7 SKRIVARKURSER ATT SÖKA TILL VÅREN & TIPS INFÖR ANSÖKAN

norrgården september yrsa flora wiström-13s

Äehhh sitter bara och tjillar i behå på en altan medan jag skriverrr vadårå

Du vet kanske att jag har pluggat skrivande i tre omgångar? På Södertörns högskola, Jakobsbergs folkhögskola (här har jag skrivit om den) och Ölands folkhögskola. Att vara i ett litterärt sammanhang och att ge och ta emot respons har har varit helt avgörande för mitt skrivande. Jag har inte bara lärt mig om skrivarhantverket, jag har även vågat ta mitt skrivande på allvar – vilket i sin tur övertygade mig om att jag kunde skriva en hel roman.

Julia Melin Bernhardtz har skrivit en artikel om skrivarskolor till Creative: 7 skrivarkurser att söka till våren. Det är distanskurser allihopa, vilket innebär att du kanske skulle kunna bo i en annan stad under tiden du skriver. ULTIMAT. Många av dessa har deadline nästa vecka, så börja jobba med ansökan omedelbums!

Kurserna har olika krav på vad ansökan ska innehålla, så läs varje enskild beskrivning noga. Ett tips är att låta någon läsa igenom dina texter och kanske även vara med och välja ut vilka som ska vara med i ansökan (jag har tyvärr inte möjlighet att göra detta för dig även om jag skulle vilja hjälpa). Ibland blir man nämligen väldigt blind för sina egna ord. Läs texterna högt för att se om de har bra flyt. Krångla inte till saker i onödan. Visa gärna en bredd med olika typer av texter (om du inte söker en projektkurs dvs) och gör dig inte till för mycket i ditt personliga brev. Lycka till du ♥

norrgården flora wiström -5sskrivarskolor2 foto flora wiström

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vill tipsa om fridhems folkhögskola. äger allt.

  Sara 2016-11-11 00:23:40
  Svara
 • Okej, det här inlägget kom SJUKT lägligt. Har inte skrivit på så sjukt länge och vill verkligen ta upp det men vet inte hur jag ens ska börja. Vill du dela med dig av lite tips? Jag har svårt med både motivation och självdisciplin. :( Sjukt jobbigt att ha viljan men inga verktyg :( ps du är bäst

  Julia 2016-11-10 18:42:36
  Svara
 • Fina Flora! Har du tips för hur en strukturerar upp sitt skrivande under gången? Vilka program som kan vara bra att använda för att få en överblick och bra verktyg att ta till under tidens gång?

  Ellen 2016-11-10 14:19:13 http://lindbergellen.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!