FILMTIPS | ”WHY DON’T YOU JUST PUT PASTA UP HER PUSSY”

Dags för filmtips igen! För såhär års är ju filmhäng det enda en orkar sysselsätta sig med om kvällarna, och då är det lika bra att titta på bra film och inte ba klicka fram någon gammal komedi med *sköna snubbar* på Netflix.

Mistress America

Nu till filmen. Mistress America (från 2015 av Noa Baumbach och Greta Gerwig) handlar om Tracy (Lola Kirke) som börjar på college i New York, där hon inte känner någon. Allt hon vill är att skriva – och bli inbjuden i skolans litteraturklubb. Hon är jäkligt ensam.

Mistress America

Men hennes soon-to-be styvsyster råkar också bo i New York. Brooke (Greta Gerwig). Och efter några djupa andetag vågar Tracy ringa henne.

mistressamerica

Med styvsystern som sin bundsförvant är livet i NY inte längre ensamt. Brooke är ett yrväder, bor i finaste läggan, har planer på att starta restaurang och verkar lyckas med allt hon tar sig för. Eller, är det så? Hur mår hon egentligen?

Mistress America

Vid ett tillfälle säger Brooke:

”I think I’m sick, and I don’t know if my ailment has a name. It’s just me sitting and staring at the internet or the television for long periods of time, interspersed by trying to not do that and then lying about what I’ve been doing. And then I’ll get so excited about something that the excitement overwhelms me and I can’t sleep or do anything and I just am in love with everything but can’t figure out how to make myself work in the world.”

55c4b7d48fbf768838dc5532_mistress-america-clip copy

Noa Baumbach har gjort en del film med Wes Anderson och det märks verkligen i Mistress America. Det är liksom snudd till orealistiskt då och då, och replikerna känns ibland teatraliska och sitcom-aktiga. Och jag tycker om det. Jag gillar hur knäppa karaktärerna är, hur halva filmen helt random utspelar sig hos Brookes expojkvän och hur berättelsen gestaltar hur det känns att vara ung och ibland vilja så mycket att det blir paralyserande.

Se den! Och se deras tidigare film Frances Ha (som är ännu bättre)!

FLER INDIEKOMEDIER:

The Diary of a Teenage Girl

Me and Earl and the Dying Girl
People Places Things
Skeleton Twins & Ghost World
Life Partners
The Pretty One

 

Translation: I really liked the movie Mistress America by Noa Baumbach and Greta Gerwig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Åh tack för tipset!! Kul att det är Jemima Kirkes lillasyster som spelar Tracy ju!!!

  linnea 2016-02-07 20:20:30 http://peasandunderstanding.wordpress.com
  Svara
 • Diggar dig filmsmak skarpt, får alltid så mycket bra tips som oftast hamnar högt på bra-filmer-listan!

  Karin Lockner 2016-02-06 17:50:26 http://www.magnusdotter.blogspot.com
  Svara
 • opsie, det var visst noah taylor som skådespelar. blandade ihop. nåväl :)

  Pauline 2016-02-06 12:08:31
  Svara
 • den verkar bra. tack för tipset! och jag kan tipsa tillbaka med två rullar jag tror du hade gillat; submarine och the double. båda av richard ayoade (med noah baumbach som skådespelar i båda!) trevlig lördag! :-)

  Pauline 2016-02-06 12:05:41
  Svara
 • åh den verkar jättebra! googlade den och såg att de kör den på lokalbion endast på måndag här, jagar nu folk som vill se den. yessss

  Victoria 2016-02-06 11:07:55
  Svara
 • Tack så mycket för alla filmtips, Flora! Tack vare dig har jag fått se några av mina favoritfilmer (Life Partners och Diary of a Teenage Girl). Men jag har en fråga: var hittar du dem? Tycker det är så svårt att hitta filmer om de inte är sådär superkända och som dessutom är bra. Har du något tips? Tack för en fin blogg <3

  Elin 2016-02-06 10:39:58
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Vill man se bra filmer tycker jag det kan vara värt att betala för det:) ser att den finns på iTunes, till exempel.

   A 2016-02-06 11:40:34
   Svara
 • Var hittar du alla bra filmer egentligen? Ska absolut se den här, tack för tipset :)

  Ellis 2016-02-06 08:48:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!