BOKTIPS | ”JAG BLIR SÅ SKICKLIG PÅ ATT FÅNGA SKRATT ATT INGEN MÄRKER ATT JAG HAR EN DIKTAFON I TRÖJÄRMEN (…) I RÄTT LÄGE KAN JAG SPELA UPP SKRATTEN BAKLÄNGES I NATURLIG HASTIGHET. DÅ LÅTER DET SOM GRÅT.”

IMG_2205 copy

Nu har jag läst en riktigt bra jäkla bok igen. I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, en självbiografisk roman av Tom Malmquist. Har gråtit så mycket under läsningen å jösses å jösses.

IMG_2204 copy

Tom och Karin väntar sitt första barn när Karin akut insjuknar och måste föras till Karolinska sjukhuset. Vad de först tror är influensan visar sig vara akut leukemi. Barnet, Livia, tas ut med kejsarsnitt och Tom springer i kulvertarna – mellan neonatalen och intensivvårdsavdelningen. Mellan liv och död.

IMG_2200 copy

Första delen av boken är skriven på ett precist och kliniskt vis, som liksom redogör för den tomhet som Tom Malmquist måste ha känt då. I den senare delen lär vi känna Karin och Tom genom återblickar. Det är en vacker skildring av hur det är att älska varandra ändlöst, trots sina tillkortakommanden.

IMG_2199 copy

Tänkte under hela läsningen: Vilken tur att Tom fick Livia. Vilken jävla tur.

Processed with VSCOcam with e2 presetIMG_2201 copy

En så himla stark bok. Av mig fick den 4 av 5 i betyg och medelvärdet av bokklubbmedlemmarnas betyg blev 3,7 av 5.

IMG_2202 copy

Och just det, om du är sugen på att se mer av vad vi i Book Club Babes hittar på så kan du följa oss på instagram: Bookclubbabes. Vi är ganska gullia där faktiskt.

Andra sorgliga (och megabra) böcker som jag har läst på sistone är:
Och runt mig faller världen
Ett år av magiskt tänkande
Ett liv för lite

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Du o felix äger ju endel böcker, o jag blir nyfiken på hur ni väljer ut vilka ni vill äga. Dem du recenserar- är det sådana du köpt/ fått eller brukar du låna på biblioteket? Hur tänker ni när ni fyller bokhyllan hemma?

  Amanda 2016-02-27 09:07:19
  Svara
 • Språket verkar fantastiskt! Och berättandet. Jag höll i boken på biblioteket för några veckor sedan men vågade inte låna den. Inser nu att jag nog måste tillbaka och göra det, snart.

  Erika 2016-02-26 19:30:07 http://pollenonthebreeze.blogg.se
  Svara
 • Aj, den vil eg lese!

  http://rotehovudet.wordpress.com 2016-02-26 17:34:23 http://rotehovudet.wordpress.com
  Svara
 • Åh kära nån. Jag fick hjärtknip bara av att din recension! Verkar så fin, men jättesorglig? Jag ska iväg och låna den direkt.

  linnea 2016-02-26 12:11:28
  Svara
 • Blir oerhört träffad och sorgsen bara av utdragen. Verkar jättefin. Men vet inte om jag vågar läsa

  Karolina 2016-02-26 11:23:33
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!