TRE VEGANSKA FRUKOSTAR SOM JAG HAR ÄTIT I VECKAN

Varning varning jag äter fett piffig frukost! Till och med när jag går upp astidigt! Provocerande jag vet. Men det är kanske mitt bästa tips för att bli mer morgonpigg – att ha en majsig frukost att se fram emot. Vare sig det är en smarrig havregrynsgröt eller en bloggig chiapudding.

Svartrisgröt / black rice porridge - flora.metromode.se, @florawis

1.

Svartrisgröt (löst baserat på Agnes recept) toppat med ananas, banan, granatäpple och passionsfrukt.

→ Jag brukar ofta koka asmycket ris på samma gång och sedan ha det i kylen under veckan, som bas till sallader, till middagar eller som här – att koka gröt på.

chiapudding - flora.metromode.se, @florawis

2.

Knäckemacka (köpte någon aspiffig variant samma dag som jag skrev på bokkontraktet) med en asperfekt avokado, chiapudding med jordgubbar + kaffe.

→ Jag blandade 0,5 dl chiafrön med 1,5 dl cashewmjölk och tillsatte några droppar vaniljessens och lite mald kardemumma. Sedan rörde jag om alltsammans och lät glaset stå i kylen över natten (det kan vara bra att blanda om ett par gånger den första kvarten).

acai bowl - flora.metromode.se, @florawis

3.

En helgfrukost! Kolla ba! Avokadomacka och en acai bowl toppad med ananas, jordgubbar, müsli, granatäpple, bipollen och mynta.

→ Bipollen (torkade pollenkorn som samlas in av honungsbina när de flyger mellan blommor i jakt på nektar – innehåller asmycket vitaminer) är kanske inte veganskt förresten? Honung är ju inte det. Sorri.

LÄS ÄVEN:

TVÅ GÅNGER FRUKOST
EN ARBETSVECKA, FEM FRUKOSTAR

 

 Translation: Three vegan breakfasts from this week (apart from the bee pollen). Black rice porridge, hard bread with avocado + chiapudding and acai bowl. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Flora!
  Det du lagar ser alltid fantastiskt gott ut, så jag undrar om du kanske kan hjälpa mig!
  Jag är en vegetarian utan varken ugn eller cash. Min matbudget är för liten för att rymma saker som chiafrön, färska bär och nötter. Så det blir lätt mest havregrynsgröt och soppor- vilket kan vara supergott, men lite trist i längden. Så jag undrar om du har några bra frukost och mattips för någon ugnslös med en minimal budget?

  Och ett stort tack för en underbar blogg- fortsätt vara dig, för du verkar vara en väldigt fin och härlig människa!

  Ellen 2016-02-05 18:03:26
  Svara
 • hahahaha älskar varningen <33 blir asprovocerad av fina frukostar endast pga att jag själv är ett åskmoln varje morgon som max äter en banan. Och hallå, vad mycket moralpoliser i kommentarsfältet!?!? LÅT FLORA ÄTA VAD HON VILL jeez louise folk tycker verkligen att dom har rätt att kommentera vad tjejer äter hur dom vill, inte konstigt att vi får en ohälsosam relation till mat

  Teenqueen 2016-01-25 10:21:36 http://whitefoxxes.blogg.se
  Svara
 • Hej flora!
  Du gillar ju miljötänk och att äta bra saker som bidrar till en bättre värld. Men du köper en väldans massor med produkter som produceras långt bort i världen. Det är inte bara du, det gör vi alla. Men jag undrar om du någonsin tänkt på att endast köpa svensk producerad mat? Jag menar, Sverige odlar fantastiskt mycket frukt och grönsaker. Det känns bara så ironiskt att klanka på alla som äter kött när en själv köper produkter som transporteras över hela jordklotet (och att regnskog skövlas för att odla till exempel soja, som många vegetarianer/veganer äter).

  Ät mer svenskt! :)

  Anna 2016-01-24 22:09:38
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej!
   Nästan all soja som produceras används till djurfoder. T.ex. så används 90 % av sojan som importeras till Sverige som foder till nötkreatur som sedan slaktas och äts upp av köttätare :) Vi veganer kan därför inte direkt hållas ansvariga för regnskogsskövlingen.

