Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om eyeliner, prestationsångest och att våga prata med sin partner om sex

e50f4138559d300d010ed93e0a8e8565_980x0_c_85_ns_v4

HEJ! undrar ba vilken eyeliner du använder? Minns att du sa att du älskade kat von D’s, men jag tycker den har så lite pigment i sig?? En är ju på ständig jakt efter eyeliner känns det som… going on 24 år. POK

Hej! Yep, jag använder Kat Von D’s Trooper (som jag älskar), och jag tycker att den har tokmycket pigment! Den räcker ju nästan ett år. Och så kan man doppa den i lite vatten och liksom tvätta udden så kommer det ännu mer. Kram!

Hej Flora! Du som brottas med prestationsångest, hur förhåller sig det till ditt skrivande? Jag har väldigt svårt för att komma framåt i min skrivandeprocess eftersom jag har så svårt att sluta jämföra mig med andra. Jag tänker typ: ”äsch jag kommer aldrig bli lika bra som *insert valfri författare* så det är ingen idé att jag ens försöker”. Så är jag med allting i livet, men särskilt med mitt skrivande. Har du helt enkelt inte dålig självkänsla när du skriver, eller har du några knep? (obs: inte för att du BORDE ha dåligt självförtroende – din bok var fantastisk :) men jag vet att du skrivit om prestationsångest förut så därför vänder jag mig till dig)

Hej och tack för peppen! Jag har absolut prestationsångest när det kommer till mitt skrivande, men jag har några strategier.

– Skriv först, redigera och kritisera senare. Alltså – just nu skriver jag rätt upp och ner, och det måste inte ens vara bra, och först vid ett senare tillfälle får jag gå in och ändra, stryka och redigera. Om jag gör på annat sätt fastnar jag vid varenda mening och kommer inte vidare.

– Jag är medveten om att jag är extra kritisk och självföraktfull vissa dagar, och då skippar jag helt enkelt att läsa igenom det jag skrivit tidigare. Den sortens inre röst vill jag inte lyssna på, för den är okonstruktiv. Och så tänker jag ”jaha, där kom en sån självföraktfull tanke, hej och hejdå”. Alltså att jag helt enkelt väljer att inte lyssna på den. Funkar ibland!

– Vid nått tillfälle har jag antagligen tyckt om min text. Det tillfället försöker jag återkalla.

mimosa

Hej Flora! Du har alltid så coola gifs av dina egna bilder. Hur gör du dem? Jag får alltid stämplar från appen i mina när jag försöker.

I telefonen använder jag appen Party Party. Tror den kostar 7 kr! Alternativt Boomerang. Om det är systemkamerabilder så gör jag gifarna i photoshop, finns tutorials på Youtube som visar hur!

Gifen ovan kommer från inlägget Lättskötta krukväxter.

Har varit tillsammans med min pojkvän i ca 2.5 år nu och vi har det jättebra och så, men jag har ett problem och det är att jag är så himlans feg när det gäller att prata om sex. Vill verkligen ibland fråga honom vad han tycker är skönt som jag ska göra eller säga till honom vad jag tycker är skönt, men orden fastnar liksom i munnen så får knappt ut någonting om sex relaterade saker. Har flera gånger försökt prata med honom om att jag av någon anledning har svårt för det här men han verkar mest svara ”jaha” som att det inte är något som direkt stör honom… Så min fråga är hur man normaliserar och lättare pratar om sex med sin partner om man inte har för vana att göra det och allmänt tycker att det är lite jobbigt?

Hej! Det låter klokt att göra som du gjort tidigare, alltså helt enkelt berätta att du tycker att det är jobbigt att prata om sex – men också att du därför skulle vilja göra det lite mer. Säg typ ”Jag tycker att det här är fett läskigt att prata om, men kan inte vi försöka prata lite om sex? Vad gillar du mest?”. Jag tycker också att det är lättare att prata om sex efter själva sexakten, när man liksom ligger och gosar och återhämtar sig. Då kan man säga ”det var så skönt när du gjorde det där”, eller ”det här skulle jag vilja testa någon gång”, eller ”vad vill du att jag gör nästa gång?”. Lycka till. ♥

flickorna emma cline-1f

Vilken var din favorit av de böcker ni läst i bokklubben under året? :D

Flickorna av Emma Cline och En bön för de stulna av Jennifer Clement! Läs!

