OM MINA BÄSTA STOCKHOLMSTIPS, SKRIVKURSER OCH HUR JAG MÅR

tågluff interrail flora wistrom-21

Hej Flora!! Först vill ja bara säga hur jäkla bäst din blogg är men sen undrar jag oxå hur du redigerar dina bilder? Du kanske gjort ett inlägg om det? För bilden på Sandra bakifrån med ett ben upp ser ut som den är tagen när det är ganska mörkt men ändå får du till ett så bra ljus, hur gör du?

Hej! Tack snälla snälla du. Det har inte med redigeringen att göra, utan att jag har ett så ljuskänsligt objektiv. Det heter Nikkor 50 mm f.14 (det som heter f 1.8 är också bra) och det kan ta väldigt skarpa bilder utan blixt i mörkt ljus. Rekommenderar verkligen!!

Vad tågluffsavis man blir! funderar på hur du/ni bloggare gör för att komma ihåg svåra namn på maträtter och marknader mm. fotar ni menyerna och skyltarna kanske, eller har ni bara koll och bra minne? hej och tack för bra blogg!

Vi googlar! För att komma ihåg namnet på matmarknaden i Lissabon googlade jag bara på ”food market Lisbon” och då kommer Mercado da Ribeira upp som första alternativ. Jag brukar även googla för att få rätt stavning på platser och maträtter och gator. Google is life.

tågluff interrail flora wistrom-57

Hallå, jag ska också ut och tågluffa i sommar och är lite velig angående om jag ska ta med systemkameran eller inte. Jag vill ju ta fina bilder men vill inte riskera att den ska bli snodd osv. Hur gör ni? Var har ni den när ni reser? Tar den inte för stor plats? Vi tänkte ha backpacks men ni verkar ha vanliga resväskor? Kram!

Sandra hänger sin kamera över axeln, och jag hänger min tvärs över bröstet. Det är lite tungt och osmidigt, men det är lätt värt det! Men jag har alltid kameran runt mig eller i knät. Stöldrisken är superhög så det gäller att ALLTID ha koll på sina saker. Magväska eller handväskor med dragkedja är att föredra. Eftersom den här tågluffen var en kortare variant så hade vi våra kläder i rullväskor, men när jag har tågluffat längre så har jag haft ryggsäck. Det är smidigare om en ska gå mycket från hostel till tågstationer osv. Kram!

Ja hur har det egentligen känts att frångå veganeriet nu på resande fot – liksom hur känns magen och välmåendet i allmänhet? Iofs kan ju sånt påverkas av att vara just resande ändå men vore spännande att höra till nästa q&a! Puss – Lissabon verkar fantastiskt!

Det har varit helt okej faktiskt. Min mage har inte varit konstigare än vanligt! Kanske för att jag bara har varit vegan sedan årsskiftet. Men ibland (väldigt sällan ska sägas) äter jag ju ost, mejeriprodukter eller ägg om det bjuds i något festligare sammanhang. Så min mage är nog inte helt främmande för animaliska produkter.

DSC_1684

Hej! Jag kommer vara i Stockholm 5 dagar i mitten av maj för att fira min 30-årsdag som är under den perioden. Jag undrar om du (eller någon annan) har något tips på vad man absolut borde göra (och vad man inte får missa) i Stockholm när man är där under en begränsad tid? Allt från sevärdheter och upplevelser till restauranger och butiker. Tar tacksam emot tips :)

Hej där! Här kommer sju snabba tips:

– Frukost på Pom & Flora
– Promenad längs med vattnet till Moderna Museet
– Finmiddag med drinkar på Surfers (de har bra vegoalternativ – fråga servitören!)
– Uteserveringsvin på Babylon
– Promenera runt på gatorna kring Nytorget och kika i butiker.
– Shoppa på Götgatsbacken, inte på Drottninggatan
– Ät middag och ta ett glas vin på Babs, se sedan en film på biografen Zita.

Se även mina Stockholmsguider:
Stockholm på en dag.
Vegetariska restauranger i Stockholm.
Klubbar och barer i Stockholm.
Att göra i Stockholm på sommaren.
Caféguiden Stockholm.

Hej Flora. Jag måste bara fråga: hur mår du just nu?

Hej. Jävligt dåligt om jag ska vara ärlig. Men jag klamrar mig fast vid människor jag tycker om, dricker för mycket öl och bokar fler tider hos min psykolog. Och så finns det små glimtar då det känns bra. Men snart blir det kanske lite lättare. Hoppas. Vill inte skriva om det på bloggen just nu, men nu vet ni.

interrail flora wistrom-5

Hej Flora! De gånger du sitter ute o skriver, på cafén o så, vilka favoritställen går du till då? Jag har börjat vara mer i Sthlm pga mitt jobb o då brukar jag gilla att sitta länge på ställen med bra kaffe och lunch, men det blir ofta för stökigt, lite mer än det mysiga inspirerande cafésorlet! Alla ställen i din caféguide är favoritställen men tyvärr inte perfekt för mitt fokus.

Hej! Jag brukar sitta på Hälsocafét, Il Caffé, Kaffeverket eller Pom & Flora. Andra pangtips är Citykonditoriet och Café Ritorno. Kram.

Hej Flora! Tänkte fråga dig för även om du kanske inte har egen erfarenhet så känns det som att du har rätt bra koll. Vet du någon bra folkhögskola för skrivande om en vill bo på internat? Du kanske känner någon som har pluggat skrivande och bott på plats? Så svårt att veta vad som är bra när det finns så många olika. Kram och tack för bra blogg & podd!

