Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

PANGGOD MAJSSOPPA

Sweet Corn Soup, florasblogg.se, @florawis

Jag fick så många frågor på Instagram angående den här soppan, så här kommer ett recept. Jag gick lite på feeling och har försökt återskapa måtten ur minnet, men smaka av soppan under tiden så kan det inte bli fel.

För tre personer behöver du:

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
450 g fryst majs (spara lite till topping)
700 g färskpotatis
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk agavesirap (eller socker)
saften från 0,5 citron

2 msk näringsjäst/bjäst*
1 dl havregrädde

torkad timjan
salt & peppar
olja att steka i

1. Fräs hackad lök och pressad vitlök i olja.
2. Tillsätt majs och potatis i tärningar. Täck med vatten och ha i de övriga ingredienserna.
3. Låt koka i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
4. Mixa lite med stavmixer, men du vill fortfarande ha en del bitar kvar. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera med zumak eller paprikakrydda på toppen och resterande majskorn.

Alltså kan du fatta att vi åt middag med öppna fönster och blev bländade av solen klockan sju på kvällen? Nu händer det!!!

*Näringsjäst är jästflingor som smakar ost. Med andra ord är det megabra som veganskt substitut i rätter där ost skulle gjort mycket för smaken (pasta och pizza är ett typexempel). Finns att köpa i hälsokostbutiker och på nätet!


Sweet corn soup. Translate the recipe by pressing the translate button below the header. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!