Varför kommer du att rösta på Feministiskt initiativ?

Ni skickade ju in helt fantastiska anledningar till varför ni är feminister för ett tag sen. Jag sammanställde kommentarerna: Hälsningar från feminister del 1, del 2 och del 3.

collage1 collage2

Nu tycker jag vi gör det igen, men denna gång liiite mer specifikt. Min fråga riktar sig till de som kommer rösta på Feministiskt Initiativ i EU- och riksdagsvalet. Anledningen till att jag vågar vara så partipartisk är för att jag vet att vi är många på den här platsen som tycker likadant när det kommer till antirasism och feminism.

Min tanke är att jag sedan sammanställer era kommentarer till ett riktigt informativt och peppande inlägg, som vi kan använda för att sprida ordet vidare. Men jag vill understryka att jag inte vill pusha någon. Om du inte kommer att rösta på F! så kan du bara scrolla förbi det här inlägget om du vill. Jag tycker förstås att det är  helt okej att rösta på andra partier också (med undantag för SD och  deras vidriga kampanj som sprider lögner om fattiga människor). Så. Med det sagt:

Varför kommer du att rösta på Feministiskt initiativ i EU-/riksdagsvalet?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
70kommentarer
 • LOVE ALLA BABY!!! Mother by TS In EU and The World!!!!

  Christer 2016-05-03 15:05:11
  Svara
 • Tycker att det är roligt hur alla säger -> för jag vill inte leva i ett patriarkat. Jaha, det vill inte jag heller. Men det innebär inte per automatik att man sympatiserar med ting som medborgarlön som F! står för. vilket innebär att ALLA människor tjänar lika mycket pengar. Vilket kommer leda till en brist bland högutbildade personer. F!s politik är OTROLIGT vänster och alla tror att feminist = F! men så är det icke. Jag tror i alla fall inte på ett snarlikt kommunistiskt Sverige. Även ifall jag är feminist. Hejj

  Evva 2014-06-11 23:26:09
  Svara
 • Jag bestämde mig för att rösta på FI! efter en specifik händelse. Innan hade jag tänkt rösta på miljöpartiet, och de har ju en (enligt mig) bra feministisk politik, men efter den här händelsen tänker jag bara att samhället MÅSTE förändras för att kvinnor ska kunna uthärda. Det som hände var att min egen bror kommenterade min kropp på ett nedsättande vis, och sa att ”om du gör si och så, så kommer du att se bättre ut på det och det sättet”. Jag kände mig fruktansvärt sviken av honom, och hela den patriarkala strukturen som motiverar ett sånt här agerande. Den ska bort!

  ellen 2014-06-03 10:41:20
  Svara
 • Jag röstar på F! eftersom jag fått nog av att leva i en värld med så många fel. En värld som anser att jag som kvinna bär ansvaret att se till att inget händer mig när jag går hem från krogen. En värld där HBTQ-personer fortfarande blir diskriminerade. En värld där islamofobin växer och man gör skillnad på ”vi” och ”dem”. Jag röstar på F! eftersom de verkligen tar upp kampen mot den högerextrema infektion som drabbat Europa.

  veronika 2014-05-16 09:55:36
  Svara
 • För att F! är det enda partiet som fångat mitt hjärta.

  Emmy 2014-05-16 00:53:19
  Svara
 • Hej!
  Jag tycker feminism är jättebra och kallar mig själv feminist, men jag är inte en F!-feminist. Jag tycker det är synd att man automatiskt kopplar ihop feminism med F!. Kan vi inte också acceptera alla oss feminister som inte vill rösta på F! pga olika ideologiska åsikter?

  thea 2014-05-15 22:53:16 http://www.bakingmagique.wordpress.com
  Svara
 • För när jag bara vill gråta och skrika för att allt som har med Sverige och politik ger mig huvudvärk och illamående, så finns ni. Alla som har kommenterat här, alla som skriver på diverse bloggar och i tidningar, som SYNS och HÖRS och får mig att känna mig mindre ensam i kampen mot patriarkatet. För att ni påminner mig om att det finns vettigt folk därute och att vi håller varandra i händerna och stöttar när det blir jobbigt. Tillsammans är vi starka.

  Johanna 2014-05-15 22:52:50
  Svara
 • För att F! är det enda partiet med valfrågor som jag brinner för. Feminismen behövs så jävla mycket överallt, särskilt i politiken. Nuvarande riksdagspartier lägger inte ner tillräckligt mycket energi på frågor gällande jämställdhet och diskriminering, därför behövs F!. Så det kanske blir bättre nån gång. Nu händer ju ingenting.

