FRIDA, NIM & FLORA PÅ ISLAND, DEL 2/2

För ett par veckor sedan bjöd Nike mig, Nim och Frida till Island för att testa deras träningskläder som är ämnade för kallt klimat. Det här är del två, läs del ett här.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-5

Klockan är sju när vi hoppar in i bilen. Den skulle lika gärna kunna vara två på natten.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-4Frida Nim Flora x Nike Iceland training-6

Vi stannar på en bensinmack och köper frukost. Torkad fisk? Inte för oss tack. Mackor och kaffe, och chokladdragerad lakrits att ha i handsfacket till stunder då blodsockret dippar.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-7

Vi kör mot Vík, som ligger två-tre timmar utanför Reykjavik. Vägen dit slingrar sig som nudlarna i min rätt på den japanska restaurangen igår.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-10

Solen har precis gått upp när vi når Reynisfjara. Meterhöga vågor slår mot den vulkaniskt svarta stranden.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-12

Hemma i Stockholm brukar jag och Kajsa springa längs med Årstaviken och lyfta stockar på utomhusgymmet vid Eriksdalsbadet. Det är något vi började med för ett par år sedan och har gjort nästan varje vecka sedan dess. I somras, när vi båda var nyblivna singlar, fick de andra besökarna på utegymmet höra oss gråta och garva om vartannat. Vi brukar springa så pass långsamt att vi kan prata under tiden och när hon gör burpees – som jag hatar – gör jag rörelser för att stärka musklerna kring mina ledsna knän. Sedan går vi upp till Friskis och duschar där.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-15

Jag minns hur jag sa ”Kajsa, om vi klarar av att gå igenom ett break up så klarar vi fan plankan i två minuter”. Den här gången är jag inte vid Årstaviken. Jag är på Black sand beach och armbågarna sjunker ner i sanden.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-13 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-14 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-16Frida Nim Flora x Nike Iceland training-18

Efter träning-kramar är bra kramar.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-19Frida Nim Flora x Nike Iceland training-9

Vík är Islands regnigaste plats och även idag faller dropparna över oss, tätt, tätt, kanske är det snarare dimma än regn. Vi måste gå fällda framlänges för att ta oss igenom blåsten. Ibland är den så stark att vi trycks bakåt flera steg.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-20

När vi kommer tillbaka till bilen är våra ansikten stela av kylan men det rinner svett mellan skuldrorna. Nim har köpt värmekuddar som aktiveras när man river av cellofanomslaget. Jag trycker ner en i svanken. Jag blir alltid kall om svanken. Lakritsen, som vanligtvis är mjuk att tugga, knakar när jag biter i den.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-21

Och vi drar upp värmen i bilen. 22 grader. 24 grader. 26 grader. Värmeomställningen gör mig dåsig. Någon ritar konturerna av fitta på den immiga fönsterrutan.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-22 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-23

Sedan kommer vi till ION Hotel, en insekt mellan bergen med betongben och glödande ögon.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-25

Jag vet inte mycket om yoga, gör antagligen fler fel än vad jag gör rätt, men det gör ingenting, det är skönt att sträcka ut kroppen och komma bort från all jävlighet som pågår i huvudet.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-28

Och Fridas tatuering blinkar snällt åt mig. Så länge jag försöker. Det räcker.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-26 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-27 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-29Frida Nim Flora x Nike Iceland training-24

Vi krånglar av oss träningskläderna och kliver i baddräkterna. Glider ner i vattnet.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-35

Närmast ventilen är det varmast, vi samlas där som nattfjärilar runt en glödlampa.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-37

Regndroppar slår mot vattenytan, slår mot vår huvuden. Det enda som får mig att vilja gå upp ur poolen är magen som vrålar.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-39 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-38

