FRÅGOR OCH SVAR #24 – OM ROSA ÖGONSKUGGA, MIN RACERCYKEL OCH ATT RAKA SIG

rosa

Vad är det för ögonskugga du använder? SÅ snygg färg, vill våga prova en sån!!! :)

Jag använder ett rouge på ögonlocken! Det kommer från Sephora, heter Rose petal och är i en kall, rosa ton. Jag visar upp det i den här videon. Smink behöver inte vara krångligare än så!

Din hy ser så flawless ut. kan du inte ge oss en acnatac-update? började själv använda det för ca 1,5 vecka sedan och än så länge händer inget; min hy är torr och röd och finnig. var det jobbigt för dig de första veckorna? :(

Taack! Min hy mår bra just nu. Några finnar här och där (och en del på axlarna och ryggen) men det mesta är borta! Jag använder krämen var tredje dag för att liksom trappa ner. För mig blev hyn bättre efter bara några veckor! Håll ut!

IMG_3863

Hej, tänkte bara undra: såg dina vimmelbilder i Metro och var inte flera av dina vänner med på dessa? Och din pojkvän? Känns det inte lite märkligt att uppmärksamma dem som är med i din blogg jämt när det finns HUR många som helst med snygg stil på wow? Var det av lathet eller varför blev det så?

Alltså jag jobbade så sjuuukt intensivt under Way out west så jag är glad att jag över huvud taget hann med att fota Street style. Mellan tv-inspelningarna hade jag typ bara en halvtimme på mig att hitta 20 personer att fotografera, för att sedan kuta till pressrummet för att redigera bilderna och lägga upp dem innan deadline. Så ja, jag tog ett par bilder på mina vänner för att det var praktiskt men framförallt för att de är så sabla fina.

hej! jeg bare lurte på en liten ting, unnskyld om du finner spørsmålet støtende eller ubehagelig, men hvordan tenker du rundt det at du legger ut bilder av eloise og dine søskenbarn nakne? jeg regner med du har spurt foreldrene deres om ”lov”, ikke sant? det er bare så mange som er skeptiske til å legge ut bilder av barna sine på nett, er interessant å høre dine tanker rundt det!

Hej! Jag lägger medvetet inte upp bilder på barnens genitalier, men tycker att nakna rumpor är det gulligaste på denna jord. Om min pappa och hans tjej eller min storebror och hans tjej skulle be mig ta bort bilderna så skulle jag såklart göra det.

DSC_4143

Hej flora! Så nyfiken på din bror som bor i SF! Vill så gärna flytta dit nån dag. Kan du inte berätta hur det kom sig att han flyttade dit och vad han arbetar med där borta? Lätt/svårt att ta sig dit? kramis!

Hej! Frostes fru är från en närliggande stad så det blev naturligt för dem att flytta dit. Han jobbar som landskapsingenjör på ett företag som sysslar med hållbar infrastrukturplanering.  De fokuserar mycket på hur en, på ett hållbart sätt, ska kunna använda sig av vattnet i stadsplaneringen. Eftersom han och Dana är gifta så var det ganska lätt för honom att få sitt green card. Psst! Du har väl inte missat att jag ska bo i SF i tre månader i vinter? Lovar att dela med mig av mina bästa SF-tips då!

Hur funkar det när du från pr-grejer levererade till dörren? Har de tagit kontakt med dig innan eller kommer de bara helt random och lämnar grejer? Eller när du får gratis produkter?

Ibland plingar de bara på hux flux och lämnar ett paket och ibland mailar en PR-byrå och säger ”Hej vi har ett bud till dig, när kan vi komma?”. I vissa fall får jag även gå till PR-byråers showroom och plocka några plagg. Väldigt lyrrigt.

DSC_5723

Asså testade chokladhistorien nu…sååååå goooood!! Hur äter du den, typ till frukost eller mer som dessert? kram o tack för bra recept!

:D :D Jag älskar choklad och kan äta den där typen av smoothie till frukost, mellis eller dessert. Jag gör ofta bananglass om kvällarna (frys in bananbitar och mixa dem sedan med kakao och jordnötssmör). M-hm!

Ska du gå på popaganda i stockholm måntro? :) 

Ja, jag tänkte svänga förbi en sväng! Så pepp på Robyn, Seinabo Sey, Amason, Mapei och Maja Francis. Men kanske mest pepp på att dricka öl!

bianchi cykel

Heje Flor! Först och främst, superbäst blogg ju, en absolut favorit! För det andra, kan inte du berätta mer om din racer? Jag har varit på jakt efter en i över ett halvår men, som jag har för mig att du också skrivit, är ju alla så himla stora och passar bara folk över 180 :((((. Skulle vara himla kul om du berätta typ hur mycket den kostade, var du köpte den, ramstorlek, om det är en singel/fixie/växlad, om du behövde fixa något på den osv osv?? Du får mig ändå att ha kvar något slags hopp om att en dag hitta en som passar oss lite kortare, dödliga. Kram!