  Lisa 2014-05-15 21:51:31
  Svara
 • För att jag är så jävla trött på den värld jag lever i. Tänkte skriva massa annat men nej, det här räcker banne mig. Ut med rasisterna, in med feministerna!

  Matilda 2014-05-15 15:58:39
  Svara
 • Jag röstar på F! för att jag vill leva i ett samhälle utan patriarkatet!

  Linnea 2014-05-15 15:13:17
  Svara
 • Jag kommer INTE rösta på Feministiskt initiativ i EU-valet för jag tror på ett demokratiskt Sverige styrt av folket i Sverige, inte styrt av högavlönade toppolitiker i Bryssel.

  amanda 2014-05-15 15:04:27
  Svara
 • Jag röstar på F! i EU-valet därför att jag anser att alla människor behöver en representation. F!s första person till EU-valet är Soraya Post, och tänk att en person med romsk bakgrund kan sitta i EU-parlamentet och faktiskt representera en stor grupp människor som är så nedprioriterade som romer. Att människor sitter på gatan och ber om pengar omnämns som ”organiserat tiggeri”, och folk tänker att om en förbjuder tiggeri så löser problemet sig. Men problemet är så mycket mer djupgående än så, och vi i Sverige är en del av det förtryck som gör att människor hamnar i det utanförskap som gör att de måste be om pengar från förbipasserande på gatan i ett annat land. Därför måste vi ta vårt ansvar och åtminstone få in en person som har koll på läget, och det är Soraya Post.

  Jag röstar på F! i riksdagsvalet av samma anledning, därför att så många som möjligt ska få en representation. Ett parti som tar ställning rasism, funkofobi, sexism och HBTQ-fobi. Istället för att vita gubbar ska föra andras talan har F! faktiskt en större blandning på folk i sitt parti, folk med olika utgångspunkt i livet. Jag tror att F! är det närmsta vi kan komma full representation än så länge. GO F!!

  Agnes Scherwin 2014-05-15 14:20:32
  Svara
 • För att om Sverige inte tillät invandring och rasistiska partier fick styra (BLÄ) hade min fina fina mamma aldrig träffat min pappa och då hade jag aldrig blivit till och då hade jag inte kunnat sitta och läsa denna blogg och senare ikväll lyssna på feministiskt initiativs tal på stora torget i Uppsala klockan 5 med min bästis! Be there or be square <3

  Sliri 2014-05-15 11:25:47
  Svara
 • För att halva Sveriges befolkning är kvinnor, ett jämställt Sverige ger bättre möjligheter för alla.

  Sanna 2014-05-15 07:56:27
  Svara
 • Ingens värde ska vara baserat i deras könsidentitet, sexualitet, etniskt ursprung, klass, eller funktion. Ingen dom ska grundas i frågan ”men sa du nej?”. Inget barn ska få höra ”boys will be boys”. Ingen ska behöva råka på rasistisk propaganda i tunnelbanan. ALLA ska ha rätten att bli betraktade som människor, och det finns inget parti som värnar om mänskliga rättigheter som Fi. De större partierna har redan suttit i EU och riksdagen i flera år. Om de verkligen vill se en förändring skulle en sådan ha skett vid det här laget.

  J 2014-05-15 01:39:31
  Svara
 • Kort sagt för att feministiska frågor inte finns på den politiska agendan i dagsläget i tillräckligt hög utsträckning, och de behövs där av hundra anledningar som i slutändan handlar om det allra viktigaste: alla människor lika värde.

  Lisa 2014-05-15 00:02:53
  Svara
 • För att all maktutövning kräver ett perspektiv som utgår ifrån att alla är jämlika. Och för att det aldrig skadar med feminism såklart :D

  Ebba 2014-05-14 23:30:49 http://ebbaikenya.blogg.se
  Svara
 • För att jag vill kunna vara jag, för att jag vill att andra ska kunna vara just de och ingen annan, för att jag vill att ingen ska känna sig rädd eller utanför. Och för att F! står för allt som jag står för, som jag känner i hjärtat är rätt.