Nim halkar på det våta trädäcket, faller framlänges. Shit, hur gick det? Är du okej? Gör det ont någonstans? Hon haltar in till omklädningsrummet och i samma stund som tårarna kommer så kommer skrattet. Chocken gör Nim fem år gammal. Det är fan det gulligaste vi har sett.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-30 Frida Nim Flora x Nike Iceland training-31

Sen beställer vi in mat.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-32

Mellan tuggorna pratar vi om våra mest misslyckade dejter och sånt vi underhöll oss med när vi var små. Frida berättar att hon brukade sy kläder åt sniglar. Små toppluvor som sattes över skalet med dragkedja från toppen till botten.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-40

Bensinmätaren blinkar röd när vi sätter oss i bilen. Ingen har tänkt på att den behöver tankas. Närmaste bensinmack ligger fyra mil bort. Kommer vi behöva ringa efter hjälp? Vi bestämmer oss för att försöka utan. Bilens styrka utmanas även idag. Vi kör off road, håller i oss i takhandtagen, drar in luft mellan tänderna när hjulen sliter genom vattnet.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-41

Ju närmre vi kommer Reykjavik desto tätare blir slingan av röda baklyktor. Här har registreringsskyltarna bara två bokstäver i stället för tre som vi i Sverige. Vi tankar, Frida lutar huvudet mot min axel, mumlar något om hur stora fönster husen i Reykjavik har. Kolla där då. Hörni, kolla där. Wow, kolla vad fina fönster. Ser ni hur stora de är? Och även denna dag byter vi om på en restaurangtoalett, smörjer in läpparna som blivit fnasiga av kylan, pudrar fuktiga pannor.

Frida Nim Flora x Nike Iceland training-44Frida Nim Flora x Nike Iceland training-43

Ett par timmar senare dråsar jag ner i hotellsängen men vaknar gång på gång av brandlarmet som, trots sitt syfte, inte får mig att komma upp ur sängen. Alla brandövningar i skolan har haft pojken-och-vargen-effekt på mig. I stället drar jag upp täcket över huvudet och somnar om.

Klockan fem ringer väckarklockan och jag drar på mig kläderna och ramlar ut i hotellkorridoren med rullväskan trummande mot golvet. Jag möter två sömndruckna vänner i lobbyn, vi konstaterar att inget har brunnit och det var ju en jävla tur, och så åker vi hemåt.

Tack till Frida Möller och Emma Svensson på Studio Emma Svensson och Josefina Hillman på AWB. Och tack Nike för att vi fick åka till Island med er! Vilken jävla plats.


Frida, Nim and I went to Iceland with Nike to try out their weatherproof training apparel and explore this crazy, beautiful, cold country. This is part two. You can read part one here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Alltså wow! Vilket landskap! Vilka bilder! Vilka brudar! Så jävla coola! Älskar kläderna! Lite frågor; hur var kläderna? Bra sköna praktiska varma osv? Vill ha bra kläder att springa i på senhösten/vintern nämligen. PUSS du är bäst.

  Enya 2016-12-05 14:43:19
  Svara
 • hej, tänkte ba tipsa om att det kan va bra att inte ignorera brandlarm. nu vet jag visserligen inte huruvida ni blivit informerade om brandövning, men om inte – kliv ba upp. mitt hus brann ner för ett år sedan. man tror inte att det kan hända, men så gör det det och det fucking suger. det sista man vill är att brinna inne med det.

  isabella 2016-12-04 23:37:31
  Svara
 • Jag skulle glatt kunna dö i frid där alltså!! Helt sjukt..

  Lovisa 2016-12-01 01:01:39
  Svara
 • Idiot-kille.

  Elvira 2016-11-30 21:59:01
  Svara
 • Så jävla FINT bara. Allt av det. Och att du ser ut som definitionen av cool fitness-tjej som springer milen varje morgon eller något. Det älskar jag.

