Den här gröten är något alldeles extra eftersom den bakas till i ugnen. Därför smakar den lite som en paj. Precis som med smoothies är det en rätt som du kan leka med. Har du inget päron hemma kan du med absolut byta ut det mot ett äpple, blåbär, hallon eller jordgubbar. Prova att krydda med kanel och kardemumma, släng i en näve nötter, ringla över sirap eller honung för att få en knäckigare yta.
Alla kanske inte har tjugo minuter över på morgonen, men det kanske passar bra som en helgfrukost? Eller gör som jag: sätt in gröten i ugnen och ta en dusch och gör dig i ordning under tiden. Du kan även göra grötblandningen kvällen innan och sätta in den i ugnen på morgonen.
1 ägg
1 dl havregryn
1 banan
1 päron
1 msk jordnötssmör
1 krm bakpulver
1 krm salt
kokosflingor
Sätt ugnen pÃ¥ 200 °C och smörj en ugnssäker form. Mosa bananen, hacka päronen och blanda ihop frukten med de övriga ingredienserna (förutom kokos) direkt i formen. Toppa med kokosflingorna och sätt in i ugnen i ca 17 minuter eller tills den fÃ¥tt fin färg ovanpÃ¥. Ãt som den är eller toppa med en klick yoghurt, skivad banan, jordnötssmör och bipollen. Eller det som du rÃ¥kar hemma. Har du en mindre ugnsform kan du äta gröten direkt ur formen när den är klar, eller sÃ¥ lägger du över den pÃ¥ en tallrik. Mmm you guys are in for a treat <3
Fler frukostar du kanske gillar:
Bananpannkakor.
Choklad- och kokoschiapudding.
Morotsgröt.
Acaibowl.
Translation: Baked oatmeal is my new crush. Mix 100 g rolled oats, 1 mashed banana, 1 sliced pear, 1 tbsp peanut butter, a pinch of salt and a pinch of baking powder. Put in a ovenproof dish and finish with shredded coconut on the top. Let sit in the oven on 200 °C for 17 minutes or when it’s golden on the top. It tastes like a pie <3