   Lina 2016-01-25 10:16:51 http://www.nouw.com/linaelise
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Många veganer är det inte av miljöskäl enbart, utan för dem räcker det m att inga djur ska utnyttjas o sen är miljön självklar men sekundär

   Amanda 2016-01-25 08:09:14
   Svara
 • Alltså wow. <3 Väldigt inspirerande!

  Rebecka 2016-01-24 17:30:11
  Svara
 • På tal om piffiga frukostar – hur mycket pengar lägger du på mat en vanlig månad? Tänker totalt, med fikor, utemiddagar, frukostmat och rubbet. Var det stor skillnad när du bodde i SF? Ska precis flytta hemifrån och försöker fundera lite på matbudget osv. Känns som att man kan överleva superbilligt men att det även kan skena iväg totalt…

  en fråga! 2016-01-24 15:53:07
  Svara
 • Härligt att lägga ner lite tid på frukost även till vardags tycker jag :) Däremot så har jag funderat på varför det är så viktigt att påpeka att maten man äter är just vegansk? Kan det inte vara så att man skapar en större distans mellan ”vanlig” mat och veganskt? Att vegansk mat är något speciellt och att man gör ett statement genom att äta den. I slutändan är det ju bara mat och genom att benämna mat vegansk känns det som att man förstärker att kött/animaliska produkter är normen.

  M 2016-01-24 15:34:54
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Vill man sprida vegansk mat och göra det lättare för andra att hålla en liknande kosthållning kan det vara klokt att skriva en rubrik där det är tydligt att maten är vegansk för att man ska ha lätt att hitta recept/inspiration om man googlar. Är ju sannolikt att man då tex googlar ”vegansk frukost” och då är det ju bra om ett sådant inlägg inte bara heter ”frukostar” för då drunknar det jue ;)

   Ulrika 2016-01-24 19:59:34 http://nettelblad.blogg.se
   Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Sånt där är ju svårt, man vill på ett viss inspirera och förtydliga att man äter vegetarisk/veganskt för att det är något man brinner för men ja, det blir ju tydligt att det är normbrytande, något som skiljer sig från det normala. Än så länge är väl normen ganska starkt åt animaliska produkter och då kanske det ligger en fördel i att vara tydlig för Floras del. Vet faktiskt inte

   anna 2016-01-24 19:19:22
   Svara
   • Svar på annas kommentar.

    Samma med ekologiska varor. Kan reagera på vissa recept jag läser att det står ex.vis ”Ekologiska bananer” och inte bara ”bananer” (ekologiska bananer är väl förövrigt mer vanliga än konventionella, eller? Knas att de flesta anser att konventionella bananer e ”vanliga”). Hur som, jag tänker att eftersom vi fortfarande lever i en värld bland konventionella odlingar och branscher som gör vinst pga att människor äter animaliska produkter funkar det kanske tillsvidare som en bra ögonöppnare för folk som inte fattat verkligheten ännu

    A 2016-01-24 20:11:02
    Svara
 • Haha äter också aspiffig frukost prick varje dag :D Föga förvånande kanske.
  Det är den enda grejen som får mig att gå och lägga mig i tid kvällen innan – vetskapen om att en lyrrig frukost väntar <3
  Kul att du testade svartrisgröten! Det är så mättande och bra tycker jag, plus supersnabbt & enkelt om en som du skriver redan har färdigkokt ris i kylen.
  Hoppas du har en fin helg! xx

  Agnes {Cashew Kitchen} 2016-01-24 14:27:07 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • Själv åt jag en hederlig ostsmörgås och kaffe. Känner mig inte tråkig som person för det! :3

  Daniella Caspian 2016-01-24 13:16:52 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • askalas!

  Ida 2016-01-24 12:41:41
  Svara
 • Inte alls provocerande. Vi bör leva för vardagen o varför nedvärdera den me obloggiga frukostar?:D

  a 2016-01-24 11:41:36
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!