VEGANSKA TUNNA PANNKAKOR, NY UTSTÄLLNING PÅ MODERNA MUSEET OCH LIVETS ROLIGASTE SPEL

DSC_4131 copy

Lördagen började med pannkaksfrukost. Jag har aldrig gjort veganska tunna pannkakor förut, men det blev utmärkt. Jag utgick från det här receptet, bytte ut komjölken med oatly ikaffe och tillsatte neat egg (ett äggsubstitut som jag köpte på whole foods i USA), som är en blandning av malda chiafrön och kikärtsmjöl. Och så stekte jag dem i olivolja vilket var 5 av 5. Vi åt pannkakorna med lönnsirap, jordnötssmör, banan, päron och citron.

DSC_4135 copy

Min bästa person.

DSC_4145 copy

Sen gjorde vi oss i ordning för att gå ut på stan.

riche copy

Vi gick ner till Birger Jarlsgatan i blåsten och släntrade in på Riche (där prinsessan Madeleine och Chris O’Neill satt och lördagsbrunchade) för att titta på Cecilia Ömalms bläckfisklika takrosett. Hon pratar om den i vårt trettonde podcastavsnitt. Så fin ju.

DSC_4168 copy

Och så köpte vi kaffe att ta med.

DSC_4171 copy

Varsin cappu på sojamjölk.

DSC_4178 copy

Över Skeppsholmsbron,

DSC_4181 copy

med Gamla Stans 1600-talshus som åskådare.

DSC_4188 copy

Sen var vi framme på Moderna Museet! Där tittade vi på den nya utställning Livet självt. Mitt i salen stod en krallig man och dansade i silverspeedos. Det var mesmerizing. Utställningen var så kroppslig och tog fasta på så många olika uttryckssätt: foto, film, experiment, skulptur, performance, teknologi etc.

DSC_4195 copy

Blev så himla starkt berörd av den här utställningen, speciellt av en läbbig film, så jag var tvungen att gå ut och sätta mig och ta djupa andetag. Tänker att det ändå är ett bra betyg. Gå och se! Det är gratis!

DSC_4199 copy

Och så åt vi lunch i Arkitekturmuseets café. Chili sin carne.

DSC_4203 copy

These curls tho.

DSC_4240 copy

När vi kom hem lade vi oss i horisontellt läge och scrollade mobilerna. Och vips plingade det på dörren!

DSC_4211 copy

Vi hade nämligen bjudit in till pizza och öl-kväll.

DSC_4229 copy

Mmmmm tyckte John.

DSC_4216 copy

Vi tittade på dumma youtubevideos och spelade ritviskleken/ryktet går, vilket är typ en blandning mellan viskleken och pictionary. Här kommer ett försök till att försöka förklara reglerna:

Vi var åtta personer, så då skulle alla ha en hög med åtta lappar. Sen skulle var och en skriva en mening (exempelvis ”obekvämt oralsex”) och skicka hela sin pappersbibba till personen till vänster. Denne person ska då läsa meningen, lägga den lappen underst i högen och sen rita ”obekvämt oralsex” (på 30 sekunder, sätt ett larm). När larmet ringer skickar alla vidare hela sin bibba med lappar till personen till vänster. Då ska alla skriva vad de tror att den förra personen har ritat (då kanske en exempelvis tror att illustrationen föreställer ”fisting”, och på så sätt förändras tolkningen för varje person). Alltså: varannan gång skriva (och därmed tolka den tidigare illustrationen) och varannan gång rita (vad den förra personen har skrivit). Tillsist är högen tillbaka hos den första personen och då visar en upp sina lappar och hur de har förändrats under spelets gång. Detta är så BRUTALT roligt. Skrattade så vi skrek.

Ps. Beställde precis detta spel i fysisk form pga behöver mer sällskapsspel i mitt liv. Googla på ”Ryktet går” så hittar ni det! Lovar att det är livets spel.

DSC_4214 copy

Här skrattar vi lite åt något som Jakob har ritat tror jag.

