SATIN & DENIM

I samarbete med Guldfynd.

Flora Wiström - florasblogg.se, @florawis

Hej från mig! Jag sitter hemma och jobbar med lite olika grejor, men snart ska jag dra på mig bikini och shorts och åka till Vinterviken med Maja. Sommar idag ju.

Flora Wiström - florasblogg.se, @florawis

Satinblusen har jag köpt på Mango och sytt om lite grann. Braxorna är också nya. Jag krängde på mig dem på Beyond Retro igår, trots bakfylla och tjugogradig värme. Ytterst oklart varför jag skulle shoppa jeans just då, men jag lyckades i alla fall komma hem med ett par nya favvos.

Flora Wiström - florasblogg.se, @florawis

Hur fina är inte de här halsbanden från Guldfynd? Tänker att de också skulle vara perf att ge bort i exempelvis studentpresent.

Flora Wiström - florasblogg.se, @florawis

Flora Wiström - florasblogg.se, @florawis

Jag har fixat en tävling till er, kul va! Vad skulle du välja om du vann ett presentkort hos Guldfynd? Motivera i kommentarsfältet, så tävlar jag ut fem stycken presentkort á 1000 kr. Tävlingen pågår till 29/5. Puss!

Edit: TACK FÖR ALLA KOMMENTARER! Vinnarna är nu utvalda och kommer kontaktas via mail. Heja!


LÄS ÄVEN:
SVART / GULD
ATELJÉOUTFIT


Translation: Top from Mango, vintage jeans and jewelry from Guldfynd.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
235kommentarer
  • Ja, jag har tappat mig själv lite. Har varit ute och rest för att jag trott att det var lösningen på krampen i hjärtat. Det var det inte.

    Nu är jag hemma, dricker öl och hånglar. Och det enda lilla lilla lilla som för tillfället hjälper är något så ytligt som att känna sig fin. Att vara bekväm. Att få visa vem jag är.

    Detta presentkort hjälper en bit på traven. <3

    Amanda 2016-05-29 22:53:11
    Svara
  • hejsan! gud, jag har letat i år och dagar efter ett sånt halsband du har på dig – det med cirkeln då det alltid varit en symbol för mig (ottilia) och min bror (oskar) över vårt syskonskap då båda våra namn begynns av en cirkelformad bokstav. kram – ottilia

    Ottilia 2016-05-29 19:56:44
    Svara
  • Åh, jag skulle först och främst välja ett av deras hängen som är hjärtformat och har en liten kula av ens månadssten inuti. Kolla vad fin: http://www.guldfynd.se/article/hange_i_18k_guld_1622265 Fick en sådan av min storasyster för många år sedan man har tappat bort den :'( sen skulle jag nog köpa en likadan till min syster, fast med hennes månadssten då, som en förlåt-att-jag-slarvar-bort-viktiga-saker-present.

    Julia 2016-05-29 16:02:53
    Svara
  • Jag har snart klarat av mitt första år som lärarstudent, samtidigt som jag arbetar som obehörig lärare. Det absolut roligaste jag vet, i kombo. Vill unna mig själv något riktigt fint, då jag bara känner ”YES FAN VAD JAG ÄR GRYM!!!” som gjort första året med bravur, jobbat nästan heltid och inte behövt ta studielån. Viktigt att belöna sig själv när man känner sig sådär extra stolt och bra för en gångs skull.

    Julia 2016-05-29 13:57:28
    Svara
  • Idag är ju mors dag, så något riktigt fint till min mamma skulle jag vilja köpa. Tog studenten i fredags, och vill tacka mamma för allt fix inför studenten hon hållit på med i flera månader. Att hon stått ut med mina konstiga krav på balklänning och balskor som inte ens existerar, fixat god mat och bara för att hon är väldens bästa mamma så klart. <3 Ibland är det så himla fint att faktiskt ge något, även fast det är tanken och alla kramar som räknas mest.

    Emma 2016-05-29 13:35:23
    Svara
  • Jag skulle sända ett armband till killen jag är kär i som bor på andra sidan jordklotet och som inte vet hur jävla olyckligt förälskad jag är i honom.

    Erica 2016-05-29 10:35:47 http://savedbylondon.blogg.se
    Svara
  • Vinner jag ska jag köpa ett snyggt armband till min älskade dotter som har kämpat så med svår tumörsjukdom.
    Hon behöver mycket kärlek och uppmuntran. Håller tumme och tå, att det fina presentkortet hem till mig ska nå.

    Kram

    Birgitta 2016-05-28 22:40:02
    Svara
  • Vinner jag presentkortet så ska jag köpa ett snyggt halsband till min kära fru. Hon har nyligen haft
    födelsedag, så det skulle verkligen bli en fin present i efterskott till henne. Hoppas på lite tur nu!

    Mvh-Rolf

    Rolf 2016-05-28 22:35:08
    Svara
  • Hoppas det fina presentkortet få vinna, till min underbara kvinna. Hon skulle säkert köpa ett fint armband.
    Håller tummarna!

    Mvh/Robert

    Robert 2016-05-28 22:32:53
    Svara
  • Hej!
    Har jag tur nu ska jag överraska min underbara mamma med ett fint halsband. Hon är guld värd
    som vårdade mig i hemmet när jag var sängliggande i mycket svår cancer och fanns vid min sida
    hela tiden under den fruktansvärda cancerresan. Jag älskar henne så otroligt mycket, så det skulle
    vara så otroligt roligt att få ge henne ett fint halsband. Tycker hon är så värd det efter allt hon gjort
    för mig. Hoppas så på turen!

    Kram

    Madelene 2016-05-28 22:29:51
    Svara
  • åh! Jag skulle köpt likadana halsband till mig och mina två bästa vänner om jag vann, typ som bästissmycken du vet. Det hade vi nog varit fina i.

    Linnea 2016-05-28 22:13:25
    Svara
  • Tävlingsdags, klart man är med. Du nämnde något lite kort om ’studentpresent’ och det var precis där jag fastnade. Det är en present jag snart vill köpa min bästavän som fyller år om två veckor. Nitton år blir hon, helt otroligt hur snabbt våra år tillsammans har förgått. Och eftersom hon kom med dem finaste Starwars-prylarna till mig när jag hade min födelsedag, vill jag ge något lika fint för henne tillbaka. Hon är en liten glad fashionista som vandrar runt på vår jord, och jag har spanat in ett halsband i silver (från Molly’s kollektion) jag kan tänka mig hon skulle älska.

    Hur kul vore det inte med ett presentkort då, tänkte jag då. Och så kan jag slå in ett sött litet halsband lagom till hennes stora dag.

    Hälsningar,
    Serena

    Serena 2016-05-28 20:05:28
    Svara
  • Åh så många fina motiveringar, blir alldeles varm i hjärtat av all kärlek som finns därute!
    I mellandagarna mitt bland all glädje och familjemys hade vi inbrott hemma hos mina föräldrar. Hela familjens smycken blev stulna (inte så smart att förvara allt i samma chiffonje, men det är lätt att vara efterklok…). Vi fick såklart tillbaka en del på försäkringen men det går liksom inte att ersätta saker med affektionsvärde. Mest ledsen blev mamma över att vitguldshalsbandet hon ärvt från sin mormor försvann. Det går inte att ersätta det men man får se det från den ljusa sidan, nya smycken kan gå i arv de med. Om jag vann skulle mamma få presentkortet som ett bidrag till ett vitguldshalsband. De är dyra som bara den men 1000 kronor är en bra bit på väg!

    Isabella 2016-05-28 18:19:26
    Svara
  • Hej!
    Om jag vann ett presentkort hos Guldfynd skulle jag ge det till min sambo så att han kan köpa förlovningsringar till oss. Vi har pratat mycket om att förlova oss men har inte riktigt pengar till ringar då vi båda är fattiga studenter. Jag hoppas så mycket på att bli överraskad av honom snart. Han har pratat om att vi kanske har råd i slutet av sommaren. Att vinna ett presentkort hos Guldfynd skulle vara ett så bra bidrag till en liten dröm hos mig.

    Linnea 2016-05-28 12:59:30
    Svara
  • Jag skulle skämma bort min kompis med fruktansvärt fina studentpresenter! Hon har haft det väldigt tufft genom i princip hela sitt liv med sjukdomar i närmsta familjen och flytt till andra änden av landet. Att hon nu har klarat av gymnasiet utan att bryta ihop är något jag vill höja henne till skyarna för. Hon är så himla himla fin och stark och även fast hon haft det så kämpigt så tar hon sig alltid tid till att lyssna på ens ”löjliga” problem typ som att en tappat sin telefon i toaletten och måste lägga 5000kr på en ny… Hon är bäst helt enkelt!

    Kajsa 2016-05-27 19:43:28
    Svara
  • Jag och min pojkvän har precis förlovat oss och håller på att spara pengar till ringar <3

    Malin 2016-05-27 12:36:52
    Svara
  • Åhh <3 blev sugen på smycken nu!!
    jag skulle köpa ett smycke som inte skriker "79 kr från hm och student" och som mister färgen efter att ha använt det tre gånger. Bara ett riktigt fint halsband som matchar ett tunt armband mot sommarhuden..

    Filippa 2016-05-27 10:36:44
    Svara
  • Jag skulle hitta ett halsband eller ett armband & sen skulle jag köpa 3 uppsättningar av det. Ett till mig, ett till min mamma & ett till min lillasyster. De är de viktigaste och finaste kvinnorna i mitt liv & jag skulle vilja ha en symbol om att vi alltid är med varandra.

    Beatrice Eldh 2016-05-26 23:19:47
    Svara
  • ifall jag vann ett presentkort skulle jag lägga till lite mer pengar och köpa en diamantring, och sen skulle jag bära den varje dag.

    isabella 2016-05-26 20:31:42
    Svara
  • ååååå jag har på sistone verkligen fått upp ögonen för det här med att bära smycken! jag bär mycket silver redan men skulle va GULD att få bära lite GULD, hehe, halsband och kompletterande guldringar sen något fint till mamma för hon är min bästa.

    E 2016-05-26 19:27:55
    Svara
  • Hej Flora!
    I min mening är halsband det finaste en kan ha. Det gör att en sträcker på sig lite extra och säger stolt till världen: ”kolla vad jag har”. Och på en regnig dag i maj är det precis vad en behöver. Kram!

    Erika B 2016-05-26 15:45:50
    Svara
  • Jag skulle köpa något fint till farmor. Hon gjorde att jag kände mig så vacker i långklänningen hon sytt till mig. Alla borde få känna sig så vackra någon gång som jag gjorde då. Farmor skulle få ett fint halsband, helt enkelt för hon får mig att känna mig fin och är världens bästa.

    Johanna 2016-05-26 13:14:56
    Svara
  • Hej där! Ponera att jag nu vann ett presentkort hos Guldfynd (inte troligt dock, hallå alla snitsiga kommentarer ovan). Då hade jag bannemig skaffat en bunt fabulösa armband (detta —> http://guldfynd.se/article/armband_i_akta_silver_2492718) åt mig och mina barndomsvänner. Klyschigt, kan tänkas, men jag hade ju ballat ur av finhet på tanken att vi alla hade gått runt med samma blänkande länk runt handleden i sommar <3456789

    Hanna 2016-05-25 22:54:31
    Svara
  • Något fint till Mamma helt enkelt. Fina fina Mamma, vad vore jag utan henne?

    L 2016-05-25 22:47:43
    Svara
  • Fy tusan vad härligt det skulle vara att få ge en snart hemkommen lillasyster som varit på vift i hela Australien ett fint smycke som välkommen-tillbaka-till-Sverige-present. Alldeles ensam och modig har hon nu i vår backpackat och haft livets äventyr och är nu när pengarna tagit slut rädd att halka in i samma trista tillvaro som hon kände innan hon reste iväg med slentrianjobb och osäker tillvaro. Vill inget hellre än att peppa upp denna känsliga men starka syster till det där de vuxna säger är att ”hitta sig själv”. Vad det nu skulle betyda!

    Rebecka 2016-05-25 22:35:13
    Svara
  • Jag har missat hela den här våren. Jag signade ut och ville inte mer. Inte mer av något. Men sånt går över, det går över fastän man inte tror det. Och när jag kom upp ur sängen hade det hunnit bli sommar. Och nu vill jag erövra den här årstiden. Och jag vill erövra mig själv. Vara snäll mot mig. Bjuda ut mig själv på dejt, säga att jag är bra och fin, bara äta god mat. Och jag skulle vilja fria till mig själv. En ring på fingret och ett löfte om att alltid vara min egen supporter, min egen hjälte.

    Rebecka 2016-05-25 22:09:41
    Svara
  • Jag jobbar som sjuksköterska, nyexaminerad och allt, vilket är SÅ nice på många sätt. Detta innebär dock att jag yr omkring åtminstone fem dagar i veckan, minst åtta timmar om dygnet klädd i en vit, karaktärslös landstingspyjamas. De kreativa möjligheterna i mina arbetskläder är minst sagt begränsade. Denna outfit behöver krydda. Den behöver bannemig glitter. Det är en utmaning att vara kreativ under så begränsade former men jag vet att det går. På så vis kan jag se lika fabulös ut som jag känner mig när vi får ett hjärta som stannat att slå igen.

    Elin 2016-05-25 21:27:23
    Svara
  • Skulle nog lägga alla pengar på mig själv för att jag är så jävla bra! och jag är redo för lite mer bling i mitt liv

    josefine 2016-05-25 21:22:32
    Svara
  • Hej på dig Flora! Om jag vann presentkortet skulle jag välja att använda det för att köpa ett smycke till min mamma och ett smycke till min lillasyster. Min mamma skulle få något i guld (det klär henne otroligt bra och hon har länge velat ha ett fint guldsmycke, utan att ännu unna sig det), eftersom hon kort och gott är en helt oslagbart fantastisk människa. Min lillasyster går just nu igenom ett stort mörker och därför skulle hon få ett vackert silverarmband (silver är definitivt hennes smyckefärg) med en berlock med en svala på – som en påminnelse om att hon är ung, fri och att bättre tider nalkas.

    Elin 2016-05-25 18:29:25
    Svara
  • Alltså alla kommentarer här är så extra! Men jag skulle självklart ge något till min bästa vän som är döende.

    Alexandra Andersson 2016-05-25 17:07:46
    Svara
  • Om jag fick ett presentkort så skulle jag nog fasiken ta mod till mig och efter 22 år på den här jorden till slut ta hål i öronen för att kunna ha de superfina örhängena med feministsymbolen.

    Ingrid 2016-05-25 13:51:48
    Svara
  • Jag borde vinna för att:
    1. Du har helt rätt, perfekt present!
    2. Jag har ingen aning om vas min lillasyster ska få i studentpresent, så tänker att lite bling från guldfynd kan aldrig vara fel?

    Irja Lennström 2016-05-25 13:41:28 http://irja.webblogg.se
    Svara
  • Hej Flora!

