SISTA DAGEN PÅ CYKELSEMESTERN

DSC_4432

Cykelsemesterns sista natt tillbringades på Hellvi skola, som är ett vandrarhem om somrarna men en förskola vanligtvis. De har liksom ställt upp sängar i skolans olika salar, men originalmöblemanget är fortfarande där. Birgitta som mötte oss var så gullig att vi inte ville släppa iväg na. Hon hade flytt Stockholm och ”levde drömlivet” på Gotland tillsammans med sin man, sina höns, sin trädgård och alla familjemedlemmar som kom på besök då och då. Ändå bra grej.

DSC_4431

Jakob var säker på att det spökade i skolbyggnaden, men vi andra var inte lika övertygade.

DSC_4433

Efter att vi lagat potatissallad, ätit chips och legat i horisontellt läge i soffhörnan, kröp vi ihop i våra sovsäckar och somnade.

DSC_4440

Morgonen därpå vaknade vi upp med obligatorisk träningsvärk.

DSC_4446

Och så började vi cykla mot Visby, en sträcka på ungefär fyra mil. Här har vi stannat till i Tingstäde för att laga pasta/gröt på spritköket.

DSC_4450

Jakob hade förstås olivoljeflaskan i högsta hugg och öste på med olja på varenda tugga. Han kan han.

DSC_4451

Felix i vadderade cykelbyxor :-)

DSC_4454

Nästa stopp var i Bro där vi ville fika. Vi hittade ett märkligt litet café där kaffi kostade tio kronor och hallonpaj det dubbla. Som taget.

DSC_4457

Gotländska jordgubbar också, ja tack!

DSC_4461

Felix, Kajsa och jag spelade vändtia. Jakob avskyr kortspel (vem gör ens det…) så han tittade mest på. Vilken tur att han är en så bra hejarklack då.

IMG_9560

En halvtimme senare var vi framme i Visby. Sagostaden.

IMG_9588

Kajsa och Jakob skulle lyxa med en hotellnatt efter typ åtta dagar på liggunderlag. När Jakob föreslog att vi alla skulle ta en drink i hotellbaren gav Kajsa honom onda ögat, vilket betydde ”nej FÖRIHELVETE nu vill jag vara ensam med dig.” Rimligt! Så efter några svettiga kramar skildes vi åt.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Jag och Felix åt middag på Surfers, som är en ganska dyr men jäkligt najsig kinesisk restaurang som finns både i Visby och Stockholm. Den friterade silkestofun i honungsglaze är typ det godaste som existerar.

IMG_9576

Sedan gick vi ner till hamnen för att äta glass. Flädersmak och italiensk choklad ja tack.

visby hamn

Vi hade roligt åt hur schtekig stämning det var där nere. Ordet schtekig förresten, använder någon annan det fortfarande eller är det bara jag?? Mvh ängslig.

visby bio

Sedan gick vi på bio! Vi hade nämligen bokat ett båt som gick miss i nassen så vi behövde slå ihjäl några timmar i Visby. Vi såg Jurassic World som var sisådär.

IMG_9608

Efteråt tog vi en kaffe (jag) och en öl (han) på Bakfickan.

Processed with VSCOcam with e5 preset

Såhär mysigt är det där.

IMG_9620

Vi var tillbaka i Stockholm lagom till att solen gick upp utanför bussfönstret och dimman låg som en slöja över åkrarna. Hejdå Gotland, ses kanske nästa sommar!

vattenfall1

Ps! Jag vill bara slänga in en påminnelse om tävlingen som Vattenfall har där du kan designa logotypen till deras nya superbil! Läs mer här: Formge framtiden.

Mer från cykelsemestern:

DAG 1: Cykla i regn och tälta på en strand.
DAG 2: Smultrongröt och utsikten i Hallshuk.
DAG 3: Bungenäs, Kutens bensin och den ultimata tältplatsen.
DAG 4: Raukar, bastubad och mooning.
DAG 5: Furillen.

Translation: The last day of our bike trip. We slept at Hellvi skola, had lunch along the road, stopped for coffee and pie at a café and arrived in Visby in the afternoon. Felix and I had dinner at Surfers and went to the movies to see Juressic World, which was ok. And that’s it from this year’s Gotland trip!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Älskar ditt sätt att skriva Flora!! ler genom hela inlägget :D

  och nä, använd INTE schteeekig ;))

  ISA 2015-08-17 23:27:43 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • HahA! jag hatar också kortspel :D

  Evelina 2015-08-17 22:43:16
  Svara
 • Hej flora! Kom fram till dig på wow och hejade och vill bara säga att du verkade så genuint gullig och trevlig!! :) alltid lite tveksam till om jag ska gå fram eller inte när jag ser någon offentlig person eftersom en aldrig kan veta hur hen reagerar så därför var det extra kul att du var så go. Puss!

  Lova 2015-08-17 19:55:36
  Svara
 • Hej flora! Så nyfiken på din bror som bor i SF! Vill så gärna flytta dit nån dag. Kan du inte berätta hur det kom sig att han flyttade dit och vad han arbetar med där borta? Lätt/svårt att ta sig dit? kramis!

  R 2015-08-17 17:54:20
  Svara
 • haha klart en använder schtekig!!

  elise 2015-08-17 17:30:17 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Jag tycket inte ens om att cykla, men blir ändå lite lockad av cykelsemester, haha!
  Blir tårögd och får lite ont i hjärtat av bilder från Visby. Kom hem från medeltidsveckan för drygt en vecka sen, och helvete vad den är saknad. Världens bästa!

  Emma Svensson 2015-08-17 17:25:07 http://greytroll.blogg.se
  Svara
 • Jag använder det ordet fortfarande! hehe

  agnes 2015-08-17 16:32:40
  Svara
 • Hej flora! Det är så trevligt att titta in på din blogg. Såna gär inlägg är väldigt roliga att läsa och det är fint att ta del av dina bilder. De gånger jag varit på samma festival som du, eller när du besöker min stad, hoppas jag alltid på att springa in i dig men än så länge har jag inte haft någon tur ;)
  Kram

  Linn 2015-08-17 15:16:43
  Svara
 • Alltså åh, dimmiga morgonbilden! <3 Hela inlägget är för övrigt magiskt.

  Rebecka 2015-08-17 15:11:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!