BARCELONASÖNDAGEN : NÖJESPARK I BERGEN & BARSKRIVERIER

yrsa flora barcelona24

Hej! Jag är fortfarande i Barcelona!

yrsa flora barcelona25

Igår gick vi ut på stan vid elvatiden. Parc de la ciutadella var grönt och fullt av folk och jag hade glömt solglasögonen hemma för i november är solglasögon inte en del av min vardagsväskas innehåll.

yrsa flora barcelona26 yrsa flora barcelona27

Vi hade tänkt gå in i vinterträdgården (paus: hur vackert ord?) men det var stängt.

yrsa flora barcelona28

Typiskt.

yrsa flora barcelona36

Så vi gick på lunchjakt i stället.

flora wiström barcelona1

Till sist hamnade vi på ett torg i El Born där en hund vaktade sin balkong och någon spelade dragspel under mandarinträden.

yrsa flora barcelona33

Ur vägen landkrabbor.

yrsa flora barcelona29

Visst sjunger änglarna av denna syn?

yrsa flora barcelona40

När vi var mätta och belåtna tog vi bussen upp i bergen, så högt upp att vi behövde tryckutjämna och med en utsikt så flippad att vi var tvungna att hoppa runt på flera säten för att få bästa möjliga överblick.

yrsa flora barcelona38

Tjugo minuter senare var vi framme i Tibidabo. Övervägde att åka bergochdalbanan men slog rätt fort bort den tanken, i stället gick vi och spanade på utsikten en liten stund, hjälpte några tonårstjejer att få en bra gruppbild, gick in i basilikan, pratade om vilken stad man kanske skulle vilja bo i någon dag. Fan vad vackert det är i Barcelona. Inte verkligt.

yrsa flora barcelona41

Lolade lite, sedan tog vi oss hemåt igen.

yrsa flora barcelona43

Vi låg på sängen i en timme eller två och tittade på Tetzipetzi och livestreams i Beauty & Bullshit-gruppen på Facebook, innan vi tvingade oss upp, satte på Disneymusik och gjorde oss redo för middag. Vi var först på restaurangen för ingen annan äter klockan 19 här, men whatever, nöden har ingen lag. Åt tapas: patatas bravas, pan con tomate, pimientos de padron y tempura. Fakkk vad gott.

yrsa flora barcelona47

Sedan gick vi vidare hit.

yrsa flora barcelona44

För att göra det här. Barer är väldigt underskattade platser att skriva på.

yrsa flora barcelona45 yrsa flora barcelona46

Vid elvatiden sprang vi hem genom regnet och så skedade jag en mensvärkig Yrsa genom natten.

Vad har du gjort i helgen? Berätta!


I’m visiting my friend Yrsa in Barcelona. Yesterday, we had lunch in El Born and took the bus to Tibidabo. In the evening, we went out for tapas and cava. More people should use bars as their office.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hahahah, skrattat så mye av landkrabbe-joken. Du er roligast og best, Flora, og din bok er GRYM!

  Eline 2016-12-16 14:32:03
  Svara
 • Hallå, ser supermys ut! Ska till barcelona om några veckor, kommer du göra nån reseguide? Vore så dreamy har inte varit där på aslänge och vore fint med tips på bra resturanger/barer/mys. Och fin blogg! <3

  agnes 2016-11-30 10:53:58
  Svara
 • Du ser ut att ha det PANGBRA i Barca, men får en vara så självisk och säga; kom hem nu, jag saknar dina vardagsinlägg. Hehe. Puss

  Johanna 2016-11-29 06:21:16
  Svara
 • Flora! Har precis köpt ett par såna där svarta Levis. De är såå mjuka och sköna, så gick ner en storlek då jag tänkte de kanske töjer sig lite.. hur gjorde du med storleken? Valde du typ också en mindre storlek i dessa? Hoppas du orkar svara *livets stora frågor*:-)
  kram

  Louise 2016-11-29 00:15:49
  Svara
 • Fy fasen vilka fina vyer! Och Yrsas väska, helt fantastisk!

  Ellen 2016-11-28 22:42:02 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Längtat efter att det någon gång ska börja växa ett liv inom mig. Tagit graviditetstest, som visade att det inte blir nått för oss den här gången heller.
  Åt sen sinnesmånga saffransskorpor. Hjälpte lite.