    Om jag skulle vinna ett presentkort skulle jag köpa något riktigt fint till min fina vän för att göra henne riktigt glad :)

    Magda 2016-05-25 08:54:07
    Svara
  • Min mamma ligger och sover i rummet bredvid och sover i ett rosarandigt nattlinne, i morgon åker hon hem till landet där jag växte upp. Vi har haft en så fin tid här, men den tyngs av avskedet. Jag spänner käkarna och ler samtidigt, håller tillbaka gråten trots att jag vet att den kommer hitta ut. Jag håller hennes hand när vi går över vägen, som ett barn. Jag skulle använda presentkortet till att köpa någon slags symbol till oss, kanske varsin ring eller ett halsband som går att dela. Jag skulle vilja ge något tillbaka, livet är en ganska stor sak att få av någon, trots att det är vemodigt ganska ofta.

    Cajsa Lisa 2016-05-25 00:13:03 http://www.cajsa-lisa.se
    Svara
  • Vad jag skulle köpa är en fin klocka med svart rem så min pojkvän faktiskt kan hålla koll på tiden så jag inte komma sen till onsdagsdejten ännu en gång.
    Kram på dig Flora! (:

    Carolina Rigo 2016-05-24 22:46:48 http://instagram.com/xrigo
    Svara
  • Hej Floris!

    Om jag skulle få ett presentkort skulle jag köpa något fint att ha runt halsen i examenspresent till mig själv, nu när jag KÄMPAT mig igenom tre år mediekommunikation och radioplugg (OCH äntligen kommit över världen svinigaste jävla snubbe, det är ju också en bedrift värd att fira)! Efter det är jag värd att treata myself tycker jag!

    Ha det BÄST, det du gör är amazing och du är amazing. PUSSHEJ

    Linda 2016-05-24 21:43:09
    Svara
  • Hej Flora!

    Okej. Idag är det drygt tre år sedan jag låg hemma i soffan med stukat hjärta och såg på Vasaloppet. Som en urvriden (bakfull) liten trasa hade jag stängt in mig i mitt singelhushåll för att se folk i kroppsstrumpa åka vansinneslångt på skidor. Jag hade signat upp mig på en dejtingsajt veckan innan. Vet faktiskt inte varför eftersom jag varken orkade vara där eller riktigt ens stå för att jag emellanåt var det. Hursomhaver, det hade på nåt vänster redan blivit bestämt när Vasaloppet pågick – att jag skulle gå på en dejt. 3 mars alltså, dagen då vissa åkte 9 mil på skidor, dagen då jag skulle på dejt med en vilt främmande kille. Vansinne!

    Jag gick dit, och herrejävlar vad kär jag skulle bli. Inte då. Efter vi tagit i hand (är det det man gör på en första dejt, inte visste jag) gick jag in på toaletten och upprepade ”åh nej, åh Gud, åh nej” högt för mig själv med panik i rösten. Det där med förväntningar och föreställningar som sedan krockar med verkligheten i samband med en blinddate är en sjuk grej I’m telling ya. Jag bjöd hem honom till mig dagen därpå. Han bjöd också hem mig kort därpå. Plötsligt hade vi hånglat i en svinkall busskur. Hans kramar började värma mer än jag räknat med. Vi svettades mellan lakan innan veckan var slut. En dag hade han plötsligt smugit in bekvämare kuddar i mitt sovrum. På mitt 30-års kalas året efter lämnade vi våra familjer åt varann en stund för att pipa iväg och titta på en lägenhet som dykt upp samma morgon, utifall att. Dagen därpå skrev vi kontrakt. Vi flyttade in och 4 månader senare, dvs dagen innan nyår kissade jag på en sticka. Det blev plus, och jag fick panik. Jag tog min sista snus på nyårsafton och i september föddes vår tjej! Att vi har gjort henne är helt orimligt, men också jävligt sant. Jag trodde inget av detta skulle bli för mig när jag såg Vasaloppet i mars.

    Jag har orimligt många tjejkompisar runt mig just nu som alla pratar sig varma om sambos och pojkvänner som inte friar. Det är detaljerade önskemål på ringar och en evighets väntan. Giftermål har nog aldrig stått högst på min önskelista, men idag känner jag att jag vill. Jag vill gifta mig borgerligt i en fin klänning, med två vittnen och vår dotter. Efter det vill jag fira alltsammans ihop med våra närmsta vänner på en lummig plats i Sverige nånstans. Men jag vill inte vänta på honom, jag vill fria själv. Jag vet inte ens om guldfynd har förlovningsringar, men jag vet iallafall att de har ringar och det räcker gott för mig. Jag har bestämt mig för att ställa frågan på mors dag, det skulle osa så jäkla mycket girl power om den grejen för mig! Är nervös så inåt, men även om jag inte vinner ett presentkort, så håll gärna en tumme för mig ?

    Tack för en härlig blogg!

    Kram M

    Marie 2016-05-24 21:23:08
    Svara
  • Min bästis och jag skulle få något fint. Vi bor i olika städer och att köpa varsitt fint smycke, som symboliserar vår vänskap, skulle vara megafint. puss

    Anna 2016-05-24 21:19:08
    Svara
  • Finaste Flora, jag vill skriva så mycket mer – som om jag skulle skriva till en brevvän för första gången, men jag sparar det till en annan gång och går till motiveringen nu. Jag skulle köpa en berlock, armband eller litet halsband (om det finns, en kanske borde kollat det..) med ett litet evighetstecken till mina bästa tjejkompisar, för efter några år på vift utomlands och några förhållanden senare så vet jag att min ’forever one’ är inte en man, det är bandet med mina tjejer, min familj jag valt, mina klippor, mina peppare och de som call me out for my bullshit när det behövts men ändå älskar gränslöst!

    Jess 2016-05-24 21:10:58
    Svara
  • Hej Flora!

    Okej. Idag är det drygt tre år sedan jag låg hemma i soffan med stukat hjärta och såg på Vasaloppet. Som en urvriden (bakfull) liten trasa hade jag stängt in mig i mitt singelhushåll för att se folk i kroppsstrumpa åka vansinneslångt på skidor. Jag hade signat upp mig på en dejtingsajt veckan innan. Vet faktiskt inte varför eftersom jag varken orkade vara där eller riktigt ens stå för att jag emellanåt var det. Hursomhaver, det hade på nåt vänster redan blivit bestämt när Vasaloppet pågick – att jag skulle gå på en dejt. 3 mars alltså, dagen då vissa åkte 9 mil på skidor, dagen då jag skulle på dejt med en vilt främmande kille. Vansinne!

    Jag gick dit, och herrejävlar vad kär jag skulle bli. Inte då. Efter vi tagit i hand (är det det man gör på en första dejt, inte visste jag) gick jag in på toaletten och upprepade ”åh nej, åh Gud, åh nej” högt för mig själv med panik i rösten. Det där med förväntningar och föreställningar som sedan krockar med verkligheten i samband med en blinddate är en sjuk grej I’m telling ya. Jag bjöd hem honom till mig dagen därpå. Han bjöd också hem mig kort därpå. Plötsligt hade vi hånglat i en svinkall busskur. Hans kramar började värma mer än jag räknat med. Vi svettades mellan lakan innan veckan var slut. En dag hade han plötsligt smugit in bekvämare kuddar i mitt sovrum. På mitt 30-års kalas året efter lämnade vi våra familjer åt varann en stund för att pipa iväg och titta på en lägenhet som dykt upp samma morgon, utifall att. Dagen därpå skrev vi kontrakt. Vi flyttade in och 4 månader senare, dvs dagen innan nyår kissade jag på en sticka. Det blev plus, och jag fick panik. Jag tog min sista snus på nyårsafton och i september föddes vår tjej! Att vi har gjort henne är helt orimligt, men också jävligt sant. Jag trodde inget av detta skulle bli för mig när jag såg Vasaloppet i mars.

    Jag har orimligt många tjejkompisar runt mig just nu som alla pratar sig varma om sambos och pojkvänner som inte friar. Det är detaljerade önskemål på ringar och en evighets väntan. Giftermål har nog aldrig stått högst på min önskelista, men idag känner jag att jag vill. Jag vill gifta mig borgerligt i en fin klänning, med två vittnen och vår dotter. Efter det vill jag fira alltsammans ihop med våra närmsta vänner på en lummig plats i Sverige nånstans. Men jag vill inte vänta på honom, jag vill fria själv. Jag vet inte ens om guldfynd har förlovningsringar, men jag vet iallafall att de har ringar och det räcker gott för mig. Jag har bestämt mig för att ställa frågan på mors dag, det skulle osa så jäkla mycket girl power om den grejen för mig! Är nervös så inåt, men även om jag inte vinner ett presentkort, så håll gärna en tumme för mig ?

    Tack för en härlig blogg! Du är fantastisk!

    Kram M

    Mary 2016-05-24 20:50:46
    Svara
  • Hej Flora! Jag skulle tycka att det vore väldigt passande att vinna ett presentkort så att jag kan köpa en riktigt fin present till min närmsta vän, som jag känt ända sedan födelsen, då hon tar studenten nu i sommar efter en väldigt jobbig gymnasietid då hon går skola i Danmark, Köpenhamn, och den skolan alltså!! Puhääää så utmattande och extremt! Jag är i alla fall väldigt stolt över min kära vän och tycker att det hade varit så fantastiskt fint att kunna ge henne ett vackert halssmycke.

    Tack för en inspirerande och vacker blogg och en underhållande men lärorik podcast.
    Kram på dig!

    Hälsningar en Emma i malmö :)

    Emma 2016-05-24 20:11:57
    Svara
  • Hej flora!

    Jag skulle väldigt gärna vilja köpa en riktigt fin examenspresent till min pojkvän. Vi brukar aldrig ge varandra presenter utan lägger dem pengarna på upplevelser tillsammans istället. Men när han nu tar exam skulle jag gärna vilja ge honom någonting betydelsefullt för att symbolisera hur stolt jag är över att han lyckades. Hade varit så nedrans fint.

    Puss!

    Jennifer 2016-05-24 19:32:38
    Svara
  • I julas köpte min mamma mig ett jättefint halsband med feministisk symbol, hon har ett likadant. Min mamma är en så extremt stor inspirationskälla för mig. Det är hon som är anledningen till att jag finns till och att jag är som jag är. Hon är alltid där för mig och jag gör mitt allra bästa för att alltid finnas där för henne. Om jag fick chansen så skulle jag använda detta presentkort till att köpa örhängen med feministsymboler på till min älskade mamma.

    Sofie 2016-05-24 19:11:59
    Svara
  • hej flora! självklart vill man ta del av en sån här kul tävling, här kommer min motivering:

    Jag har faktiskt två anledningar till att jag vill vinna. Det är nämligen så att min lillasyster fyller 18 år i dag och det skulle vara så fint att ge henne ett vackert smycke i present. Vi kommer inte alltid så bra överens, och har lätt för att bråka och vara oense. Vi irriterar varandra och triggar igång diskussioner som vi vet att ingen av oss kan vinna och att det kommer sluta med smällande dörrar och hatiska blickar. Jag misstänker att vi i vissa avseenden är lite för lika och har båda svårt att släppa fram någon annans argument och är envisa som åsnor. Men hon är ju min syster och jag älskar henne, älskar henne så jag går i bitar. Jag vill ge henne ett smycke som hon kan bära även de gånger vi inte kommer överens. Jag vill ge henne något som kan påminna både mig och henne om vår systerliga kärlek som är mer värd än att vinna alla diskussioner i hela vida världen.

    Min andra anledning är av rent själviska skäl, jag har precis kommit hem efter 4 månader i Aix där jag pluggade franska och även fyllde 20. Jag vill nu hitta ett smycke som kan få sammanfatta min känsla inför mig själv. Att jag klarade av fyra månader med helt nya människor – som nu är vänner för livet – helt själv i ett nytt land! Det var en så fruktansvärd höst med så mycket ångest och en så vacker vår och även om jag fortfarande inte är på topp hela tiden, så var den här våren ett så sjujäkla stort steg mot att må bättre och vara glad för att jag är jag! Att jag vågade! att jag kunde! och att jag klarade det. Det finns få saker som är så fint som att leva, och jag vill fira mig själv med ett smycke. Och jag vill fira min lilla lillasyster som är så stark och vacker och klok. Systrar 4-ever!

    PUSS ha det fint

    nora 2016-05-24 19:09:15 http://monphotos.blogg.se
    Svara
  • Jag skulle köpa ett superenkelt guldhalsband till mig själv för att jag är jävligt bra och modig, och för att jag vågade byta jobb när folk betedde sig illa på mitt förra ställe, även om det var läskigt. Heja mig <3

    Joline Jacobsson 2016-05-24 18:35:25
    Svara
  • Jag skulle unna mig själv ett halsband då denna vår har varit ett helvete för mig med ett förhållande som tog slut som en blixt från en klar himmel. Kram

    S 2016-05-24 18:07:00
    Svara
  • Jag skulle köpa nåt till min fantastiska mamma och förhoppningsvis ha pengar kvar att även köpa något till mig själv. Jag var tvungen att flytta hem till föräldrarna för två år sedan p.g.a. sjukdom och har sedan dess levt helt utan inkomst och fått bo och äta gratis. Så jag skulle vilja tacka mamma med en liten överraskning och sen förhoppningsvis kunna unna mig själv nåt fint för att jag banne mig aldrig ger upp!

    Karin 2016-05-24 17:33:04
    Svara
  • Min barndoms vän flyttade nyligen flera mil norr ut medan jag drog söder ut för att plugga vilket har lett till att vi inte kan ses så ofta. Den senaste tiden har hon inte heller haft det så lätt med föräldrar som har skilt sig m.m och därför skulle det vara väldigt fint att kunna ge henne ett silverhalsband med en måne som kan påminna henne om vår vänskap trots avståndet och hur vi alltid har delat kärleken för Harry Potter. Och framförallt karaktären Luna som precis som vi är lite udda.

    Emma 2016-05-24 17:27:30
    Svara
  • Jag hade köpt ett smycke till mig och ett till min mamma som skulle symbolisera vår fantastiska relation! Lite som sådana där bästavän-halsband som man hade när man var liten. Något enkelt men superfint, precis som stunderna vi har tillsammans när vi ses.

    Vanessa 2016-05-24 17:27:30
    Svara
  • I ren studentyra förra året blev jag av med mitt silverhalsband jag fick dagen innan studenten(!!!) av min fina pojkvän. Nu om två veckor tar han själv studenten och OM han hade tappat hakan ifall jag spatserade in på studentskivan med ett likadant silverhalsband som det han gav mig året innan. Dessutom hade han fått äta upp varje gång han kallat mig ”slarvig” senaste 11 månaderna, för han behöver ju inte veta att jag köpt ett nytt… Det kanske dök upp i en sällan använd jeansficka?

