Tips på personlig julklapp + era bästa packningshacks

I samarbete med Accent.

julklappstips flora wistrom-1

Ni vet ju att jag gillar presenter som är lite pyssliga, och den här gången tänkte jag tipsa om att fylla en plånbok med en massa aktivitetsbaserade dejter. För erfarenheter gör dig rikare osv. Klipp ut pappersbitar i kreditkortsstorlek och skriv ner det du vill bjuda mottagaren på! Värsta braiga julklappstipset.

julklappstips flora wistrom-2

Tycker så mycket om färgen på den här plånboken och korthållaren. De är från Don Donna och du hittar dem här. Tips på aktiviteters som du kan fylla dejtkorten med är:

♣ Spakväll med skumbad, ansiktsmask och fotmassage.
♣ Pangfrukost.
♣ Semester hemma; lajva en resa till Italien i vardagsrummet med rutig duk, pasta, rödvin och sommarsnygg outfit. Eller motsvarande med typ Thailand eller Grekland.
♣ En heldag tillägnad mottagaren med ALLT hen gillar.
♣ Naturhistoriska museet med besök på Cosmonova.
♣ Besök på hundkennel.
♣ Kallbadhus med bastu.

Och hörni: Angående era bästa packningshacks – jääklar i havet vad många bra tips som kom in. Här kommer topp fyra!

tågluff interrail flora wistrom-113

På fjärde plats: Julia

1) Favoritgodis/snacks som inte går att hitta på det ställa dit du åker. Jobbigt att på cravings. Särskilt om man är bort länge.

2) En liten tunn securitybag att ha på magen under kläderna när man går ut och dansar och är nojjig för att tappa saker. Lägg i det viktigaste så som nyckelkort till hotell, lite pengar, lapp med adress till boende och telefonnummer till kompis. Kanske en kondom också. Kan väl alltid vara bra.

3) HANDSPRIT. Älskar handsprit. Jättebra alltid. En gång fick jag hundbajs på min hand. Såklart man kan tvätta händerna men att veta att man garanterat dränkt varje liten bakterie till döds är tillfredsställande.

4) Penna. Ha alltid med penna. Kul att skriva på saker och människor och sig själv. Underskattad sak att ha med sig helt klart.

5) En sjal som kan fungera som liten filt. Istället för att lägga jackan över som täcke. Eller när man inte har en jacka. Kan liksom vara kallt på bussar med ac på sommaren också. Eller när man går ut och det blir kyligt. Superlätt att knöggla ner i tygkasse. Bra att linda om en vän som gråter! (Personer i chock brukar ju få såna foliefiltar av räddningspersonal av någon anledning tänker jag?)

interrail flora wistrom-3

På tredje plats: Embla

1) Packa alltid med lite plastpåsar, man vet ALDRIG när det behövs. Om ditt skräp inte hittar en papperskorg, om du spillt kaffe över hela tröjan kan en extra plastic bag vara nice, eller bara så trist som spypåse.

2) Våtservetter är king.

3) Att rulla kläderna i stället för att vika. Fick tipset förra året. VARFÖR har inget sagt det förut. Du sparat så mycket plats!

4) En plastmapp med alla viktigheter samlade på en å samma plats är superbra för att undvika var-fan-är-mitt-pass-paniken.

5) Underhållningsmaterial är nödvändigt. Bok, bra musik, skissblock, broderiset ( för de kreativa är brodera–> 1. Avslappnande. 2. Sköj 3. Tar ingen plats, bara viker ihop lilla tygstycket. Har nog suttit med mina broderier överallt: på tunnelbanan, flygplatser, restauranger och föreläsningar. Dessutom är det ett sjukt bra sätt träffa nya människor på. Många gånger har broderiet blivit en inkörsport till bra samtalsämnen. Folk tycker det är annorlunda att du inte sitter med telefon, och ger nyfikna blickar och frågor. SUPERKUL!

6) Underskatta ej tiden, bättre att vara tidig är springa med andan i halsen.

tågluff interrail flora wistrom-56

På andra plats: Elise

1) Ha en färdig pack-lista sparad på din dator. På det sättet slipper du *uppfinna hjulet* (ugh, avskyr det uttrycket, eller överhuvudtaget, alla överanvända uttryck, men okej) varenda gång du reser.

2) Rulla alla textilier. obvi.

3) Packa OUTFITS, inte PLAGG. :):):) Blir annars att man typ slänger ner en massa kläder man sedan inte använder.

