Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FRÅGOR OCH SVAR #19: OM SYSKONDYNAMIK, QUINOAGRÖT OCH IPHONE 6.

felixkatt

Alltså får hjärtknip av dessa katter!!! <3<3<3 Förresten, vad lik Felix är Heath Ledger på dessa bilder?!

Var tvungen att lyfta den här kommentaren för nu slog det mig att det faktiskt stämmer!? Och jag hade den största crushen i mannaminne på Heath Ledger när jag var tonåring. Jag kan liksom alla repliker ur A Knight’s Tale pga såg den typ en gång i veckan. Kanske därför jag blev kär i Felix? :-))

Hei flotte Flora. Har lest din blogg lengelengelenge og føler vi vokser sammen. Du er så bra og har så bra tanker! Jeg og min kjæreste skal en liten tur til Gøteborg i slutten av mai og jeg lurte på om du visste om en bra gøteborgsguide? :)

Hej du. Å vad fint att höra! Jag har bara varit i GBG två gånger men här kommer några tips (som lär få Göteborgarna att fnysa):
– Andra och tredje lång. Här ligger de braiga barerna! Trevligt ställe att barhoppa på.
– En Deli Haga – smarrig mezemat.
– Myrorna vid Järntorget.
– Kafé Magasinet. Bra för kaffe mitt på dagen eller öl på kvällen.
– Pustervik eller Yaki Da för dans.
Men också: Hannas eminenta guide!

P1060167

Sjukt kul, sjukt lika (angående när jag var liten-inlägget)! Jag tycker det är kul att titta på bilder av dig och dina bröder. Har nämligen också två storebröder och bilden där när Viggo gör en lurig min påminner så mycket om hur vi brukar se ut på bilder. Min mellanbror är också alltid lite i utkanten på bilder, vill helst inte vara med, och gör miner istället. Är lite typiskt mellanbarnig och vill vara mycket för sig själv och hitta egna vägar liksom. Får typ bilden att Viggo är lite ensamvarg och behöver mycket integritet? Är det så? Och hur är han om man jämför med hur din äldsta bror är, och hur du är? Hur är liksom er syskondynamik? Najs inlägg!

Hej! Froste är född 1988, Viggo är född 1991 och jag är född 1994 så ålderskillnaden mellan oss är ändå relativt stor, speciellt mellan mig och Froste. Mina storebröder lekte jämt när vi var små men jag tittade mest på eller satt och spelade fia med knuff med mig själv som motståndare :-)))). Viggo och jag bråkade jääättemycket som tonåringar. Inte seriösa bråk men typ DET ÄR FAN DIN TUR ATT GÅ UT MED HUNDEN och NU VILL JAG VÄLJA KANAL JÄVLA IDIOT. Hehe. Men sedan flyttade han till Västkusten och då blev vi jättebra kompisar! Det är ju så – vissa människor ska en inte bo tillsammans med.  Froste och jag har inte bott i samma stad på en triljard år men vi är också superbra polare. Jag är stolt över hur fina vi är mot varandra och jag saknar mina bröder jämt. Det suger att vi inte bor i samma stad.

Flora, Flora, Flora! Jag har en fråga som inte egentligen har med detta inlägg att göra alls. Men! Jag undrar vad du printat dina bröst-illustrationer på för papper? Och hur du går tillväga i den processen? Skriver du ut hemma, eller har du hittat något bra tryckeri? Jag illustrerar, och har just nu som projektarbete att göra en hemsida, med det ska jag börja sälja mer tryck, och har A L D R I G kopierat något på finare papper, utan bara sålt original. Skulle ju vara kul att avancera. Hehe. Hoppas du orkar svara! Puss och kram.

Jag har tryckt dem på ABA-kopiering men liksom bara på lite styvt papper i vykortsformat, så jag har inget tips egentligen. Jag letar själv efter ett bra tryckeri att printa mina illustrationer på. Gärna svanenmärkt, syrafritt papper med lite gräng. Någon som har tips?

cykel

Jävligt fet cykel! Hur får man tag i en sådan? Blocket? Kattungarna var ju också to die for!!!

Yep! Jag sökte på ”racer” inom cykelkategorin.

Hej! tack till tusen för tips (angående min ögonbrynstutorial), köpte den viva la diva-”pennan” men tycker det är lite svårt att det inte blir svepande rörelser med den ändå och får inte riktigt till de tunna linjerna. har du klippt ner din ”borste”? ser ut som du har bra kontroll på din hehe. tack för en superblogg annars

Nope, men borsten blir mer lätthanterlig ju mer du tränar (might be stating the obvious men men). Om du tycker att det kommer för mycket färg kan du torka av borsten lite på ett papper. Tack för att du läser <3

Du som är så klok kring kärlek, vill du hjälpa mig? Har varit tillsammans med min pojkvän i ett år. Om en månad blir vi sambos. Jag älskar honom och vi har ett toppenbra förhållande, det är bara det att hans ex spökar. Hon finns på bilder i hans telefon, det finns bilder på fb på dem när de pussas (inga på oss….) och folk blandar ofta ihop oss. Han har kontakt med henne och de träffas regelbundet och fikar, varje gång det händer får jag en klump i magen. Jag vet att jag inte kan förbjuda honom att vara vän med henne men hur sjutton låter man inte de här känslorna ta över? Hans tjejkompisar är lugnt, det är bara tanken på att han har älskat någon annan som gnager så otroligt.

Prata med honom om det! Ärlighet kommer du längst med. Som du skriver så kan du ju inte förbjuda honom att träffa henne, men det kanske kan vara bra att prata med dina vänner om det och fråga vad de tycker – om hans beteende är rimligt eller inte. För ibland kan det vara svårt att se situationen utifrån. Men jag tror att du kommer långt med att prata med honom i lugn ton. Typ ”Jag vet att hon är viktig för dig och jag vill att du ska få umgås med vilka du känner för – men jag vill att du ska veta att det här är jobbigt för mig.” Lycka till <3

FullSizeRender-2

Flora har du provat att göra quinoagröt nån gång?? Åt det igår på counter albion hehe och försöker nu göra det hemma men det går ej så bra och hittar inget ordentligt recept. Men om du har provat eller provar det nån gång så hade det superkul med en liten receptguide:))

Jajamen! Jag använder överbliven quinoa (alltså färdigkokt) och blandar den med lite växtmjölk (typ havre eller mandel) och vatten och värmer det på spisen tills vätskan har kokats in i quinoan. Då är konsistensen krämigare. Ibland tillsätter jag lite chiafrön. Servera kalaset med kanel, socker, jordnötssmör, mandelmjölk, banan och hallon! Eller det du har hemma.

Hej vackra Flora! Jag har följt din blogg läänge nu och jag älskar den :) Jätte jättemycket! Nu till en fråga jag har, vet inte om du hinner läsa alla kommentarer du får men om du orkar läsa detta vore det asfint verkligen. Jag har träffat en kille. En riktigt fin en. Problemet är att han bor i Stockholm och jag i Göteborg… Vi träffades på en fest via gemensamma vänner, klickade jättebra kysstes redan första kvällen osv. Sen bytte vi nummer, det var han som vågade fråga haha och sen dess har vi smsat och pratat i telefon typ varje dag. Vi pratade om att ses igen och det gjorde vi också. Jag åkte hem till honom och det var den mysigaste helgen ever. Det känns så bra med honom och han verkar tycka om mig med. Men… Vi bor som sagt, vad kan det vara 45 mil ifrån varandra… Vi har pratat lite om det och han tycker att det är för långt emellan och han är typ rädd för att få känslor för mig eftersom han typ tycker det är så jobbigt med avståndet (han hade haft nåt distansförhållande innan som enligt honom inte funkat särskilt bra) Han har jobb där uppe så vet inte hur flyttbar han är. Men jag tog nyligen studenten och har mest bara ströjobbat lite så jag kan faktiskt tänka mig att flytta… Innan vi träffades hade jag faktiskt planer på att bo någon annanstans, men var visste jag inte då. Jag kan både tänka mig att börja plugga eller jobba nånstans. Så, vad ska jag göra Flora? Jag tycker om den här killen jättemycket men vet inte vad jag ska göra? Är det värt att satsa eller inte? Hur ska vi gå vidare från det här liksom? Många kramar Ida

Hej finis. Först och främst: Tack! Och grattis till kärleken :’) Mitt tips är bo hos honom några veckor och känna efter! Det kan ju vara en sommarsemester liksom. Du behöver ju inte ta ditt pick och pack och flytta, utan du kan bara hälsa på – men längre än en helg så att du hinner få feeling för hur det skulle vara att:
1. Vara ihop med honom.
2. Bo där.
Kram och ett stort jäkla lycka till!

DSC_4251

Åå you babe! var kommer ditt läppstift från? mvh/behöver unna mig ett nytt post – tenta!

Det är Macs läppenna Whirl. Du är sååå värd det!

