”SKRIVA. JAG KAN INTE. INGEN KAN. DET MÅSTE SÄGAS: VI KAN INTE. OCH ÄNDÅ SKRIVER VI.”

Glad Lucia! Idag ska jag till svenska kyrkan för att se luciatåget. Mycket peppad på detta. Men under tiden kan ni få se vad jag har läst på sistone:

att skriva marguerite duras

Först ut har vi Att Skriva av Marguerite Duras, som jag fick av Yrsa på min fölsis. Boken handlar delvis om skrivandet och skapandet, men den är också fylld av filosofiska tankar och anekdoter från hennes liv. Jag förstår inte allt i den här boken, men det är också det jag tycker om. För läsning är så mycket mer än att få konkreta svar. Läsning handlar också om att bli förmedlad en känsla. Ju.

IMG_7380 2 copy

Det är något magiskt med att läsa om andra som skriver. Som lever hela författarlivet. Jag kan inte få nog av det.

IMG_7381 2

Jag kommer aldrig förstå varför man skriver och hur man gör för att inte skriva. <33333

IMG_7383 2

Oj oj oj Marguerite. Om jag någon gång skriver en bok så hoppas jag att den är mer än förtjusande.

IMG_7384 2

Ja det kan man.

marguerite duras

Jag kan inte betygsätta den här boken, för det känns fel på något vis. Vissa sidor skummade jag igenom medan jag läste vissa stycken om och om igen. I det stora hela var det en hemskt fin läsupplevelse. Här är en annan bok jag har läst av Marguerite Duras:

ÄLSKAREN.

Och här är en skrivhandbok jag gillar:

STEVEN KING – ATT SKRIVA.


utan personligt ansvar lena andersson

Sedan har vi förra månadens bokklubbsbok, som jag läste trots att jag inte kunde komma på träffen. Utan personligt ansvar av Lena Andersson.

IMG_7394

Boken handlar om Ester Nilsson som blir kär i en praktidiot (IGEN). Den här gången är det Olof Sten som har fru, men som ligger med Ester vid sidan av.

IMG_7397 copy

Jag tyckte mycket om Egenmäktigt förfarande när jag läste den förra året (det är den första boken i serien). Men jag vet inte, den här gången pallade jag liksom inte med Ester. Och jag pallade inte med hur stilla handlingen stod. Liksom JAHA nu ska de vara ihop och JAHA nu ska hon släppa honom och JAHA nu blir de ihop igen men jag kände liksom aldrig VAD SKA HÄNDA SNÄLLA BERÄTTA.

IMG_7396

Ibland är den förstås väldigt mitt i prick, för Andersson har en förmåga att sätta ord på kärlekskänslor. Och den där återkommande snusdosan har stannat kvar i mig. Nåväl. Den fick 2,5 av 5 av mig.

Har ni läst de här böckerna och vad tyckte ni i så fall? Och har ni några boktips till mig måntro?

LÄS FLER BOKTIPS I KATEGORIN BÖCKER.

Translation: Two books that I’ve read lately. One of them, the one by Marguerite Duras, can be read in French (Écrire) or English (Writing).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • håller helt med angående utan personligt ansvar/egenmäktigt förfarande. tyckte mycket om egenmäktigt förfarande och hade höga förväntningar på utan personligt ansvar, läste den och ba… jaha… samma bok, en gång till? bara med ett annat namn på mannen? det blev ju lite som att läsa nästan exakt samma historia igen och det var lite tråkigt, även om man tyckte mycket om egenmäktigt förfarande. näe, blev besviken. tycker inte att utan personligt ansvar är läsvärd, tyvärr.

  matilda 2015-12-15 13:38:16
  Svara
 • Boktips: främlingsleguanen och Oscar levertins vänner, båda av Martina montelius.

  Emma 2015-12-15 13:10:48
  Svara
 • Har du läst ”Den allvarsamma leken”? Vad tyckte du? Kram

  L 2015-12-14 19:03:53
  Svara
 • Oj, Flora! Jeg må også have fat i ”At Skrive” af Marguerite Duras – den er dukket op flere gange og har bedt om at blive læst. Juleferien kunne være et godt tidspunkt. :) Tak for indlægget!

  Charlotte 2015-12-13 18:26:06 http://www.charlotteluxhoej.com
  Svara
 • åh HERRE vad jag måste köpa och läsa ”att skriva” GENAST. älskar hennes sätt med ord.

  e 2015-12-13 18:07:35 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • åh så himla vackert! Asså jag har läst den första ”egenmäktigt förfarande” och tyckte den var briljant, men har också hört delade åsikter om den andra i serien. Kanske är läsvärd ändå?

  anna 2015-12-13 15:59:50 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Det eviga folket är inte rädda av Shani Boianjiu är fantastisk! Den handlar om ett tjejgäng i Israel och deras år efter gymnasiet då har värnplikt. Tycker den skildrar övergången från tonår till ung vuxen så bra; att bråka med sina kompisar, vara uttråkade, bli kära- även om deras vardag på många sätt känns absurd jämfört med ens egen.

  Ella 2015-12-13 13:04:24
  Svara
 • Åh det är något speciellt med böcker som exploderar inuti trots sitt enkla omslag

  A 2015-12-13 12:14:10
  Svara
 • Titti Persson – Jag vet ingenting om dig.
  Favoritbok sen länge hos mig!

  Hanna 2015-12-13 11:43:26 http://herbok.blogg.se
  Svara
 • Jag tyckte att det var en del av charmen med boken. Att Ester aldrig lär sig. För det gör man inte alltid, lär sig av sina misstag alltså. Kram på dig!

  Ellen 2015-12-13 11:17:00
  Svara
 • håller helt med dig om ”utan personligt ansvar”. ”egenmäktigt förfarande” tog tag i mig på ett annat sätt, gillade den mer. vet inte om du läst Utvandrar-serien av Vilhelm Moberg, men om inte så är det mitt tips :)

  elsa 2015-12-13 10:49:16
  Svara
 • Herren in gud vad fina boken ”att skriva”. Omslaget var ju att dö för nästan. Älskar dina bok inlägg förövrigt, kram

  annamariaa 2015-12-13 10:28:24 http://Annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Alltså finns det någon som skriver så orealistiskt uppstyltade dialoger som Lena Andersson? Blir helt matt! Men Duras ska jag läsa någon gång! Älskade detta inlägg för övrigt. :)

  rebecka 2015-12-13 10:18:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!