4) Packa plastpåse till smutskläderna.

5) Fixa så du har massa podcasts och playlists tillgängliga offline!

6) Packa inte NED de tyngsta plaggen, ha dem på dig på resan. Dvs, tunga boots, den tjockaste tröjan, osv. lol

7) Om flygplansmat inte ingår, köp INTE till det. Så sjukt ovärt i 9/10 fall. Fixa egen mat i förväg att ta med istället eller köp ihop lite stuff på flygplatsen (typ nötter, frukt, godisss). Blir alltid båda godare och billigare. VÄRT!

8) Packa ned passet först. Allt annat löser sig ju för det mesta.

flora accent2

På första plats: Josefine

Grattis – du vinner en väska!

1) Jag har insett att mina smartaste packtips är att jag rullar ihop en tröja med byxor, ett par trosor och strumpor på ett sätt som gör att de ser ut som en korv, och lägger i en speciell packpåse med en viss färg som är valfri. Alltså är det bara för mig att sträcka mig efter en korv i väskan om man är i ett mörkt hostellrum på morgonen och inte vill väcka någon, eller sitter på ett tåg och är hemskt svettig och behöver byta om på direkten. det har varit väldigt smidigt att bara ta en korv och gå och duscha eller bara byta om!

2) Mitt andra tips är att ta med en eller två filmburkar, det är PERFEKT att ha alla otaliga små mynt som man sällan använder. Det är mycket enklare att faktiskt betala med dom när de ligger packade i en burk än när de ligger löst i fickor eller rullar runt i plånboken mellan alla sedlar och kort.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Flora!
  Tack för otroligt bra rese tips!

  Amanda 2016-12-21 15:45:55 http://youarestrong.blogg.se
  Svara
 • Hej Flora! Tack för en fin blogg!! Men måste säga att jag tycker de är så himla tråkigt när varannat inlägg är ett samarbete av något slag. Jag förstår absolut att du behöver göra samarbeten för att kunna leva på bloggen, men jag gissar att du tjänar ganska mycket pengar nu, och det skulle verkligen verkligen gynna din blogg att dra ner på samarbetena, man börjar tvivla på vad som egentligen är dina värderingar och vad som bara är köpt för 20 000 kronor… Och det blir som att läsa reklam efter reklam efter reklam, så icke konstruktivt, tråkigt och framförallt väldigt konstigt. Kram

  Sofie 2016-12-19 11:44:30
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej Sofie! Jag hör dig. I december är 7 av närmare 40 inlägg sponsrade. Tyvärr blev dessa lagda under samma veckor, vilket är synd, men hoppas att du kan njuta av de resterande 33 inläggen. Kram

   Flora Wiström 2016-12-19 14:00:23
   Svara
 • men herregud!! jag som aldrig vinner något haha :D vad kul och chockerande, detta gjorde min dag!

  josefine 2016-12-17 03:06:36
  Svara
 • ”det har varit väldigt smidigt att bara ta en korv och gå” alltså HAHA!! 1) sjukt bra mening, 2) sjukt bra tips!

  Agnes 2016-12-15 21:25:52
  Svara
 • Hej Flora! First of all: tack för bra julklappstips!! Verkligen bra om man som jag älskar att ge bort fyndiga presenter men för tillfället är pank:):) :(
  Hursom! Jag tänkte fråga dig, eller kanske någon som brukar hänga i dina kommentarsfält; HUr fan man går tillväga om man vill hitta nya vänner? Jag har nämligen bott i stockholm i ungefär 3 månader nu och hänger typ mest med min kille eller min roomie. Älskar dom båda men känner att det är dags att skaffa ett eget nätverk och egna sammanhang istället för att alltid vara beroende av att tex min kille drar ihop ett gäng för att jag öht ska kunna prata med någon annan än honom. Du kanske kan länka till nån av dina kompisannons-inlägg eller komma med några andra tips eller så kanske nån annan som läser detta är i precis samma situation som jag och vill bli bästis?
  kram

  Anna 2016-12-15 16:39:41
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej! Flyttade nyss till Göteborg och kände lite likadant. Eller mest att det kan vara svårt att veta vart man ska börja leta. Jag fick tips om en app som heter GoFriendly som nyligen lanserats. Kort och gott så kan man kontakta andra som också vill ha nya kompisar. Har inte hunnit fika med någon än, men ska ha min första kompis-dejt imorgon! :)

   Rebecca 2016-12-15 22:35:16
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!