  Victoria 2014-05-14 22:20:28 http://ifoundvictoria.blogspot.com
  Svara
 • För att jag är trött på den diskriminering som sker i vårt samhälle. Är trött på fördomar, normer, marginalisering och rasism. Är trött på att VÄNTA på en förändring och väljer nu att aktivt bli en del av förändringen genom att rösta på F! i Europaparlamentsvalet och riksdagsvalet. Men också för att Gudrun Schyman (<3) är ett slag mot alla de politiker som låtsas vara något de egentligen inte är.

  Hannah 2014-05-14 20:54:23
  Svara
 • För att det i länder som Spanien lagts fram förslag på att slopa aborträtt, för att högerextremistiska och fascistiska partier går framåt i opinonsmätningar Europa runt. Ett parti i Polen vill exempelvis ta bort rösträtten för kvinnor. För att de rasistiska partierna kommer att kunna bilda en egen partigrupp i EU – för att det behövs en motkraft. Den motkraften är Feministiskt Initiativ.

  Louise 2014-05-14 20:39:37
  Svara
 • För att det är dags att alla människors lika värde och rättigheter får en central plats i politiken. Just nu blir över hälften av vår befolkning diskriminerad, trakasserad och undanskuffad på daglig basis, enbart på grund av kön, sexualitet eller etnicitet. För mig känns det ganska självklart att det är mer akut att deala med de problemen än att skaffa billigare hemhjälp till medelklassen eller sälja ut apotek.

  Tina 2014-05-14 20:33:08
  Svara
 • För att jag vill få in mer feministisk politik i EU, och för att Soraya Post är helt fantastisk.

  Johanna 2014-05-14 19:53:37 http://ww.patetikekonst.blogspot.se
  Svara
 • Jag var och förtidsröstade på F! idag, känner mig som en del av en kärleksrevolution nu! Alla förtjänar samma förutsättningar att leva ett lyckligt liv, oavsett vem man är, vart man kommer ifrån och vem man älskar osv, så är det bara! Vi måste sprida mer kärlek och ta hand om varandra och vår jord mer. Därför röstar jag på Feministiskt Initiativ.

  Emma 2014-05-14 18:53:51
  Svara
 • För att de har en rom som förstanamn och jag tycker att det är ascoolt. Framförallt efter att ha vandrat i Rumänien och sett hur rumänerna behandlar romerna och hur romerna accepterar sin offerroll på grund av historia. Och för att jag tycker att feminism är jätteviktigt. Så viktigt att jag kan se mellan fingrarna på de punkter då jag inte håller med. För egentligen är jag mer mot höger, rent ideologiskt. Men kan inte sympatisera med några av de partier som finns där i dagens Sverige.

  Helén 2014-05-14 18:41:43 http://www.easyblue.blogg.se
  Svara
 • Jag har i princip varit säker på att jag ska rösta F! sedan jag råkade på boken ”Vadå feminist” i en bokhyllan när jag var tio. Min bästa väns mamma förklarade begreppet, förtryck, könsroller och orättvisor för oss och sedan dess har vi varit kvinnorättskämpar, allt annat hade varit galet. I sju år har jag varit säker: vi måste få in feminismen i riksdagen, på riktigt. Förtrycket kan inte fortsätta kastas bort som en oviktig ”kvinnofråga”, (tänker t.ex. på Carl BIldt som menar att han ”ägnar sig åt andra frågor” läs: ”viktiga” frågor) Jag röstar på F! för att jag vill se en förändring i maktens rum. För att jag röstar från hjärtat.

  Erica 2014-05-14 18:07:04 http://wavestrem.blogg.se
  Svara
 • För att vi tillsammans kan skapa så himla stor skillnad! För att jag är trött på att patriarkatet och rasismen ska få härja omkring fritt och infektera våran vardag. För att jag inte en enda gång till orkar höra att jag är tuff, för att vara tjej.

  Hanna 2014-05-14 18:01:41
  Svara
 • Jag kommer första på F! för att jag för första gången i mitt 21 åriga liv känner starkt för ett politiskt parti. För mig står F! för förändring och för en politik som inte ser på jämställdhet och alla människors lika värde som något sekundärt utan som en kraft som genomsyrar all poltik. Det är dags att alla människor inser att ALLA tjänar på ett jämställt samhälle. Feminismen är medlet för att vi ska nå dit, därför kommer jag att rösta på F!

  Julia 2014-05-14 17:43:08
  Svara
 • För att de strävar efter att Europa där det inte ska spela roll vad som finns mellan benen på människor, vilken färg de har på huden, håret eller ögonen, eller vad de tror på. De vill arbeta för ett Europa där alla får vara med, oavsett vem man är, där alla ska få vara med och tas om hand, i en bättre välfärd där inkomsterna inte ska snedfördelas och där alla ska ha tillgång till samma resurser. Dessutom lyfter de frågor rörande hur vi ska ta hand om miljön på ett bättre sätt.

  Frida 2014-05-14 17:07:33
  Svara
 • Jag röstar på FI för att en röst på feministerna är en röst som är emot patriarkatet. Att få en ny syn i politiken är så absurt viktigt och det är precis just det som behövs. Idag!

  Amanda 2014-05-14 16:48:11
  Svara
 • För att det inte bara är min framtid. Det är allas.

  Electra 2014-05-14 16:13:54
  Svara
 • Jag kommer rösta på Fi för att de är det parti som visar ett tydligt avståndstagande från SD och för att jag önskar mig ett jämställt samhälle mer än något annat. Partiet i sig är mer åt vänster än jag, men deras två hjärtefrågor, är mina två hjärtefrågor så de kommer utan tvekan få min röst.

  Jessica 2014-05-14 15:56:18
  Svara
 • För att jag vill ha ett jämställt och inkluderande samhälle NU.

  Sofia 2014-05-14 15:54:57
  Svara
 • Jag har varit intresserad av politik väldigt länge och i år ska jag rösta för första gången. Det var ungefär ett år sedan jag hörde talas om F! och när jag läste om deras politik kände jag bara JA! Jag håller med på varje punkt! Det är något jag står för och något jag tror på, taktikröstning håller inte och därför tänker jag rösta på det parti som jag tror på, det partiet som symboliserar kärlek och samhörighet. Ett parti där alla får plats oavsett vilken sexuell läggning, kön, etnicitet, funktionsnedsättning eller sexuell identitet du har. Ett parti för alla. Jag tänker rösta med hjärtat, och mitt hjärta är bultande rosa. F!

  Felicia 2014-05-14 15:31:15
  Svara
 • För jag samlar så mycket av min energi från feminismen. För att feminismen är något av det viktigaste jag vet. För att det handlar om mänskliga rättigheter och allas lika värde. Det handlar om människor liv. För bara tänk vad feminismen har gjort för oss redan och tänk vad feminismen kan göra i parlamentet och i riksdagen. För vi måste krossa patriarkatet en gång för alla.

  Hanne 2014-05-14 14:31:37
  Svara
 • Därför att jag vill inkluderas. Därför att jag inte inkluderas i något annat partis politik, annat än som en punkt i dagordningen under ”HBTQ-frågor”. Därför att jag inte anser att politik kan drivas utan feministisk grund. Därför att jag är trött på att kvinnans kropp är ett slagfält, från båda sidor. Därför att jag är trött på att det fortfarande är kvinnor som skuldbeläggs, jag är trött på våldtäktskulturen. Därför att en kvinna är en kvinna, vare sig den har kuk eller fitta.

  Stormen 2014-05-14 14:18:51 http://stormens.wordpress.com
  Svara
 • för att feminismen ska få prägla alla frågor inom politiken. jag vill ha ett feministiskt miljöarbete, arbetsmarknad, sexuallag och skola. jag vill att kvinnor och män ska tjäna lika mycket, och på så vis kunna vara en lika stor del av en familj. En annan viktig sak för både vårt välmående och framförallt JORDENS välmående är det som F! (och även vänsterparitet) driver, nämligen 6 timmars arbetsdag. VARFÖR försöka skapa så mycket nya jobb när vi faktiskt HAR jobb. De är bara så orättvist fördelade i samhället. Vissa jobbar 12 h om dagen, har alltid mailen och mobilen igång, missar familjelivet och blir utbrända medan andra får inte jobba alls. Och då blir konsekvensen att leva på birarg. Jag tror att om vi delar på de jobb och arbetstimmar som redan finns mer jämlikt mellan människor så kommer det leda till ett bättre liv för alla. Det kommer även leda till att vi, faktiskt, kommer tjäna lite mindre. Men för hållbarhetens skull så behöver vi sluta konsumera som vi gör idag. VI lever på resurser som inte finns.

  sedan kommer jag även rösta på Soraya Post i EU-valet. hon är den första romen på 500 år som har fått en politisk röst. Romerna är en folkgrupp i Europa som är ständigt förföljda. Jag vill se den här förföljelsen försvinna. och vad vore mer kraftfullt än att istället för att prata om ”dem”, så kommer en av ”dem” sitta där, i Eu-paramentet och säga: Sluta parat om ”dom”. Jag är här. Vad vill ni säga?

  olivia 2014-05-14 13:13:06
  Svara
 • För det är dags nu! Jag står inte ut med att bo i ett land där rasism ursäktas och feminism nedvärderas. Jag är trött på att bli nedvärderad för att jag inte har en penis. Jag är trött på att om jag blir våldtagen så är det mitt fel, jag ber om det. Jag är trött på patriarkatet i EU, i Sverige. Jag är trött på att man ska värderas efter sin etnicitet 2014. Vi är alla människor, fatta, alla är lika värda. Ge alla samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Det är dags nu, ut med rasisterna, in med feministerna!

  Elin 2014-05-14 12:49:43 http://elinrosen.devote.se
  Svara
 • För att människor ska lära sig vad feminism faktiskt ÄR! Så många vet inte att de själva är feminister, utan smutskastar ordet bara för att de inte vet vad det står för. Finns så många fler feminister i Sverige och världen än de som står för det idag, dessa måste komma fram!

  Jonna 2014-05-14 12:33:58
  Svara
 • Jag kommer rösta f! för jag vill bli sedd som människa, inte ett kön och inte en bokstavskombination. Och jag vill att flera ska få känna sig accepterade i skola, jobb, samhället i övrigt.

  C 2014-05-14 12:17:25
  Svara
 • Jag kommer rösta på F! pga förslaget om sexualundervisning för barn. Tänker att det skulle kunna göra så att färre barn utsätts för sexuella övergrepp eller utsätter andra barn för sexuella övergrepp. Alla barn borde få veta att det inte är okej att ta på någon som inte vill!

  sara 2014-05-14 12:10:14
  Svara
 • För att när jag tänker på världen så blir jag ledsen och arg och frustrerad och alldeles matt. Och så ska det ju inte vara. Jag vet att F! kan göra världen bättre, därför får de min röst.

  Theres 2014-05-14 11:59:18 http://theresjohanssons.blogg.se
  Svara
 • Jag har röstat i eu-valet och det kändes så mycket bättre än vad jag trodde det kunde göra, jag kände mig stolt för jag vågar rösta med hjärtat och jag längtar tills det är dags att rösta i riksdagsvalet i september! Det är min rättighet som kvinna, som dotter, som partner, som framtida förälder, som människa att göra något åt den snedvridna värld vi har skapat och man kanske inte kan förändra världen ensam men min lilla röst tillsammans med tusentals andra små röster kan göra stort och det kommer vi göra också!

  ellen 2014-05-14 11:01:57
  Svara
 • Hej flora. Jag tillhör en av dom som inte kommer att rösta på FI. I mina ögon är det ett enfrågeparti, precis som SD. De har alltså bara en åsikt som deras röstare bryr sig om – kvinnliga rättigheter. Visst är det trevligt och fint – men FIs andra idéer glöms ofta bort och ifrågasätts ej. Vilket jag tycker är väldigt korkat, då de har en del idéer som närmast kan beskrivas som skrattretande.
  Jag undrar om många av de som röstar på FI ens känner till att partiet vill göra saker som bland annat:
  – skicka alla män i eu på omskolningskurser
  – ta bort svenska försvaret och istället skicka hbtq folk att lösa internationella konflikter med honomfobiska regeringar. Lär ju funka….
  – införa 6timmars arbetsdagar
  – införa starta eget bidrag och a kassa i ett år för att konkurrera ut företag som inte lever på skattebetalarnas pengar..
  – införa sexualundervisning från under fem års ålder men vänta med läxor till gymnasiet..
  – de vill göra massor av grejer gratis men förklarar inte alls hur det ska betala för det då det inte står ett ord om skatter i deras partiprogram.

  Hur står du inför dessa frågor flora? Hade uppskattat att få det förklarat från en feminism med stort inflytande hos unga tjejer.

  Och till er andra som stöttar FI men inte är medvetna om allt de står för – läs på om partier och skapa en egen uppfattning istället för att göra som en popstjärna eller bloggare bara för att det är trendigt…

  En bra artikel som förklarar vad jag menar lite tydligare:
  http://www.svt.se/opinion/feministiskt-initiativ-slipper-kritisk-granskning

  Claudia 2014-05-14 11:01:44
  Svara
  • Svar på Claudias kommentar.

   Håller med Claudia! Flora kan inte du ge ett svar på hur du tänker king artikeln som länkades? :-)

   Karin 2014-05-14 17:40:37
   Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Wää, jag har faktiskt också tänkt på det här. Jag röstade på F! i senaste valet och ser dem som ett bra alternativ nu i EU-valet, men septembervalet är jag mer kluven till. Jag undrar också hur många som faktiskt läst igenom F!:s partiprogram. Jag har absolut inget problem de som läst och sympatiserar med det, vi tycker ju alla olika och det är bra, men det känns också viktigt att de som röstar sätter sig in i att partiet INTE är ett enfrågeparti utan har åsikter inom många områden. Framförallt när det blir dags att argumentera för sin sak, närmare valet tror jag att en tjänar på om en har koll på alla ståndpunkter, t ex att F! vill ha en betygsfri och läxfri grundskola.
    Svårt! Dock gillar jag såklart tanken på ett gäng feminister i riksdagen.

    Elsa 2014-05-14 19:31:40
    Svara
  • Svar på Claudias kommentar.

   Hej! Jag går i liknande tankar som Claudia, jag är feminist och överväger fortfarande att rösta på Fi för att öka deras inflytande inom sådant som rör feminism. Men samtidigt så känner jag att jag inte står för resterande delar av partiprogrammet och är därför kluven. Vore intressant att höra var du befinner dej åsikts- och tankemässigt i detta!

   Sara 2014-05-14 12:19:15
   Svara
 • för att vår stadsminister på frågan om han är feminist svarar att han är moderat. (han menar att det inbegriper att han tror på jämställdhet mellan könen, men varför inte bara svara JA?)

  emma 2014-05-14 10:58:35
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Om det är därför du röstar på fi är det ju helt ologiskt..
   Annie Lööf är uttalad feminist så då kan du ju lika gärna rösta på henne?
   Tycker också det är sjukt att Reinfeldt inte uttalar sig som feminist. Men kan inte tycka det är därför du ska rösta på fi.

   hedvig 2014-05-14 13:45:02
   Svara
   • Svar på hedvigs kommentar.

    det är så klart inte den enda anledningen. jag tror givetvis på feminismen och känner att jämställdhet med allt vad det innebär är en extremt viktig fråga, dessutom en kraftig motpol till SD och det är precis vad som behövs tror jag. jag förstår andra personer som känner att FI bara behandlar en fråga men det kommer ju inte vara det enda paritet i EU eller regeringen om de blir inröstade. däremot så kommer de vara där och det är det viktigaste för mig, att det finns någon/några som kan kämpa för våra lika värde och rättigheter.

    emma 2014-05-14 15:21:38
    Svara
 • Eftersom de är det enda partiet som tar mina rättigheter som kvinna på allvar. Inom partiet finns en vision om en bättre värld är möjligt och det är helt ärligt det enda som får mig att känna att det är värt att fortsätta kämpa för mina och alla andra kvinnor, rasifierade och HBTQ-personers rättigheter. Det finns så mycket rasistisk och fascistisk skit överallt. Feministiskt initiativ är mitt ljus i mörket.

  Julia 2014-05-14 10:54:15
  Svara
 • Jag har redan förtidsröstat på F! för att det är det enda alternativet som känns bra ända in i maggropen.

  Astrid 2014-05-14 10:52:43
  Svara
 • För att samhället inte är jämställt, och i och med detta så blir allt annat sekundärt. Vad är NÅGOT ens värt, när inte alla människor behandlas lika. Fi prioriterar detta. De har fattat att det inte kan ta 400 år tills vi är jämställda. Vem fan orkar vänta så länge? Inte jag. Inte du. Fi är enda alternativet.

  Claudia 2014-05-14 10:36:51
  Svara
 • Jag tänker rösta på F!, inte för att jag vill att dom ska vinna (vet för lite om deras övriga politik), utan för att jag vill ha in dom i Riksdagen. Det känns som att det verkligen är på gång detta år och jag är så himla peppad och glad över det!

  Cornelia 2014-05-14 10:35:44
  Svara
 • JAG KAN INTE RÖSTA PÅ F!. För jag är inte arton år i tid för EU-valet. MEN KUNDE JAG SÅ SKULLE JAG. För om det är någonting som Europa behöver så är det jämställdhet. De behöver det för att min mallorcinska utbytesstudents mamma inte ska behöva vara den enda som jobbar både utanför hemmet och i hemmet – medan hennes pensionerade man sitter i kalsonger och ser på TV (jag skojar inte, det här var sant).
  Och om det är något mer som Europa behöver så är det miljötänk. Och även där är F! med på tåget.
  SÅ SNÄLLA. Du som inte är säker på om du vågar rösta på F!. Gör det för min skull!

  Fredrika 2014-05-14 10:28:13
  Svara
 • Jag kommer att rösta på F! för att vi har väntat länge nog nu. Inget annat parti har möjlighet att prioritera F!s frågor, eftersom de inte har de frågorna som grundfrågor. Det behövs ett parti som F! för att en förändring ska ske, för att feministiska tankar ska få ta plats ordentligt i politiken, och för att den feministiska revolutionen har kommit på riktigt. Och angående taktikröstning och att då inte välja F!: jag kommer att rösta med hela hjärtat när jag väljer dem, men jag ser också all anledning att faktiskt taktikrösta på F!, att som feminist rent taktiskt lägga sin röst där även om man i en annan situation kanske skulle ha röstat på något annat, för att säkra upp att den feministiska dimensionen når in i politiken.

  Angelica 2014-05-14 10:25:10
  Svara
 • Jag fyller arton år precis en månad innan valet, det är på gränsen att jag får säga vad jag tycker. Jag är inte insatt i politik och kan inte påstå att jag brinner för det. Men F! är det enda parti där jag inte behöver ställa mig frågan vad fan det är som de håller på med och vilka mål de vill nå.

  Jag kommer rösta på F! för att det är mitt enda alternativ, allt annat känns korkat.

  Klara 2014-05-14 10:20:04
  Svara
 • Jag kommer rösta på F! för att jag tycker att dom behövs. Jag vill att jämställdhet och feminism ska ta plats. Jag vill ha smarta och vassa kvinnor i riksdagen så att nya lagar etc äntligen kan gå till kvinnors fördel i stället för nackdel. Dom behövs, punkt.

  Julia 2014-05-14 10:19:36
  Svara
 • Jag kommer att rösta på F! för att jag är trött på att leva i ett samhälle där jag värderas mindre än mina medmänniskor endast pga mitt kön och min sexuella läggning. För att jag är trött på att knappt några andra partier har tagit ställning på riktigt eller pratar om dessa frågor och för att det just nu finns flera partier i riksdagen som är direkt emot allting som är jag, och som är rasister. Jag är trött på det, och jag vill ha in feminister (och kanske framförallt Gudrun) i riksdagen. Jag tycker att det är dags nu.

  Cajsa 2014-05-14 10:18:11
  Svara
 • Eftersom den feministiska dimensionen i politiken sätts som särintresse eller något som endast Gudrun drivit under sin tid som V-ledare. Eftersom jag kommer tjäna 20 procent mindre i lön endast på grund av min fitta samt att jag och eftersom jag aldrig tidigare upplevt sån stor glädje och lättnad bland unga tjejer när vi med F!:s hjälp förstår att det inte är oss det är fel på, utan patriarkatet. F! är lika mycket en folkrörelse som parti för mig, och det är om möjligt än viktigare.

  Alba Mogensen 2014-05-14 10:06:34 http://www.larsdotter.tumblr.com
  Svara
 • Jag kommer rösta på F! eftersom om de kommer in i riksdagen kommer de sätta press på de andra partierna att ta itu med jämställdhetsfrågorna på riktigt. Nu jävlar rör vi om i grytan!

  Sarah 2014-05-14 09:55:55
  Svara
 • Anser mig egentligen vara moderat MEN i år kommer jag rösta rosa för att det är nu det händer, det är nu vi feminister kommer till tals och det vill jag vara en del av.

  Alexandra 2014-05-14 09:50:23
  Svara
 • För att sätta press på de andra partierna. Ser de att F! får många röster kommer de förstå att jämställdsfrågor fortfarande är livsviktiga 2014.

  Ebba raij 2014-05-14 09:48:47
  Svara
 • Jag kommer att rösta på F! i EU-valet eftersom jag anser att det skickar ett otroligt tydligt budskap till resten av Europa och hela världen. Kombinationen av F! och Soroya Post skulle helt enkelt vara en otroligt välkomnad pungspark på gubbarna i Bryssel, vi skulle en gång för alla kunna säga att vi i Sverige inte på några villkor accepterar den vidriga utveckling som vi kan se i Europa idag. En annan sak som jag också tycker ä viktig att komma ihåg när det kommer till EU är ju att de beslut som fattas där inte bara rör Sverige, de rör hela EU, argumentet ”Men vadå det är ju redan jämställt!!” funkar alltså inte. Det är så otroligt många människor i Europa som behöver F! så enkelt är det bara.

  I riksdagsvalet röstar jag på F! för att det enligt mig är det enda vettiga alternativet. Inget annat parti förstår att vi måste bygga Sverige med en intersektionell analys, vi måste inse att frågor om klass, kön, funktionalitet, sexuallite och etnicitet hör ihop och vi måste se till det i ALLA FRÅGOR oavsett vad det rör. Det ska inte finnas någonting som heter ”kvinnofrågor” eller ”hbtq-frågor” osv den analysen skall finnas vad det än handlar.

  Dessutom behövs det ett vettigt och modigt parti som kan stå upp mot Sverigedemokraterna!

  Ella 2014-05-14 09:44:00
  Svara
 • För att jag alltid blir bemött av kritiska blickar och negativitet när jag säger att jag faktiskt ska första på F!, och att jag måste förklara 10 gånger att nej jag skämtar inte. SPECIELLT till mina tjejkompisar som dagligen drar skämt om att jag är feminist. Är så trött på det, vill bara att F! Ska få komma in i riksdagen och bevisa för alla att de verkligen behövs där, för det gör dom.

  Jullan 2014-05-14 09:36:01
  Svara
 • När jag blir myndig ska jag rösta på F! för att det är det enda parti som på allvar tar tag i frågor om jämställdhet (och därmed rasism, sexism osv) och alltid har med den värdering i sin politik.
  För att vi idag har ett parti i riksdagen som hotar den demokrati som jag är uppvuxen i och gör skillnad på människor beroende på hudfärg, och vill trampa på istället för att hjälpa de som tigger på gatorna. Vi behöver F! för vi behöver någon i maktens rum som ständigt säger emot detta och står upp människors rättigheter.

  Agnes 2014-05-14 09:31:48 http://glitterkrig.devote.e
  Svara
 • Feministiskt initiativ är det enda partiet som har en ideologi som verkligen grundar sig i att alla människor ÄR lika mycket värda. Och det handlar inte bara om att alla ska ha samma förutsättningar utan det handlar om att utfallet även ska bli rättvist. Denhär bilden illustrerar det så bra; https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNqqEyfrSXu3I_cGq2hkgcafWnfVD2MiTeGeMMFy-MbEs1zjv0

  Alla människor ska inte få samma, alla människor ska få vad de behöver.
  Dessutom blir de inröstade med förväntningen att ställa SD mot väggen och kommer därför att göra det på det sättet som behövs.

  Feministiskt Initiativ står för att slåss med kärlek och inte knytnävar, så tror du likt jag att våld inte löser några problem är F! rätt alternativ för dig.

  Fanny Modig 2014-05-14 09:13:07
  Svara
 • Om jag hade haft åldern inne hade jag röstat på feministiskt intiativ för att det är helt sjukt att 2014 och fortfarande så stor skillnad mellan män och kvinnor. För att rasistiska och nasistiska partier sprider sig och det känns som F! ställer sig tydligast emot. För att jag senast i natt drömde en mardröm om att jag blev våldtagen och är så fucking trött på att vara rädd hela tiden. För att jag vet om massa gamla män som levde i Sverige för 200 år sedan, men jag har inte fått en enda lektion om genus.
  För att ha Gudrun i rikstan vore awesome!!!!!

  Vera 2014-05-14 08:55:20
  Svara
 • För att de är det enda ideologiska partiet i Sverige just nu. Ett parti som inte bara pratar om skattepengar hit och dit, utan vad som faktiskt ska och måste hända i Sverige. De tar kampen mot antirasism och är ensamma om det. Deras feministiska kamp är på riktigt och inte bara ett sätt att fiska röster. Deras representanter är riktiga människor. De har jobbat och levt i verkligheten, inte i ett ungdomsförbund. Skulle kunna nämna 1000 saker till men, viktigast av allt: för mig är de det enda vettiga valet. Ett parti som driver politik som handlar om mig. Hur Sverige ska bli bättre.

  Josefin 2014-05-14 08:32:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!