  Elinora 2016-11-28 21:32:18
  Svara
 • Hej Flora!
  Du verkar ha det så fint i Barcelona. Njut av din tid – du gör så mycket olika fina saker.
  Hur som helst så är du ju en inflytelserik person. Du har en stor blogg och det du skriver har en påverkan på många människor – du kan verkligen förändra med din plattform. Du är smart och skriver om så bra saker. Jag funderar på mina feministiska förebilder och du är absolut en av dom. Du peppar och skriver bra och jag gillar verkligen dig.
  Jag funderar också på hur världen ser ut just idag. Vi har Trump, vi har SD, vi har högerpopulism som när sig på flyktingar, Aleppo, HBTQ-personer i ”fel” badrum osv. Retoriken har förändrats. Hat har normaliserats.
  Jag tror att det just nu är så himla viktigt att organisera oss. Vi måste slå tillbaka. Vi måste göra något – för det gör högerextrema – och det börjar bli farligt.
  Jag skulle tycka att det var så bra om du kunde skriva om det här. Dela artiklar om det är svårt att formulera sig själv – jag förstår att det är svårt. Man vill inte trampa på någons tår. Man kanske inte har så mycket kunskap. Men vi har inte tid att vara rädda. Vi måste skapa en debatt. Vi måste hitta nya strategier. Det går inte att ”snooza” längre, trots hur jävla deprimerande och nedslående detta är.
  Jag uppmanar – utmanar – alla att dela, dela, dela. Ta diskussionen. Bemöt ingen med aggressiv retorik. Stå för en förändring. Stå för ett alternativ till den hemska verklighet vi inte längre ser i framtiden – det ser ut så just nu.
  En enkel sak är att dela, gilla, kommentera. Sociala medier är en väldigt stor faktor till att högerpopulism går så fort just nu. Läs om ”echo chambers” till exempel. Källkritiken är på så låg nivå när det gäller högerpopulism. Siffror manipuleras. Vi måste sprida kunskap. Alternativ. Organisering.
  Snälla Flora, skriv om det här. Skriv en rad eller två. Dela en debattartikel om Trump. Dela en analys över kriget i Syrien. Vad som helst. Vi måste verkligen börja nu och jag tror att du är en av de källorna som kan påverka. Du är ju en del av sociala medier.
  Detta är ingen attack. Jag gillar dig verkligen Flora och därför sträcker jag ut en hand till dig.

  alex 2016-11-28 20:21:56
  Svara
 • Wow alltså barcelona ändå. MÅSTE dit nån gång rakt ut när jag ser det här så är det bara.

  Helgen. Alltså. Haft så mycket fjärilar i magen (LOL vem e jag ens skäms när jag skriver det) pga en person å det är ju fint och mys meeeeeen har också haft massa massa stress pga hon tycker säkert inte alls om mig ochhhhh ångest pga jag har aldrig nån crush på nån det 1) är inte min grej 2) vet ej alls hur en gör pga anledning 1)????

  MD 2016-11-28 19:47:50
  Svara
 • Först och främst, UTSIKTEN!! Blev sådär akut ressugen att jag vill boka något nu nu nu. Har i helgen försökt lajva julkänsla med adventsfika och julmarknad, 0% julkänsla, 100% mysigt ändå. Samt sovit över hos en kompis bara för att det är mysigt att ha sällskap. Helgen får 4/5 ätmogna avocados, några ångestattacker drar ner en poäng.

  Krigarprinsessa 2016-11-28 17:37:50 http://nouw.com/krigarprinsessa
  Svara
 • Det där är ett av mina favorittorg i Barcelona. <3 I helgen har jag inte gjort någonting, så himla skönt! Har chattat med spanjorer för att lära mig mer vardaglig spanska och gått på promenader runt i mitt område och lyssnat på poddar. Bra grejer.

  Jasmine 2016-11-28 17:32:10 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • Jag har varit i extas på håkankonsert. jobbat 8 timmar på kafé där ena kassan gick sönder mitt i lunchrushen en lönelördag. gråtit ett halvt badkar pga instabil och min pojkvän sa att han blivit erbjuden jobb (i annan stad) men allt jag hörde var vi var tvungna att skiljas åt. Sen sa han att vi löser detta tillsammans också kollade vi på Planet Earth. igår spenderade vi dagen med hans föräldrar och han köpte en dator så att han kan jobba hemifrån framöver.

  Ida Rigby 2016-11-28 16:36:04
  Svara
 • Boendes i Berlin var jag och min pojkvän på schackboxning! Kan inga regler, men spännande var det att dricka öl i ett gammalt köpcenter och titta på boxning och schack :)

  Sofia 2016-11-28 15:03:18 http://sperixon.blogg.se
  Svara
 • alltså åh va vackert!

