Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

VI SATTE OSS PÅ EN SKUMPIG BUSS OCH ÅKTE BORT FRÅN STAN

norrgården september yrsa flora wiström-4s

I söndags satte vi oss på en buss som tog oss utanför stan. Yrsa och jag alltså.

norrgården september yrsa flora wiström-3s

Vi skulle nämligen till hennes landställe. Sist vi var där var med bokklubben:

BOOK CLUB BABES PÅ NORRGÅRDEN

BOOK CLUB BABES PÅ NORRGÅRDEN PT. 2

norrgården september yrsa flora wiström-1s

I alla fall. På tomten hade hennes mamma odlat en massa grönsaker som vi absolut behövde hjälpa till att äta opp. Exempelvis den här auberginen. Eh, gärna för oss.

norrgården september yrsa flora wiström-7s

Tomater också. Söta som frukter.

norrgården september yrsa flora wiström-2s

Yrs gjorde en undersökning på sin snapchat där folk fick svara på vilken emoji som de förknippar mest med henne. De flesta tog auberginen pga det finns ingen som älskar åbbar lika mycket som hon.

norrgården september yrsa flora wiström-8s norrgården september yrsa flora wiström-9s

Skördarkänslan = bra känsla.

norrgården september yrsa flora wiström-10s

Och så lagade vi middag. Majsbiffar, ugnsrostad sötpotatis, stekt aubergine och zucchini, tahinisås och sallad gjord på trädgårdens grönsaker. Satt länge och drack rödvin pratade. Jag hade ett tryck över bröstet den dagen, men Yrsa hjälpte mig att få bukt på mina negativa tankegångar och när vi somnade intill varandra i hennes dubbelsäng så hade ångesten släppt.

norrgården september yrsa flora wiström-5s

Morgonen därpå plockade vi smultron,

norrgården september yrsa flora wiström-12s

och gjorde pangfrukost. Yrsas bröd och hallonsylt, mina pannkakor och så smoothie och kaffe på det.

norrgården september yrsa flora wiström-13s

Sedan satt vi på altanen och skrev. Där var det så varmt att kläderna åkte av, ett plagg i taget. Sommar i september är grejen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • vad fint!! i denna veckas discover weekly-lista på spotify fick jag upp denna låten: https://open.spotify.com/track/7tht0SusmlMKkyk7rKWZtH och den fick mig att le så himla mycket! dagens tips :)

  Julia 2016-09-12 09:00:27
  Svara
 • Är nyfiken på tahinisåsen! Finns det något recept tro?
  p.s fick Stanna hem i brevlådan i fredags eftermiddag, hade läst ut den innan jag gick och la mig. SÅ fin bok som verkligen fastnar, ser fram emot att läsa fler böcker från dig, kram!

  alice 2016-09-11 12:28:09
  Svara
 • Å fina bilder! Tack för att du delar med dig av ångest<3 skönt att höra om att andra har det också, missförstå mig rätt! Vad har du för dator förresten? ❤️

  Karin 2016-09-10 23:19:38
  Svara
 • Skulle du kunna fråga Yrsa om brödreceptet?:)

  julia 2016-09-10 20:26:05
  Svara
 • Så, så, så härligt!! Fint att ha vänner som får orosmolnet i bröstkorgen att lätta.

  Ellen 2016-09-10 17:27:23 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Hej Flora!

  Vill bara berätta att jag precis läst ut din bok och att jag tyckte den var SÅ bra. Läste den mest p.g.a. nyfikenhet efter att ha följt din blogg rätt länge och är egentligen inget större fan av just ungdomslitteratur. Men Stanna tyckte jag väldigt mycket om. Så välskriven med fint språk och trovärdiga karaktärer. Att läsa den kändes lite som att, på ett bra sätt, slungas tillbaka i tiden till de där åren precis efter gymnasiet då jag läste strökurser i bl.a. litteraturvetenskap och försökte komma på vad jag ville bli, flyttade runt i olika andrahandslägenheter med vänner och hade spontana hemmafester med vänners vänner och random folk. Är nu gymnasielärare i bl.a. svenska och tänker att Stanna skulle vara en perfekt bok att läsa med mina treor någon gång i framtiden. Så mycket bra diskussionsuppslag om vänskap, förhållanden, hur man prioriterar mellan vänskap och förhållanden och om hur mycket man kan begära av sig själv som anhörig till någon som mår dåligt. Tack för den läsupplevelsen!

  Milena 2016-09-10 16:53:09
  Svara
 • Yrsa virker som en veldig fin venn å ha i livet. Sånne som kan hjelpe en med å få løftet vekk det der trykket over brystet… De er gull.
  Vennskap <3

  marire 2016-09-10 16:17:35 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Vilken fantastisk vän, Yrsa.

  Josefin 2016-09-10 13:37:52
  Svara
 • Avis, det ser så otroligt fint ut. Hur äre har du haft ett sånt där frågeinlägg med Yrsa? Om inte så efterfrågas det här exakt nu från mig*
  Jag tycker att hon är så gullig! + att vi har samma namn så obv är hon cool.
  TACK för fin blogg jag bläddrar ofta fram och tbx i en halv evighet och är på sådant humör exakt idag.

  Yrsa 2016-09-10 13:19:18
  Svara
 • Läste ut boken igår, helt fantastisk!!!

  Hanna 2016-09-10 11:54:18
  Svara
 • Hej Flora! Vill också bara kika in här och berätta att jag läste ut din bok igår och tyckte så så så mycket om den. Det var en sån fin stämning i boken fast den ju behandlar tunga och starka känslor, på ett väldigt gripande men också vettigt och sunt sätt tyckte jag!, och kände mig liksom peppad att gå ut och ta mig an livet när jag läst klart! Tack för en fantastisk läsupplevelse och hoppas en får läsa mer av dig snart, du är en så himla stor inspirationskälla och förebild!

  Amanda 2016-09-10 11:28:35
  Svara
 • Hej Flora! Hoppas du mår fint.
  Jag har blivit helt kär i din och Fridas Pod. Den får mig alltid på gott humör när jag behöver skingra tankarna och ni verkar så sjukt vettiga! Jag undrar därför om det finns någon plan på att fortsätta med den? :)

  Sofia 2016-09-10 10:48:54
  Svara
 • This garden is really a dream!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  Rena 2016-09-10 10:10:27 http://Www.dressedwithsoul.com
  Svara
 • Har absolut inte med blogginlägget att göra, men vill bara säga att jag precis läste ut din bok och jag gillar den skarpt! Var lite fundersam tidigare eftersom vi inte har riktigt samma boksmak, men eftersom jag gillar din blogg och hur du skriver såg jag till att önska mig den när jag fyllde år i förra veckan. Mamma var orolig för att den inte skulle hinna fram i tid. Har läst varje kväll i en veckas tid (plus imorse) och minst dubblat min ordinarie lästid varje kväll. Igår läste jag 100 sidor, fast jag egentligen var trött. Men jag blev inte trött av Stanna! Den har ett sådant flyt i språket att den blir lättläst. Lika så bidrar den lättföljda, men nygamla handlingen till braigheten i boken. Gillar att jag lärt mig något nytt (om ALS) eftersom jag älskar kunskap. Har dessutom vikt en del hundöron för bra citat – det var ett tag sedan jag läste en bra bok med så bra formuleringar att jag vill vika ett hörn. Så tack Flora för en fantastisk läsupplevelse! Fortsätt med det du gör för du är grym! Jag kommer att rekommendera den här boken framöver. Lovar. Kram!

  Helén 2016-09-10 10:03:06 http://www.easyblue.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!