    Julia 2016-05-24 16:43:56
    Svara
  • Jag skulle köpa mig några fina, tunna, enkla silverringar. Tycker att det är så himla fint med silver mot solbränd hy, så de skulle få hänga med på äventyret i Sicilien, under festivalnätter och på parkpicknickar. Min systerdotter som fyller fem nu skulle få någon fin födelsedagspresent som kan hänga med henne länge. Och så min mamma; som alltid orkar, ställer upp och finns för alla andra, men som lätt glömmer sig själv, hon skulle få något med ett hjärta på, som en påminnelse om hur älskad hon är.
    Kram! Tack för fin blogg!

    Sabina 2016-05-24 16:01:57
    Svara
  • Jag har en tjejkompis som har haft det väldigt svårt med sin pappa som gått bort och en mamma som helt försvunnit efter hans bortgång. Jag hade köpt något till henne. Hon är en av de finaste människorna jag vet och hon hade förtjänat något extra fint nu i denna svåra stund.

    Oscar 2016-05-24 15:57:26
    Svara
  • Ett presentkort på 1000kr vore perfekt till mina två bästisars födelsedagar i sommar så att de skulle kunna få något extra fint på sina 18-årsdagar<3 kanske att jag unnar mig själv något fint till sommarens alla fester också, man måste trotts allt skämma bort sig själv ibland också.
    Kramisar till dig

    Louise 2016-05-24 15:30:19
    Svara
  • Jag har aldrig riktigt varit en smyckesperson… Men älskar små enkla ringar och skulle även vilja testa att ha lite balla örhängen, för varför inte?!
    Det största ”problemet” till att jag inte gått och köpt något sådant är nog framförallt för att smycken kan vara rätt dyrt för det lilla man får och eftersom jag är så vilsen i smyckenas värld har det aldrig blivit av att jag ”tagit tag” i det. Det där presentkortet hade kommit till bra användning då det skulle ge lite utrymme för mig att hitta en smyckesstil som passar mig och kan inspirera mig till att börja använda mer smycken även i framtiden.

    <3<3<3

    Anna 2016-05-24 15:00:21
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort så skulle jag köpa några enkla silverringar till mig själv, det är så fint med silver mot solbränd hy tänker jag, så de skulle få hänga med under sommarnätterna.
    Sen skulle min lilla systerdotter som fyller fem få någon fin present som hon kan ha länge. Och min mamma som alltid ställer upp och finns och tänker på alla andra, men lätt glömmer sig själv. Hon skulle få något med ett hjärta, som en påminnelse om hur viktig och bra och älskad hon är!
    Tack för en himla fin blogg!

    Sabina 2016-05-24 14:06:29
    Svara
  • Mina två bästa vänner ska efter sommarlovet på ett utbytes år, den ena till London och den andra till Stuttgart. Därför skulle det kännas som en otrolig gåva att kunna ge ett smycke som vi alla tre kan dela på, en form av gemenskap tills vi ses igen.

    Chilli 2016-05-24 13:56:57
    Svara
  • För att mitt missfärgade orangea hår kräver nya färgskalor.
    För att det skulle va så himlans göttdrömmigt<333 puss å kram!!

    Minna 2016-05-24 13:55:05
    Svara
  • Har alltid varit på jakt efter ett signatursmycke runt halsen men aldrig hittat nåt som motsvarar mina förväntningar riktigt. Den runda du har runt halsen är dock fantastisk, skulle definitivt välja exakt ett sånt. Kram och kärlek från mig!

    Beth 2016-05-24 13:06:26
    Svara
  • Jag skulle köpt något till mig själv. Tar äntligen examen från arbetsterapeutprogrammet efter att ha kämpat med både fibromyalgi och depression samt en knakig ekonomi det senaste året. Skulle behövt något som visade att nu vänder livet, jag klarade det.

    Emma Hansson 2016-05-24 12:46:27
    Svara
  • Min storasyster tar studenten nu i juni efter att ha kämpat så himla hårt på Viktor Rydbergs naturlinje i tre år. Det har varit så himla svårt och kämpigt, men hon har klarat det. Hon är den som alltid varit där för mig, alltid tröstat och lyssnat, och det känns som att jag som lillasyster ofta har varit den som fått stå i centrum, medan hon alltid finns där för alla. Det vore så himla fint att få ge tillbaka för alla dessa år nu när hon går ut, få det att handla om henne.
    Hon är väldigt inne på enkla smycken just nu, så om jag vann presentkortet skulle jag köpa ett stilrent smycke och gravera in något fint.
    Tack för en bra blogg!

    Clara 2016-05-24 11:55:15
    Svara
  • dösnygg outfit! om jag skulle vinna ett presentkort skulle jag vilja köpa en riktigt fin studentpresent till min brors nya flickvän, för att hon är så jäkla bra för honom och hans liv och jag gillar verkligen den relationen hon och jag har. för att hon är bra för alla oss, helt enkelt.

    Victoria 2016-05-24 10:57:08
    Svara
  • Åh. Jag har så länge letat efter just sådana enkla men fina smycken men alla jag varit sugen på kostar så mycket, och jag som student har inte riktigt ekonomin för det. Jag har haft en så turbulent vårtermin, plugget har legat som ett stort ångestmoln över mig, det har svajat i min kärleksrelation och jag har ä velat fram och tillbaka. Men nu, nu är sista tentan bara runt hörnet och en sommar väntar. Jag och min pojkvän har äntligen efter många tårar lyckats komma till insikten att vi ju vill vara med varandra, inget annat. Men, utan min syster och mamma skulle våren varit mörkare, tyngre och mer ångestfylld. Tack vare dem och att de lyssnat, peppat, fått mig att förstå att jag är mer än vad jag presterar och att det är viktigt att ventilera i en relation, att jag är modig som vågar säga ifrån, inte jobbig, har jag lyckats ta mig igenom studierna utan att falla och genom ventilering insett att jag vill vara kvar i relationen. Så, jag skulle köpa varsitt halsband till oss tre om jag vinner ett presentkort, för att dem är de starkaste och viktigaste personerna i mitt liv och jag vet inte var eller vem jag skulle vara utan deras oändliga stöd.

    Matilda 2016-05-24 10:54:49
    Svara
  • Om jag vann skulle jag låta min fina mamma få välja ngt hon gillar. Hon har precis fått reda på att hon är glutenintolerant och behöver muntras upp lite. Puss!

    Julia 2016-05-24 10:44:00
    Svara
  • Hej Flora!

    Jag skulle köpa varsitt halsband till mig och min bästis som tar studenten nu i juni. För vänskap är fan det bästa som finns. Vi har varit bästa vänner sedan sexan – inte såna som sitter ihop men som man alltid vet var man har och att vi finns där för varann. Även om vi inte hörts på tre månader är det enda alltid hon som jag ringer först när det krisar. Vi har bott på varsin sida Sverige sedan fyra år tillbaka och jag tycker varsitt halsband skulle vara en så fin symbol för att visa att man alltid är där för varann – även om vi inte ses dagligen.

    Julia 2016-05-24 10:13:57
    Svara
  • Alltså: har redan kollat ut vad jag skulle skaffa – dessa; http://www.guldfynd.se/article/orhangen_i_9k_guld_1270990. Hoops. I guld. Äkta guld. Hur queenig skulle man inte vara när man går där på stranden, mitt på gatan i soluppgången till och med på svampletarturen. Ja, jag kommer att vägra ta av mig dem. Men självklart skulle jag göra undantag för mina vänner när de behöver extra piff på dejten, utekvällen eller för all del ha ett örhänge var när vi spanar efter skogens guld. Jag tror till och med att de skulle ge oss tur, guld ger guld liksom.

    Josefin 2016-05-24 10:07:34
    Svara
  • Jag skulle välja ut en ring så jag fria till min fina hälft. Han frågar mig nästan dagligen om jag vill gifta mig med honom. Sedan så ber han mig att inte svara för han är rädd att jag ska säga nej. Jag vet att han är min för alltid. När jag var yngre så hade jag orealistiska förväntningar på hur jag ville att min kille skulle vara. Alla klaga på att sådan kille finns inte som är klok, lever in sig på mina upplevelse och drömmer bort sig med finns och m.m. Smack så kom han! Därför så vill jag vinna så jag dra fram en ring under vår sommarresa till Rom!

    Maja 2016-05-24 10:01:29
    Svara
  • Då skulle jag köpa mig något fint halsband bara till mig.
    Något som påminner mig om att jag är minst lika viktig som alla andra, om inte viktigast för mig.
    Har nämligen mått väldigt dåligt väldigt länge och haft problem att komma till ro med mig själv som person.
    Men nu äntligen sen någon månad tillbaka känner jag att jag är precis där jag vill vara och den jag vill vara!
    Är så jävla stolt över mig själv helt enkelt! och det borde firas :)

    Puss och Kram!

    Rebecca 2016-05-24 09:44:04
    Svara
  • Åhh vad roligt!! Har umgåtts med samma tjejgäng på 4 ashärliga brudar nu under dom senaste två åren i grundskolan. Om två veckor går vi ut nian och det känns himla sorgligt då mina tre kompisar kommer flytta till olika städer som ligger 3 och 4 timmar bort. Har en massa gymnasie-ångest för att det kommer kännas så tomt och jag kommer sakna ihjäl mig efter dom så galet mycket. Det vore därför fint att kunna få köpa varsitt likadant halsband till dom, dels för att tacka för vilka otroliga queens dom är men också för att vi ska kunna bli påminda om att vi har varandra, och tillsammans klarar vi fan allt. <3

    Lisa 2016-05-24 08:56:01
    Svara
  • Hej Flora! Jag satt senast igår och dreglade över Guldfynds grejer, helt perfa med en tävling nu alltså. :-))) Jag hade dock valt ett lite ”billigare” (allting är ju relativt) haksband till mig själv, detta för att vara exakt; http://www.guldfynd.se/article/halsband_i_akta_silver_2239739. Så himla, himla fint! För övrig summa hade jag valt den här klockan till min pojkvän; http://www.guldfynd.se/article/herrklocka_8270076. Vet att han har kikat på den, och hade velat ge honom den dels för att han är absolut bäst (och dessutom tar examen, bra present m.a.o), dels för att jag råkade tappa hans mobil bland klipporna igår så att skärmen sprack lite och en klocka hade varit bra plåster på såren hehe. Klockor är bland det bästa han vet, och han är det bästa jag vet så hade definitivt spenderat större delen av presentkortet på honom. Puss och kram!

    Sarah 2016-05-24 08:48:54
    Svara
  • Åh, då skulle jag genast (och äntligen) köpa det finaste smyckena som finns, för min mamma är nämligen bäst i världen. Det var så himla länge bara hon och jag, min bästa vapendragare, och det vore så fint att få ge någonting speciellt tillbaka. Mammor är bäst!

    Anna 2016-05-24 08:43:36
    Svara
  • Då skulle jag välja något glittrigt till min systersons flickvän Moa pga tar studenteni juni men också för att hon hållt ihop det käraste jag har (dvs honom) under hela hans tonårstid då han brottats med diverse demoner. Är henne evigt tacksam<3

    Sandra 2016-05-24 08:22:59
    Svara
  • Jag vill köpa ett fint halsband till mig själv! Har hittat ett jättefint med diamanter och en safir! Så snyggt och klassiskt! Är föräldraledig med två barn just nu, vilket inte är direkt glammigt (läs tuff ekonomi, bajsblöjor, matfläckar, håret i knut o lösa o ledig kläder ??). Att få vinna ett snyggt smycke mitt i allt detta skulle göra mig jätteglad och kan jämställas med att vinna en makeover!!!

    Jennie 2016-05-24 08:21:19
    Svara
  • Det skulle min dotter få i examenspresent, när hon kommer hem efter ett collegeår i England!
    Hon har kämpat, på med än det ena, och än det andra, varit nära att ge upp, och åka hem, men till sist bitit ihop, och fortsatt! Och ändå lyckats få toppbetyg i sina kurser, är så strongt gjort!
    Ha det så gott/Marie

    Marie Lyander 2016-05-24 08:09:45
    Svara
  • Jag vill vinna för att jag tar studenten den 31 maj och vad skulle vara bättre än att få skämma bort sig lite efter det? Sen älskar jag alla Molly Sandéns kollektion på guldfynd!

    emma 2016-05-24 08:04:03
    Svara
  • Åh! Då skulle jag ta med mina fina vänner Frida och Jessica till Guldfynd för att shoppa någonting fint ihop. De har varit så otroligt stöttande och peppande kompisar under våren när min masterutbildning varit tuff. Det här skulle vara så fint att få visa min tacksamhet till dem! Kanske ett fint halsband till oss alla tre som symboliserar vår vänskap? Och för systerskap!!! <3

    Mirre 2016-05-24 07:42:39 http://medeia.webblogg.se
    Svara
  • Alla vill ge ett smycke till sin mamma, vän eller tjej,
    jag vill köpa ett par glittriga örhängen i vitguld till mej.
    Jag sitter med en sjukt svår tenta kvar i juridik,
    och för att inte ge upp behöver jag någon typ av överlevnadsteknik.
    Att få chansen att köpa ett par motiveringsörhängen,
    kommer nog resultera i att jag på sista tentan sätter alla poängen.
    Det vore fint att vinna och på så sätt till sig själv få köpa en present,
    plånboken ekar tomt nu som student.

    Julia 2016-05-24 07:16:39
    Svara
  • Jag skulle älska ett presentkort av den enkla anledningen att jag inte haft pengar till att skämma bort mig själv på jättelänge. Min sambos föräldrar bor i England och hans mamma har luekemi, så vi har lagt våra pengar på att flyga dem till Sverige och ge dem en fantastisk semester. Vi har också hälsat på hos dem ett par gånger förra året. Jag driver eget och min sambo jobbar med bygg, och ett tag här tjänade vi inte så mycket extra alls. Jag lägger så gärna mina pengar på dessa resor, men det vore fint att få unna mig något fint som bara var till mig själv också. Kram!

    Sofia 2016-05-24 06:57:05 http://sofiarojder.com
    Svara
  • Min syster fyller 20 år(!) i sommar, så jag hade köpt varsitt fint halsband till oss båda. Min pappa hade blivit glad, att vi har matchande halsband istället för att göra något så drastiskt som matchande tatueringar (vilket vi har funderat på) haha… Älskar att skämma bort min syster (behöver inte vara materialistiskt), och skryta om att hon är världens bästa, som alltid sätter andra i första hand. Därför hade det varit extra kul att kunna ge henne ett fint halsband. (som student växer inte pengarna på träd direkt..)

    Jacqline 2016-05-24 06:40:47
    Svara
  • Jag skulle köpa en ny skyddsängel att ha runt halsen, för nu ringer farmor en gång i veckan för att säkerställa att jag har den på mig. Nu när jag är så långt borta. Hon gav mig den innan jag stack. Jag ljuger och säger att den ständigt är med runt halsen, i bröstfickan eller vid nattygsbordet. Hon behöver inte veta att skyddsängeln ligger på en havsbotten någonstans medan jag dricker mig för full på klubb.

