Ni vet när man har sina favoritrecept som man lagar om och om igen, och som alltid funkar? Här är mina. Utöver pasta med tomatsås och färdigköpta vegobiffar dvs.
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED JORDNÖTSDIPP
Jag brukar alltid ha rispapper hemma, för vietnamesiska vårrullar är en så bra kylskåpsrensarmiddag. Plus, den där jordnötsdippen är GALEN. Så så god.
LIVETS GRYTA MED SÖTPOTATIS, AUBERGINE & KOKOSRIS
Den här grytan verkar gå hem hos er också, för jag får ganska ofta snaps från folk som lagat den. Serri. Det är den godaste grytan jag vet.
TACOS
Duh. En given middag, och något som jag och mina kompisar typ alltid åt förut, eftersom det är en så bra knytismiddag som inte kräver särskilt mycket stök i köket. Vi brukar göra bönröra i stället för köttfärssås (eller ibland med sojafärs) och enorma mängder guacamole. Här är ett recept på tacos med butternut squash och svarta bönor som är asgott.
Sötpotatis = min bästa matgrej. Här är en sötpotatissoppa med röda linser som Kajsa introducerade i mitt liv för ett par år sedan.
ÄLSKAR denna mat. Falafeln kan du köpa färdiggjord från frysdisken, eller göra själv (jag gillar detta pistagefalafelrecept), och så äter du den i vitkål (pga jättegod konsistens) tillsammans med de röror du gillar, massa koriander, stekt aubergine och mango- och tomatsalsa.
My lagade dessa biffar en gång i slutet av sommaren och sedan dess har jag gjort dem kanske fem gånger. Alltså de är verkligen svingoda. Äts bäst tillsammans med rostade rotsaker, eller i hamburgare.
Men hallå, vad är ditt bästa veganska middagsrecept? Så nyfiken!
My best vegan dinner recipes. Tell me yours!
tipsade dig häromdagen men skriver igen! googla belugabolognese! välj receptet från DN.
SÅ. HIMLA. GOTT!!!!
OBS! Creme fraiche i receptet – välj veganalternativ istället ofc.
Gott, gott, gott, gott. godaste pastarätten. en köttälskare skulle inte ens kunna tacka nej.
Alltså, jag är fett dålig på att laga mat så min favvomat i nuläget är lätt kikärtor, jasminris och gröna ärtor. Med obscena mängder grillkrydda. Så jävla gott.
Sedan är tacos med tofu himmelskt gott. Smular ner tofu i stekpannan och kryddar med salt, svartpeppar och gurkmeja och steker ett tag. Sedan ba tortillabröd med tacosås, avokado(!!!), majs, massa bladspenat och tofun. Fifan. Så. Gott.
Gjorde jordnötsdippen till lunchen och den var helt ljuvlig!!! Älskar när du lägger ut recept, så inspirerande!
Sötpotatisgryta med ris. Rödbetsbiffar med pommes frittes. Grönkålschips. Tacos – i min tacos brukar jag köra spenat, guacamole, tacosås, majs, inlagda mandariner och jordnötter. Spenatsoppa. En blandtallrik med hummus, soltorkade tomater, kronärtskockor, oumph och bröd. Pasta med tahini, stekt spenat och soltorkade tomater
Tacos på kikärtsröra (med tacokrydda) istället för soyafärs är SÅ GOTT. Det måste ni testa, allesammans!
en SVINgod bönchili med ris!
-stek gul lök, vitlök, ingefära och aubergine i obscena mängder olja.
-ha i några matskedar black bean garlic sauce (finns i ”asiatiska” mataffärer men är typ fermenterade bönor och vitlökigt och salt som tusan) spiskummin, oregano, mald koriander, rökt paprika, cayennepeppar, chiliflakes. låt detta fräsa runt lite. släng i en stjärnanis om du känner dig spexig, rätt speciell smak ju.
-på med krossade tomater, tomatpuré och kokta svarta bönor smaka av med salt och peppar. käka med ris och ha över lime och färsk koriander. svär du kommer dö godhetsdöden!! <3
Denna vecka käkar jag kikärtsgryta! Blandat ihop kikärtor, potatis och morötter med krossade tomater, rödlök, vitlök i tomatsås. Superenkelt å supergott!
Sen är ju lasagne en veganfavvo också – går att variera i oändlighet. Älskar också soppor – typ morotssopa, broccolisoppa osv osv!
Vilka goda recept! Jag kan tipsa om vegansk böngryta med schalottenlök, vitlök, blandade vita bönor, champinjoner, en burk oatlys ”på macka”, persilja, grönsaksbuljong och de kryddor man känner för. Jättegott ihop med ris eller couscous.
