Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR OCH SVAR #18 – OM DEN VITA FEMINISMEN, BOSTADSKÖN OCH LONDON

tallrikar

Fråga: om du inte hade haft tallrikar o allt från Calle Forsberg, vad hade du dukat med då?

Jag såg att Sally Voltaire & Systrar har börjat sälja samma tallrikar som de serverar sin mat på! De har ingen webbshop än (den verkar vara under konstruktion) men du lär kunna hitta dem i deras butik i Åhléns City, Stockholm. Annars tycker jag att de här porslinstallrikarna är magiska. De är dyra, men det kan ju inte vara jättesvårt att göra liknande själv. Bara att köpa porslinsfärg och pimpa billiga ikea/loppistallrikar! Och just det: spana i second hand-affärer efter fina lergodstallrikar.

Dette er ikke et spørsmål om selfies, men mer om feminisme; føler du at du noen gang blir ”offer” for white feminism? jeg selv er hvit og feminist og jeg har lyst at min feminisme skal inkludere alle kvinner og menn, alle seksualiteter, raser og folkeslag, men føler at mange skandinaviske feminister er litt… egoistiske og veldig cut off from the real world. hva synes du om dette, flora? elsker bloggen din og ditt syn på feminisme <3

 

Jag försöker alltid se på omvärlden med en intersektionell analys. För det är ju precis det feminism handlar om: allas lika värde. Oavsett hudfärg. Men det är klart att mina egna privilegier kan förblinda mig, och det försöker jag ständigt jobba emot. Att även se de förtryck som inte rör mig personligen. Jag tror att de vita feminister som du uppfattar som egoistiska i själva verket är outbildade. De har, på grund av sina privilegier, inte tänkt på att rasifierade kvinnor tvingas utstå mer förtryck än vita. Och det är något vi måste jobba mot hela hela tiden.

3d9050139129d8cc5be1f701a453bc9f_980x0_c_85_ns_v4

Flora kan du inte tipsa om hur man ska göra med handväska/liknande när man är i London/andra storstäder? Mest med tanke på ficktjuvar, vill gärna ha med mig en större handväska där det får plats en extra tröja t.ex. men som ändå känns safe att ha!

Min ryggsäck från Whitepepper funkar superbra när jag bär runt på kamera + extra tröja + bok + solglasögon. Den här ju dragkedja OCH en annan knäppning vilket gör att den är stöldsäker.

Hej! Fantastiskt jackinlägg. Jag vill fråga dig om du vet om det är billigare att shoppa smink i London? Exempelvis bare mineral start kit som jag är ute efter… Samt sportkläder? Ska dit i maj!! Så taggad o dina tips är underbara inför resan! Kraaaaaaam

Kul att du gillar’t! Pundet är så himla högt just nu så det är inte billigare att shoppa i London, men däremot tror jag att just Bare Minerals är ett bra kap. Angående sportkläder så har jag faktiskt ingen aning! Kika in mina Londonfynd för att få mer inspo.

Jag blir lite nyfiken på hur det kommer sig att du har en kusin från Skottland och en pappa i London. Kommer din släkt från Storbritannien eller har det bara blivit så att de hamnat där? Du behöver såklart inte svara om det är för privat! :)

Farmor, farfar, pappa och hans syskon bodde ofta utomlands när de växte upp (Bulgarien, Iran, Italien), för farfar jobbade med utbildning för FN. Så det har liksom aldrig varit något problem för dem att bo i främmande städer. Min faster träffade en man från Skottland när hon pluggade där och sedan stannade hon kvar, och samma gäller min farbror, som bor i USA med sin fru. Pappa och Jo (som kommer från London) träffades när de var och vandrade i Himalaya. Romantiskt va!

Hej Flora! Du som är så vettig och klok och med huvudet på skaft, hur ska man avgöra när det är dags att bryta ett långt förhållande? Jag känner mig rastlös, vill bli mer självständig, kanske jobba utomlands, flytta. Min kille vill skaffa barn, bo i hus. Jag känner mig långt ifrån det. Är det läge att bryta eller kan man verkligen kompromissa med så stora saker i livet? Puss! /tjej90

 

Jag tycker att det låter som att det är läge för att bryta, för om du inte känner för att stadga dig så ska du inte göra det. ELLER, och det här tror jag verkligen är en jättebra grej, så testar ni att bo särbo ett tag. Du borde jobba utomlands några månader och känna efter! Bara gör det! Du lever bara en gång osv!