Hej flora! En fråga, finns restaurangen Story Deli verkligen kvar? Jag blev så sugen på den restaurangen när jag var i London för två månaders sen och drog med min pojkvän dit, men till vår stora förvåning hittade vi den inte, stod i hörnet vid Bethnal street 123, och med ledsna miner fick vi gå vidare. Tänkte bara så att inte fler blir ledsna över samma sak :)

Vi hade också svårt att hitta dit för dörren är så himla gömd och det finns ingen skylt! Tror ingången ligger på Brick Lane.

Hej och tack för en fantastisk blogg! Kan du inte skriva en recension av, eller lite vad du tycker om iPhone 6? Om du haft en femma innan – vad tycker du är de stora skillnaderna? Ska köpa en av dem snart men kan inte bestämma mig för vilken..! Såg på Insta att du tyckte kameran var otrolig, men vad jag har läst är det typ bara bildstabiliseringen(?) som skiljer 6an från 5an? Puss puss och kram!

Menå, tack för att du läser! Jag gillar iPhone 6, men den är inte nämnvärt mycket bättre än femman. Jo, kameran dårå (den har viss bakgrundsoskärpa!) men selfiekameran är ett jäkla skämt. Den bruskompenserar vilket gör att alla ansikten blir helt utslätade och konstiga. I övrigt är mobilen lite för stor tycker jag. Men den är snabb och lätt och sådär! Puss.

DSC_4403 DSC_4427

Har en fråga som inte alls hör till detta inlägg, men ändå. Du är så grymt duktig på att fota tycker jag (det hör iofs till detta och alla andra inlägg). Kan man anlita dig för fotojobb, typ bröllpsfotografering? Inte för att det är aktuellt för mig just nu haha, men förhoppningsvis i framtiden. Du är grym!

AMEN TACK. Japp, du kan anlita mig! Jag ska exempelvis fota ett bröllop nästa helg :) Här och här är bilder från när jag fotade min storebrors bröllop i Kalifornien.

tycker de e så fint att få ta del av vad du & dina vänner samtalat om! men undrar bara, hur kommer du ihåg vad ni pratat om..? skriver du upp det eller är du superbra på att komma ihåg? jag glömmer alltid av vilka ämnen som diskuterats, så det är kul att du berättar vad ni pratar om!

Haha ibland kommer jag ihåg, ibland glömmer jag bort. Det är ju ofta jag INTE skriver ut vad vi har pratat om och då kan det med stor sannolikhet vara för att jag sitter vid datorn och ba öööh jag minns iiiiingenting. 

självisar

Vill så gärna kunna göra långa flätor och vackra uppsättningar men har på tok för kort hår för detta.. har du några tips på roliga uppsättningar till en som har pagefrisyr som räcker till axlarna ungefär?

Halva håret-frippan är fin tycker jag! Och två bollar, om du har tillräckligt långt hår för det. En annan grej kan vara att byta bena eller att böja in topparna eller platta/locka håret. En låg tofs är också fint.

Flora! Kan inte du göra ett inlägg om hur du arkiverar alla dina bilder? iPhoto eller Finder? Efter datum eller ”kategori” (vardag, outfits, stilleben osv)?? Fotar själv ganska mycket men har svårt att hitta och upprätthålla ett bra system i arkiven liksom. Skulle vara guld att få se hur du, som måste ha typ tusentals bilder(?), gör. Kram och tack för bästaste bloggen. Menar det<3

Jag importerar mina bilder i Bildinsamling och sparar dem i mappar beroende på månad. Använder alltså inte iPhoto – för det tar så mycket plats på datorn! Varje gång jag ska redigera bilder går jag in i mappen och raderar alla dåliga bilder. Sedan redigerar jag de återstående i Photoshop och sparar dem i en mapp beroende på månad. Alltså: jag har en maj-mapp för oredigerade bilder och en maj-mapp för redigerade. Sedan har jag egna mappar för fotojobb, så att det blir lättare att hitta dit. Och du, tack för peppen. Blir så jävla glad. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej fina Floris!!
  Jag har också en Mac och har många många tusen bilder på externa hårddiskar, iPhoto osv och försöker komma på nåt bra sätt att sortera dom på. Om jag förstår dig rätt så lagras alltså inte bilderna på datorn om man använder Bildinsamling istället för iPhoto?? Har aldrig hört talas om Bildinsamling tidigare nämligen så är lite nyfiken :) Puss och tack för en fin blogg <3

  Enya 2015-05-25 11:20:07 http://wetterhorn.for.me
  Svara
 • Okej, superviktig följdfråga, HUR???? rensar en bilder på mac? Finns det något sätt en kan typ bara bläddra mellan alla bilder och trycka delete på dem som inte är bra? Tycker inte mig finna någon sådan funktion, och det är så tidskrävande att förhandsgranska en bild i taget för att se om den är bra och sedan ta bort den med ett högerklick. Förstår du hur jag menar?

  Erika 2015-05-22 10:10:40
  Svara
 • Hej Flora! Jag skulle bli jättejättejätte glad om svarade på några frågor och funderingar som jag har. Jag är 16 år och vill bli vegetarian. Men problemet är att jag bor hemma och de andra i min familj är inte vegetarianer. Och jag kommer absolut inte tvinga de till det. Men grejen är hur gör man då? För jag måste ju då laga en extra måltid till mig och jag går i skolan och det tar tid att laga mat. Iof så slutar jag skolan om en månad så har ju tid på sommarlovet. Sen bor jag tillsammans med min mamma och två bröder i ett hus så det är bara en lön vi lever på och mamma har inte det mest välbetalda jobbet. Är vegetarisk mat dyrt? Hur vet man vad man ska äta varje dag för att få i sig det man behöver? Kram

  Sandra 2015-05-20 20:00:30
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   hej hej! jag blev också vegetarian när jag var sexton och bodde hemma med köttisfamilj. jag tänkte precis som du, men jag började med att säga att jag tänkte prova att äta vegetariskt i en månad och det var mina föräldrar helt lugna med. det kanske kan avdramatisera det lite? och sen när en månad hade gått sa jag helt enkelt att jag mådde toppen och ville fortsätta och då hade de ”vant sig” lite och bara ”jaha okej, vi kan försöka tänka på att lägga köttet separat så kan du ta mat och sen skippa köttet eller lägga till det du vill (typ bönor eller whatevs), det funkade vid de flesta måltider! angående skollunch så är det bara att gå till köket och säga hallojhej jag vill ha vegetarisk mat tack :-) då är det ju typ bara frukosten kvar och det är skitlätt att skippa kött till frullen!! OCH känns middagen med familjen jättejobbig att göra vegetarisk kan du ju annars börja med vegetarisk frukost + lunch tills du flyttat hemifrån! det är ingen tävling om vem som är bäst vegetarian utan det handlar om att göra medvetna aktiva val för att göra världen lite lite bättre utifrån egna förutsättningar! lycka till och pangfint att du vill bli vego <3

   maria 2015-05-20 22:21:47
   Svara
 • Hejhopp och tack för de fina tipsen! Ska testa det där med bollar någon dag framöver, tror att jag kanske har exakt lagom långt hår! Brukar annars fläta luggen lite för att få variation. Tack igen, kramkram

  Karin med korta håret 2015-05-20 19:57:41 http://www.locknerkarin.blogspot.se
  Svara
 • Flora, gör en kokbok! Med ett gäng härliga recept och egna illustrationer, tänk bara!!

  Philippa 2015-05-20 18:06:46
  Svara
 • Hej Flora! Först och främst: du är bäst! Jag diggar dig och din blogg sååååå jäkla mycket och vet inte vad mer jag kan säga.. Men snälla ta åt dig av detta (och skit i alla muppar som kritiserar allt allt allt – ingen är trots allt perfekt). I alla fall så antar jag att du inte hinner läsa/svara på allt du får, men har sett att vissa har skrivit såhär till dig så jag tänkte att det skulle vara värt att ge det en chans. Har absolut ingen aning om vad jag ska göra och skulle bli så otroligt glad om du ville svara (no pressure obs). Det är så att jag har varit tillsammans med min pojkvän i ett halvår nu, han är en fantastiskt kille (på riktigt, en sån som hellre skulle svälja glas än att såra någon) och jag är superkär och så men vi är vääääldigt (alltså väldigt) olika. I alla fall så har jag mått väldigt dåligt på senare tiden (angående allt i mitt liv, inte bara honom), och dessutom har vi bråkat mycket och jag har känt mig lite frustrerad/ledsen över vårt förhållande. Nu står jag emellan att det är pga honom som jag mår så dåligt eller att det är pga hur jag mår som vårt förhållande får ta skada. Och jag vet inte vad jag ska göra!!! Jag kommer aldrig orka göra slut, det kommer göra så ont och vi delar ALLT, vi går i samma klass och sådär – men ibland tänker jag att jag kanske skulle må bättre då, samtidigt som jag vet att han är världens bästa kille och jag är ju väldigt kär. Vet egentligen inte vad du skulle svara på detta, men kanske att det är normalt att känna såhär? Man kan ha ett bra förhållande trots att man ibland känner att man bara vill vara singel eller ha en pojkvän som är snyggare, ballare eller whatever? Änen gång, tack för världens bästa blogg (och sorry för världens längsta kommentar). Tusen kramar!

  Hedvig 2015-05-20 17:40:01
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!