Jag hade lätt sökt Skurup. Tycker den skolan verkar fett bra. Tack för att du läser och lyssnar!

Vad tyckte du om Ölands Skrivarskola Distans? Sugen på att söka!! Tror du en kan kombinera med en kurs på universitetet på 15hp eller blir det alldeles för mycket jobb? Tack för en toppenblogg! :)

Tyckte jättemycket om den! Det gäller bara att en har självdisciplin (jag producerade i princip hela mitt råmanus under det året). Om en vill experimentera med skrivandet så rekommenderar jag skrivarkurser med fysisk undervisning. Jag drev ju den här bloggen samtidigt, så det borde gå. Men du väl hoppa av universitetskursen om det blir för mycket!

DSC_6441

Nu till en annan sak, vill tipsa dig (och alla andra som ser den här kommentaren förstås) om det här programmet (serien) som lyfter frågan om textilarbetares situation i Kambodja. Det är skitviktigt och skitsorgligt. Bara drygt 12 min långt men väldigt talande. Plz kolla. Vill också tydliggöra/poängtera att jag inte menar att kritisera dig som individ, alltså jag handlar själv också på de stora kedjorna. Men jag tycker ändå det är viktigt att vi vågar lyfta blicken och inte blundar för verkligheten. Ju fler som blir medvetna om och tänker på detta… ja desto större sannolikhet att vi tillsammans kan åstadkomma en förändring. Kedjorna MÅSTE ta sitt ansvar men vi som konsumenter kan också vara med att påverka. Tillsammans kan vi påverka textilindustrin. För en mer rättvis värld. Puss & kram

Såklart jag ska lyfta detta. Fyfan för den här världen alltså. ↓

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • stor klem og gode tanker. <3

  marire 2016-04-30 09:08:18 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Du verkar vara så himla fin person Flora! Och från en annan dam i skiten så sänder jag dig massa kramar och hoppas det vänder snart. Det gör alltid det, lovar.
  Om det aldrig blir bättre kan vi ju flytta till Lissabon ihop, jag pratar ju lite portugisiska och kan lära dig allt jag kan (det går nog ganska fort). Fast jag vill ju bo i Alfama, det tycker jag är Lissabons finaste del <33 Men vi kanske kan kompromissa lite. Puss fina du

  Agnes 2016-04-28 11:08:01
  Svara
 • Håper du føler deg bedre snart! <3

  Caroline 2016-04-27 20:08:04
  Svara
 • tack för att du uttrycker dig så ärligt om hur du mår!

  e 2016-04-27 19:29:00 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • jag mår också jävligt dåligt. kram

  emma 2016-04-27 18:52:20
  Svara
 • Kanske är dum nu, men från vilken hemsida typ kom videon ifrån?
  blev oerhört berörd och vill se mer utav detta..
  kan du länka?

  hannah 2016-04-27 17:53:32
  Svara
  • Svar på hannahs kommentar.

   Hej!

   Här är alla avsnitten: http://www.aftenposten.no/webtv/#!/video/18679/sweatshop-ep-1-det-var-mye-verre-enn-jeg-trodde-det-skulle-vaere

   Och nu har även svenska Aftonbladet tydligen gjort samma grej, har inte sett den svenska versionen men antar att den också är sevärd!! :)

   http://sweatshop.aftonbladet.se/

   Louise 2016-04-29 14:43:16
   Svara
 • hehe så bra att jag kommenterade innan jag läste inlägget. har bokat surfers nu, tack för BÄSTA bloggen!

  sf 2016-04-27 15:44:28
  Svara
 • HEJ flora eller någon annan!! detta e off topic, men jag å min partner ska till STHLM om två veckor å vill äta en SJUKT god middag då. något vegvänligt och kanske lite ”finare” om ni fattar vad jag menar. pussåkram å tack på förhand!! <333

  sf 2016-04-27 15:35:22
  Svara
 • Kram <3

  Johanna 2016-04-27 14:21:53
  Svara
 • Hei ! Hvor har du kjøpt den fine svarte sekken?

  Julie 2016-04-27 13:48:34
  Svara
 • Ett skepp kommer lastat med massa styrkekramar och kärlek!

  J 2016-04-27 10:53:05
  Svara
 • Massa massa massa kramar!

  linnea 2016-04-27 10:45:25
  Svara
 • ÅH VAD FIN bild Stockholmsbilden från berget är!!! Snälla vill du inte ladda upp den i större format (typ 2000 pixlar bred) så att jag kan ha den som bakgrundsbild? Love <3

  Sofia 2016-04-27 09:57:29
  Svara
 • Vad ledsen jag blir av att höra att du inte mår bra </3 Jag skickar en dos kärlek! Livet kan vara så jävla sämst ibland. Jag tycker att det är väldigt modigt att du delar med dig av det. Det har du absolut ingen skyldighet att göra gentemot dina bloggläsare. Ta hand om dig <3

  Annie 2016-04-27 07:51:22 http://vegokak.se/
  Svara
 • Åh har ändå uppfattat det på bloggen och i podden att du inte mår bra. Men stor kram och hoppas det vänder snart. Inget är för alltid och livet går alltid upp och ner. <3

  Maria Ekblad nyföddfotograf i Göteborg 2016-04-27 07:40:10 http://ww.mariaekblad.se/blogg
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!