  Elvira 2016-11-30 21:57:53
  Svara
 • Ebba, din kille är en jävla idiot och dej är det absolut inget fel på. Det är väl självklart att du blir sårad och känner dej osäker efter att ha fått en sån kommentar av den personen som står dej så nära, dessutom just efter att ni har legat med varandra och du alltså har låtit honom komma så nära intill dej som man bara kan. Jag tycker verkligen inte att det hela bara kan tas på allvar om han nu lämnade dej pga en av dina kroppsdelar, frågan är för mej snarare varför han överhuvudtaget valde att säga nåt så jävla dumt och onödigt. Vad trodde han att han eller eran relation skulle vinna på det? Hur tänkte han att du skulle känna dej? Och varför ville han just det?

  Ställ dina känslor inte i fråga utan lyssna på dom istället, det är inte din reaktion som måste följa vissa regler för att vara ”coola och självsäkra tjejen”, utan din sk käraste som borde vara intresserad av att du känner dej trygg och fin. Hälsa honom att han kan dra åt helvete och att man förresten inte alls kan ha ”mer muskler”, den jävla idioten.

  sarah 2016-11-30 18:32:20
  Svara
 • Ebba! Om en kommentar gör ont är den aldrig okej. Så onödigt sagt, även om det var sagt på skämt har det absolut inte ok. Du är tyvärr långt ifrån ensam om att vara en tjej/kvinna som är nojjig över som kropp. Du ska aldrig behöva höra något illa om den! Från någon. Stark av dig att du sa ifrån.

  Kajsa 2016-11-30 14:49:33
  Svara
 • ÅÅååh, blir så arg, ingen har rätt att kommentera någons kropp på det sättet! Tycker din reaktion verkligen var helt rimlig och så himla bra att du sa ifrån! :) Förmodligen fattade han ju inte att såna kommentarer kan förstöra himla mycket för någons kroppsbild, men nu vet han ju iaf att det inte är okej!

  Sara 2016-11-30 12:59:17
  Svara
 • Detta skulle vara svar till Ebba! Vet ej varför det inte landade under hennes kommentar

  L 2016-11-30 10:41:28
  Svara
 • Nu kanske du inte alls var intresserad av att höra en fellow bloggläsares tankar om detta… Men jag ville bara flika in att snälla förminska inte din reaktion över vad han sa <3 helt okej att bli upprörd över det enligt mig! Jag hade blivit vansinnig haha. Ingen har rätt att kommentera någons kropp på det viset, inte ens en partner. Alla hade vi behövt modifiera något för att vara perfekta, men det är inget vi kan tvinga på varandra. Nu vet jag dock inte hurdan er relation är och hur snacket går… Men jag tycker inte att det är okej att säga så till någon <3

  L 2016-11-30 10:12:35
  Svara
 • Må vara blande de maffigaste och snyggast gjorda bloggsamarbeten jag någonsin sett! Underbar mix av bilder!

  Astrid 2016-11-30 09:19:32
  Svara
 • Fantastiskt inlägg och fantastiska bilder!!! Blir helt chockad haha.

  Frida 2016-11-30 00:12:29
  Svara
 • Superfina bilder! Ser sjukt härligt ut. Men jag undrar varför du inte skriver i varken detta eller förra inlägget att det är reklam för Nike? För det är det väl?

  Jennie 2016-11-29 23:01:25
  Svara
 • Wow, vilka bilder, vilken plats!

  Emma • Maria 2016-11-29 21:25:32 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Hej kära Flora,
  Jag är en trogen podlyssnare som undrar om du och Frida ville ta upp en grej i er pod. Är så himla nyfiken på vad ni tycker om en grej. Det är så att min kille häromdagen sa när jag reste mig från sängen efter att vi legat (jag älskar din rumpa men den skulle behöva lite mer muskler). Jag vet inte varför men jag blev så himla sur och ledsen och kände sen jättestor skam över min reaktion. Det var kanske inte så farligt ? Jag vet ju att han älskar mig och han brukar alltid säga att jag är vacker, men jag tror det var alla de starka känslor jag kände efter hans kommentar bevisar att jag fortfarande har en komplicerad relation till min kropp . Så jävla störigt att jag inte bara kan klappa mina dallriga skinkor och skratta (för att jag vet att jag aldrig kommer att bli lämnad på grund av hur min rumpa ser ut) men den där stressen över att va snygg finns liksom ändå där och lurar och därför sa jag till min kille att han fan får sluta hålla på och kommentera min kropp för jag pallar helt enkelt inte. Det är för känsligt. Hur ser du/ni på min reaktion ?
  Kramar