    Fanny 2016-05-24 03:45:36
    Svara
  • kanske gör ont att läsa om alla som skulle ge nåt till sina pojkvänner?? fuck pojkvänner flora!!! jag gjorde slut med min för snart 8 mån sen, och jag mår asbra nu. Det kmr du också göra<3 jag skulle köpa nåt matchande till mig och en tjejkompis<3 nåt glittrande runt armen! fuck killar & pojkvänner:–**

    Ellen 2016-05-24 00:45:06
    Svara
  • Ett armband till min pojkvän för att han överraskade mig med ett på vår sexmånadersdag. Att han är min är det svåraste men också det absolut finaste jag vet <3

    Amanda 2016-05-24 00:33:39
    Svara
  • Skulle helt klart valt ut några sånna enkla halsband till mig och mina bästisar som kallar oss ”JIZZIZ BITCHES” som skulle symbolisera vår grymma vänskap. Vi har sån härlig GIRLPOWER, så det hade varit sååå kul att ha något materiellt tillsammans som visar det <3

    Linnea L 2016-05-24 00:05:23
    Svara
  • Hej Flora! Skulle uppskatta så oerhört mycket att få vinna, då jag är allergisk mot i princip alla metaller, förutom typ titan o.dyl. – vilket guldfynd har! Har jättejättesvårt att hitta smycken som jag inte får utslag av och som samtidigt är i en rimlig prisklass (*ping* fattig student)! Tycker att den bästa känslan i världen är att få blinga upp sig lite, typ slippa tänka på ångesten/allt jobbigt och bara känna sig som en queen för en dag! PUSS PUSS PUSS

    Agnes Sahlberg 2016-05-23 23:59:25
    Svara
  • Hej åh jag vill jättegärna vinna ett presentkort till min kompis. Hon har haft ett skitår med två rövhål till snubbar, en utslagen tand pga annat fyllo till rövhål, en infekterad visdomstand som gett henne så ont att hon inte kan stå upp, och det är bara början. Hon behöver ett fint jävla halsband och det vill jag ge till henne pga ovaries b4 brovaries.

    Elin 2016-05-23 23:44:33
    Svara
  • Åh, då skulle jag ta mamma under armen och köpa ett fint smycke till henne och ett till mig. Mödrar förtjänar att skämmas bort! <3

    Maja 2016-05-23 23:26:23
    Svara
  • Jag skulle köpa det glammigaste halsbandet i hela butiken till mig själv, för det är jag banne mig värd.

    Sara 2016-05-23 23:23:54
    Svara
  • Jag skulle köpa ett halsband med tunn kedja i guld och en diskret berlock att ha runt halsen varje dag. Som mitt signum. Önskar att jag hade haft en partner som skänkt mig ett sådant smycke eftersom det då skulle vara fyllt med så mycket kärlek. Men eftersom jag hela mitt 20-åriga liv varit singel och olyckligt kär vill jag köpa något fint till mig själv i andan av att jag alltid kommer stå rakryggad och stark på egna ben oavsett om någon bekräftar mig eller inte. För att bli påminnd om att det inte spelar någon roll om ingen älskar mig så länge jag älskar mig själv.

    Saga 2016-05-23 23:00:14
    Svara
  • då skulle jag säga ”nu du älskling!”, ta min pojkvän under armen och gå & köpa förlovningsringar till oss.

    ELIN BERLIN 2016-05-23 22:58:31 http://www.1nightinberlin.blogspot.com
    Svara
  • Om jag vann skulle jag köpa varsitt halsband till mig och mina två jämnåriga kusiner med kvinnosybolen. Mina kusiner har betytt så himla mycket när vår släkt och familj har haft det jobbigt. Systerskapet är faktiskt det allra bästa vi har.

    Ida Wingborg 2016-05-23 22:51:49
    Svara
  • Jag skulle köpa 4 enkla likadana ringar: en till mig, en varsin till mina två småsystrar och en till min lillebror. För att dem är så förbannat grymma!

    Zoe 2016-05-23 22:49:10
    Svara
  • För att jag länge tänkt slå slag i saken och fria till min karl! Just nu är jag föräldraledig och drar alltså in en bråkdel av hushållets inkomst (tjena kvinnofällan..) o eftersom vi har så väldigt gemensam ekonomi har jag ännu inte lyckats klura ut hur jag ska kunna motivera ett hemligt köp på stor summa utan att han skulle börja ana något.. Ja visst kan man fria utan ringar, men nu vill jag så gärna put a ring on it liksom! Ps. Fyller även år snart = dubbel motivering!! :D

    Fanny 2016-05-23 22:48:51
    Svara
  • Jag har ett halsband i guld som jag fick i födelsedagspresent av min pojkvän. Med matchande örhängen. Jag har haft på mig det sen dagen jag fick det för näsan tre år sedan. För ett par veckor sedan ryckte jag sönder berlocken på halsbandet. Jag måste ha en ny, väldigt snart. Känner mig knappt hel utan det och letar med fingrarna i halsgropen konstant. Jag skulle köpa en ny berlock för ett presentkort. Och för resten av pengarna skulle jag köpa ett par örhängen till min bästis som kommer hem från Barcelona på torsdag efter ett halvår där borta.

    Malin 2016-05-23 22:42:38 http://devote.se/silverparlor
    Svara
  • Scrollade igenom inlägget och tyckte dessa halsband var de finaste någonsin. Letat efter något liknande, men tyvärr är inte smycken något jag gärna prioriterar att lägga mina pengar på, då det tillhör kategorin av sådana köp som ger mig ångest. Borde liksom prioritera att köpa mat liksom. Det där med att unna sig är svårt. Är mitt inne i en period med mycket ångest, ensamhetskänslor, panik om framtid, kuggad uppkörning och sådant jag inte liksom vågar berätta för någon i risk om att sätta stämpel på mitt misslyckande som människa, typ. Och mitt i allt detta har jag för första gången under mina 21 år vågat försöka söka kontakt med diverse psykologer och läkare utan några som helst resultat förutom en telefontid på tjugo minuter om några veckors tid. Är så uppgiven, så antar att jag mitt i allt detta trillade in på din blogg då jag vet att du också är väldigt instabil just nu (oändliga mängder styrka, och kramar, verkligen<3) och tänker att ett par nya favoritjeans eller nya fina smycken kanske kan vara ett hopplöst eller stundvis meningsfullt försök till att orka göra allt det där som en egentligen tycker är kul.

    Emma 2016-05-23 22:41:11
    Svara
  • Härlig tävling Flora.
    Min bästa vän och sis har kämpat (!) sig igenom tre år på gymnasiet och förtjänar något hållbart, personligt, vackert i studentpresent. Som silverhalsbandet med graverbar bricka. För jag vill att hon ska känna att jag alltid är där, fast jag bor på andra sidan Sverige nu.
    Kram

    Jonna 2016-05-23 22:31:54
    Svara
  • Om jag vann skulle jag jag köpa något fint till mig och min bästis för att vi är så jäkla bäst som har tagit oss igenom ett år av tunga kurser, nya jobb och massa motgångar och ändå lyckats vara där för varandra trots att vi bor i olika städer.

    Puss

    Hannah 2016-05-23 22:26:38
    Svara
  • Eh, det där perfekta månhalsbandet såklart! Och massa massa fina små örhängen för att motivera mig själv till att våga pierca mig. Tycker att det är så himla vackert och coolt med massa hål och ringar i öronen men det är både läskigt och dyrt att ta dem. Men idag piercade jag mig! Skulle egentligen gjort helix men fegade ur och gjorde bara örsnibben ? Ja men du hör ju, jag behöver motivation för jag VILL verkligen!

    Erica 2016-05-23 22:25:41
    Svara
  • Hej! Jag skulle ge min fina mamma något vackert smycke. Hon har haft en jobbig period de senaste månaderna, och hon förtjänar alla smycken och allt fint i världen.
    Världens bästa.
    Kram på dig!

    Vanessa 2016-05-23 22:24:37
    Svara
  • Fick livets halsband av min samlade kusinskara när jag tog studenten förra året. Ett såntdär riktigt halsband i silver. Invigde det under sommarens festival med mina vänner o dödsdansade till silvana imam. På morgonen var det borta. Sorgligt eftersom jag är en sån person som inte riktigt vågar använda mina finaste saker ifall dem skulle ta slut (som glitterpennor när en var barn) eller tappa bort dem. Ge mig revansch!

    Alice 2016-05-23 22:23:10
    Svara
  • Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag gå raka vägen till guldfynd och lägga rubbet på ett smycke till min vän. Hon har det så tufft just nu och det hade varit så fint att få ge henne en liten gåva även om det kanske endast lindrar momentant

    Ida 2016-05-23 22:23:01
    Svara
  • Om jag vann skulle jag ge bort ett fint silverhalsband till min kära mor för att hon förtjänar och få något fint!

    Linnea 2016-05-23 22:20:09
    Svara
  • Att stajla mig fin, med smycken och vin – det är livets glamour, förutom läppstift och skor!

    Karin 2016-05-23 22:15:59
    Svara
  • vore så fint att kunna köpa ett kompishalsband-delux till min bästa barndomsvän och mig. vi har ett redan, du vet ett såntdär silverhjärta i två delar? tror vi köpte det när vi var 10 och redan då känt varandra i, ja 10 år, helt enkelt. nu är vi 22 och hon bor i düsseldorf och jag i örebro. för en vecka sedan var jag hos henne och drack öl i parker, dansade 12h på klubb som var en gammal soptipp/lagerlokal, pussade på söta killar och på varandra och i sommar kommer hon till mig. även om vi inte längre är i samma land, vilket varit verklighet i perioder inte bara nu, så har vi alltid varandra, även när wifit inte funkar eller tidsskillnaden är +12h. hon har kramat om mig på avdelningen jag var inlagd på för anorexi och jag har torkat hennes tårar när livet varit skit. hon, jag, vi. oslagbara alltid.

    Klara 2016-05-23 22:15:14
    Svara
  • Åh, jag hade köpt det finaste jag hade kunnat hitta till min kompis (läs: lillasystern jag aldrig fick) som tar studenten. Hon dock har haft det skittufft nu, med en mormor som gått bort och en familj som splittrats, och jag vill verkligen bara att hon ska bli glad igen. Skulle ge min högra hand för det. Jag pluggar dessutom i en annan stad så har inte ens kunnat krama om henne och säga att allt kommer fixa sig vilket känns BAJS rent ut sagt. Hon av alla som är så himla amazing förtjänade verkligen inte något av detta, framförallt inte i studenttider när livet bara ska leka, men livet är ju inte alltid rättvist </3

    Elina 2016-05-23 22:14:34
    Svara
  • Fan, bad random: på de två första bilderna är du lite lik Frida? :) Man blir kanske som man umgås. :) Fina båda två, hur som helst!

    Rebecka 2016-05-23 22:13:08
    Svara
  • min finaste lilla mamma tar examen i juni efter att ha pluggat heltid i tre år samtidigt som hon jobbat kvällar, helger OCH tagit hand om fem barn helt ensam. hon om någon förtjänar verkligen något extra fint.

    Linnea 2016-05-23 22:11:52 http://lejonlinnea.blogspot.com
    Svara
  • Hej fina Flora! Vilken härlig tävling, kul med tävling om smycken just för att det är en sån lyx många unga nog inte kan unna sig. Om jag vann hade jag därför köpt en silverring till min syster och ett halsband till mig själv. Hon gav mig min favorit ring när jag tog studenten och jag är så glad över den. Hade verkligen velat överraska henne med en sommarpresent och ge en till henne med, passar särskilt bra eftersom hon snart avslutar sin utbildning till sommelier och slåss mot högfärdiga gubbar hela dagarna. Det är hon värd! Hade nog köpt ett fint enkelt silverhalsband till mig själv med och stoltserat med tillsammans med min ring!

    All kärlek till dig, du är så stark<333

    Ella 2016-05-23 22:11:13
    Svara
  • Jag skulle vilja köpa en examenspresent till min kompis som är färdig sjuksyster i juni.
    Hon har kämpat hårdare än någon då hon samtidigt med plugget spelat handboll på elitnivå som motsvarar ett heltidsjobb.
    Nu är hon klar och har bossigt förhandlat sig till en bra lön på sitt första jobb. Henne vill en ju ge något minnesvärt. Go kvinnodominerade jobb som räddar liv!!

    Alina Janson 2016-05-23 22:10:42
    Svara
  • Jag skulle köpa ett halsband till min underbara, bästa vän som fyller år snart! Hon förtjänar ett fint smycke och det skulle vara underbart att vinna ett presentkort, då budgeten inte riktigt räcker till!
    Kram!

    Hanna 2016-05-23 22:08:24
    Svara
  • Hej Flora!
    Min mamma råkar fylla 50 år på mors dag (!) och jag är hemma på besök från Australien för att fira henne. Jag skulle givetvis klicka hem ett par örhängen med Venus-symbolen för att påminna henne om att hon är världens bästa kvinna! Puss

    Nathalie 2016-05-23 22:07:05
    Svara
  • Åh jag vill ge det till min bästaste kompis som fyller 25 nu i juni! <3

    julia 2016-05-23 22:01:41
    Svara
  • Omg fancy tävling!!! Jag skulle köpt ett lite för dyrt halsband som jag alltid kommer ha på mig utan att det börjar rosta eller tappa färg. Alltså ett sånt forever-halsband som vissa personer har haft sen de var små, tycket det är så fint. Skulle kännas fint att ha ett materiellt ting som har vart med när man gjort alla livets crazy saker. Och ledsamma saker. Och deppiga saker och mysiga saker osvosv. Vill ha en stilren guldig (eller roseguldig (så fint!!))kort halsband. Då skulle jag alltid känna mig lite piffig även under mina opiffigaste tillfällen, åh vad nice. Håller tummarna mkt hårt.

    Sofia 2016-05-23 21:53:55
    Svara
  • Flora.
    Efter att ha förlorat min mamma och morfar inom loppet av sex månader vet jag knappt vart jag ska börja. Börja mitt liv igen. Börja leva. För det känns precis som att jag har tappat bort det. Jag skulle köpa mig ett smycke som inte bara skulle få symbolisera dem jag förlorat, utan även fä fungera som ett riktmärke i den väg jag just nu vandrar för att hitta mitt liv igen.

    Fanny 2016-05-23 21:34:52
    Svara
  • Jag skulle välja hängsmycken med kedja i guld i form av en stjärna och en måne! Jag har alltid varit fascinerad av rymden och vår (lilla) plats i universum så symbolerna skulle passa mig utmärkt! Det skulle bli en perfekt belöning för att jag snart tagit mig igenom första året på fysioterapeutprogrammet!
    Tack för en superhärlig blogg <3

    Cecilia 2016-05-23 21:34:48
    Svara
  • Hej Flora!
    Jag fick ett halsband av min mamma när jag fyllde femton, det har jag haft vilandes i halsgropen från den dagen och tills i förrgår. Efter åtta år brast silverlänken och mellan några kullerstenar i Lund ligger nu mitt älskade halsband. Jag önskar mig så att kunna köpa ett nytt, men studentbudgeten räcker inte riktigt till just nu. Därför håller jag tummarna om att jag ska få vinna det här presentkortet.

