Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

EN LISTA OM JOBB / ”VADÅ, KAN DU LEVA PÅ DIN BLOGG?”

Flora Wiström liten

1. Vad ville du bli när du var liten?

Skådespelare. Var medlem på en statisthemsida med användarnamnet drama_queen och tyckte att jag var så HIMLA påhittig och förstod absolut inte varför det namnet inte redan var taget.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Journalist typ? Eller jag vet inte. Jag började blogga som tolvåring och hade ingen aning om att en blogg skulle kunna vara ett jobb. Men se där. Tack Flora tolv år för att du tog blixtselfies i spegeln och citerade Bo Kaspers Orkester.

9a1a84425339a2c21a1e1bf66443788f_980x0_c_85_ns_v4Från ettan på gymnasiet.

3. Vilka var dina bästa ämnen i gymnasiet?

Svenska och bild.

4. Vilka var dina sämsta ämnen i gymnasiet?

Naturvetenskap och filosofi. Hade seriös ångest inför filosofilektionerna. Kände ingen i klassen, alla var äldre och undervisningen (som är förvirrande även på svenska) hölls på engelska. Jag satt som ett frågetecken hela tiden och mitt främsta filosofiska resonemang var VARFÖR SKA JAG LÄSA FILOSOFI?

e1bfd248a064dc6d32d4160dc7ba8a07_980x0_c_85_ns_v42009.

5. Vad gjorde du det första året efter gymnasiet?

Jobbade i te- och kaffehandel, flyttade hemifrån, bloggade, pluggade kreativt skrivande på Södertörn, skrev krönikor för Devote.se och pillade mig i naveln.

ee023ed3b17cb5640b462d210d8e1189

6. Vilket var ditt allra första jobb?

Var barnvakt från tolv års ålder. Tjänade 50 kr i timmen och hade en skrikande unge som drog i min vänstra fläta och en som drog i min högra.

7. Vad har du haft mer för yrken?

Diskplockare, butiksbiträde i te- och kaffehandel, illustratör, skribent, fotograf (bröllop, porträtt, produkt) och cafébiträde.

hötorgshallen te och kaffe

8. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Såhär: Jag jobbar med sociala medier (digitalt entreprenörsskap typ?), samt med att illustrera och att skriva. Jag är aktuell med romanen Stanna*.

Jag kan försöka bena ut det lite:

Jag driver den här bloggen med allt vad det innebär: Jag skriver om sånt som jag tror är relevant för min målgrupp (främst tjejer i åldrarna 18-26). Vanligtvis är det två inlägg om dagen (mindre under semestertider) och man skulle kunna säga att det är som att driva en digitalt magasin, men att jag gör alla bitar själv. Jag fotograferar, redigerar bilder och skriver texter. Och så tipsar jag om saker, vilket ju kräver en del research. Exempelvis böcker, filmer, restauranger och recept. Utöver det spånar jag fram idéer på samarbeten och går på möten gällande samarbeten. Instagram (@florawis) och Snapchat (florawistrom) är ju en förlängning av bloggen och är därför också viktiga kanaler för mig. Allt detta brukar ta runt sex timmar per dag.

flora wiström

Men vadå, kan du leva på din blogg?

Det är en av de vanligaste frågor jag får. Japp! På bloggen finns det reklambanners som Metro har sålt in. Det är tack vare dem, och de redaktionella samarbetena (när jag skriver ett blogginlägg för ett visst företag, eller gör webbtv och liknande) som jag kan tjäna pengar på bloggen. Exempel på samarbeten är när jag bloggade om min tågluff i samarbete med Interrail, eller när jag och Viggo medverkade i en antilangningsfilm för Systembolaget. Ps. Sponsrade inlägg är alltid markerade med ”I samarbete med…” och jag väljer självklart bara att jobba med företag som jag står för.

Jag skriver också. Jag och Sandra är redaktörer för metromode.se/creative där jag skriver artiklar alternativt plockar upp artiklar som andra skickar in. Ibland skriver jag även texter eller krönikor till andra publikationer. Jag pluggade skrivande i tre år och skrev Stanna* under tiden. Boken blev klar för ett år sedan och kommer ut första veckan i september. Har aldrig varit så nervös över något i hela mitt liv.

Jag driver en podd med Frida (Flora & Frida) där vi snackar om sånt som vi tror kan intressera unga människor. Ofta sånt som skaver lite, eller är lite tabubelagt. Typ ångest, onani, ensamhet och vänskapsvånda. Vi har gjort 21 avsnitt och ska klämma ur oss tio stycken till nu i höst.

Ibland gör jag illustrationsjobb. Det största jag har gjort är för Huddinge kommun.

pattern by flora wiström, @florawis

9. Vilken är din starkaste sida på ditt jobb?

Jag har ett starkt driv vilket gör att jag går från idé till verklighet utan att ge upp på vägen, även när jag hatar det jag håller på med (vilket är ofta).

interrail-flora-wistrom-5

10. Vilka är din svagaste sida på ditt jobb?

Är så van att vara min egen chef att jag är rätt dålig på att ta kritik eller bli bossad över. Tränar på detta dock! Och ibland stannar jag i sängen för länge, och vips har halva dagen passerat.

11. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Boken. Stolt över att ha genomfört ett så stort projekt. Och i allmänhet är jag glad och stolt över att ha byggt upp en plattform med runt en halv miljon besök i månaden.

flora wiström

12. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Alltså om jag får önska fritt så säger jag dansare. I den önskningen ingår FÖRSTÅS att jag blev asbra på att dansa. Det är antagligen ett superslitigt jobb, kroppen börjar bergis jävlas efter ett tag och jag kan tänka mig att industrin är hård, men att kunna dansa som de i Beyoncés danstrupp vore en DRÖM. Annars skulle jag gärna jobba inom vården. Sjuksköterska kanske!

13. Vad gör du om fem år?

Sitter på en skuggig terrass och skriver böcker.

flora wiström

Lista via Hanapee!
*annonslänk

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Amen vilket underbart inlägg! Precis vad jag letar efter då jag nu står som arbetslös och gärna skulle vilja få ihop mer satsning på min blogg.

  Emelie 2017-02-12 22:03:55 http://nouw.com/granyanser
  Svara
 • finfin liste!

  marire 2016-08-27 10:10:24 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • ”Annars skulle jag gärna jobba inom vården. Sjuksköterska kanske!”
  älskar dig ännu mer nu efter denna mening <3 <3

  lovisa 2016-08-25 20:01:36 http://polichinelle.se
  Svara
 • Intressant inlägg! Kul att läsa om, lite mer på detaljnivå :) jag har följt dig sedan tidernas begynnelse och är verkligen tacksam över detta glossiga magasin, aldrig fallit för Elle eller liknande men här kan jag verkligen bläddra! ? Jag gör ofta googlingar på saker jag minns att jag läst här, tips, recept, senast var det ett apptips! Tack för det <3

  Cajsa 2016-08-25 00:11:13
  Svara
 • 18-25 år är målgruppen. Hmmm…jag är 59 år och läser regelbundet, med stor behållning, Din blogg! Det är väl ok? Kram!

  Kickis 2016-08-24 14:56:35
  Svara
 • Först vill jag bara skriva att du är en sån inspirationskälla och din blogg är den jag verkligen måste läsa och så har det varit i flera år. <333

  Sen en liten önskan, skulle du kunna skriva ett inlägg om tex teman och små grejer som gör själva festen/brunchen/hänget. Jag fyller 21 om en månad och har kompisar från olika håll och kanter – har liksom inte något självklart gäng. Vill gärna fixa ihop något, gärna nåt tema som för alla samman om du förstår vad jag menar.

  Vendela 2016-08-24 12:48:19
  Svara
 • Fråga pga nyfiken och fattar ej, om du gör ett samarbete med T.ex interrail. Får du då pengar också, utöver resan liksom?
  Kram

  Anna 2016-08-24 02:42:23
  Svara
 • men finns det fortfarande folk som inte förstått att man kan jobba/tjäna pengar på sina sociala medier!? nä? tur du förtydligade isf.. :)

  ISA 2016-08-23 23:12:30 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Va – målgrupp upp till 26 år?!? Jag är ju 38 och känner mig som målgruppen. :)

  Maggan 2016-08-23 21:06:13
  Svara
 • Kul att få höra om ditt bloggjobb:) en fråga jag länge undrat dock är vad du tjänar på att jobba som bloggare? Vore kul att veta då jag tkr att man aldrig hör bloggare prata högt om det:) men det hör ju ofta till det privata:) kram du är bäst<3

  Greta 2016-08-23 19:31:47
  Svara
 • Hej Flora! Jag ska antagligen till bokmässan (på lördagen) och är väldigt taggad. Blir dock helt överväldigad av programmet som aldrig tar slut. Vad rekommenderar du att man går på (förutom din intervju då)?
  Kram

  Clara 2016-08-23 16:44:32
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   oj jag vet inte, jag har inte satt mig in i programmet än faktiskt! roligt att du ska komma förbi! kram

   Flora Wiström 2016-09-02 11:41:52
   Svara
 • Måste bara säga att jag älskar din och Fridas podd (och din blogg/instagram!)! Började lyssna på den förra veckan och tipsade lite snabbt om den på min blogg. Tack för all inspiration och för att ni sötter ord på så viktiga saker! kram

  Svara
 • HEJ! Jag har en svintråkig fråga! Var kommer bokhyllan i bakgrunden (antar att det är i ateljen) ifrån? Och om det är Ikea skulle jag verkligen uppskatta namnet! Tack för en himla bra blogg!

  M 2016-08-23 12:30:16
  Svara
 • Saknar /längtar efter dina matinlägg ! *INSPO*

  Anna 2016-08-23 10:28:12
  Svara
 • Thanks! I’m really impressed about what you are doing and what you have achieved. Keep up the very good work <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-08-23 09:58:00 http://dressedwithsoul.com
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind