Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

BARCELONATORSDAG MED CAVABARER OCH ATTACKKRAMAR

barcelona yrsa flora nicole6

Hej från Barcelona! När jag skriver det här så ligger Yrsa och sover i rummet intill. Jag sitter i soffan, fryser om fötterna och mår svinilla efter ingefärsshotsen vi drack på skatebaren igår. Uäk. Hur som haver. Nu tittar vi på resten av bilderna som jag tog i torsdags.

barcelona yrsa flora nicole2barcelona yrsa flora nicole1

Efter att vi suttit på café och jobbat i sisådär fem timmar så promenerade vi hemåt längs med vattnet.

barcelona yrsa flora nicole3barcelona yrsa flora nicole8barcelona yrsa flora nicole5

Vi har ju varit ifrån varandra i nästan två månader, så det finns mycket att dissikera och ta igen. Och det finns nåt så jäkla fint i hur vi pratar flera vändor om saker, ställer följdfrågor som får den andra att tänka till, fråga hur kändes det? och varför tror du att det blev så? i stället för att lägga en egen tolkning.

barcelona yrsa flora nicole9 barcelona yrsa flora nicole10

Vi gick till mataffären och köpte förnödenheter. Vinägerchips förstås.

barcelona yrsa flora nicole11

När vi sagt adíos till kassörskan så kom vi ut på detta vackra torg. Att folk kan bo såhär fint, det gör mig to-kig.

barcelona yrsa flora nicole14barcelona yrsa flora nicole12

Sedan blev himlen ännu galnare. Skrek eventuellt lite när jag såg detta. Fick förresten likerekord på den här bilden. Analys någon?

barcelona yrsa flora nicole16

När vi gjort oss i ordning för kvälla så gick vi till en bar där folk stod lutade mot bardisken och åt charkuterier och sörplade cava.

barcelona yrsa flora nicole15

Dos mas gracias.

barcelona yrsa flora nicole17

Sen marcherade vi vidare.

barcelona yrsa flora nicole18

Upp till El Born för att äta lite mer mat. Behöver mer pimientos de padron i mitt liv.

barcelona yrsa flora nicole19

Sen kom Yrsas kompis Nicole! Vi brölade om skrivande, ragg, böcker och hundra andra saker som jag inte minns för det rann väl cava ur mina näsborrar vid det här laget :-)

barcelona yrsa flora nicole24

Vi gick vidare till Creps al Born. Det är så mycket stockphoto över den här bilden. ”Happy bartender”.

barcelona yrsa flora nicole20 barcelona yrsa flora nicole21

Kramas måste man.

barcelona yrsa flora nicole22

Just precis.

barcelona yrsa flora nicole23

Tror att jag bad dem föreställa en tårtbuffé på den här bilden. Oklart varför.

barcelona yrsa flora nicole25

Vi hamnade på en nästan folktom bar och jag fick tindra från Nicoles mobil. Tog mitt uppdrag på största möjliga allvar som du ser.

barcelona yrsa flora nicole26barcelona yrsa flora nicole27

Nu ska jag sätta mokabryggaren på spisen, och sen ska vi gå ut och köpa frukost. Pannkaksingredienser kanske. Fast jag är så bakis att jag inte ens orkar gå och ta ett glas vatten. Kanske kryper ner bredvid Yrs i stället. Jo, så får det bli. Puss så länge ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Hej! Vart kommer din gula kappa ifrån?

  Cajsa 2016-12-02 11:01:15
  Svara
 • Jag tror att det är kompositionen! I like-rekord bilden. Så lättläst bild. Blicken vandrar uppifrån – gillar först himlen och staden – och faller naturligt ner på lilla lugna Flora som flundrar på balkongen. Då slås de två intrycken ihop till ett och tittaren tänker: AHA, det är den här känslan Flora hade i den här stunden. Och fint ser det ut också. Folket trycker LIKE.

  Jaana 2016-11-30 12:19:20
  Svara
 • HEJ FLORA! Jag lyssnar jätte mycket på din och fridas podd<3 jag tycker ni är dom roligaste och finaste och du, hur du skriver och ditt umgänge påminner mig mig jätte mycket om mitt eget liv och det tycker jag är så himla naajs. Kan inte du snälla fina göra ett inlägg där du typ shoutoutar andra roliga och fina bloggar? du verkar ha så mycket fina vänner och vill verkligen läsa fler bloggar!<3 pussokram

  en rolig och mysig 2016-11-27 22:20:53
  Svara
 • Så vackra bilder! ♥

  Emma • Maria 2016-11-27 21:25:00 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Dina bilder och dina ord inspirerar så mycket!
  Ps. Har börjat skriva igen tack vare peppen härinne!

  Isabel 2016-11-27 19:35:17 http://travelbug.se/
  Svara
 • Hej Flora och alla Floras läsare!
  Jag tänkte höra här om det är någon som har erfarenhet av att skriva resereportage som frilans? Tar studenten till sommaren och är jäkligt sugen på att dra iväg och ba anteckna anteckna anteckna och skriva skriva skriva. Men sedan känner jag också – är det ens någon idé att försöka? Jag är liksom en 18årig amatörskribent med noll erfarenhet, hur ska jag kunna konkurrera med erfarna och betydligt duktigare skribenter? Det är ju SÅ många som drömmer om precis samma som mig. Ge mig jättegärna tips och dela med er av era tankar, pls. Massa kramar, hoppas ni alla har en mysig söndagskväll!

  Sofia 2016-11-27 18:41:59
  Svara
 • Barcelona är så himla vackert! måste också få plugga där någon dag!

  anna 2016-11-27 14:17:46 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • fyfan vad vackra ni är alltså!! saknar er! <3

  Maria 2016-11-26 19:59:50
  Svara
 • Tycker att det är så kul och knasigt att jag flyttade till Barcelona samtidigt som Yrsa, och åker hem samtidigt. Och du hälsar på henne nästan exakt när min bästa kompis kom och hälsade på mig. Älskar att vara här och dricka sangria och att det är ljust så mycket längre och att Medelhavet är precis intill. Så himla vacker stad dessutom. Kan gå runt i flera timmar och bara men VAD ÄR DETTA FÖR GRÄND. ÄLSKAR DEN. Det tar aldrig slut. Ha det så himla bra!!!

  Jasmine 2016-11-26 18:47:23 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • FLORA!!! VEGANTIPS!
  Cat Bar ligger centralt i Barcelona, drivs av en surmulen britt och serverar burgare och öl, allt veganskt! Fick asgo meny och öl för 15 euro när jag var där förra året. Hett hett tips!

  A 2016-11-26 18:39:22
  Svara
 • jag behöver verkligen hjälp! jag håller på att bli vegetarian. jag är 17 och har en lägenhet i en annan stad än den jag egentligen bor i. på vardagar bor jag 1h ifrån min hemort och på helgerna åker jag hem till min familj. jag äter alltid vegetariskt i skolan och i lägenheten, men med min familj äter jag kött (jag vill inte tvinga min mamma laga dubbelmåltider). mitt problem är: min rumskompis är vegetarian och stöttar mig ca 0 i detta. jag brukar prata ibland om hur fel djurindustrin är och hon svarar direkt: men vadå, du äter kött ändå. allt hon gör är att peka ut vad jag gör fel. jag har förklarat 1000 ggr hur det är och att jag aldrig köper kött men hon säger alltid ”amen du är ju köttätare”. ja det är jag ju, men hon säger att jag är självisk och elak för att jag inte kan göra det för djuren när jag säger att jag inte vill tvinga min mamma till den dubbla kraften och kostnaden när det är mitt val. och jag har ju inte råd att betala mat både hemma och i lägenheten. förstår inte vad jag ska göra, jag blir så himla ledsen och har knappt någon lust till att äta vegetariskt i lägenheten för hon klagar ändå bara på mig. hon ber mig ganska ofta kolla på djurfabriken men jag säger att jag inte vill, jag vet redan hur det går till och jag mår extremt dåligt psykiskt av sådana videos/bilder och hon kallar mig alltid omogen/självisk/löjlig typ. vet ej vad jag ska göra.

  linnea 2016-11-26 14:55:24
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Gosh, tycker det är så himla tråkigt att du mår dåligt av detta. Jag vet inte om jag har bra råd men delar med mina tankar som jag fick när jag läste detta.

   Den som du bor med är inte snäll mot dig. Och det känns inte heller helt friskt att bli besatt av ämnet och insistera att även du ska titta på djurfabriken. Om du är något intresserad av att ha en relation till människan så kanske kan du sluta kalla dig för vegetarian för det är kanske just det som provocerar din kompis? Om du går ut med att du ”gör ditt bästa” i frågan och den fortfarande inte accepterar dig, så är det inget att ha i ditt liv. Seriöst. Om det inte går att byta boende eller kompis va tydlig om att du aldrig vill prata om djur/veggo med denna person.

   En annan grej som jag tänkte på är din familj. Att vara köttätare betyder inte att äta kött hela tiden? Man kan äta massa billiga goda alternativ. Såsom pasta med svampsås, istället för köttfärssås? Eller äter din familj aldrig något sånt? Jag tycker absolut inte du ska pressa dem till något men du kan kanske prata med dem och ännu bättre – erbjuda laga något vegetariskt tillsammans med dem? Däremot om din familj är emot ditt val och du känner att du helst vill ha en bra relation till dem och inte orkar ta snacket – så säger jag – det är helt OK!! Det är helt ok att prioritera saker i ditt liv som du känner är rätt. Du är dessutom bara 17 och kommer ha massa tid att rätta världen. Viktigaste är att du mår bra! När du mår bra så kommer du även ha mer inspiration och energi för att göra något vettigt. Förstår du? Låt inte din rumskamrat att få dig att må dåligt. Du är så mycket mer än dina matvanor. Och hej, du äter redan så mycket mindre kött!!! Heja dig! ❤️

   V 2016-11-26 18:59:16
   Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Asså vilken douche din roomie är som håller på så. Låter mest som att hon projicerar sin skit/sitt dåliga samvete på dig.
   Jag brukar tänka att allt vi gör har för- och nackdelar, särskilt i det långa loppet. Till exempel om du äter kött hos dina föräldrar men är veggo i övrigt, då kanske den uteblivna konflikten/jobbiga med familjen gör att du har energi över till att föra djurrättskampen på andra ställen.

   Ett annat alternativ är att du pratar och förklarar för din mamma/din familj om ditt val, kanske det skulle väcka en nyfikenhet för veggomat hos dem också? Och kanske du behöver byta roomie också om det är möjligt. Den verkar inte vara en snällis!!!

   Mitt motto i livet är att minsta möjliga motstånd skapar mest energi på lång sikt. Gör det inte mer komplicerat än vad det behöver vara liksom.
   Jättekram på dig! Om alla gör så gott de kan så blir det inte annat än bra <3

   Eija 2016-11-26 17:18:06
   Svara
   • Svar på Eijas kommentar.

    T A C K för så fina svar båda två, verkligen superfint <33 jag undviker helt att prata om detta med henne, brukar heller aldrig kalla mig vegetarian då jag inte är det. nu för tiden jag säger något om att behandla djur dåligt har jag övat in så jag säger automatiskt "eller vad vet jag, jag är köttätare". ibland säger hon "men du tänker på det iaf, det är bra". mina föräldrar äter BARA kött, alltså varje dag. köpte havredryck en gång och fick gliringar från hela familjen förutom min pappa i en vecka, därför känner jag att det inte är någon idé liksom. ska prata med mamma om att jag vill bli vegetarian och fråga ifall hon vill testa äta mindre kött med mig, hon kanske tycker det är kul vad vet jag. återigen tack tack tack det var verkligen en sten som lyftes från mina axlar. jag ska fortsätta göra mitt bästa, man kan inte göra nåt annat, och min kompis får va som hon är. hon är bra på så himla mycket men inte just detta helt enkelt!

    linnea 2016-11-27 04:20:54
    Svara
 • Blir så himla glad av detta! SÅ HIMLA GLAD. Ni ser så lyckliga ut, ändå in i själen liksom. Så fint!

  Ellen 2016-11-26 14:08:06 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Agree med Amanda under her; så sykt fine innlegg nå om dagen!

  Anja 2016-11-26 14:04:42 http://anjabratt.com/
  Svara
 • Allt är så sagolikt här hos dig! Jag tittar in varje dag för att få läsa ett nytt fint inlägg. Älskar dina ord ibland, lite sådär som att det inte är så viktigt att det är rätt för ibland säger vi ju just sådär och då ska det ju stavas så. Dina bilder är så mysiga och jag önskar att jag själv kunde skapa en sånhär dagbok att kunna kolla tillbaka i. I julklapp ska jag nog ge mig själv en lätt kamera och försöka, för hundrade gången, att få ihop något varaktigt och fint!! Kram

  Johanna 2016-11-26 13:35:22 http://jbrattse.devote.se
  Svara
 • LOVE U LOVE U LOVE U

  ante 2016-11-26 12:49:02
  Svara
 • Vill bara säga att det är fan världsklass här inne på bloggen nu!! Tack Flora, you rock! Puss

  amanda 2016-11-26 12:13:54
  Svara
 • Vill bara tipsa om Gràcia som är ett supermysigt område dit ni borde dra och hänga!!!!! La pizza där i området har LIVETS fkn pizza. Kanske bra när man är bakis. Annars finns mysiga Cantina Machita som har svinsmaskig mat men svinäcklig sangria. Puss<333

  Hilma 2016-11-26 12:12:16
  Svara
 • Hej, Flora! What do you want for Christmas? I am sure that you’ve got fantastic ideas. Could you give some notions, please? I need your help.
  PS- I love your blog❤

  Hedvig 2016-11-26 11:41:14
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
By Momo
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind