Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Frågor och svar #12

EPSON MFP image

Hej! ska i sommar tågluffa med ett par kompisar eftersom vi tar studenten. detta är något jag velat göra så himla länge så det ska bli super roligt. jag undrar lite över hur du tänker med kameror i detta sammanhang? och när man reser över huvudtaget? jag har den nikon d7000 och det känns ju inte jättekul om den skulle gå sönder men samtidigt vill man ju ha fina bilder tills i framtiden!! kram

Halloj! Jag brukar ta med mig kameran när jag reser bort, men på tågluff skulle jag absolut rekommendera engångskameror. Jag och mina kompisar köpte två eller tre var, och så fotade vi med dem hela resan. Lätt att bära och inte stöldvänligt! Vi tog även en hel del bilder med mobilderna. Kram!

Ahhh, ska ge dig/er jordens godaste tips till pizzan!! Rör ihop lite (mycket) pesto, med mycket parmensan så det inte blir för oljigt, och använd som bas istället för tomatsås. På med tomater och mozarella, kanske lite prosciutto om en äter sådant. Sedan, efter gräddning: ”marinera” ruccola med citronsaft och flingsalt och släng på rejält på pizzan. Ät och dö matdöden.

Så himla bra tips så jag var tvungen att lyfta upp kommentaren här. Tack gullis!

Hur ser du på ”vitheten” i denna serie? Det är ju hemskt kritiskt här mot t.ex ”girls” och ”pride” (tänkte att de båda innehåller både homosexuella kvinnor och män), så funderar helt enkelt ifall du gjort någon sådan analys av denna serie också. Eller är de bara snygga? Och detta med att ”homosexuella män är underrepresenterade i film”, måste ju få flika in att homosexuella kvinnor är de i film som är mest underrepresenterade. I alla fall om man ska se på deras kärleksförhållanden, lesbiska tjejer i film representeras ju ofta bara som sexiga (och därför till för mäns njutning återigen).
Du får ursäkta ifall jag låter kritisk, men det känns ibland som att vissa åsikter inte håller på alla plan. (angående tv-serien Looking)

Alltså såhär: homosexuella män ÄR underrepresenterade i film, även om homosexuella kvinnor är ännu mindre representerade (vilket såklart suger). Men den här serien handlar ju om gäng gaykillar, så då är det väl rimligt att jag inte kritiserar den för bristen på gaykvinnor? Vill du se en sådan serie rekommenderar jag L-word! De flesta karaktärer i Looking är vita, men inte alla, och när jag skriver ett tips på en serie med 4 meningar: ”Min nya favoritserie är Looking. Den utspelar sig i San Francisco och skildrar ett gäng killar där alla är gay. Hela serien känns så oerhört äkta, allt ifrån skådespelarprestationer till manus. Och så vill en ju bara vara en del av det där gänget. Wow alltså. Dessutom är de så snygga att jag ba :-O” så märker du ju att det inte är en djupgående analys. Men du har rätt i att det suger att lesbiska tjejer så ofta objektifieras, men du kan ju fundera på om du inte ska rikta den kritiken mot det fenomenet i stället för mot mig.

Hur fungerar det ned society6? Måste du rita exakt så många beställningar som du har fått in eller gör du bara ett tryck så trycker society6 upp fler sen? Kan du inte berätta lite om hur det funkar? :)

Allt du gör är att ladda upp en bild hos Society6 och sedan fixar dem med tryck. Så det är alltså inte original som skickas ut, utan kopior. Att sälja sina grejer på Society6 är roligt för att de hamnar på produkter, men det är inget du tjänar några större pengar på. Här är min Society6-shop.

Hej flora! jag undrar hur du håller inspirationen uppe till att fota varje dag och sedan sitta och redigera alla bilder du tagit? hur lång tid lägger du på redigerandet? du lägger alltid upp så många och fina bilder! själv trycker jag att det är tröttsamt att redigera mer än 5 bilder i photoshop. kramisar!

Alltså, den här bloggen är ju mitt jobb så jag måste ta bilder, precis som att jag skulle behöva servera kunder om jag var servitris. Jag hävdar att inspiration inte är något du bara får som en blixt från klar himmel, inspiration är något du aktivt måste leta upp, så jag läser andra bloggar och kollar Pinterest och tittar på världen genom ett filter av vad som skulle kunna vara fotovänligt. Men mitt bästa tips är att spara redigeringar som actions i PS. Tryck på window -> actions, och sedan create new action (ser ut som ett papper med ett vikt hörn). Sedan trycker du på record (den lilla pricken) och spelar in allt du gör. Avsluta genom att trycka på stop (fyrkanten). Sedan kan du bara trycka på play när du ska redigera bilder! Jag har en action för min standardredigering (som jag brukar justera lite från bild till bild), och en action för att snabbt spara bilderna i rätt storlek och i rätt mapp på datorn. Lycka till. Kram!

Hej Flora! Precis som ni så ska jag och min kille snart flytta till en liten minilya, vi ska bo på ca 1/3 av den yta vi bor på nu och jag är SÅ PEPP på compact living-inredning! Har du några tips på hemsidor/bloggar/bra budget inredningssidor/butiker? Trevlig helg!

Åh vad kul! Bloggaren Reading my tea leaves har en kategori som heter ”life in a tiny apartment”. Kolla in den! Och såklart min kategori ”inredning”. Vi brukar köpa inredning på exempelvis Ikea, Lagerhaus, Granit, Betonggruvan, Afro art, Bukowskis market och såklart Blocket och olika second hand-affärer.

31a3a0caafd518233e76d8180961eeef_1670x1018_85_ns_v4

Hej Flora! Jag har så länge jag har kunnat läsa och skriva haft just skrivandet som ett stort intresse i livet. Jag tar studenten nu till sommaren och har planer på att söka in den skrivarkursen som finns på jakobsbergs högskola! skulle du inte kunna vara snäll och berätta lite kring hur man söker in och de man behöver skriva i samband med ansökan? tack för en underbar blogg!!!

Hej, tack för att du läser <3 Ansökningsprovet var ett personligt brev samt 5 sidor valfri text när jag sökte skolan för två år sedan. Du kan antingen skicka in en längre text eller blanda olika texter. Jag skickade ett reportage, en dikt, en kort prosatext och krönikor. I det personliga brevet skrev jag om mig själv, mina litterära preferenser (vad jag gillar för böcker och författare) och vad skrivandet betyder för mig. Här har jag gjort ett inlägg med frågor och svar om skrivarkursen på Jakan.

Tyckte den här övningen var mycket svårare än de förra, fick inte lika mycket inspiration till dessa… Sedan har jag också svårt för att göra beskrivningar, skulle inte du kunna ge lite tips? (angående skrivövningen miljöbeskrivning)

Jag tycker om när miljön speglar hur karaktärerna känner sig inombords, det förstärker känslan. Pudersnö och lugn, snöslask och deppighet etc (eller så sätter du vädret i motsats till känslorna, det gör det också starkt). Som jag skrev i inlägget handlar miljöbeskrivningar om att använda fler sinnen än bara synen. Låt oss säga att karaktärerna sitter på tunnelbanan. Då kan du antingen skriva det rakt ut, eller så gestaltar du det genom att säga hur det luktar (surt av svett), hur det känns (baksida lår klibbar mot sätet), hur det låter (en gråtande bebis och ett svagt mummel från personerna mittemot) etc. Miljöbeskrivningar gör ofta texter mer trovärdiga.

Flora! Skulle vara sjukt intressant att veta vad du tycker och tänker kring ‘free the nipple*- rörelsen och liknande (tänker tex. på Metros artikel om 14 åringen på badhuset). Stödjer själv ”konceptet” och ståndpunkten att kvinnans bröst (kropp i allmänhet) ska vara lika sedd och ocensurerad som mäns helt och hållet, vore kul att höra din åsikt :) skrivet i cis perspektiv för jag inte är så bekant med annat. <3

Alltså det är ju helt sjukt att hon inte fick gå topless. Jag kan förstå om det finns en regel att ha underdel (jag skulle inte vilja ha en mans kuk i fejjan liksom), men överdel – kom igen! Jag håller med dig helt och hållet här! Det tjejen gjorde var så himla fett, vill ge henne en medalj.

florasblogg.se_files_2010_08_dsc_0056

Hej bästa flora! jag har en fråga till nästa frågestund, om det blir en sådan dvs. jag har precis fyllt 16 år och går i nian. jag har kanske 5 vänner som jag står nära och kanske tio som jag är tillsammans med som i ”grupp”. men nu till frågan: hur har man kul, utanför skolan, med sina vänner? det ända jag gör är att sitta hemma, plugga, hålla på med datorn, vakta mina systrar och träna men jag vill ha kul, träffa nytt folk, festa osv! men det känns så himla långt borta, för inga av mina vänner festar och människorna som gör det i min ålder är sådana som röker, super ihjäl sig varje helg, tar droger (antar jag) och struntar i skolan helt och hållet. jag vet inte vad jag ska göra? i skolan har jag kul med mina kompisar och det är klart att vi gör saker efter skolan ibland, men det är bara att fika eller gå hem till någon och det händer inte så ofta. har du tips på hur man träffar nytt folk, och hittar på roliga saker? prova nya grejer och så. när började du festa? blir sånthär mer naturligt i gymnasiet? har du gamla erfarenheter som du kan dela med dig av? när hade du din första fest, hur gjorde du? för jag bor fortfarande hemma, har tre småsystrar och vi bor i en femma (rätt litet för 6 personer) inne i vasastan så det är svårt att bjuda hem vänner och så. hjälp mig snälla!! ps: jag har läst din blogg i tre år nu och jag älskar älskar dig!! tack för att du finns flora <3

Hej! Tack för dina superfina ord <3 Jag började inte gå på fest förrän i ettan på gymnasiet, även om jag var 12 när jag var full första gången (sååå liten jag vet, är inte stolt över det). Det är ju bara en termin kvar av högstadiet nu och i höst kommer du träffa EN MASSA nytt folk och det kommer säkert finnas supermånga fester att gå på. Håll ut! Välj en skola som inte alla dina vänner ska gå på och försök mingla så mycket du bara kan den första tiden. Om du inte kan vänta tills dess kan du ju kolla om det finns någon aktivitet du kan börja på (målarkurs, handboll, politisk ungdomsförening, dans eller något liknande). Annars rekommenderar jag biobesök (det kostar 60 kr med CSN på utvalda filmer mån-tors) och kvällsfika (Café 60 på Sveavägen stänger kl 2). I sommar kan du ta kvällsdopp och grilla och ha det nice, tänk vad fint det kommer bli. Kram!

Tror att det är så, att inom EU är sminktester på djur alltid förbjudet, men i ex. Kina så måste allt smink djurtestas, vilket gör att de företag som agerar på båda marknaderna utför djurtester och har sedan tillåtelse att sälja de produkterna i EU ändå, som ett ”undantag”. Kanske till och med att detta gör att företag får skriva att de ej djurtestar fast de faktiskt gör det? Oavsett, så himla svårt att veta vad som faktiskt gäller (angående min sminkväska).

Oj, det är ju förfärligt. Som sagt, så himla svårt att veta vad som gäller. Men tack för upplysningen!

Jag vet inte vart du ställer dig i frågan, men L’oreal stödjer Israel. Värt att googla!

Jag visste inte det :( My bad. Ska absolut tänka på’t i framtiden!

Kan du inte publicera fler/mer texter du skriver?

Typ allt jag skriver hamnar i mitt långa och mycket hemliga worddokument, men jag ska försöka att bli bättre på att skriva lite utförligare vardagsfunderingar och intryck. Puss pårej.

tekanna-lll-vit

Hej flora!! kan du tipsa om fina (stora) tekannor? är i stort behov av en ny men vet inte vart jag ska börja leta :) kram

Jag vill såklart slå ett slag för min låtsaspappas tekannor. Förutom det så har jag en från Mon amie som jag älskar, den köpte jag på Blocket för ett par år sedan. Jag skulle kika på Åhléns, Muji, Granit och Lagerhaus.

Hej Flora! Om jag inte minns fel så jobbade väl du ett tag i teaffären i hötorgshallen/söderhallarna? Hur gjorde du när du sökte jobb där – gick du dit med ditt CV bara eller sökte de personal just då? Var det schyssta arbetsförhållanden? Jag tar studenten nu i vår och har börjat tänka på vilka jobb jag ska söka i höst nämligen. Ha det gott, kram!

Hejsan! Japp, jag jobbade i Hötorgshallen i två år. Jag råkade stöta på chefen till tebutiken när jag jobbade med min pappa på trädgårdsmässan, och sedan lämnade jag in mitt CV till henne. Det var ett mysigt jobb men de hade inte kollektivavtal så lönen var låg och arbetsförhållandena ibland lite tveksamma. Men jag tycker att saluhallarna är ganska mysiga arbetsplatser, även om arbetstakten är jätteolika beroende på vilken tid på dagen det är. Jag skulle satsa på ett butiksjobb med kollektivavtal om jag var du, så att du tjänar lite bättre och får ordentlig OB och så. Typ en mataffär eller klädbutik. Lycka till!

Flora, jag är dålig på att kommentera men har läst din blogg i evigheter, vågar nästan säga sen starten. nästan. Jag vet inte om ditt är ditt kontor, eller att du finner att du har mer tid att lägga på bloggen men WOW vilka inlägg du har levererat gång på gång de senaste veckorna. Man märker att du lägger ner mycket tid och omtanke. Jag som läser är tacksam och det senaste har jag varit inne här 2-3 gånger om dagen och det känns som det alltid är något nytt att läsa eller att läsa om och WOW. Kram på dig!

Alltså detta gör mig SÅ. JÄVLA. GLAD. Som du skriver så lägger jag mycket mer tid på bloggen nu för tiden, och det gläder mig att det märks. Nu är bloggen ett heltidsjobb och det är så underbart roligt! Kram och tack som bara den för att du läser <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • hej flora, jag vill också säga att det verkligen märks att du lägger ner mer tid på bloggen! Det är himla kul att se och verklgien alltid något att se framemot. Känns alltid som en internetpresent när jag går in på din blogg!! Plus du inspirerar mig till att blogga mer! Tack för att du är så go och underbar. Plus vill också passa på att säga en sak till, fattar inte hur du orkar med alla som förväntar sig att du ska vara någon slags super människa med koll på allting? Typ som att om en är feminist så ska en ha koll på ALLT och ha en åsikt om allting oavsett om det handlar om feminism eller inte, fattar du hur jag menar? Typ som att bara för att du är en känd bloggare och därför en offentlig person i vissa sammanhang så MÅSTE du ha en utarbetat åsikt om ALLTING. åh, kan bli så trött på folk som förväntar sig det. jaja, ville bara säga det att ingen är en supermänniska men jag uppskattar dina analyser och tycker du är så klok kring massa bra saker, men bara så du vet så finns det förhoppningsvis fler som hejar på dig och fattar att du är mänsklig än vad det finns folk som bara vill störa sig.
  ville bara skicka lite pepp!! <3

  botellonz 2015-02-08 23:42:34 http://botellonz.blogg.se
  Svara
 • takk for at du bruker så mye tid og krefter på å dele fantastiske bilder, tekster, historier, standpunkt og tanker med oss! <3
  og for at du er så ærlig, tøff, sterk, kunnskapsrik og respektfull, og svarer på alle kommentarer på en ordentlig måte. selv de som åpenbart ikke har tenkt noe særlig over at deres kommentar også bør være skrevet med all respekt og takknemlighet for at du lager dette stedet for oss på internett.
  GO FLORA! <3

  marire 2015-02-08 12:36:11 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • det är så vackert att du lägger ner så mycket tid på dina läsare <3 vi uppskattar det verkligen <3

  LOVE FROM LOS ANGELES

  http://hesses.blogg.se

  elsa 2015-02-07 21:02:51 http://hesses.blogg.se
  Svara
 • Måste hålla med sista kommentaren. Vet faktiskt ingen blogg som är så välarbetad som din. Alla andra bloggar har jag på bloglovin, men inte din, för jag ÄLSKAR kicken jag får av att gå in här och se att du publicerat något nytt. Arbetet du lägger ner inspirerar så många, du har fått mig att jobba med vad jag verkligen älskar och upptäcka nya kvalitéer i livet. Det är fantastiskt. Stor kram

  Alexandra 2015-02-07 12:06:46 http://Alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Ja, jag håller med! Flora har fanimig gått förbi bloggqueens som t.ex niotillfem nu, i kvalitet och innehåll! OBS menar inte att det ska ses som en tävling, älskar niotillfem, menar att Flora är bättre än ca alla med riktigt stora bloggar när det kommer till kreativitet och påhittighet.
   Bara grejen att du, Flora, ibland illustrerar något som ett MATinlägg är ju helt otroligt. Och den här diskussion-grejen är så smart och välfungerande, den har fått mig att känna mig mer normal. Det är som ett internetforum fast med endast smarta och snälla människor. Och du skriver så öppet om acne (som även jag lider av), och hur du mår, och hur saker känns. Du är som en väldigt nära vän helt enkelt, även om du ju inte känner mig. Jag tror jag följt din blogg sedan du och felix blev ihop. Tror jag hade varit inne på den innan, men när du skrev texten vårkärlek och vår kärlek blev jag FAST och sen har jag läst typ.. allt? Och precis som Alexandra skriver här märker en att du verkligen lagt ner tid på bloggen nu sista tiden, TACK för att vi får läsa! Känns som att det här belv väldigt flummigt, men aja kontentan är iallafall att du och bloggisen är så bra!

   alma 2015-02-08 21:04:15
   Svara
 • Hej! Jag hittade din blogg idag och älskar den! Apropå tågluff så verkar vi vara många som vill ut och åka haha jag tänkte köpa ett Interrailkort och spela gitarr på gator och torg runtom Europa =) Engångskamera FTW!

  Christian 2015-02-07 12:03:51 http:/www.stabil.blogg.se
  Svara
 • Till dig som funderade över att ta med kamera på tågluff: hej! Jag ska också tågluffa i europa en månad nu i sommar (vi kanske ses i vimlet någonstans!) och har även jag funderat fram och tillbaka över om jag ska ta med min systemkamera eller inte. Kom fram till att det är klart jag ska ta med den! Man använder ju en kamera till att ta kort med, och man kommer säkerligen få några av dom roligaste och finaste korten under sitt liv under denna resan, eller hur? Bara man har lite sunt förnuft (kanske inte tar med den ut på nattklubbar, känner av hur det känns på olika ställen man är osv) så går det säkert bra! Det är väl inte heller mycket större chans att få kameran snodd än exempelvis i stockholm, och där hade man nog aldrig tvekat på att ta med den till. Hur som hur, tänkte bara att du kanske ville ha ett annat perspektiv på det hela! Kramkram!

  anna 2015-02-07 11:40:17
  Svara
 • Jag håller så med den sista kommentaren! Jag har alltid tyckt väldigt mycket om din blogg, men på den senaste tiden har den verkligen blomstrat, keep up the good work, du rockar!!

  Nelly 2015-02-07 11:11:31
  Svara
 • Ja alltså WOW flora vad din blogg blivit full med kvalitetsinlägg!!! Inget ont om andra bloggarna (man får ju skriva exakt vad man vill), men varje inlägg du publicerar är så jädrans fint och välformulerat och med substans. Sparar alltid din blogg till sist för den är bäztttt. Om man jmf med kanske niotillfem (ni är ju mer lika än du och typ Kissie haha) så märks det hur mycket mer kärlek du lägger på bloggen och framför allt hur myckt mer du bloggar. Puss på dig, trogen läsare (som följt dig sen typ 2010 kanske?) (ps. Du hanterar kritik från pk-maffian jättebra. Synd när folk kritiserar andra feminister ist för att lägga energin o kritiken där den verkligen behövs…)

  Johanna 2015-02-07 09:20:41
  Svara
 • Hej Flora! Ville precis som den sista kommentaren säga att din blogg verkligen har varit fantastisk på sistone. Följt den i kanske något år eller så och tycker bara den blir bättre och bättre. Jag läser många bloggar och läser dem alltid i en viss ordning och på sistone är din blogg den jag läser först eller näst först. Keep up the good work, det märks skillnad! Kram <3

  Alice 2015-02-07 01:19:05
  Svara
 • Hej Flora, älskar dina sånna här inlägg där du svarar på frågor! Håller verkligen med sista personen också, är så dålig på att kommentera men följer din blogg slaviskt och kikar in flera gånger per dag och nästan varje gång ligger ett nytt inlägg uppe, så kul!! Vill dessutom ge dig massor med cred för den nya kategorin du har startat i bloggen, nämligen ”Diskussion”. Så himla bra grej. Ett tips till nästa diskussionsämne kan vara preventivmedel? Tack för bästa bloggen! Beundrar dig.

  Izabella 2015-02-06 22:13:13
  Svara
 • Hej Flora! Jag har en fråga som kanske är lite annorlunda, det är nämligen så att jag ska få mitt första barn i Maj, och det namn vi haft som nummer 1 på vår lista hela tiden är just Flora! Vi får mycket kommentarer om att bebis kommer bli retad pga smörmärket Flora. Inte för att det påverkar vårat val av namn minsta lilla vad andra säger, men det gör mej lite nyfiken ändå. Har du blivit retad eller fått många kommentarer för detta? Jag tycker Flora är ett superfint namn och associerar det mer med flora och fauna, inte smör. Kram!

  Fanny 2015-02-06 18:49:18
  Svara
 • Älskar dessa inlägg. Så fint att få svar på sådant en aldrig en tänkt på, eller kanske funderat över med aldrig frågat. Toppengrej iallafall!

  Ellen Lindberg 2015-02-06 16:37:04 http://lindbergellen.se
  Svara
 • love u <3 <3 <3 håller så mkt med sista personen!! hehe :-)

  my 2015-02-06 15:47:10 http://myshorna.blogspot.com
  Svara
 • Hej. Du är så bra.
  Jag och min pojkvän har snart varit tillsammans i ett år och bor i princip ihop. Han gör mig väldigt lycklig.
  Men den senaste tiden har vi bråkat så himla mycket och sovit mer isär osv. Båda två är ganska paranoida pga blivit supersårade i tidigare relationer med otrohet. Jag kan liksom bli helt crazy när han pratar med vissa tjejer på fester och tänker direkt att han ska bli kär i dom pga de är snygga och smarta och coola, och vi bråkar bara liksom. Hur gör jag för att släppa sånt? Hur gör du? Hur slutar man bråka hela tiden om småsaker?
  Vi pratar om det ofta och han säger att han aldrig skulle göra något och att han älskar mig men det hjälper inte?! Jag liksom kommer på mig själv med att tänka ut hur jag ska göra när han lämnar mig. Sjukt förödande. Snälla hjälp.

  E 2015-02-06 15:08:47
  Svara
 • Flora först – Tack för en grym blogg som alltid är inspirerande och tankeväckande!

  Och så till frågan, kommer ihåg att du i december gjorde ett inlägg specifikt för människor som ville lära känna nya etc. Eftersom det är över två månader sen vet jag inte hur pass aktuella alla inlägg är och undrar om du har lust att göra ett nytt sådant inlägg eller påminna läsarna om det gamla? Tycker konceptet är megabra och bra av dig att lyfta fram det! :))

  Tack hursom och keep up the good work ;)

  Mia

  Mia 2015-02-06 15:02:55
  Svara
 • Hej,

  Vad menar du med att du ska tänka på att lóreal stöjer Israel? Skulle det vara något negativt med att stödja den enda demokratin i Mellanöstern? Du som är så för homosexuellas och kvinnors rättigheter, miljötänk osv? Isarel är det enda land i regionen där homosexuella kan leva fritt från förföljelser, där det finns en stor feministisk rörelse som jobbar för jämställdhet i sitt eget land men även i dess muslimska grannländer. Israel har också ett av de mest utvecklade teknikerna när det gäller miljö och energi. Om du ska vara så dum att bojkotta Israel, se till att bojkotta allt genom att titta på den här filmen: https://www.youtube.com/watch?v=7Kc6LE6FXcQ

  För du vill väl inte bli anklagad för dubbelmoral???????
  För du kör väl aldrig med dubbelmoral?

  Nina 2015-02-06 14:59:47
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   TACK för din kommentar, tänkte i princip skriva en likadan innan jag såg din! Jag förstår verkligen inte det generella hatet mot Israel som finns i Sverige! Folk är så jäkla matade av media och bara tackar och tar emot, utan att fundera själva. Och något som retar gallfeber på mig är hur Sverige kunde erkänna Palestina som stat. Vi som land borde hålla oss neutrala i den frågan. Vi erkänner med andra ord terrorism. Väldigt konstigt måste jag säga..

   Agnes 2015-02-07 16:16:58
   Svara
   • Svar på Agness kommentar.

    Vill också säga tack för den kommentaren för det är så sant! Självklart är ockupationen av Gaza hemsk men våld och död anordnas verkligen av båda sidor. Det är, precis som Agnes här ovan tar upp, faktiskt ganska märkligt hur mycket många i Sverige bara sväljer medias bild av Israel som ondskefulla och Palestina som oskuldens land. När Hamas fick makten i Palestina sprang Ung Vänster, Vänsterpartiet etc. i demonstration i Stockholm och skrek ”Hamas solidaritet”. Det var väldigt märkligt gjort av ett parti som säger sig vara demokratiskt, med tanke på att Hamas faktiskt är en terrororganisation som mördar oskyldiga civila. Men tydligen anser Vänsterpartiet att solidaritet är lämpligt så länge Hamas mördar i ett politiskt förtecken och det förtecknet som stämmer överens med deras egen ideologi.

    Och så en historia jag läste någonstans, i någon tidning, tror jag:
    Det handlade om en pappa i Palestina. Hans son blev ihjälskjuten av israeliska krypskyttar när han spelade fotboll med några andra barn. Pappan valde då att donera hans organ till israeliska barn som behövde dem, just för att inte följa med i hatet, för det var ju inte barnen som dödat hans son och bland barn finns inget krig, sa han.

    Angelica 2015-02-08 13:15:22
    Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Israel er et tema som har SVÆRT mange ulike sider, som ja, er et land med mye mer likestilling og demokrati enn ellers i Midtøsten, som har sine positive sider, MEN som systematisk undertrykker et annet folkeslag og har gjort det i veldig, veldig mange år. Som drepte litt over 2000 mennesker i fjor sommer, over 400 barn, 2000 mennesker som var fanget fra alle kanter og ikke hadde mulighet til å flykte. Å være kritisk mot Israel og hvordan de behandler palestinere vil ikke si at man IKKE bryr seg om homoseksuelle og kvinners rettigheter i Israel. Man kan støtte LGBTQ og women’s rights i Israel uten å støtte politikken regjeringen deres utfører. Uten å støtte sionisme. Å være kritisk mot Israels politikk betyr ikke at man er kritisk mot alle mennesker i Israel. På samme måte som man ikke er imot alle russere om man er imot Putin. Etc etc. Alt er ikke svart-hvitt. Og jeg syns det er direkte otrevligt å skrive at Flora er dum for å tenke på å boikotte Israel, eller anklage henne for å være dobbeltmoralsk. For det er hun ikke. Og det tror jeg alle som har lest bloggen hennes over lengre tid vet.

   E 2015-02-06 22:54:58
   Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Alltså guuuud jag är för oinsatt i detta. Sorry men jag vet inte var jag står i frågan. Tack för din kommentar!

   Flora Wiström 2015-02-06 15:53:44
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!