SÖTPOTATISSOPPA MED RÖDA LINSER

SAMSUNG CSC

Veckans snabba, bjudvänliga och billiga recept i samarbete med Falksalt kommer nu! Soppa är den bästa bjudmaten tycker jag, för det är så himla lätt att göra mycket av. Men, det är såklart viktigt att gästerna blir mätta. Därför har jag kört ner röda linser i den här soppan. Jag bjöd på detta på min födelsedagsfest i höstas och det var prima.

SAMSUNG CSCIngredienser till 4 personer:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 sötpotatisar, skalade 
1/5 röd chili, utan kärnorna
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 dl röda linser
1 msk balsamvinäger
olja att steka i
persilja (fryst funkar också)
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 nypa flingsalt (jag tog Falksalt Hickory som smakar lite rökigt)

1. Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tills de blivit genomskinliga. Tillsätt sötpotatisen i kuber, samt finhackad chili.
2. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra under lock i sisådär 20 minuter.
3. Mixa ihop. Toppa med persilja och en citronklyfta. ÄT.


LÄS ÄVEN:

– LIVETS GODASTE GRYTA MED SÖTPOTATIS, AUBERGINE, KOKOSMJÖLK & JORDNÖTSSMÖR + KOKOSRIS

– HUMMUS PÅ VITA BÖNOR & SOLTORKADE TOMATER


Translation: Sweet potato soup with red lentils, in collab with Falksalt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Wow, ser supergott ut! Och helt vegetabilisk är den också, denna ska testas någon gång :D

    Alexandra 2016-05-30 19:20:09 http://www.matlivhalsa.blogg.se
    Svara
  • Åh, jag lagade denna nyss. Så himla gott! Supertack för receptet :D

    Caroline Kempe 2016-05-19 21:40:22 http://carolinekempe.myshowroom.se
    Svara
  • Tackar för receptet ?

    Har hittat ett hus som vi älskar. Bör vi avvakta så ägarna får mogna och att de hör av sig till oss.
    Kan vi köpa huset?

    Pernilla 2016-05-18 13:47:50
    Svara
  • Det där är inte soppa. Det är puré ???????????????? hehe

    Emma 2016-05-17 22:41:27
    Svara
  • Lagade denna ikväll, blev jättegott! :)

    Mathilda 2016-05-17 19:29:09
    Svara
  • Lagar på direkten ikväll – tack för tips! :)

    Rebecka 2016-05-17 19:20:47
    Svara
  • det ska jag laga nästa gång vi har kompisar över! mums!

    elin 2016-05-17 18:20:40 http://elinsparis.devote.se
    Svara
  • Oj vad det såg smarrigt ut! Testar direkt.

    Tokyoyo 2016-05-17 15:56:11 http://tokyoyo.se
    Svara
  • hej flora! undrar om man kan beställa keramik av din låtsaspappa på internet? tycker han gör så fina saker, men bor tyvärr lite långt ifrån. kram på dig!

    filippa 2016-05-17 15:37:09
    Svara
  • Hej Flora! Jag vill börja scanna in mina illustrationer men ritar mest på vanligt vitt papper med tråkiga bläckpennor. Har du tips på hur man kan göra om man vill börja rita mer ”proffsigt” dvs vilket papper man kan använda och vilka pennor att börja med så det blir snyggt när man skannar in? KRAM PÅ DIG

    anna 2016-05-17 12:16:50
    Svara
  • Dedär ska jag definitivt laga snart. Yuum.

    Fanny 2016-05-17 11:34:16 http://fannyblingman.blogg.se
    Svara
  • Hej har en fråga som inte har något med detta inlägget o göra utan handlar om podden. hur kommer det bli med podden nu när du o Felix inte längre är tillsammans? Kramar

    Saga 2016-05-17 11:29:43
    Svara
  • SÅ fina foton florpen

    sara 2016-05-17 08:59:05 http://sara.metromode.se
    Svara
  • Låter supergott! Smakar det mycket kokosmjölk eller tror du det går att laga utan det? Har du något tips i så fall på vad man skulle kunna ha istället?

    Sara 2016-05-17 08:21:17
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

      om du inte gillar den smaken kan du ta grädde, creme fraiche eller bara mer vatten :)

      Flora Wiström 2016-06-02 11:03:51
      Svara
  • Sounds yummy! Thanks for the recipe and have a happy new week!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    Rena 2016-05-17 08:21:02 http://dressedwithsoul.com
    Svara
  • Åh, jag måste prova att göra med sötpotatis. Den ser fantastisk ut!

    Ingrid 2016-05-17 08:11:58 http://ingbergman.blogspot.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!