Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

SERIER & FILMER JAG HAR SETT PÅ SISTONE

SKAM

Skam
Serie på Nrk / Skam P3

En norsk serie i hittills tre säsonger som följer ett gäng gymnasieungdomar i Oslo, med fokus på en person i varje säsong. Det här kanske är den mest trovärdiga serien jag har sett, och jag älskar hur de leker med formatet. På Skam P3 släpps det klipp varje vecka, som sedan sätts samman till ett avsnitt på fredagar. Samtidigt publiceras även karaktärernas sms-konversationer, Instagrambilder (det går liksom att följa karaktärerna på Instagram) och chattgrupper. En tv-serie som är mer än en tv-serie; det är en hel fiktiv värld. Skam är på norska, men jag lovar – om du sätter på undertexterna så kommer du lära dig tugget på än gång. Jeg køddar ikke. Hade!

Min_pappa_Toni_Erdmann

Min pappa Toni Erdmann
Film på bio.

Winfried bestämmer sig för att spontant besöka sin väldigt upptagna och jobbfokuserade dotter Ines. Men Ines har fullt upp med att få en affär att gå i lås, och har inte tid för sin pappas störiga skämt och upptåg. Winfried är orolig för sin dotter och faktumet att hon aldrig gör något som roar henne. Han går in i rollen som den excentriske livscoachen Toni Erdmann, och börjar vistas i samma sfär som Ines. Något som förändrar allt.

Den här filmen var helt fantastisk. Så ångest, så jäkla upplyftande. Men framförallt helt knäpp. Och knäppt älskar vi ju.

Easy-Netflix-Review-Of-Netflix-Series-Easy

Easy
Serie på Netflix.

Åtta oberoende halvtimmesavsnitt om olika sexuella förbindelser – du välja att se enstaka avsnitt eller plöja allt. Mitt bästa avsnitt hittills är nr 5: En medelålders serietecknare använder sitt liv som underlag för sitt konstnärsskap och krossar på så vis relation efter relation. När han träffar en fotostudent, som har selfies som primärt uttryck, får han *smaka på sin egen medicin*. Så intressant diskussion om konst och att dokumentera sitt eget liv.

Stranger-Things-Title-Card

Stranger Things
Serie på Netflix.

80-tal i Indiana. Will Buyers försvinner spårlöst, och samtidigt dyker en flicka upp som visar sig ha övernaturliga förmågor. Wills familj och vänner, samt stadens polischef, tvingas kämpa mot onda krafter i hopp om att få honom tillbaka. En superspooky serie som kräver tända lampor och en kompis intill. Men så förbannat jävla bra. Det är inte för inte som den har fått 95% i betyg på Rotten Tomatoes.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • ååhhh skam<3

  hilde 2016-11-30 19:15:18
  Svara
 • skam <3 <3 <3 <3 <3 <3
  takk for tips, skal sjekke easy!

  marire 2016-10-25 22:21:43 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Alltså hjälp, slukade alla avsnitt som fanns av Skam precis efter att du tipsade om det haha!!

  Madde 2016-10-21 14:21:48
  Svara
 • SKAM <3 Så kult at det har blitt så populært i både Sverige og Danmark.

  Luisa Fernanda del Mar 2016-10-18 11:33:44 http://la-mar.no
  Svara
 • SKAM <3 Så sevärd! Och så skönt med en ungdomsserie där de inte är övertydliga och ba "nu har jag fått ett meddelande på appen snapchat" utan istället säger de "kolla den här snappen". Äntligen!

  Elvira 2016-10-17 22:48:35
  Svara
 • Tack för tipsen, den första serien verkar vara väldigt bra ^^

  Daniella 2016-10-17 17:47:09 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
 • nä är det sant? såg Toni Erdman igår och tyckte den va dålig :( tyckte ändå den va 3/5 tills födelsedagsscenen som jag tyckte va fjantig? liksom på ett dåligt sätt. ja ja. smaken e som baken etc.

  xyz 2016-10-17 17:18:34
  Svara
 • Jag såg stranger things nu i veckan som var och älskade den så himla mycket, trots att jag egentligen inte hittar övernaturligt eller hittepå. Easy och Skam har jag hört så mycket gott om att jag verkligen bara måste ge dem en chans. Tack för tipsen!

  Ellen 2016-10-17 16:50:38 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Hej hej hej! Har en fråga om podden! Tycker konceptet de senaste avsnitten är lite sisådär. Tänkte på hur ni pratade om bechdeltestet, medans jag tänkte på om er podd verkligen skulle klara det testet??? Är the main topic ”våra pojkvänner å snubbar” liksom?

  Va så najs förut när ni hade intressanta ämnen som ni snacka om istället!

  Bara en tanke iaf.

  Ebba 2016-10-17 13:50:56
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Håller med till viss del! Älskade era olika ömnen förut, men nu känns det som att ni gått ifrån det formatet lite – är det meningen?

   Antonia 2016-10-19 21:14:29
   Svara
 • Har spenderat hela helgen med att kolla på SKAM, älskar den.

  rebecca 2016-10-17 10:42:00 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Åh, tack för bra tips:) Har också sett ”easy” och mitt bästa avsnitt var nummer 4 där parets douchiga vän kommer och våldgästar dem några dar. Kändes bara trovärdig och intressant hur deras relationer gestaltas…

  Ellen 2016-10-17 10:01:42
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!