    Sofie 2016-05-23 21:33:59
    Svara
  • Jag skulle köpa ett halsband till mig och en till min bästa vän (som de där kompishalsbanden man hade när man gick i trean). Hon skulle behöva ett halsband som tack för att hon äntligen flyttade hem till Sverige igen. För att hon alltid finns där för mig med pizza och rödvin när allt suger. Sedan är hennes födelsedag snart så det skulle va ett plus att kunna ge henne ett fint halsband från Guldfynd!!

    Tova 2016-05-23 21:33:38
    Svara
  • Jag skulle antagligen välja något stort och knäppt för att fira att jag strax tar min kandidatexamen. En sån där grej som en köper en gång. Inte ett vardagssmycke, inte ett par klassiska örhängen som passar vid varje tillfälle. Ett smycke som syns. Ett smycke om vilket jag aldrig kommer kunna säga ”nä jag vet inte var den kommer ifrån” när mina barn eller barnbarn frågar i framtiden. Ett smycke som är ett minne, som får mig att svara de där framtida barnbarnen att ”jo, nu ska jag berätta för dig att det här gav jag mig själv när jag tog kandidatexamen och bestämde mig för att jag var värd allting bra i livet. Nu får du det. För du är också värd allt bra i hela livet.”

    Linnea 2016-05-23 21:32:45
    Svara
  • Hej! Jag hade velat vinna för att kunna unna mig själv något fint, då mitt tidigare fina fina fina och egentligen enda smycke nu inte går att bära.. Eller går gör det ju men vill inte gå omkring med bokstaven från min första och största kärlek runt halsen nu när det enda jag borde göra är att gå vidare o bara älska MIIIIIIIIIIG

    xx

    PS. Det blir lättare att andas lovar

    Saga 2016-05-23 21:14:18 http://www.marxgrav.blogg.se
    Svara
  • Hej Flora!
    Jag skulle köpa en ring som present till mig själv nu när jag tar examen! Min pappa bär fortfarande sin examensring och jag skulle vilja göra detsamma. Jag är så sjukt stolt att jag orkat de här åren trots depression och skoltrötthet och nu ska jag ta min karriär med storm (är tanken åtminstone, hehe)!

    Josefine 2016-05-23 21:04:18
    Svara
  • Hej Flora, Kul tävling!
    Om jag vann skulle jag vilja köpa blomsterkransar åt mig och hela tjejgänget till midsommar med matchande snygga öronhänge med extra bling!
    Kram

    Louise 2016-05-23 21:01:16
    Svara
  • Jag skulle välja små silverringar att ha i öronen, som Frida tipsade om i något av era podavsnitt! Har letat hur länge som helst efter billiga bra ringar, som ändå är i bra material… De bästa har jag hittat på Guldfynd MEN jag har tyvärr bara haft råd med två stycken hitintills. Så Hur fint vore det inte med ett presentkort där.. och kanske till och med kunna få halsbandet med månen, så fint!

    Elina 2016-05-23 21:00:35
    Svara
  • Jag har verkligen PRECIS tagit hål i öronen för första gången, en sisådär 12 år efter alla andra :). Är sjukt nålrädd och har liksom gått och skjutit på det hur länge som helst trots att jag tycker det är så himlans snyggt med örhängen. Men nu i förra veckan så tog jag mig i kragen och gjorde det!! Var superskakis efteråt men överlevde, woho! I alla fall så hade det varit sjukt fint med ett presentkort så att jag kunde införskaffa mig mina livs första örhängen!

    puss och superfin outfit!!

    Ebba 2016-05-23 20:58:45 http://ebbaoctavias.blogg.se
    Svara
  • En vacker, maffig klocka skulle jag köpa om jag fick ett presentkort av dig. Har alltid önskat mig en, har aldrig ägt en <3

    Cornelia 2016-05-23 20:58:27
    Svara
  • För tusen bananer skulle jag köpa mig en egen guldring med en diamant i. Sådant som farmor alltid sa att jag skulle ha lyckan att få från en stilig karl. Fuck that shit. Vill jag ha en fin diamantring kan jag väl köpa en själv? Eller inte ens det, jag kan vinna en! :)))

    Liz 2016-05-23 20:52:59
    Svara
  • Hej Flora!
    Jag skulle välja en utav dom flådiga silverringarna med fina stenar på. Ingen förlovningsring eller så, utan bara från mig, till mig. För att jag är värd det, helt enkelt. Har velat ha en snygg everyday silvering länge har inte riktigt haft utrymme i min nuvarande studentbudget.
    Kram och tack för en världsbra blogg och podd.

    Emma 2016-05-23 20:51:47 http://www.nouw.com/xplodera
    Svara
  • Första sommaren som singel är det viktigt att pynta sig fin. De är de små sakerna som gör det. Att matcha en vacker silverlänk med ett nyfiket leende kan få vem som helst på fall. Och när man är singel behöver man faktiskt bevisa för sig själv att man kan få någon på fall. Ibland.

    Fanny 2016-05-23 20:41:24
    Svara
  • Åh, det skulle vara så kul att få välja ut ett par riktiga godbitar i sortimentet. Jag skulle unna mig något fint armband och ett par fina örhängen. Jag har väldigt lite smycken eftersom jag inte kommer mig för att unna mig det – det känns som för mycket pengar om man ska få något fint och av bra kvalitet. Och att köpa skitsmycken från typ H&M har jag slutat med eftersom de så fort blir tråkiga och missfärgade. Därför skulle jag bli så glad om jag vann ett presentkort på Guldfynd så att pengarna är öronmärkta till smycken. Man känner sig allt extra fin med ett eller ett par smycken!

    Alice 2016-05-23 20:41:24
    Svara
  • Jag skulle välja ett halsband som kan hänga kring min hals varje dag. Halsbandet skulle symbolisera och påminna mig om att jag är så jäkla stolt över mig själv som lämnade in min c-uppsats idag och snart kan titulera mig examinerad modevetare.

    Elin 2016-05-23 20:40:04
    Svara
  • Jag skulle köpa massa av de där små-ringarna både till mig och min syster, eftersom hon fyller år snart! de verkar så himla bra eftersom de är av silver och jag är jättenickelallergisk, men silver funkar :)

    Julia 2016-05-23 20:35:56
    Svara
  • Min sambo har gått och spanat på en klocka så länge från guldfynd! Jag skulle vilja hinns köpa den före honom, slå in den i ett fint paket, boka bord på restaurang och lämna en lapp med paketet till honom. På lappen ska det stå ”its TIME for us”. Fint ändå <3

    Linnea 2016-05-23 20:34:21
    Svara
  • Hej! Jag tappade nyligen bort min favoritring som jag alltid har på mig, därför behöver jag leta efter en ny som kan fylla tomrummet på mitt finger. Jag är också helt överförtjust i silversmycken och jag har nästan köpt alla jag har från guldfynd då dom har bäst pris och bäst kvailté! Nu på sistone har jag fyndat massor med silverörhängen från den välkända ”lådan bakom kassan” för att fylla mina väldigt piercade öron (SUPERTACK för det tipset från din och Fridas podcast btw!!).
    Hoppas jag vinner!! Skulle vara en fantastisk studentpresent.

    Vicoria Mårtensson 2016-05-23 20:28:59
    Svara
  • Jag skulle så gärna vilja ha ett par guldiga tunna superstora hoops till mina öron. Massa guld faktiskt, ringar, halsband, klocka. Har bytt standardsmyckesfärg från silver till guld och har alltid samma trista små guldringar och guldhalsband.

    Lovisa 2016-05-23 20:27:05
    Svara
  • Jag skulle plocka på mig en hoper tunna ringar till mitt nypiercade öra (höger, för det är aningens större än vänster och behövde två extra hål för dekoration fick jag för mig en vårdag). Sedan skulle jag välja ut något att pynta min mamma med. Inte för att hon behöver pynt, hon är världens finaste, utan för att det vore fint att skämma bort henne lite extra såsom hon skämmer bort alla andra dag ut och dag in och glömmer bort sig själv lite för ofta. Mammor om några förtjänar att bli bortskämda!

    Olivia 2016-05-23 20:23:48
    Svara
  • Min mamma fyller 50 år och jag skulle vilja ge henne något riktigt sassy fint smycke för det förtjänar hon! Världens bästa mamma!

    Alice 2016-05-23 20:18:47
    Svara
  • Jag hade unnat mig själv fina örhängen. Det var alldeles för länge sedan sist pga studentekonomi, och nu är årets bästa tid snart här och då vill jag ha massa fina sommarfrisyrer där öronen syns (typ två flätor så som din favvo). Då skulle jag känna mig extra snygg med nya smycken i öronen. Och det vill man när man ska dansa sig igenom sommarnätter och jobba sig igenom dagar, allt blir ännu roligare när man känner sig fin. Vilket jag är värd efter en lång termin där inget blev som planerat, distansförhållande och grejer.

    Isa 2016-05-23 20:14:27
    Svara
  • Uhoh… Jag har letat efter ett halsband som är sådär halvlångt att det hamnar lite mellan brösten, för det är såå hett tycker jag! Sen fyller min stora lillasyster 18 alldeles snart så hon då kunde hon få sig något tjusigt också!

    Ellen 2016-05-23 20:13:55
    Svara
  • Jag skulle köpa en sommarpresent, typ ett enkelt halsband och något fett stort och glittrigt till mig själv för att jag är så jävla grym som alltid går min egen väg och väljer precis exakt själv vad jag vill göra med mitt liv utan att lyssna på någon annan. Och för att jag precis har börjat träffa mitt ex igen och måste ha något kickass snyggt på våran nästa dejt<3

    Moa 2016-05-23 20:00:45
    Svara
  • Åh, min syster ska ha ett halsband. Eller vad hon vill från Guldfynd egentligen. Inte enbart för att hon är min syster utan också för att hon är så sällsynt snäll mot trasiga människor på T-centralen.

    Sofia 2016-05-23 19:58:41
    Svara
  • Jag skulle köpa en silverkedja till en berlock med min månadssten jag fick i doppresent. Tyvärr är den kedjan waaaay too small för mig nu 21 år senare och som student har jag inte haft råd att köpa en ny riktigt fin kedja som den förtjänar att bäras upp med, och den är för alldeles fin för att ligga i sin ask en endaste dag till. Sedan hade jag köpt ett par fina örhängen att ge till min mamma som tack för att hon alltid finns där för mig, trots ett antal fatala snedsteg en gjort som tonåring <3

    Frida 2016-05-23 19:43:44 http://fridasusanne.blo.gg
    Svara
  • Om jag vinner ett av presentkorten ska jag gå marsbums till Guldfynd och köpa det finaste smycket jag kan finna – till mig själv. För att jag är värd det. Ja, efter den här jäkla skitmånaden är jag banne mig värd det.

    Jennifer 2016-05-23 19:37:20
    Svara
  • Mitt val är tveklöst. Guldfynds armring i äkta silver med namnet ”MOOD”. Det är något speciellt med att bära silver på handlederna när det är sommar. Även när man badar i sommarens saltaste vattnen kan man se silvret genom vattenytan, och då känner man sig som en drottning, trots den beiga huden som aldrig blir kysst av solen.

    Joline 2016-05-23 19:33:14
    Svara
  • Åå, jag skulle antingen välja en lång smal veneziakedja i 18 K guld, en sån som är fin att ha varje dag både innanför och utanpå ens tröja, men också glittrar fint och känns extra lyxig dom gånger man vill vara just extra fin! Eller så skulle jag välja en armring i oxiderat silver med små små kullänkar på. Svårt att förklara hur denna ser ut, men jag har haft den tidigare och den var så himla fin! Bodde kring min handled varje dag, glittrade och jag fick massa beröm för den! Har haft båda dessa förut, från just Guldfynd, men lyckades på något overkligt och olyckligt sätt tappa båda under förra året. Det skulle vara så himla fint att kunna få någon av dom tillbaka ♥

    Sara 2016-05-23 19:32:11
    Svara
  • Har haft hål i öronen sedan min tioårsdag. Minns att jag var så lycklig, trots smärtan som jag bedövade genom att cykla snabbt genom oktoberkylan. Men sedan dess har jag haft så mycket problem! Är en sådan hyperallergisk människa som inte tål nickel och har gjort provat allt från att måla över nagellack och köpa örhängen med endast bra metaller. Men det funkar inte och för en månad sedan åt en för ivrig mops upp ena hälften av mitt sista silverpar :(((( vill kunna köpa fina hoops i silver och guld, men är en så fattig Stockholmsstudent som skulle behöva lite egoboostande lyx så en slipper tortera de stackars öronsnibbarna!

    Elin 2016-05-23 19:23:54
    Svara
  • Om jag skulle vinna tävlingen skulle jag unna mig själv ett halsband. Ett halsband i silver som ska sitta runt min hals i all evighet. Det ska sitta där när jag upptäcker Berlin. Det ska sitta där när jag har en läskig arbetsintervju. Det hänga och slänga på halsen när jag rör huvudet till Beyonces nya album. Det ska bli ett med mig. Det ska vara med mig när jag fattar stora och jobbiga beslut. Det där halsbandet kommer att bli symbolen för alla mina 20-något år! Fina lilla halsband, jag tänker på dig!

    Filippa 2016-05-23 19:20:44
    Svara
  • Åh åh åh, jag skulle köpa halsband!! För det är så himla fint med halsband, tunna silver halsband med någon fin smycke-detalj(?!). GUD VAD FINT och alltså jag önskar jag kunde köpa det själv, men 1. jag är inte rik och 2. det är bra att inte gå runt naken hela tiden, så måste liksom prioritera att köpa kläder, tyvärr MED HALSBAND KÄNNER JAG MIG SÅDÄR LITE EXTRA FIN, SOM KAN BEHÖVAS IBLAND NÄR JAG VAKNAR HELT TRÖTT OCH ÅNGESTFYLLD, DÅ NÄR JAG INTE ENS ORKAR RESA MIG FRÅN SÄNGEN. åh det är så fint. Jag behöver mer halsband i mitt liv.

    elsalsa 2016-05-23 19:18:22 http://nouw.com/elsasiiiis
    Svara
  • Har länge drömt om att mitt livs stora kärlek ska gå ner på knä och fria. Men NU är det dags att jag tar tag i det själv och frågar honom istället. Ett presentkort hos guldfynd vore en fantastiskt bra rabatt till de dyra ringarna.

    Amanda 2016-05-23 19:04:37
    Svara
  • Skulle köpa ett halsband till min partner in crime. Vi har varit ifrån varandra i nästan två år nu och jag har kämpat mig igenom tekniskt basår, mitt första år på civilingenjörsutbildningen, hjärtekross och sorg utan henne. Om 21 dagar kommer hon hem och jag saknar henne så mycket att jag tror jag dör.

    Sandra Leone 2016-05-23 19:01:26 http://lingers.blogg.se
    Svara
  • Det här är en lite dum men väldigt ärlig motivering. Jag älskar smycken, fast de lyckas alltid försvinna för mig. Lämnar örhängen hos frisören, får mormors halsband stulet i omklädesrummet, tappar bort fina hjärtörhängen på biosalong m.m. Snälla Flora, hjälp mig! Det här är nämligen ett kolossalt kostsamt öde.