  Emilia 2016-11-28 12:27:53 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Tips: kolla vänneravsnittet där Joey introducerar historien om när han ”was hitchhiking on the mountain tibidabo”. Finns att söka upp klipp på youtube.
  Så jääädra roligt att höra hans berättelse med detaljer om berget, och sen tänka på hur det är i verkligheten… hehe.

  Anna 2016-11-28 11:37:22
  Svara
 • Åh låter ju så magiskt, så magiskt!

  Den här helgen spenderade jag med min bästa vän och personen som tydligen nu är min??
  Har hänt så mycket fint fint fint
  – dansat o moshat
  – främmande tjejer kom o backade mig o min bff när en snubbe vägrade lämna henne ifred
  – treskedat, jag min pv o bff, i min fantastiskt sköna säng
  – frågade honom om han var min pv och han svarade ”bara om du är min flickvän”
  – han sa att han oerhört gärna vill åka till Dublin igen, och helst med mitt sällskap.
  – och vi har fått en ny bebiskatt, vi velar mellan massa olika namn. Jag tycker Tuborg Grön.

  Saga 2016-11-28 11:36:29 http://www.marxgrav.blogg.se
  Svara
 • shit vad nice med sol och inte svinkallt väder. fast idag är det sol där jag bor så det är gött! jag har haft en skitnice helg, mycket komisk. har skrivit hemtenta sedan i torsdags men i lördags kom mina bästisar och hälsade på. vi lagade middag och hängde på tinder. har matchat med min drömkille där – men han svarar inte! så skrev ett tredje meddelande till honom att ”jag tänker inte ge upp”. sen går vi på jonathan johanssons konsert på kvällen och min kompis petar mig i sidan och ropar över musiken ”är inte det tinderkillen där borta???”. Det var det och han var skitsnygg! Men jag hade mensiga byxor pga glömt menskoppen hemma så letade inte upp honom efter. Tänker att det eventuellt skulle kunna verka lite för stalker-aktigt, så drar ut på denna tindersaga lite längre. Det är ju så spännande!

  moa 2016-11-28 10:55:01
  Svara
 • Åkt hem till mina föräldrar, firat min lillebror, umgåtts med vänner men mest har jag legat på soffan för jag blev sjuk. Haha.

  Sara 2016-11-28 10:48:31
  Svara
 • Var på fest i Lördags och hängde massor med en ny och härlig person. Ändå rätt fint att sitta på ett tak i November och dela på hemmarullade cigg utan att frysa totalt ihjäl.

  S 2016-11-28 10:28:09
  Svara
 • Gått på jul på Liseberg med mina föräldrar, käkat indiskt och hjälp min bebis att gå sina första steg. Och firade första advent med mina vänner ❤️ Underbar helg! Barcelona ser so fab ut!

  Lina 2016-11-28 10:14:20
  Svara
 • Ååh! jag har umgåtts med fantastiskt fina råvaror och tillverkat en trerätters till en sittning som var en total succé. Halstrat åttio pilgrimsmusslor, lagt upp puréer och brynt smör för ett helt bastusällskap. Det händer nåt med mig så fort jag får laga mat till fler än mig själv. Jag älskar det. Efter sittningen fick vi varsin flaska bastulagrad (vad annars?) Koskenkorva, och en efterfest som hette duga.

  Mikaela 2016-11-28 09:43:45
  Svara
 • Helgen Flora HELGEN!! Fantastisk va den. Spontanade ihop hela fredagen med dels bubbel, rödvin och whiskey sour. Och i lördags var jag på livets hemmafest och så köpte jag amaaaazing byxor från weekday. Och veckan som väntar kommer också bli peppig, hoppas din med blir det! PUSS

  Moa 2016-11-28 09:27:03
  Svara
 • Aah så najs!! Alltså det vore helt underbart om du ville intervjua Yrsa om Barcelona och hur det kommer sig att hon pluggar där och hur man överlever osv osv! Är sugen på denna stad. Barcelonainlägg Yrsa style!

  Alva 2016-11-28 08:48:21
  Svara
 • Tapas är ju verkligen livets koncept!

  anna 2016-11-28 07:57:46 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Åh vad jag önskar att jag kunde bo utomlands några månader på hösten varje år! Förlänga sommaren liite till åminstone.
  Jag har lagat en fet vegansk julskinka av seitan och svettats som en galning över att försöka ta snygga bilder på den. Det tog hela min dag igår! Skönt att vara klar iaf. Jag blev nöjd med receptet, och nu kan jag gå vidare till mina vegobollar :)

  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!