EN AV DE BÄSTA BÖCKER JAG HAR LÄST I ÅR

DSC_5853

Här kommer mitt främsta boktips från den senaste tiden: Ett liv för lite av Kristofer Ahlström. Sandra Lundin och Sandra Beijer har skrivit om boken här, så en längre beskrivning känns överflödig. Men såhär står det om handlingen på förlagets hemsida:

Caroline och David växer upp på Södermalm, med ett särskilt band mellan sig. Syster och bror, två hjärtan som slår i takt, fyra öron som lyssnar. Tillsammans upptäcker de sin del av staden, skapar sig en värld långt från det som är svårt och obegripligt.

Men världens sorger kryper allt närmare David, och han ser det som sin uppgift att bekämpa alla orättvisor, att rädda människorna. Till slut kan inte Caroline skydda honom från hans tankar och infall, från en likgiltig och oförstående omgivning. När han glider in i psykisk sjukdom och hon samtidigt vill börja en ny tillvaro klipps bandet. Under många år lever de parallella liv, men så sker något som åter för dem samman.

IMG_1081

Jag älskade gestaltningen, karaktärerna, perspektivet, övernaturligheten, allvaret och språket språket språket. Kan typ inte komma på någon som skriver vackrare än honom. Varenda jäkla mening dansade och sprakade. Läs den.

DSC_3405

★★★★★ – japp, full poäng får den av mig!

Andra böcker som fått 5/5 poäng av mig 2015:
Chimamanda Ngozi Adichie – Americanah
Sara Stridsberg – Beckomberga : Ode till min familj

Translation: I totally loved the book Ett liv för lite by Kristofer Ahlström. Unfortunately, it’s not translated into another language.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • känns som om det finns en film som har baserats på denna bok. skeleton twins heter den tror jag. nyligen utkommen.

  lollo 2015-08-10 16:49:37
  Svara
 • alltså den är så så vacker. satt och grät på båten till jobbet när jag läste den, tyckte den var så sanslöst sorglig och beskrev maktlösheten i att vilja, men inte kunna, rädda någon en älskar på ett så pricksäkert sätt.

  ella 2015-08-10 00:10:09
  Svara
 • orkar typ aldrig läsa böcker pga blir så orimligt besviken om jag börjar läsa & inte gillar alls. och det är nästan ALLTID så. är väl en kass kombo av rastlöshet + kräsen. men om du gillar denna så är jag övertygad om att jag också kommer göra!!!! jippie!! plus jag kommer nog få pendla 1 h 20 min enkel resa till cph i början av skolan innan vi hittar lägenhet så detta är PERFA. TACK!

  ELIN BERLIN // http://www.1nightinberlin.blogspot.com

  ELIN BERLIN 2015-08-09 23:32:26 http://www.1nightinberlin.blogspot.com
  Svara
 • ASSÅH BÄSTA BOKEN, rekommenderar den till alla jag träffar typ!!

  Alva 2015-08-09 21:31:47
  Svara
 • Sparar denna på att-läsa-listan. Verkar helt fantastisk ju. Ser fram emot att läsa den. Du har alltid de bästa boktipsen Flora!

  linnea 2015-08-09 17:36:41
  Svara
 • Så nyfiken efter att ha hört så galet mycket positiva ord om den!

  Matilda 2015-08-09 10:20:02 http://www.matildigt.se
  Svara
 • åh har velat läsa den jättelänge! måste fan ta mig an den snart. särskilt om språket dansar och sprakar! http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-08-09 08:59:17 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jag läser den just nu! Älskar den inifrån och ut, David <33 och omslaget.

  Amanda 2015-08-09 07:40:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!