    Alva 2016-05-23 18:51:33 http://Devote.se/traktoralva
    Svara
  • Min kusin Gustav tar studenten i år och jag tror (hoppas!) att han hade älskat halsbandet med halvmånen, aka Sailor Moon-halsbandet. Jag har nämligen ett nästan likadant själv som han brukar kasta lystna blickar på. Det är någonting med 90-talsbarn och Silor Moon!

    becki 2016-05-23 18:51:08
    Svara
  • för att jag är en fattig stundens och har därmed inte råd att unna mig fina smycken, även fast jag vill och förtjänar det för det finns fan igen som kämpar lika mycket som jag. älskar mig själv för det men ibland kan det vara så himla jobbigt så behöver ha något att påminna mig själv med om att det faktiskt är värt det och alla de framsteg jag faktisk gör!!

    M 2016-05-23 18:43:32
    Svara
  • Till sommaren så har jag studerat klart ett år på folkhögskola. För mig var det ett himla stort steg att lämna bruksorten jag kommer ifrån och för att istället studera design och konst, som jag verkligen brinner för. Jag vill liksom ge mig en klapp på axeln för att jag gjorde det, plus att jag ÄLSKAR fina smycken (men vem gör inte det?) MEN jag skulle dela det med min mamma som hjälpt mig ekonomiskt när det krisat under året. Hon är så himla fin! Vill liksom tacka henne lite samtidigt medan jag själv kan få något fint, du förstår! Puss o kram

    Emma 2016-05-23 18:36:56
    Svara
  • För att mamma precis börjat använda smycken. Hade varit fint om vi kunde välja ut något mor-och-dotter-halsband ihop.

    Nicolina 2016-05-23 18:32:48
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort på guldfynd skulle jag först och främst unna mig själv ett väldigt nätt armband då jag inte har så många såna. Sen skulle jag även köpa ett till min mamma. Hon som aldrig kan få nått av mig nu när jag är en fattig student, men som förtjänar allt det bästa i världen. Så det skulle jag köpa, två armband. Ett till mig och ett till min mamma.

    Erika 2016-05-23 18:29:40
    Svara
  • Åh, vilken underbar tävling! Jag hade velat unna mig själv lite snyggare och stilrena smycken, som örhängen och halsband. Varför? Därför att jag har tragglat mig igenom en termin med spansk lingvistik och gud vet vad. Det skulle vara toppen att få känna sig extra snygg till hösten då jag äntligen ska få använda min spanska, för jag ska plugga en termin i Madrid!

    Elinor 2016-05-23 18:11:25
    Svara
  • Jag kille ger mig alltid böcker i present. Ja jag älskar att läsa men får ångest av den växande bokhögen. Jag önskar att han bara kunde ge mig ett fint smycke istället men det händer aldrig så jag får skaffa mina fina smycken själv.

    Elin 2016-05-23 18:09:58
    Svara
  • Om jag vann skulle jag skutta iväg till Guldfynd och köpa något riktigt vackert för att fira att jag tog hem en Högskoleexamen i Entreprenörskap för ett par månader sedan. Efter två års slit med konstiga ord och begrepp och gamla gubbteorier har jag banne mig förtjänat något tjusigt. ??

    Theres 2016-05-23 18:08:03
    Svara
  • Hej Flora!!
    Jag skulle bli så himla himla glad för ett presentkort på Guldfynd. Jag har fått några av mina favoritsmycken snodda på sista tiden som jag verkligen älskade, så ett presentkort skulle sitta riktigt fint. Kram

    Karin 2016-05-23 18:08:01
    Svara
  • Pga jättesingel och jätte-allmänt-ångestig så skulle lite bling lysa upp både vardag och sinne!

    Malin 2016-05-23 18:00:05
    Svara
  • Jag skulle gå loss och lägga varenda krona på min lillasyster. Hon tar studenten i år och är guld värd, just därför vore det fint att få hänga lite guld på henne.

    Cecilia 2016-05-23 17:54:49
    Svara
  • http://guldfynd.se/article/halsband_i_18k_guld_1238005

    Jag skulle nog välja halsbandet ovan (på rea och allt!), ett fint men enkelt smycke som lyxar till min vanliga vardagsuniform av svarta jeans och t-shirt hehe.
    Tänker ofta att jag ska unna mig något liknande, men som student räcker pengarna aldrig riktigt till! Kram!

    Amanda 2016-05-23 17:50:43
    Svara
  • Hej Flora!
    Det skulle vara så himla fint och härligt att kunna lägga lite pengar på att känna sig snygg och festlig. Jag går snart ut nian och ska ha både bal och skolavslutning, har inte direkt så mycket fint att ha på mig till någon av dem. Tänker att ett smycke skulle kunna göra simpla kläder mycket mer uppklädda. Skulle vilja ha tunna halsband eller örhängen att kunna pynta mig själv eller olika vänner med. Jag vill glittra!

    Karin 2016-05-23 17:49:04
    Svara
  • Åhh, jag totalt älskar fina halsband. Förmodligen så kommer jag och min gulliga pojkvän ha distans i höst. Och vi vill inte förlova oss, så ett litet kärlekshalsband att pilla på, duscha med och sova med hade suttit fint när det känns tomt.

    Vendla 2016-05-23 17:45:10
    Svara
  • Om presentkortet blir mitt skulle jag köpa mig en riktigt snygg armbandsklocka. En kollar ju på sin mobiltelefon jämt och ständigt så försöker att lägga ifrån mig den så mycket som möjligt. Ibland måste jag ju dock ta upp den för att kolla klockan, vilket resulterar i att jag ofta blir distraherad av notiser och annat. En klocka skulle undvika sådana situationer och göra mig mindre disträ i vardagen. Gött för både mig och alla som sällskapar mig.

    Annie Axelsson 2016-05-23 17:39:58 http://annieax.blogg.se
    Svara
  • Om jag vann presentkortet skulle jag köpa extra fina förlovningsringar. Jag ska nämligen fria till kärleken i mitt liv på hans födelsedag (den 20/6). Tänkte gå ner på ett knä, öppna en liten sammetsask och fråga om han vill vara med mig resten av mitt liv. Vet att det är klyschigt och smörigt, men om en lyckas hitta en person som uppmärksammar ens extra bra ögonbrynsdagar och serverar en middag i sängen varje kväll samt är skitkär i en så känns det så jäkla lämpligt att fria lite.

    Anna 2016-05-23 17:39:22
    Svara
  • Jag borde vinna för att jag för två år sen tappade bort mitt älskade lilla diamanthänge jag fått av min farmor. Har inte haft råd att köpa ett nytt, och skulle vara så fint att igen få känna det lilla hänget dingla vid halsgropen varje dag. Kram!

    Julia 2016-05-23 17:37:52
    Svara
  • vi satt och prata feminism, jag och mina tjejkompisar. En ytterst ovanlighet i mitt gäng. Och jag älskar dem men jag blir så frustrerad när de inte inser vilken värld de lever i. Och jag blir än mer frustrerad när jag inte kan prata för den självklarheten. När de lever kvar i bubblan om att de måste föda flickor så de kan klä dem i rosa. Men så var jag inne på guldfynd häromdagen och skulle köpa nya örhängen (jag har precis tagit hål) och hade hört att de skulle ha örhängen med kvinnomärket. Slut såklart! Men de skulle jag köpa i alla fall, och fan dingla med hela sommaren och bli modigare när det kommer till att stå upp för sin sak!

    Elin 2016-05-23 17:31:49
    Svara
  • jag skulle gett det till min mamma för mammor är bäst när man mår dåligt <3

    michelle 2016-05-23 17:29:23
    Svara
  • Hej Flora,
    För en massa år sedan, när jag var kring 10-12 år, hängde jag på badhuset varje dag – det var det bästa jag visste! En dag hände dock något väldans dumt, jag badade med mina allra finaste guldörhängen, ett par bismarckringar i guld som jag hade fått av min pappa i julklapp… jag tappade ett av örhängena och ahr aldrig hittat det igen trots att jag dykte och letade i flera timmar! Nu har det andra örhänget legat, ensamt och ledset, och glimmat i mitt smyckesskrin i snart tio år. Jag skulle därför bli superglad om jag vann ett presentkort på guldfynd så att det ensamma örhänget kunde få en ny kompis och de fick dingla i mina öron och följa med på fest i sommar!

    Kram från Linnéa!

    Linnea 2016-05-23 17:29:20
    Svara
  • Jag skulle köpa ett fint halsband till ingen annan än mig själv. Dels för att jag inte har några halsband då jag tappat bort eller haft sönder alla mina men främst för att jag snart klarat av d jobbigaste, mest psykiskt krävande och ledsnaste skolåret i hela mitt liv!!!!!! Heja mej!!!!!!

    B 2016-05-23 17:28:06
    Svara
  • Hej!
    Med en vecka kvar till jag tar magisterexamen skulle jag välja ett vackert silverhalsband som present till mig själv! Det har varit fyra roliga och kämpiga år & jag hade gärna gett mig själv en present som ett tecken för hur stolt jag är över mig själv. Det hade varit en fin påminnelse om hur långt jag har kommit på vägen mot livet jag drömmer om. :)

    Nathalie 2016-05-23 17:20:03
    Svara
  • Åh! Jag vet precis vad jag skulle köpa. Min bästa vän tar äntligen examen den 3.e juni efter 3 år på KI är hon snart sjuksköterska, och trots sketen lön så har hon valt att utbilda sig till någonting som är så viktigt och behövande i samhället, vilket jag beundrar. Vi har en supernära relation där vi är öppna och känner 100 % tillit, däremot är vi sämre när det kommer till att bekräfta varandra muntligt. Och kanske det inte behövs så länge man ändå KÄNNER kärlek och vänskap. Men det vore ändå fint (och kanske lite lågstödietöntigt men vem bryr sig) att ha matchande halsband som kan symbolisera det vi faktiskt har, för vad är finare än vänskap?

    Cecilia 2016-05-23 17:20:01
    Svara
  • Hej fina flora!
    Jag hade köpt deras örhängen med kvinnotecknet på till hela mitt tjejgäng, för att tjejer äger <3
    Puss o kram!

    Sara 2016-05-23 17:18:57
    Svara
  • För att jag tappade bort alla mina sex silverringar i en necessär på nyår. Ringarna var från loppisar i olika länder och symboliserade väl min frihet och mod över att våga resa själv, sådär på ett halvklyschigt sätt. Men det skulle vara fint att hitta nya fina silverringar att ha på sig, för att liksom markera att friheten finns kvar, fastän jag egentligen redan vet det.

    Michaela 2016-05-23 17:15:04
    Svara
  • Lätt som en plätt.

    Skulle ta mod till mig och fria till min älskling när vi besöker hans hemland i sommar (alla vet väl att tjejer som friar är minst lika mycket kärlek och power som killar som friar?). Kräver dock en ring – t ex från Guldfynd.

    Matilda 2016-05-23 17:13:08
    Svara
  • Jag skulle köpa ett smycke som påminner om farfar då det är 4 år, den 29 maj, sedan han lämnade oss. Jag var under ytan länge efter det hände. Men på något vis är jag starkare än någonsin nu. Men jag saknar honom jämt.

    Elin 2016-05-23 17:09:26 http://elinpelina.blogg.se
    Svara
  • Hej fina Flora!
    Jag är 17 vårar och för två år sedan, när jag tog konfirmationen, önskade jag mig INGA smycken eftersom jag verkligen inte gillade smycken då. Men idag ångrar jag mig så hemskt mycket. Idag bär jag nästan inga smycken, bara tre ringar i öronen, två i det högra och en i det vänstra. Jag önskade verkligen att jag hade önskat mig smycken sommaren för två år sedan, men det kan jag ju inte ändra på nu. Och om tre veckor har jag även klarat mig igenom mitt första år på gymnasiet vilket jag typ trodde inte skulle gå. Därför skulle det vara jättekul att få ett presentkort, som en riktigt bra high five till mig själv om jag vann! KRAM

    Hilda 2016-05-23 17:08:26
    Svara
  • Jag skulle köpa två halsband av samma sort till mig och min bästa vän eftersom hon snart flyttar iväg från mig i minst ett år. Kommer sakna henne så jag tror jag dör men försöker hålla modet uppe, så det vore fint. Vill ju känna som om vi är nära ändå.

    linda 2016-05-23 16:57:16
    Svara
  • Studenten. Studenten studenten studenten och jag vet inte vad jag gör, vad jag ska göra och vad gör man ens på en studentmottagning?
    Den 10:de kommer jag vara en av dem vitklädda som står och skuttar på Sundsvalls torg med tårarna i ögonen, trots 3 fina år har de varit slitiga som innefattat hjärtekross av Han som jag aldrig trodde det kunde det ta slut med, skratt, resor, gråt och en nära som gått bort. Men jag klarade det.
    Jag har klivit hur min comfort zone, vågat säga ja, fått nya kompiskretsar men vemvethur jag hamnade där klockan 3 på natten, bränner en väska med människor vars namn jag bara hört talas om, frågade den svinsnygga killen jag sett på bussen om inte vi ska ta en fika och nu är jag stoltast i stan att han håller min hand när vi går genom denna stad, staden jag snart aldrig mer behöver vistas i igen.
    Men jag klarade det och just därför förtjänar jag att matcha glittret jag kommer att ha på mina kindben, i mitt hår och på ögonlocken när jag dansar ut ur stadshuset med något fint från guldfynd, för jag klarade det och för att jag är så fallsigt bra och stark, nästan som du Flora.

    Anna Galina Henriksson 2016-05-23 16:55:49
    Svara
  • Hej Flora! Vad kul med en sådan fin tävling nu lagom till studenter och födelsedagar!
    Jag har en bästa vän som har varit med om mycket det senaste året, men som trots att hon har förlorat sin käraste pappa har kämpat på och varit så fantastisk duktig i skolan samt funnits där för andra runt omkring henne. Hon finns alltid där när jag behöver prata oavsett om det handlar om någonting smått eller stort och hon kommer nu i juni att bli klar med sin utbildning vid Stockholms Universitet! Jag är så stolt över att hon är min vän och skulle så gärna vilja ge en fin gåva till en för att hon är en sådan bra människa! Jag hittade till exempel en jättefin ring på Guldfynds hemsida som jag tror att hon skulle älska! Och hon är en sådan person som verkligen inte förväntar sig fina presenter utan som tar till vara på den tiden man har tillsammans därför skulle det vara så fint att få överraska henne med denna ring!

    Allt gott,
    Nike

    Nike 2016-05-23 16:55:29
    Svara
  • För att när jag bestämde mig för att försöka komma in på läkarlinjen för 3 år sen tänkte jag att den dagen jag kommer in ska jag unna mig ett par diamantörhängen. Som en belöning, en fin grej jag har velat ha forever men aldrig unnat mig. Och till hösten kommer jag börja plugga på KI efter flera års himla kämpande. 1000kr skulle räcka ganska långt till ett par små diamanter som skulle påminna mig om vilken jäkla fighter jag är! Puss

    Anna 2016-05-23 16:54:58
    Svara
  • Jag skulle köpa ett fint halsband till min bästa person, min lillasyster. Hon gick ut gymnasiet förra sommaren och har fått så mycket tjat och skit för att hon inte valde att plugga vidare direkt. Istället har hon jobbat och jobbat och jobbat och slitit som ett djur och ska nu ut och resa och se världen för sina pengar istället. Peppen att hon valde att gå emot alla och istället valt att göra vad HON vill, inte vad som förväntas av henne, det ”rätta” liksom. Tänker att ett halsband är något hon kan bära med sig under sina resor och förhoppningsvis tänka på mig ibland och påminnas att höra av sig lite då och då. Är så stolt storasyster över den fina personen lillskiten har blivit <3

    Jenn 2016-05-23 16:54:19
    Svara
  • Studenten. Studenten studenten studenten och jag vet inte vad jag gör, vad jag ska göra och vad gör man ens på en studentmottagning?
    Den 10:de kommer jag vara en av dem vitklädda som står och skuttar på Sundsvalls torg med tårarna i ögonen, trots 3 fina år har de varit slitiga som innefattat hjärtekross av Han som jag aldrig trodde det kunde det ta slut med, skratt, resor, gråt och en nära som gått bort. Men jag klarade det.
    Jag har klivit hur min comfort zone, vågat säga ja, fått nya kompiskretsar men vemvethur jag hamnade där klockan 3 på natten, bränner en väska med människor vars namn jag bara hört talas om, frågade den svinsnygga killen jag sett på bussen om inte vi ska ta en fika och nu är jag stoltast i stan att han håller min hand när vi går genom denna stad, staden jag snart aldrig mer behöver vistas i igen.
    Men jag klarade det och just därför förtjänar jag att matcha glittret jag kommer att ha på mina kindben, i mitt hår och på ögonlocken när jag dansar ut ur stadshuset med något fint från guldfynd, för jag klarade det, för att jag är så himla stark och för att jag förtjänar det.

    Anna Galina Henriksson 2016-05-23 16:53:55
    Svara
  • Min syster som är min bästa vän, och som flyttade 70 mil för att sova bredvid mig i min säng och umgås alltid alltid alltid blev till sist kär. I en pojke som hon vill vara med mest hela tiden. Jag kände mig bortglömd och har varit arg och kort mot henne i ett halvår nu.
    Ett litet nätt silverarmband, det enda sorts smycke hon tycker om, det vet jag för jag känner henne utantill. Och ett kort med ett förlåt.

    Evelina 2016-05-23 16:53:25
    Svara
  • Om jag vann skulle jag köpa ett smycke till en saknad vän. Hon och jag har tappat bort varandra lite på sista tiden bland pluggstress och prestationsångest, men när vi nu snart ramlar ur en turbulent vår för att kicka igång en efterlängtad sommar är hon den första som förtjänar något litet extra.

    Malin 2016-05-23 16:45:42
    Svara
  • Jag gick hos en kbt-terapeut i ungefär ett år för att på något vis få redskapen för att laga mig själv och allt omkring. Under dessa tolv månader lovade jag mig själv att när jag är klar så ska jag köpa det där fina nätta lilla armbandet i guld för att alltid påminnas om att det är över nu, att jag är min egen. Men nu när jag fingrar kring handleden så är det ingenting att greppa taget om. Tiden gick för fort, livet fortsatte, och där stod jag. Utan varken en hand eller det nätta armbandet att hålla tag i. Jag kom ihåg när tiden började gå mot sitt slut hur hon förklarade för mig att när man sjunker så spelar det ingen roll hur mycket man kämpar, hur mycket man slår och sparkar. Utan den enda vägen upp, för att bli fri, var att släppa taget, göra något drastiskt man aldrig kunde tänka sig, göra det man trodde var omöjligt. Nu står jag här med mina käraste i hand, klar för att lämna jobb och vänner och hemstad, för att göra något annat. Och jag hoppas allt blir bra, jag hoppas verkligen det. Och det vore så fint att ha den länken, hängandes varje natt och dag på min handled, påminnande om att jag är här, nu och redo för att börja leva och skapa mitt egna hem, min egna familj.

    Amanda 2016-05-23 16:45:14
    Svara
  • Jag är nog världens sämsta person på att ha smycken på mig förutom det där tråkiga armbandsuret som sitter på armen dag ut och dag in. Men jag vill inte ha det så för smycken är ju cirkus det finaste som finns, det som kan liksom få hela outfiten att lyfta och bli lika hög som tvillingtornen i Kuala Lumpur (451,9 m). När jag dessutom inte har hål i öronen så känns det som att andra smycken kanske liksom till och med BEHÖVS lite. Om jag skulle vinna skulle jag välja smala korta silverkedjor och chokers och massa silvriga ringar till fingrarna. Kanske till och med en fotlänk. Och så skulle jag kunna köpa matchande bokstavshalsband till mig och mina BFFs för jag vet att vi alltid har varandra och vad kan då vara finare än att ha deras bokstäver om halsen eller i ett armband. Jag vill ha sådant som glittrar också för glitter är det bästa jag vet.

    Rebecca 2016-05-23 16:44:24
    Svara
  • Är jätteallergisk mot nickel och efter en allergisk chock har jag inte fått använda örhängen på 4 år (om jag inte har äkta, vilket är omöjligt att prioritera ekonomiskt för den panka studenten:///) Jag skulle SÅÅÅ himla gärna vilja ha ett par guldiga enkla ringar öronen, nu passande till min student den 10e!! Så fin och piffig jag skulle känna mig flora och så använda de skulle bli. PUSS

    Astrid 2016-05-23 16:44:21
    Svara
  • Hej! Jag skulle vilja vinna ett presentkort för att kunna ge min pojkvän ett fint halsband. Han har varit min klippa senaste tiden och i julas fick jag ett sånt fint silverhalsband av honom som jag bär med mig jämt och som får mig att känna att han är med mig vart jag än är (vi har sedan i somras ett distansförhållande). Han är verkligen den mest generösa människa jag känner, som alltid ger och sätter sina vänner först och jobbar som en galning bara för att kunna ha råd att flyga hem och krama mig under några veckor. Min hjälte. Han förtjänar nåt fint.

    Anny 2016-05-23 16:43:38
    Svara
  • Både jag och min bästa vän studerar i olika städer i England och är nu klara med våra Bachelors och har kommit in på våra dröm-masters, och jag hade blivit jätteglad om jag hade kunnat köpa ett fint smycke till min bästis. Jag vill fira henne för att hon är helt underbar och stark. Hon förlorade sin pappa halvvägs genom studierna men tvekade inte och fortsatte plugga även om det var svårt, och nu är hon klar. Årsdagen är i närheten av hennes examen, så det hade varit så fint att kunna ge henne ett smycke på hennes examensdag eftersom att hennes pappa inte kommer kunna ge henne något, så kan hon bära det med sin hatt och kappa (som vi gör i England) och känna att hennes pappa är med henne på vad jag hoppas kommer vara en av hennes stoltaste dagar. <3

    Reb 2016-05-23 16:39:30
    Svara
  • Kan du inte snälla länka till halsbanden? Hittar inte dem på hemsidan

    Inez 2016-05-23 16:32:06
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort på Guldfynd skulle jag ta tag i vad jag så länge tänkt att göra, köpa det där smycket som liksom blir en del av dig själv, som alltid finns där. Ett halsband som hänger runt halsen med samma självklarhet som att alla tårna sitter kvar på fötterna den sekunden de möter det kalla golvet när en går upp från sängen på morgonen. En tunn kedja i silver eller vitt guld, kanske med en enkelt liten berlock.

    Stina Larsson 2016-05-23 16:30:15
    Svara
  • Vår finaste lillasyster tar äntligen det stora steget, hon följer sin dröm och flyttar till huvudstan! Så himla bra men även sorgligt då hon är vår absolut bästa vän och den lilla systertrion splittras. För att hon inte ska glömma oss när hon lever loppan i huvudstan, vore det så himla fint att dela på tre systerarmband. På det viset kommer vi alltid finnas hos varandra, i våra tankar och hjärtan, men också runt våra handleder.

    Tamara 2016-05-23 16:25:16
    Svara
  • Min mamma har varit helt nykter i ett halvår – och jag är snart klar med mitt första år på universitet! Jag och mamma är värda varsitt par av valfria pärlörhängen.

    Madeleine 2016-05-23 16:23:46
    Svara
  • Jag skulle köpa varsitt armband till mig och min mamma, vi var på Guldfynd för ett tag sen för att fixa en 18-årspresent och såg båda varsitt armband runt femhundringen, men vi skulle aldrig lägga så mycket pengar på smycken åt oss själva så det skulle vara fint att få ett presentkort att köpa det för <3

    Stella 2016-05-23 16:22:53
    Svara
  • Jag hade köpt en riktigt powerring till mig själv. Den skulle sitta på mitt vänstra ringfinger och visa att jag är högst upptagen MED MIG SJÄLV. Det är dags att sluta upp med att känna som om livet vore inkomplett endast på grund av att jag inte har en partner i mitt liv.

    Hanna Jakobsson 2016-05-23 16:17:42
    Svara
  • Jag har precis som du, precis blivit singel,
    i sommar hoppas jag därför på mycket mingel!
    Att vara fin, blinga och glimma,
    kanske kan rädda mig ur denna gråa dimma.
    Av han som inte längre är min har jag fått,
    smycken som jag burit i torrt och vått.
    Jag kan inte längre bära dessa,
    utan att känna saknad och stressa.
    Därför skulle jag bli så glad om jag vinner,
    så jag kan smycka mig i strålande skimmer,
    av örhängen, halsband och kanske en ring
    som gör att jag kan hitta en mening,
    med kärleken och livet,
    att ha kul i sommar känns mer än givet!

    Sara 2016-05-23 16:12:19
    Svara
  • För att jag tar examen om några veckor och det är SÅ coolt!

    Cecilia 2016-05-23 16:02:11
    Svara
  • Jag tar examen i juni efter fyra års slit på högskola och JAG ÄR SÅ JÄKLA STOLT. Jag hade velat fira mig själv med ett par ljuvliga diamantörhängen. Från mig till mig! Hurra!

    Caroline 2016-05-23 15:58:34
    Svara
  • Hej! skulle vara en riktig lättnad om jag vann! Nu är det studenttider och morsdag snart, är sååååå pank asså de är helt sjukt och jag tar själv studenten i år vilket betyder att alla jag känner typ tar studenten. Ett present skulle underlätta så mycket för mig jag skulle kunna köpa små fina presenter till mina nära vänner och en fin present till min mamma!

    Håller tummarna <3

    Idil 2016-05-23 15:56:07
    Svara
  • Jag och min ganska nyfunna vän Amanda planerar att tillsammans ta ett varsitt hål i övre delen av örat. Som en kompisgrej och snygghetsgrej. Har pratat om det typ hela våren nu och jag tänker att ett presentkort på Guldfynd kommer göra att vi verkligen tar tag i det. Så jag skulle ta Amanda under armen och gå och köpa några riktigt fabulösa ringar till våra nytagna hål.

    Vilhelmina 2016-05-23 15:50:58
    Svara
  • Jag skulle köpa något till mig själv. Rakt av. Jag skulle köpa något till mig själv som skulle påminna mig om att jag är en bra och stark person. Jag glömmer det så ofta. Hur jag skrek i skogen och inte kunde gråta eller äta eller skratta med ögonen. Nu gör jag allt det där och borde high fivea mig själv i varenda spegel jag ser. Varje jävla dag. Jag skulle köpa något till mig själv som tack för att jag är jag, varken mer eller mindre.

    Linn 2016-05-23 15:50:12
    Svara
  • Wow vad fint ✨✨
    Om jag du k välja vad jag ville på guldfynd skulle jag köpa två tunna armband eller halsband, ett till mig och ett till min absoluta bästis! Nu om två veckor tar vi studenten och i höst åker vi iväg på olika utflykter och runt jorden och allt vad det innebär vilket gör att vi inte kommer kunna hålla kontakt och ses varannan dag och vi kommer inte kunna prata hela kvällarna för att kvällarna är helt olika tider, men för mig är det så otroligt viktigt att vi håller all kontakt och kan känna oss nära varandra fast vi är så långt ifrån, och då är det perfekt att ha något som får mig och henne att tänka på varandra så fort vi kollar ner eller ser oss i spegeln, det vore underbart! ?✨?

    Bodil 2016-05-23 15:48:54
    Svara
  • Om jag vann skulle jag köpa ett signatursmycke, ett smycke som jag alltid bär. Jag längtar efter att bära ett nätt halsband eller ett par små örhängen av blänkande silver som verkligen känns som ett komplement till min klädstil, men jag prioriterar alltid bort det där efterlängtade smyckesinköpet eftersom studielånet sällan räcker till mer än de allra viktigaste livsförnödenheterna. Ett smycke som jag skulle känna mig naken utan, kort och gott, är vad jag skulle köpa om jag vinner ett presentkort.

    Matilda 2016-05-23 15:47:20 http://www.matildigt.se
    Svara
  • Jag har velat göra en minnestatuering om min pappa som gick bort för snart 16 år sedan, men är inte en tatueringstyp egentligen. Poletten trillade ner för några månader sedan om att en ju kan gravera en ring med samma text jag tänkte ha på tatueringen, för då kan en ju alltid ha den med sig, men det sitter inte fast i huden. Dock har jag inte kommit till skott med att köpa en sån ring än, pga har kännts dyrt och så. Men en sån skulle jag unna mig om jag vann ett presentkort. Han hade ringar på fingrarna, och samma mängd hål i öronen på båda öronen som jag. Så vi skulle dessutom matcha.

    Electra 2016-05-23 15:43:13
    Svara
  • First things first, totally in love with your outfit!

    Last week I’ve removed two birthday marks because they could be bad, now I really have the feeling to replace ’them’ with some nice jewelry!

    Jesler 2016-05-23 15:42:20 http://aanraking.blogspot.nl
    Svara
  • Om jag skulle vinna ett presentkort från Guldfynd skulle jag först och främst köpa ett par örhängen eller en ring åt min ovärderliga mormor. Hon är tokig i smycken och jag är tokig i henne. Hon är den absolut viktigaste människan i mitt liv! Vi har bott sjuttio mil ifrån varandra i tjugo år, men sen i januari bor vi bara tjugofem minuter ifrån varandra <3 När jag köpt något riktigt fint åt henne skulle jag köpa något enkelt halsband i silver åt mig själv pga lever på studentekonomi och har aldrig råd att köpa annat än smycken från h&m som blir gröna efter två röda :'(. Skulle med andra ord bli SÅ lycklig över en vinst pga vill hemskt gärna skämma bort min mormor….och mig själv :))))

    alex 2016-05-23 15:38:14 http://www.alexaaaa.blogg.se
    Svara
  • Jag skulle så himla gärna vilja köpa något fint till min bästa människa!

    När jag vill glömma bort att min älskade lillebror inte finns med oss längre och prata om honom som vanligt, som att han bara fortsatt leva och fortfarande sitter och flinar i sin stol så gör hon det med mig.
    ”- Haha tur att inte Andreas såg dig nu Emma, han hade skrattat så han kissade på sig!”
    Tror inte ens hon tänker på det, men jag gör det! Så himla betydelsefullt för mig!

    Emma 2016-05-23 15:36:17
    Svara
  • Åh jag har dreglat (typ bokstavligen) över en alldeles ljuvlig ljuvlig ring från Guldfynd sedan TRE ÅR (true story) och om jag får litet presentkortsbidrag ska jag ÄNTLIGEN ta mig i kragen och unna mig den ❤️ HOPPAS! Puss du e bäst

    Madeleine 2016-05-23 15:35:54
    Svara
  • Massa fina enkla smycken, typ små örhängen och smala silverarmband! Är helt ok duktig på att använda smycken till fest men aldrig till vardags för jag känner mig alltid så överklädd. Prioriterar ej att köpa egna smycken utan har typ…… mina konfirmations- och studentpresenter. Dvs nästan tio år på nacken för de äldsta. Fint och hållbart förvisso MEN ÄNDÅ. Det har jag förtjänat nu när terminen går mot sitt slut och jag för första gången någonsin (!) fick högsta betyg i en kurs.

    Elin 2016-05-23 15:34:30
    Svara
  • Jag skulle köpa en fin klocka till min pappa, som efter många år nere i en grop av psykisk ohälsa och allt vad det innebär klättrat upp ur den. Även om gropen finns kvar, och alltid kommer göra det så är den något sånär igengrävd just nu. Att han får må bra just nu gör mig glad varje dag, så jag skulle vilja ge honom en liten present som tack för att han klarat av det och klamrat sig fast vid livet och glädjen i det. Älskar honom mer än allt!

    Amanda 2016-05-23 15:33:12
    Svara
  • Din outfit är ju to-die-for! :D Jeans + skjorta = oslagbar klassiker!

    Jag skulle köpa något fint, glittrigt och alldeles underbart till min mamma som jag inte har sett sen jag tog mitt pick pack och drog till San Francisco. Hon har verkligen stöttat mig genom allt, jag hade inte varit här idag om det inte hade varit för henne. Jag vill få hennes ögon att glittra lika mycket som de örhängen jag vill ge henne. Hon förtjänar det verkligen älskade mamma <3

    Johanna 2016-05-23 15:31:35 http://nesscos.com
    Svara
  • Jag vill vinna för det hade varit najs att fira att jag tagit mig igenom mitt första år på universitetet. Hade Suuupersvårt för matte på gymnasiet, men bestämde mig efteråt för att läsa matte C för att kunna plugga ekonomi. Nu sitter jag här- ett år på civilekonomlinjen och det går galant!
    Kram på dig

    Inez 2016-05-23 15:27:54
    Svara
  • Om jag vann skulle jag köpa fem likadana halsband, ungefär som ditt halsband med cirkeln, så jag och mina fyra bästa tjejkompisar kunde ha ett varsitt. Efter sommaren ska två av oss iväg på utbytesår och vi kommer inte ses alla tillsammans på ett år. Halsbanden skulle dels vara så fina, men också bara påminna oss om att vi är bästa, starkaste gänget. Lite som bästishjärtan en hade som litet men för flera, eftersom tjejgäng äger.<3

    Agnes 2016-05-23 15:18:45
    Svara
  • Har smått panik över att båda mina bästisar fyller 30 i sommar och vad ska jag ge dem? Vill liksom att det ska vara något speciellt som representerar oss tre och vår vänskap. Så jag hade köpt likadana halsband till oss alla tre som bff-halsband alltså!

    Erika 2016-05-23 15:12:41
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort på guldfynd skulle jag unna mig precis de halsbanden du bär på i det här inlägget. Jag föll verkligen pladask för dem. Enkla smyckena silver är något jag älskar, men dessvärre saknar i mitt smyckeskrin. Dessa är verkligen de perfekta!

    Myhrans 2016-05-23 15:11:26 http://myhrans.devote.se
    Svara
  • Hallå!
    Jag skulle köpa fina smycken till min syster och kusin som tar studenten om några veckor. Min syster älskar månskäror och har velat ha en perfekt som halsband i över ett år, så jag skulle definitivt köpa månskäran som du har på dig till henne. Min kusin skulle få ett par fina örhängen i guld av mig, för det skulle passa så fint till hennes blonda hårfärg, antagligen en hästsko om det finns eftersom hon älskar att rida och jag känner att lite extra tur aldrig skadar när en ska ge sig ut i världen och erövra.
    Jag tänker att smycken är en så himla bra present, för det går liksom att ha genom hela livet. Tänk vad fint om de kan ta på sig dem när de går på fina sittningar som studentskor, på arbetsmiddagar när de slår sig fram i arbetsdjungeln eller på varandras bröllop om de en dag bestämmer sig för att gifta sig.

    Hanna 2016-05-23 15:09:34
    Svara
  • Jag skulle köpa något fint till min kära mor. Trots att cancer tagit över hennes arm totalt, är hon alltid glad, positivt och världens bästa mamma! Hon förtjänar ett fint smycke, men min ekonomi tillåter inte att jag köper något just nu..

    Ida 2016-05-23 15:09:18
    Svara
  • Jag skulle köpa fem halsband liknande de du har på dig så jag och mina fyra bästa tjejkompisar kunde ha ett varsitt. Efter sommaren kommer vi inte ses alla tillsammans på ett år och då hade det varit fint att ha något som påminner om dem och att vi är bästa, starkaste gänget.<3

    Agnes 2016-05-23 15:06:52
    Svara
  • Hallå! Om jag vann skulle jag ÄNTLIGEN köpa en fin klocka till mig själv! Jag är hon som när någon frågar vad klockan är alltid kollar på sin arm, fast där har ingen klocka suttit på jättelänge. Som fattig student finns inga pengar över till en klocka, tyvärr. Även om en klocka ju är bland det nödvändigaste när det under pluggtimmar är mobilförbud. Så med andra ord vore ju ett presentkort på guldfynd KANON i dessa fattiga studentidrott. KRAM

    Linnea 2016-05-23 15:06:31
    Svara
  • Hej Flora! Gör mig ledsen att se och läsa att du känns ledsen. Men ändå så glad att få komma in lite extra i ditt liv.

    Skulle vara så himla roligt att vinna presentkortet, jag skulle nog unna mig nåt fint halsband. Tycker verkligen att ett fint halsband gör allt. Nästa vecka flyttar jag hemifrån och vad passar inte bättre då att vinna ett presentkort?

    Hoppas du kommer må bättre snart och känner att du står stadigt på jorden.

    Amanda 2016-05-23 15:03:46
    Svara
  • Ett riktigt jäkla pangsmycke till MIG SJÄLV, med en diamant. Varför? För att jag har lyckats skriva klart och lämna in min examensuppsats, trots att min handledare sa att ”den är inte bra nog, du kommer inte hinna klart”. Nu vet jag att jag kan göra vad som helst, och mer, och då är det dags för min första riktiga diamant tänker jag. Sån äkta power!

    Julia 2016-05-23 15:00:12
    Svara
  • Jag skulle köpa en ring till mig själv som påminnelse om att jag ska vara min egen viktigaste person, typ som en förlovning med mig själv! Efter evighetslång tid som vilsen i livet med vånda över brist på mening och mål, och efter att ha blivit helt utmattad i jakten på att nå mål som inte ens är mina egna, så har jag kommit till punkten där det helt enkelt inte finns annat val än att börja bestämma själv och gå efter mitt eget huvud. Jätteläskigt, men det är ju ännu läskigare att se tillbaka på all tid som gått utan att jag tyckt att livet är kul och värt. Alltså, en soloförlovningsring för att komma ihåg att vara snäll mot mig själv och leva life, ungefär.

    (Plus en påminnelse om att man inte behöver en pojk/flickvän för att få rituellt laddade smycken. Mer pepp- och kärleksgåvor till oss singlar från oss själva och våra kompiskärlekar!)

    Anna 2016-05-23 14:58:13
    Svara
  • Hej! Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag ba treat myself. Typ ”grattis mig själv för att du pallar vara student och fattig hela tiden.” Köpa glittriga saker som jag annars bara klämmer på i affärern. Som skulle få mig att känna mig assnygg och som skulle få hänga med på svettiga dansgolv. Åh. Puss!

    Lisa 2016-05-23 14:57:17
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort skulle jag ta tag i att faktiskt börja använda örhängen igen, köpa sådana där små som man liksom kan använda när som. Enkla röra saker liksom. Skulle även motivera mig själv till mer håll i öronen pga något av de finaste som finns.

    Denise 2016-05-23 14:57:15
    Svara
  • Hej Flora!
    Kul med tävling.
    Om jag skulle vinna ett presentkort skulle jag köpa ett fint smycke till min kille som tar examen i sommar och som har stöttat mig genom en väldigt jobbig tid. Han förtjänar så mycket fint pga sin finhet och grymhet. Kram

    Emilia 2016-05-23 14:55:28
    Svara
  • Jag skulle köpa något fint till min mamma om jag vann presentkortet. När jag frågade vad hon önskade sig i morsdagspresent så sa hon ”en potatisskalare”. Det lät så tråkigt och basic. Hon förtjänar ju absolut ett nytt enkelt men flådigt vardagssmycke.

    Anna 2016-05-23 14:53:36
    Svara
  • Hej Flora! Om jag vann ett av presentkorten skulle jag välja ut en studentpresent till min äldsta bror som heter Frans. Han är en såndär som inte önskar sig något och inte heller vill ha någonting speciellt. Han är liksom glad för det han har och känner inget behov för mer. Därför fick han ingen födelsedagspresent av mig i vår. Har haft dåligt samvete för det sedan dess och han har sagt att jag kan ju ge honom en sammanslagen studentpressent och födelsedagspresent i stället. Men det är såklart lika svårt att hitta. Jag har tidigare funderat på att ge honom ett smycke men tänkt att det är svårt till en kille(obs vi är såklart feminister båda två). Men jag tror ändå att det är det han ska få! Väljer mellan halsbandet eller armbandet i silver med en cirkel. Tror att han skulle tycka jättemycket om det.
    Glad måndag! Kram

    Vera 2016-05-23 14:48:23
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort hos Guldfynd skulle jag välja ut ett halsband. Ett sånt där som en kan använda varje dag, sova med och duscha med. Halsbandet skulle få representera min farmor som jag står otroligt nära, men som bor över hundra mil ifrån mig. På det viset skulle vi alltid vara nära och dela varje ögonblick av vardagen precis som spännande situationer.

    Puss!

    Maria Nordvall 2016-05-23 14:46:50 http://marianordvall.blogg.se
    Svara
  • Åh, jag vet, det är nu jag borde ha någon jättefin altruistisk och godhjärtad historia om någon jag vill ge smycken till och så, men.. Jag är nog inte en så fin person. Jag vill ha fina smycken till mig själv! Jag slår ett slag för den naturliga egocentrismen, som jag vill beklä med något fint och skinande. Ibland behöver man inte något annat än självtröst. Puss!

    Emelie 2016-05-23 14:38:37 http://sockerskrin.blogspot.se
    Svara
  • Om jag vann ett presentkort på guldfynd skulle jag 1köpa något fint åt min älskade älskade mamma som alltid påpekar att hon vill ha fler smycken för hon känner sig så fin i dem, men hon unnar sig aldrig någonting, hon köper liksom alltid saker åt alla andra och glömmer bort sig själv. Så jag skulle unna henne något, och så skulle jag köpa något fint till min svärmor som har släppt in mig så mycket i min pojkväns familj och hem och ser mig som sitt eget barn. <3<3
    PS fan vilken tur att du finns Flora, jag blir så inspirerad och peppad av dig. TACK!!

    Michelle 2016-05-23 14:38:15
    Svara
  • http://www.guldfynd.se/article/diamantorhangen_i_18k_guld_0767202. Dessa sagolika örhängen skulle jag velat ha. Efter 13 månader som mammaledig är jag nu tillbaka på jobb och redo att va en W to the OMAN! Bling bling, klackar och kjolar. Nu kör vi!

    Frida Svensson 2016-05-23 14:33:41 http://www.fridagsvensson.se
    Svara
  • Jag hade velat ge halsbandet i guld med texten ”love” till min syster som är heartbroken och rätt låg just nu. För att göra henne glad och påminna om att livet går vidare och att massor av kärlek finns överallt runt henne.

    Moa 2016-05-23 14:31:58
    Svara
  • Jag är snart (förhoppningsvis) klar med mitt första år på juristprogrammet i Uppsala. Sitter hemma hos föräldrarna och tentapluggar och är sannolikt världens sämsta sällskap pga ångest och stressad och irriterar mig på allt. Och mina föräldrar bata STÄLLER UPP. Så mycket. Hela tiden. Och jag undrar hur de orkar. Och med pengar också. Har inte varit jätteduktig med att hålla i ekonomin nu senaste halvåret och de har hjälpt mig trots att de inte borde/måste/behöver. SÅ jag skulle vilja ha det där presentkortet för att köpa något fint till min mamma. Hon som alltid svarar när jag ringer trots att hon är på jobbet. Och trots att jag alltid svarar ”Inte så bra” när hon frågar hur jag mår. Och det låter superklyschigt att ba åh VILL VINNA FÖR ATT GE BORT TILÖ NÅGON ANNAN. Men det är sant fan. Oki. Tack för SÅ bra och fin blogg! Tänker på ditt hjärta och hoppas du mår bra igen snart snart snart. KRAM

    Julia 2016-05-23 14:31:33
    Svara
  • Hej Flora.

    Om jag skulle vinna presentkortet skulle jag välja en rund berlock i guld och gravera in namnet Lucy på den. Lucy är en fantastisk liten fyrbent varelse. Hon damp ner i mitt knä som liten valp i min mörkaste period nånsin. Ett yrväder med blöt nos och tuff attityd. Hon slickar mina sår, dels bokstavligen mina skrapsår, men även mina hjärtesår. Hon följer mig överallt, och hennes största passion är en trasig fotboll. Hon kan allt om livet, och jag lär mig så sakteligen utav henne. Hon äger mitt hjärta, hunden Lucy med den fräkniga nosen.

    Berlocken skulle jag ha i en kedja, och den skulle alltid hänga kring min hals, i en kedja som går ner till typ där hjärtat är. För där bor hon.

    Stor kram till dig!

    Josefin 2016-05-23 14:25:52
    Svara
  • Åh alltså att vinna ett presentkort skulle vara den ultimata formen av att kunna skämma bort sig själv med något som gör att en känner sig sådär riktigt pangfin som en bara gör när en har på sig någonting nytt.

    josefin 2016-05-23 14:21:09 http://fonstertradgarden.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!