DSC_3480

Minns du återförsäljaren på amazon? Mvh tycker också om att spara pengar :(

 

Jajamen. Här är länken till chiafröna och här är länken till acaipulvret.

 

FLORA! hur går det med p-datorn? :)

 

Sådär. Jag har så djävulskt oregelbunden mens så P-datorn kan liksom omöjligt lära sig min cykel. Så det är mig det är fel på </3, inte den. Men jag tar tempen varje morgon och tänker att förr eller senare blir väl mensen regelbunden och då kommer jag ju ha fler gröna dagar än själva mensveckan.

DSC_4334

Hej flora! Till att börja med, dina guider är verkligen bra! (Hela din blogg är bra) Jo, det är så att jag på senare tid har insett att jag skulle vilja flytta till Sthlm någon dag, plugga om något år eller så och jag läste i din guide att chansen med kön blir ganska liten om en inte ställer sig i kön samma dag som en fyller 18. Jag fyllde precis 19 och jag vet inte.. jag undrar bara om det är helt kört för mig att ställa mig i kön nu? Det är väl aldrig försent att ställa sig i kön, men ja, du förstår nog hur jag menar. Känner mig lite vilse i det hela bara. Kram

 

Tack fino! Det är nog jäkligt svårt att få en ungdomslägenhet om du ställer dig i kön nu, men som du skriver – det är aldrig för sent att ställa sig i den vanliga kön. Om 6-8 år kanske du vill bo i Stockholm och då kommer du kunna det, för då har du (statistiskt sett) en hyresrätt! Här är min guide till att hitta bostad i Stockholm.

 

Flora! Jag med kompis ska åka över till Stockholm om en dryg vecka och bo på hostel i Gamla stan, gå på Moderna Museet och shoppa second hand. Frågan är: VAR ska vi äta middag? Vi är båda halv-veggosar som tycker om kött ibland och gärna dricker vin till maten. MEN vi är 16 respektive 17 år och ser inte så mycket äldre ut än vi är. Samt har studentplånböcker! Hjälp!!!

 

Kolla min guide till vegetariska restauranger! Mitt bästa tips är Hermans (ta med mecenatkortet). Tyvärr tror jag att ni får skippa vindrickandet, för om ni ser unga ut kommer ni troligtvis bli leggade.  Hoppas ni får det strålande!

 

Så jäkla snygga jeans! Vad kostade de? Och är lite nyfiken på hur lång du är, hade för mig att du var ganska lång men blev lite förvirrad av längden på byxorna, ursäkta om jag rotar. Heh

 

De kostade närmare 800 kr i London och 600 kr här (pundet är ju så högt, som sagt). Jag är 170 cm. Byxorna är gjorda för någon som antingen är 185 cm lång eller som älskar att ha skyhöga klackar. Jag faller utanför både de punkterna.

DSC_4198

Vet att du är medveten o stilsäker Flora, så nu rådfrågar jag dig såhär huxflux….. jag letar efter schyssta toppar i schysst material, mycket lin och ull, och det är sådant jag letar efter när jag går på second hand. MEN ofta är storlekarna alldeles för stora, och plagg i lin tenderar att liksom vara kap för tantiga tanter. Var hittar jag linplagg som är lite mer snyggt tidlösa och inte så ”yoga”eller ”tant”? Tradera lyckas jag på ibland, men vet du nån butik som satsar på snygga kläder i hållbara material till ok peng?

 

Nu vet jag inte om du menar ”hållbart” som i miljövänligt eller som i bra kvalitet, men jag rekommenderar verkligen Uniqlo. De har plagg i bomull, linne, kashmir och mohair till ett budgetpris. Och de fraktar till Sverige!

 

Hejhej! Jag tänkte bara fråga om vilken slags kamera du har? Är helt förälskad i dina bilder!

 

Jag har en Nikon D750. Här har jag gjort en fotoguide. Så fint att höra att du gillar mitt fotograferande!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • På tal om mens, har din mens alltid varit oregelbunden eller är det efter att du slutade med p-piller?