TACK SNÄLLA. Jag köpte min racer på Blocket för 3000 kr (prutade ner den en tusenlapp). Det är en Bianchi från åttiotalet som var i finfint skick, om än med lite slitna däck. Ramhöjden är 53 cm tror jag (här kan du beräkna vilken ramhöjd du behöver). Om jag står med utsträckta ben och fötterna i marken så nuddar den precis punanin, så egentligen borde den kanske vara några centimeter mindre. Den har en jäkla massa växlar och är sjukt snabb och lätt att cykla med i uppförsbackar. Jag behöver liksom aldrig leda cykeln, vilket gör att min Bianchi skiljer sig enormt mycket från mina gamla damcyklar. Den har ett bockstyre men jag tror att jag ska byta det till ett mustaschstyre, så att jag slipper ligga så framåtlutad. Kolla ofta på Blocket och på Happymtb.org så hittar du någon ska du se. Lycka till gullo!

Hur karamelliserar en lök? (Ang. hemmagjord pizza)

Du steker tunnt skivad lök på låg värme lääääänge i mycket olja. Här förklarar Marcus Samuelsson!

IMG_0970

Vilka fina sandaler Felix har! Letar efter något liknande. Var har han fått tag på dem, måntro? Kram!

Han har köpt dem hos Kavat. Kram!

Är lite nyfiken på detta ”Yeez Louise”. Är det ett vanligt uttryck, har aldrig hört det förut? Fint hur som!

Haha! Det är ett klyschigt amerikanskt talesätt som jag har börjat överanvända. Så underbart fult :)

Of topic, men funderar på en grej: hur tänker du kring att raka sig down under? Känns som att det är norm att vara helrakad och en norm kan ju vara så svår att gå ifrån, tyvärr, trots att en inte riktigt har orken att raka sig hela tiden. En kan bli rädd att ens respektive ska bli avtänd, men en borde ju bestämma själv vad en trivs med och då borde ju det automatiskt bli snyggt oavsett? Vad tycker du?

Jag rakade bort allt hår när jag var yngre, men nu trivs jag bättre med en buske! När jag var tonåring trodde jag att jag behövde vara helrakad för att vara sexig, men nu har jag förstått att så veeeerkligen inte är fallet. Hår är hett! Dessutom tycker jag att det kliar, svider och blir så stixigt av allt rakande?! Nej, då tycker jag att det är softare att trimma lite med en sax och kanske raka lite vid bikinilinjen. Eller bara låta det grow and flow! Prata med din partner och säg att du vill prova att inte raka dig. Hen kommer absolut inte bli avtänd, utan det är helt och hållet en vanesak! Om hen vill ligga med dig så kommer hen inte stoppas av att du har lite hår mellan benen. Lovar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hur spelar ni in ert podcast? Liksom vilken typ av mic använder ni och vilket program? Ska nämligen göra ett podcast som gymnasiearbete och skulle gärna ta emot lite tips (:

  Petra 2015-08-30 04:51:26 https://petraolgarsson.wordpress.com
  Svara
 • hittar inte rouget någonstans? länka gärna :) Superduperfint, åtminstone på dig! Kram

  Amanda 2015-08-26 20:58:50
  Svara
 • Alltså åå Flora TACK för att du finns och skriver att lite hår mellan benen väll inte har så stor betydelse, att acne bara är prickar och att man kan använda rouge som ögonskugga. Du är fakkin bäst TAAACK FÖR FINASTE BLOGGEN!!

  Elvira 2015-08-26 19:06:41 http://mylifestylebyelvira.blogspot.se
  Svara
 • Hej Floris!
  Älskar din blogg! Läser den lite väl för ofta kanske haha. Angående din sminkvideo, hur ställer du dig till kosmetika och skönhetsföretag som testar sina produkter på djur? Är det något du har i tankarna när du ska köpa nytt? Isåfall har du några tips på djurvänliga märken? Känns som en fråga som glöms bort ibland.
  Puss och kram!

  Stina 2015-08-26 14:09:45
  Svara
 • Jag har använt Acnatac i precis en månad och nu är det bara ärr kvar som nog kommer ta ett bra tag innan de försvinner. Den första veckan av kuren var värst – då fick jag massor av nya finnar och blev supertorr. Detta höll i sig under vecka två och sedan började det lugna ner sig under vecka tre. Man får bara försöka stå ut de första veckorna! För mig har det hjälpt att smörja in mig med Weledas fuktighetskräm (mandel) ca. 10 minuter efter att jag smörjt på Acnatac för att motverka den värsta torrheten. Jag gör också en honungsmask en-två gånger i veckan. Jag vet inte hur hållbar en Acnatac-kur är, men jag hoppas verkligen att jag slipper acnen nu!

