:55
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!