  Jorunn Lavonius 2015-05-11 20:14:54 http://www.jorunnlavonius.forme.se
  Svara
 • Blir också alltid så glad när jag ser att det är ett frågeinlägg uppe! Älskar hur du svarar, vad du svarar, att folk ofta faktiskt frågar så bra frågor, osv. De är kanske mina bästa inlägg här, tillsammans med mat-, kreativitets-, och vardagsinläggen!

  Beatrice 2015-05-08 16:37:30 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Hej! Kan du inte göra ett outfittinlägg där du bär de superfina skjortorna i linne som du köpte i London? Är sugen på att beställa men är osäker på storleken och hur de faktiskt ser ut..
  Bäst blogg!

  Linnea 2015-05-08 14:17:38
  Svara
 • Hej Flora! Eftersom du alltid svarar ärligt och okonstlat så tänkte jag fråga dig hur man gör när man har en sex-svacka med sin sambo. Vi är jättekära och gosiga och snälla mot varandra, idag ska vi dessutom få hem vår kattunge så det känns för mig jättestort och fint, att ha ett gemensamt husdjur liksom. Men sexlivet har hamnat i dvala och hur ska man göra för att väcka det igen? Kram, tack för bästa bloggisen

  Elin 2015-05-08 14:03:06
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hallå! Nu är jag ju inte Flora men när detta hände mig freakade jag ur totalt hehe. Men har lite tips som funkar när jag/vi har varit i en svaka: 1. Gör någonting nytt med din partner så du ser hen i ett nytt ljus eller gör något ni gjorde när ni var ny kära 2. fantisera/tänk på sex mer 3. prata om sex, ställningar ni vill testa, fantasier osv = ha kul!! OCH glöm inte bort att de är okej att ha en svacka, det händer och så hittar man tillbaka till varandra och ligger mer än någonsin :)

   S 2015-05-08 14:50:15
   Svara
 • Vill bara flika in att jag tror att Hermans tyvärr fortfarande är stängd för renovering. Längtar SÅ tills de öppnar igen! Från deras fb:
  ”Vi har tyvärr en bra bit kvar på renoveringen av köket och om vi öppnar i maj så blir det i mindre enklare format vilket vi håller på och tittar på nu. Det är än så länge officiellt stängt tillsvidare på grund av renovering.
  Hermans is closed due to our renovation of the kitchen.”

  Louise 2015-05-08 13:20:53
  Svara
 • Hej Flora!
  Jag ville bara tipsa personen som frågade om det är billigt att köpa smink i London – Jag säger bara: Gå till TK Maxx! Där kan man köpa massor bra smink/hårvårdsprodukter/allt annat man kan tänka sig (Inklusive Bare Minerals, om en har tur!) för ungefär halva priset. Jag har t.ex. fyndat skitmycket Korres-produkter där och är ganska säker på att jag såg några Bare Minerals kit för några dagar sedan. Världens bästa fyndställe! Tror deras flagship store är i Charing Cross så hen borde gå dit och reka lite.

  Mvh
  TK Maxx-Galen

  Lisa 2015-05-08 12:41:48 http://lisaklund.tumblr.com
  Svara
 • Hei flotte Flora. Har lest din blogg lengelengelenge og føler vi vokser sammen. Du er så bra og har så bra tanker! Jeg og min kjæreste skal en liten tur til Gøteborg i slutten av mai og jeg lurte på om du visste om en bra gøteborgsguide? :)

  Malene 2015-05-08 10:34:15
  Svara
 • Blir alltid lika glad när jag klickar in på bloglovin och ser att det finns ett nytt frågeinlägg (OBS sant!). Tycker du svarar så bra och så fint att du tar dig tid.

  Linnéa 2015-05-08 07:30:49 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Hej flora! Du skriver att du har haft oregelbunden mens, har du kollat om du har pco? Jag har haft oregelbunden mens sen jag va 10 och hade fortfarande nu (19 år). Finns en duktig, snäll och bra gynmottagning på Kungsholmen vid fridhemsplan. Här kan du läsa mer:http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Polycystiskt-ovarialsyndrom—PCOS/

  Julia 2015-05-08 07:29:37 http://Knitwithjulia.blogg.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!