Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NÄR JAG ÄR ARG FÅR JAG TRYCKA SÅ HÅRT JAG VILL PÅ DINA MUSKELKNUTOR

hälsingland flora wistrom-11

Förra veckan var jag i Hälsingland för att skriva klart det allra sista utkastet av min bok. Alltså inga nya scener eller så, bara det sista småpillet. Typ faktacheckar och en och annan dialog som behövde utvecklas.

hälsingland flora wistrom-6

På tisdagen kom Yrsa och gjorde mig sällskap! När vi åker iväg och skriver (vilket vi har gjort förr, här och här) så är vi fett uppstyrda, för det är så vi får saker gjorda. Såhär såg det ut den här gången:

hälsingland flora wistrom-21

Alarmet ringde 07.30 på morgnarna. Vi var ju inte på någon jäkla semester utan HÄR SKULLE DET ARBETAS.

hälsingland flora wistrom-4

Jag klev upp och gjorde frukost (pga morgonpigg). Det blev fett goa grejer. Exempelvis rostat bröd med tahini och banan, smoothie, apelsinjuice och kaffe.

hälsingland flora wistrom-14

Sedan satt vi och skrev och skrev och skrev fram till klockan 12 sharp. Då var det lunchdags.

hälsingland flora wistrom-5

Vi åt exempelvis livets pizza med kronärtskockskräm och karamelliserad lök på. Älskar kall dagen efter-pizza.

hälsingland flora wistrom-7

Sedan lunchpromme! Mycket viktigt med frisk luft, bensträck och samtal. Detta ser så marsigt ut, visst gör det?

hälsingland flora wistrom-13

För halva delen av duon avslutades promenaden med en stå på huvudet-session.

– Det här ska bli min nya grej.

hälsingland flora wistrom-15

Sedan skriva mera, med avbrott för klockan 15-kaffe.

hälsingland flora wistrom-16

Mata in fler vedklabbar i vedspisen och torka raggsockorna där = Hälsinglandslivet. Och så läste vi högt för varandra, diskuterade hur orden ”jag älskar dig” kan användas i böcker utan att det blir platt, frågade:

– Vad heter sidan på tändsticksasken, där man tänder?

– Plånet?

– Ja men just det!

hälsingland flora wistrom-17

Sedan blev det dags för middag! Yrspyrs lagade fakkin jordärtskocksgnocchi med tomatsås och chips gjorda på jordärtskocksskalen. Liksom var jag på lyxrestaurang eller vadå!! Vi hittade en larv i maten men det bryr jag mig inte om :)

hälsingland flora wistrom-20

Vi gick och lade oss tidigt för att kunna ligga och läsa lääänge. Dessa böcker klämde jag på en vecka (hälften i fjällen och hälften i Hälsingland). Ska berätta om dem snart tänkte jag.

Hälsingland + skriva + god mat + kärlek = allt jag behöver här i livet.

Translation: Yrsa and I spent four days in Hälsingland, where my family have a house. I finished my book (!) and Yrsa worked on her project. It was just as great as it looks.   


LÄS ÄVEN:


BREVDIKTEN

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!