Ser jättefint ut! Nu till ett annat litet önskemål: Du och Frida har ju redan poddat en del om singellivet, kärleken, hjärtesorg och allt som hör till… Men man får ju aldrig riktigt nog av de samtalsämnena ;) Nu befinner jag mig dessutom i en helt ny (och för stunden fruktansvärd) situation: nybliven singel. Jag förstår att livet kommer att lätta och att man kommer att hitta kärlek på nytt… Men det vore skönt att höra hur du tog dig upp på fötterna igen efter Felix? Mitt önskemål är alltså: ett poddavsnitt tillägnat den hårda biten av singellivet, den när man bara saknar sitt ex och vill smsa hen av hela sitt hjärta, fast man inte får? Lots of love <3
Tack för alla dina toppenbra matinlägg Flora, din blogg är min största inspiration i mina försök att laga mer vegetarisk mat! Heja heja, längtar efter ännu fler recept!
Vegansk domoda (gambiansk jordnötsgryta) :D och sötpotatissoppa med kokosmjölk och röda linser
Indisk dal, med røde linser, brokkoli, blomkål, koriander, spisskummin, gurkemeie, ingefær, chili og garam masala! Vegansk potetpizza fra greenbonanza.com, ovnsbakte grønnsaker med sitrus- og tahinisaus, friske vårruller, chili sin carne.. Verden er full av god, vegansk mat!
kanske inte en maträtt men passar till det mesta. stekt/marinerad/kokt zucchini som man kryddar med (ört)salt, peppar och den magiska ingrediensen CITRON!
och ett annat tips är att steka soltorkad tomat (som legat i olja), typ veganskt ”bacon” fast godare.
– Potatis- och purjolökssoppa, slät mixad (grönsaksbuloing, potatis, purjolök, salt och peppar)
– Falafel med rotsaker/grönsaker i ugn med hummus
– Böntacos med överdrivet mkt guacca
– Vegoburgare av alla dess slag
– MEZE! Vindolmar, baba ganoush, libabröd osv.
mumsigt värre! just nu älskar jag den här soppan så mycket: https://cashew-kitchen.com/2016/09/19/frilansmandag-morotssoppa-med-lime-ingefara-freelance-monday-carrot-soup-with-lime-ginger-v-gf/
Rotsaker i ugn med massa röror, typ hummus. Bra pga riktigt billigt och riktigt gott.
Annars linsbollar gjorda av röda linser! Beroende hur man kryddar dem funkar de till lite allt möjligt. Också riktigt billigt, eftersom de i princip bara består av linser, lök och mjöl!
Mvh vill inte lägga pengar på superdyr mat.
alltså real talk nu: jag gillar verkligen fejkkött. äter det rätt ofta och känner mig som en #notcoolvegan hehe. men det är faktiskt okej när goodstore har kortdatumpris på 10kr! och det bästa fejket jag vet är seitanbiffar!!! her.re.gud. så jövla god smak + konsistens. jaja i alla fall tillbaka till mina vanligaste två vardagsrätter som är: 1. grön linssoppa med tomatkross, kokosmjölk och chili samt 2. GRÖNSAKER I UGN. allt ska in i ugnen!! ALLT! öppna kylen och riv ner det som är gott i en ugnsform ba. 40 min senare har man squishy warm goodness U CAN’T GO WRONG amiriiiite *festlig shrug emoji*
Sötpotatis- och butternutsquashsoppa och enkla bönbiffar i tortillas! Sjukt gott.
Bästa är ju sötpotatis och svarta bönor-tacos!!!!!
Annars vill jag även slå ett slag för zucchini och halloumibiffar!
De jag kommer på nu:
1. Risotto med champinjoner och kantareller, svarta bönor, olivolja, grönsaksbuljong, havregrädde och massa vitt vin. Ett litet trix är att göra risotton på grötris istället för italienskt risotto-ris.
2. Mapo doufu
Allt ser så magiskt jävla gott ut! Har inte ännu testat majsbiffarna eller grytan, men det måste ske!
Jag tror man fastnar i spam-filtret om jag lägger in för mycket länkar, men allt går att söka på genom att googla vegokäk + maträttens namn.
Mina topp 5 veganfavoriter (utan inbördes ordning):
1. Den bästa veganska carbonaran
2. Banh mí
3. Friterad rökt mandeltofu i ölsmet med dillmos och skagenröra
4. Lyxtacos med chipotlesvamp och mangoguacamole
5. Ugnsrostade kikärtor med 3 såser och falafeltillbehör
Bubblare: Umamibomben – enkel vegansk bibimbap