  Ida 2015-08-26 12:19:08
  Svara
 • Hej! Har också börjat med Acnatac och det tog nästan tre månader innan det blev bättre av det. Bytte från Epiduo för att den slutade fungera till detta och använder Rituals SPF 30 för ansiktet (har ändå blivit riktigt brun) Så Acnatac kan ta fruktansvärt lång tid innan det blir bra. Kombinerar med La Roche-Posay Effaclar ifall någon undrar. Brukar gilla när andra skriver sådant här så hoppas det hjälper någon!

  Cajsa 2015-08-26 10:39:45
  Svara
 • Förlåt för att jag låter som världens nego nu. Men det här med hår… självklart ska alla göra vad man vill osv! Men hade min partner sagt att han vill låta det ”grow and flow” hade jag tyckt det vart fruktansvärt avtändande. Självklart är det man själv som har sista ordet så att säga men det är faktiskt många som blir väldigt avtända av hår så att säga att ”hen absolut inte kommer bli avtänd” stämmer inte riktigt.. Kram!

  sandra 2015-08-26 09:46:15
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Om jag sa till min partner att jag inte ville raka mig för att det kliar och svider och hen sa ”nej då vill jag inte ligga med dig för det är äckligt” skulle jag säga ”?????????????????????”. Man kanske inte behöver skaffa värsta 70-talsbusken utan trimma osv, men att helt avfärda sin partner som säger att det är jobbigt utan att ens FÖRSÖKA vänja sig känns ju väldigt taskigt?!

   Ebba 2015-08-26 14:40:02
   Svara
   • Svar på Ebbas kommentar.

    Jag har inte sagt att jag skulle sluta ligga med han? Dock skulle jag fortfarande tycka det var avtändande.

    sandra 2015-08-26 19:04:22
    Svara
    • Svar på sandras kommentar.

     Tur då att man kan vänja sig vid allt? och börja tända på något annat än man gjorde ursprungligen, allt är inte statiskt. Jag tycker det skulle kännas värre om jag hade småtvingat min partner till något hen kanske inte ville, bara för min egen njutning. Egotrippat på nåt vis
     Ja, relationer är give and take men att pusha någon till ngt är att gå för långt i mina ögon :)

     ellen 2015-08-26 21:59:27
     Svara
     • Svar på ellens kommentar.

      Mem snälla… der va precis det jag skrev, att det är ens egna val. Jag har inte skrivit att jag skulle tvinga någon att raka sig? Jag skulle aldrig tvinga min partner till att raka sig om han inte vill det, men jag skulle fortfarande tycka det var avtändande och inget jag skulle vänja mig vid. Jag är inte elak bara för att jag inte tänder på hår. Hejsvejs

      sandra 2015-08-27 00:25:29
      Svara
      • Svar på sandras kommentar.

       Jag kan faktiskt hålla med. Visst, om min partner inte skulle vilja raka sig alls så skulle jag inte vägra sex men kanske inte heller tycka att oralsex var lika najs när en får en massa hår i munnen.

       Eli 2015-08-28 17:47:45
       Svara
 • Hej Flora och alla flora-vänner!
  Jag skriver här för att jag inte vet ngn bättre ställe att posta denna request. Tror att jag når ut till de männskor jag vill nå hör. Det är nämligen så att jag igår flyttade till Göteborg. Helt själv. Känner ingen i den här staden, inte ens min rumskompis. Jag ska plugga på universitetet men fruktar tiden mellan föreläsningarna nu i början, innan jag ens fått en chans att bonda med min kursisar. Därför frågar jag nu: Finns det någon trevlig prick eller flera prickar här i Göteborg som skulle vilja ses? Ta en fika? Visa mig runt i stan? Vad som helst så jag slipper vara ensam så mycket, Jag heter iaf Sara, är 19 och nyexad från samhällsprogrammet. Brinner för mänskliga rättigheter och feminism, älskar att fuldansa, fika och deep-talka. Släng iväg ett mail om du vill ses: saraponniainen(at)live.com. Jag skulle bli såsåså glad. Massa kramar <3

  Sara 2015-08-26 09:12:15
  Svara
 • Hej Floris!
  Här får du en jävla cyberkram: tack för att du står upp för oss acne-personer. För att du säger att det inte spelar någon roll. För att du säger att det bara är prickar. Nu är jag 22 och har redan gått igenom självhatet, kontrollbehoven och ångesten flera gånger om, önskar så himla mycket att någon hade visat mig när jag var 15 att ”vem fan bryr sig om dina prickar?? du är ju KUNG” och gett mig en high five. Du påverkar så många med acne men också personer utan, att förstå hur jobbigt och ångestfyllt detta ämne är och hur sjukt tuffa vi är som orkar ta oss igenom det.
  Nåväl, tack nå jävulskt. Ses vi ute lovar jag att bjuda på öl. Kram!!

  linn 2015-08-26 09:00:55 http://www.linnflod.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!