Flora! Vad hade du haft på dig om du skulle gå på studentbal nu? Kan du snälla lista några bra affärer/hemsidor som säljer fina, eleganta, simpla klänningar?

Åh vad kul! Jag skulle kolla på Asos och & other stories.

book club babes december 2016-2f

Flora! Emil Jensen-citatet ”En bro är bara en mur på högkant” i bakgrunden! Vart är det ifrån??

Från Diakonias gåvoshop! ”Genom att köpa det här grafiska trycket bidrar du till Diakonias arbete för mänskliga rättigheter i över 30 länder i världen.” Tjacka!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Gillar dessa inlägg så himla mycket!

  Ellen 2017-01-15 23:24:41 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Hej Flora!
  Detta kanske är en personlig och konstig fråga men du får gärna svara på den i bloggen eller podden tillsammans med Frida!
  Jag undrar helt enkelt hur ni gör efter att era pojkvänner kommer i er? Jag antar nu att ni använder er av något annat preventivmedel än kondon (eftersom allt då hamnar i kondomen vilket eliminerar problemet) och att ni ibland har sex då er kille kommer i er, men rätta mig om jag har fel!
  Jag är bara nyfiken på om ni har något tips eller så, är så trött på att springa till toaletten efter varje gång. Jag vill ju egentligen ligga kvar och gosa men då rinner allting ut vilket inte är det fräschaste enligt mig…

  Lisa 2017-01-13 11:15:57
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   haha jag hade en dröm förra veckan om att jag kaskad-kissade på mig, vaknade och insåg att det var all min partners sperma som plötsligt rann ut hehe… För mig rinner det inte ut direkt så kan jag ligga kvar o gosa så länge jag vill! o sen gå o kissa liksom, men kan ta flera timmar innan det väljer att rinna ut, men sånt är ju säkert väldigt olika! :)

   Amanda 2017-01-13 19:33:27
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Jag avskyr känslan av att det rinner ut, så jag brukar gå på toa (minskar risk för urinvägsinfektion också) och sedan sova med trosor!

   Flora Wiström 2017-01-13 12:55:10
   Svara
 • Till dig med eyelinerfrågan, man måste skaka pennan och liksom jobba ut färgen lite i början! Jag köpte en som var helt vattnig när jag skulle använda den, så jag gick tillbaka till affären och en som jobbade där la nån halvminut på den och så vips var färgen nattsvart.

  Julia 2017-01-13 09:34:36
  Svara
 • Hej Flora, I wanted to ask how you manage to have such a close and natural relationship with ur younger siblings even tho u dont see them that often? I’m gonna be an uncle in less than 2 months and I’m scared my nephew will have the same awkward/shy relationship with me that I have with my uncles, cos I live in a different country and will only see him very few times. can u help?

  burak 2017-01-12 20:52:38
  Svara
 • så fint ang. prestationsångest och skrivande (!!!!)

  amanda maria josefina 2017-01-12 19:48:57 http://amandamariajosefina.se
  Svara
 • Hej Flora! Jag har följt dig på instagram i några månader och sett dig poppa upp på mitt feed lite nu och då. Men för några veckor sedan började lyssna på Flora & Frida mitt i mellandagsreakaoset sedan dess har jag verkligen fått upp ögonen för dig. Har nu kollat igenom stora delar av din blogg och lyssnat på alla poddavsnitt och jag vill bara säga hur mycket jag uppskattar dig. Ingen bloggare/instagrammare/författare/ ger mig så otroligt mycket inspiration som du gör och dessutom ska jag köpa Stanna idag ;) Är så glad att jag hitta hit! KRAM

  Vendela 2017-01-12 18:51:16
  Svara
 • hej!
  frågor till nästa frågor och svar..

  1) Hur ser du på livet om typ 20 år? Det är omöjligt att svara på, men tänker lite såhär… Nu jobbar jag mycket frilans som du, jag reser, äter ute, hänger med kompisar osv. Det är dunderkul och jag trivs med det, men jag vet också att jag säkert kommer tröttna på att flänga runt och vilja göra något annat i livet later. Vad känner du? Hur ser du på det? Liksom att man lever i sin ålder?
  2) Får du nånsin fomo för universitetslivet du inte har? Typ sittningar och jobba nationer och sånt som man typ borde göra..
  3) Hur många bloggar läser du?

  m 2017-01-12 14:23:48
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!