DSC_4224 copy

Rebecca och Rae är så GULLIGA.

DSC_4227 copy

Ja men ni ser ju.

DSC_4246 copy

DSC_4247 copy

Sen dansade vi lite till Justin Timberlake och så var den lördagen slut! Kan alla mina lördagar hädanefter innefatta pannkakor, museibesök, pizza och spelkväll tack. Efteråt kände jag mig alldeles varm inuti.

Translation: A perfect Saturday contains vegan pancake breakfast, an exciting exhibition at the Modern Museum, pizza, beer, Telestrations and friendz.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Alltså, jag insåg nu hur fotogenique Felix är! Han klär extremt bra på bild! Vet du föresten om man kan göra veganska pannkakor utan neat egg? Kram /Karin

  Karin 2016-02-25 20:26:56 http://magnusdotter.blogspot.com
  Svara
 • Hej Flora! Du är bäst ingen protest!

  Undrar vad du tycker om kungafamiljen? Jag tycker å ena sidan att det känns sjukt omodernt att man kan födas till ett visst yrke och att det kostar Sverige så mycket pengar att ge dem flashiga bilar och lyxresor, å andra sidan är det lite tryggt och svenskt och mysigt med kungahuset (det tycker jag särskilt sedan jag bott utomlands). Hur tänker du?

  Kram

  nike 2016-02-25 08:04:25
  Svara
 • men orkar knaaaappt, så fin dag! <3

  ISA 2016-02-24 23:36:49 http://isabyl.devote.se/
  Svara
 • Hej! Vill bara börja med att säga hur mycket jag gillar din blogg. Allt ifrån de fina bilderna till de kloka och genomtänka texterna. Men nu till saken – jag behöver rådgivning angående mitt skrivande och tänkte att du som författare (ser så mycket fram emot att läsa din bok!) kanske kunde komma med något vettigt råd. Jag älskar att skriva, men det slutar ofta med att ger upp efter att bara ha skrivit någon sida på grund av mina självkritiska instinkter. Har du något tips på hur man som självkritisk pedant gör för att sluta analysera och avväga varenda ord i en text bara för i nästa sekund radera hela stycket i ren frustration? Är andras åsikter om dina texter något du också har i bakhuvudet när du skriver? Tack igen för en utomordentligt bra blogg!

  Alicia 2016-02-24 23:03:49
  Svara
 • Haha! gjorde in ett eget Telestrations som vi spelade i Julas!? Grymt kul att det alltid blir konstigt och snuskigt aven om man spelar med en gammal mormor!

  Froste 2016-02-24 21:57:11
  Svara
 • Vilken fin lördag! :)

  L 2016-02-24 16:47:28
  Svara
 • Vilken fin dag! Vi har förresten brukat göra veganska pannkakor med bara mjöl, oatly och lite bakpulver. Låter knäppt men det har funkat fint för oss!

  Kaneli 2016-02-24 16:37:18 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • asså perfekta dagen! så fort en dag börjar med pannkakor är det bäddat för succé!

  anna 2016-02-24 15:55:59 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • ÅH, trenger verkeleg ein kveld som denne!

  johanne 2016-02-24 15:51:55 http://johanne.mondieu.nu
  Svara
 • Ååhhåå alltså löööööööv!

  Bea 2016-02-24 10:17:22
  Svara
 • Måste bara säga Flora, din hy ser ut att lysa!! Har även kommenterat ditt hår det senaste, haha, du är on fire rent generellt. Skulle du vilja göra ett litet beauty-inlägg snart?

  Elsa 2016-02-24 10:01:20
  Svara
 • Åh, mitt absoluta favoritspel! Spelade det på en underbar kräftskiva, måste få tag på det!

  Emma Svensson 2016-02-24 08:25:02 http://vredeshantverk.blogg.se
  Svara
 • Bilden på dig när vinden river i håret, SÅ FIN. Och älskar den enkla idén av öl, pizza & kompisar, kanske får styra upp detta i helgen.

  Nastasja 2016-02-24 07:37:11 http://nastasja.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!