  Ebba 2016-11-29 20:12:02
  Svara
 • Såå himla fina bilder!! Får man fråga vad för kamera ni fotade med?
  Har planer på att åka till island snart men det lär ju vara såå himla kallt under vintertid så jag kanske får vänta till våren åtminstone… KRAM

  josefine 2016-11-29 19:37:57
  Svara
 • WOWWWW vad fint!!! bästa jävla kampanjbilderna jag sett i mitt liv. när du sitter mellan nim och frida och dricker vatten ojojoj hoppas nike betalar er en jävla massa för detta

  s 2016-11-29 19:24:58
  Svara
 • Hej! Behöver lite mer info: exakt hur slingriga var vägarna? Som risnudlar eller mer som äggnudlar? Eller glasnudlar kanske? För risnudlar är ju inte så jätteslingriga, inte som glasnudlar liksom.

  Mvh nudel-entusiast!

  Adriana 2016-11-29 18:56:27
  Svara
 • Men dessa bilder på ledsen Nim är det gulligaste jag sett. <3

  V 2016-11-29 18:20:31
  Svara
 • Island är ju för vackert ändå!

  Jenny 2016-11-29 17:54:27
  Svara
 • Spontana reaktioner: Herregud så vackra ni är. Och så starka ni ser ut! Vem är den fantastiska fotografen? Finns en sådana här fantastiska platser? Hur har klipporna liksom blivit fyrkantiga block?

  Cornelia 2016-11-29 16:38:07
  Svara
 • bortom denna värld.

  yrsa 2016-11-29 13:48:59
  Svara
 • Åh, wow så fint det här ser ut att vara!

  Och den där känslan av att skratta och gråta samtidigt av chocken när en exempelvis slår sig, fasen alltså! Jag gör så fortfarande, 24 år gammal :((

  Ellen 2016-11-29 13:05:27 http://lindbergellen.com
  Svara
 • äh fy sjutton va många fina bilder! Super!
  Och Island, ett sånt drömställe, det verkar vara fint exakt och precis överallt där.

  Emilia 2016-11-29 12:18:54 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Alltså så sjuuukt fina och vackra bilder! Blir verkligen jättesugen på att fara ut och resa!!

  Natalie 2016-11-29 10:50:58 http://nouw.com/natalieesseen
  Svara
 • WOW!

  Emilia 2016-11-29 10:47:48 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Så sjuuuuukt fint!

  Julia 2016-11-29 10:03:34
  Svara
 • Superfina bilder Flora! Så inspirerande!!
  Är det någon som har tips gällande Island? Är sugen på att åka dit i några dagar i början av Januari med min pojkvän. Skulle vara najs att hyra bil och åka runt lite! Vad måste man se/uppleva på Island? Vart ska man bo etc? Tacksam för svar:)))

  Nicole 2016-11-29 09:56:59
  Svara
 • Uvirkelig, fine bilder!! Fineste jeg har sett

  Kaja 2016-11-29 09:33:36
  Svara
 • Dessa bilder är nog, seriöst, något av det vackraste jag sett. Så harmoniska men ändå så skriker de GIRL POWER. Tycker så mycket om din blogg och podd. Följt din blogg sedan jag var typ 15-16? Dvs 5-6 år. Galet. Jaja, du äger vilket fall. Hejja dig och allt du gör för oss tjejer.

  Klara Lundberg 2016-11-29 07:41:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!