TRE FILMTIPS: INDIEKOMEDI, ROMANTIK & DRAMATIK

me-and-earl-and-the-dying-girl-2main_imageme-and-earl-and-the-dying-girl-main_image

→ Me and Earl and the dying girl.

Greg går sista året i highschool och tillbringar det mesta av sin tid med att göra (asfina) parodier på gamla filmklassiker, tillsammans med kompisen (eller ickekompisen) Earl. När skolkompisen Rachel blir sjuk i cancer tvingar Gregs mamma honom att umgås med Rachel. Detta blir början på en vänskap.

Animationerna i den här filmen är SÅ fina, och storyn är rätt gullig faktiskt.

Andra filmtips i kategorin indiekomedi:
Life partners, Skeleton twins, Ghost world.

Skärmavbild 2015-10-27 kl. 04.40.37Skärmavbild 2015-10-27 kl. 05.10.36

→ Far from the madding crowd.

1800-tal i England. Bathsheba Everdeen får ta över sin farbrors farm, och är en väldigt självständig och rakryggad kvinna. Hon har tre olika friare men vill inte binda sig, samtidigt är hon hela tiden lockad av Gabriel Oak, farmens herde.

Tyckte så jäkla mycket om denna film. Ganska förutsägbar och lite småklyschig (hon ska liksom vara independent men samtidigt handlar filmen mycket om män) men filmfotot är fantastiskt och Carey Mulligans skådespeleri är bara top top top. Hennes mungipor som liksom hela tiden spelar mellan sorg och glädje. Är lite besatt av dem. Plus att hennes motspelare Matthias Schoenaerts är SÅ. HET.

Fler filmtips i genren romantiskt drama:
The theory of everything, Testament of youth.

birdman-screencap_1920-0-0birdman

→ Birdman.

Riggan spelade filmactionhjälten Birdman när han var ung, men är nu en avdankad skådespelare. När han får möjlighet att sätta upp en pjäs på Broadway är han fast bestämd att få sin comeback. Men hela tiden hör han Birdmans röst i sitt huvud: Du kan ingenting. 

Den här filmen liknar The Black Swan i sin stämning. Mardrömslik, surrealistisk, medryckande. Gillar Emma Stone (som spelar Riggans dotter) så så mycket.

Fler filmtips i genren dramakomedi/surrealism/thriller:
Ex Machina, I Origins, Mood Indigo

Hitta fler toppenfilmer i kategorin filmtips.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Slutscenen i Birdman – baaaah. så . bra.

  FREDRIKA 2015-11-02 21:02:49
  Svara
 • hehe, kollat på film på planet eller? sas, månne? ;)

  olivia 2015-11-02 14:29:31
  Svara
 • Dina film-tips.inlägg är så värda för mig! Alltid när jag inte vet vad jag ska se för film så googlar jag ”Flora metro filmtips” :)))

  L 2015-11-02 10:03:23
  Svara
 • Älskar din blogg och dina filmtips men nyligen upptäckte jag en sorts märkning av film. Det kallas A-märkning och för att en film ska kunna bli A-märkt måste det finnas minst två namngivna kvinnor, som pratar med varandra och om något annat än män. Birdman till exempel är inte A-märkt, det är säkert en bra film men det är lite synd att kvinnor (ickemän) så länge har diskriminerats i media. Du kanske redan visste om detta men kom på det när jag läste din recension! Hoppas du har det bäst, massa kramar!

  simone 2015-11-01 01:20:47
  Svara
  • Svar på simones kommentar.

   Ja, visst är A-märkning bra? Men som du skriver är det ju helt sjukt att så många filmer inte klarar av testet. Helt stört! Puss och kram.

   Flora Wiström 2015-11-06 00:58:22
   Svara
 • Älskar din blogg och dina filmtips men nyligen upptäckte jag en sorts märkning av film. Det kallas A-märkning och för att en film måste det finnas minst två namngivna kvinnor, som pratar med varandra och om något annat än män. Birdman till exempel är inte A-märkt, det är säkert en bra film men det är lite synd att kvinnor (ickemän) så länge har diskriminerats i media. Du kanske redan visste om detta men kom på det när jag läste din recension!
  Hoppas du har det bäst, massa kramar!

  simone 2015-11-01 01:17:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!