Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JAG TOG HONOM TILL MIN BÄSTA PLATS

hälsingland isak flora wiström-6

För några helger sedan tog jag med mig I till Hälsingland. Tur att det är hans vänsterfot som är bruten och inte höger, för då kunde han köra pappas automatväxlade bil.

hälsingland isak flora wiström-18

Och alltså. Att åka bil med en jag gillar genom ett brandgult Sverige, turas om att välja musik och ha hans hand på mitt knä. Orkar knappt.

hälsingland isak flora wiström-20

Saker vi gjorde var exempelvis att plocka äpplen att steka i kanel.

hälsingland isak flora wiström-10

Och spela sällskapsspel.

hälsingland isak flora wiström-1

Och laga göttig mat. Till exempel livets gryta, som är det godaste jag vet.

hälsingland isak flora wiström-2

Och nachotallrik :’). Så glad att han infört detta i mitt liv, tack och bock för det.

hälsingland isak flora wiström-3

Samt hanka oss runt på tomten (svårt att ta skogspromenader på kryckor), ha högläsning, dricka vin, elda i kakelugnen, leva landetlajf etcetera etcetera.

hälsingland isak flora wiström-22

Han åkte hem på söndagen, men jag stannade i ytterliga tre dagar för att skriva.

hälsingland isak flora wiström-11

Skrev framförallt ihop en synopsis (projektbeskrivning kan man säga) på en ny roman, för att skicka den till min förläggare! Så håll tummarna nu okej.

hälsingland isak flora wiström-12hälsingland isak flora wiström-13

Annars så tog jag promenader och lyssnade på podcasts (Författarpodden och Lundströms bokradio).

hälsingland isak flora wiström-16

Jag joggade ett varv längs elljusspåret tills andningen kändes som en sten i halsen. Då sket jag i att springa och bara knallade runt i lugn och ro i stället.

hälsingland isak flora wiström-19

Detta är livets plats. Kan stå på en sten och bara stirra på den här utsikten länge länge.

hälsingland isak flora wiström-21

Pallade plommon som var så söta att tungan krullade sig.

hälsingland isak flora wiström-23

Och åt mellismackor med jeezly och tomat. Rostisar forever.

hälsingland isak flora wiström-15

På avresedagen skulle jag stänga av vattnet i huset, men muttrarna var så hårt åtdragna att det var en fysisk omöjlighet. Missade bussen hem till Stockholm och var så arg att jag började grina. Men så fick jag ju några extra timmar på min bästa plats. Längtar redan till i vår när jag kan åka dit igen.


Translation: I brought the man I like to my family’s house in Hälsingland. It’s my favorite place.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Men fy sjutton så fint! Både att vara där med någon en tycker om, och att du skriver på en ny bokidé. Det gör mig så glad. Jag har Stanna hemma, väntandes på att jag kan börja bläddra i sidorna och ta in varje ord. Utmattningssyndrom gör att jag inte riktigt kan koncentrera mig på den typen av format, men en vacker dag kommer jag kunna och då ska jag känna varje ord av Stanna.

  Ellen 2016-10-31 14:35:52 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Herre gud, vilka fina bilder och vilken plats! Och vad fint att få vara där med någon man tycker om (även om jag just nu inte tror på kärleken). Mvh/nydumpad

  Hey Emelie 2016-10-26 06:57:42 http://heyemelie.blogspot.com
  Svara
 • Men DRA MIG BAKLÄNGES vad mysigt!!! Hur lyckas du förmedla ett sådant lugn genom bilder? I don’t understand. Din blogg är LAJF <3

  Emelie 2016-10-25 17:01:59
  Svara
 • Herregud vilken dröm-helg! Maten, sällskapet, platsen, ALLT <3 <3 <3

  Bea 2016-10-24 18:36:05
  Svara
 • Läste precis klart din bok!! Såå fruktansvärt bra!! Grät på slutet. Nu känner jag mig nästan tom! Vill ju bara läsa meer!!!

  Tuva 2016-10-23 21:20:35 http://tuva.lantz.wordpress.com
  Svara
 • GULL. nu vill man ha kärlek tack <3

  ISA 2016-10-23 20:35:12 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Asså!!! Grinar. Där växte jag upp. Otaliga gånger jag blickat ut över vindkraftverken i Flästa, tagit 51an till stan, köpt Marabou och Cosmo på Ica Suoermarket :”'( och nu är jag en vuxen i New York! Har ej varit hemma på två år, men blev så gråtig och sugen när jag ser dessa fina krispig luft-bilderna <3 kram! SNYGG kille!

  Mikaela 2016-10-23 20:06:42
  Svara
 • Seems like a beautiful place to be!

  Carolina 2016-10-23 17:16:12
  Svara
 • Hej finis!

  Hade inte du och Frida kunnat ta upp i podden hur fasen man har mod att gå in i en ny relation så snart efter att det tagit slut? Ni har ju båda gjort det på något vis. Gjorde slut med min kille för 3 månader sedan och träffar nu en ny. Allting känns guld, men är så sjukt reserverad och pessimistisk för jag tror inte på relationer och förhållande längre. Speciellt inte i våran ”unga” ålder liksom…. Så himla svårt. Hade varit skönt att höra era tankar.

  KRAM

  Frida 2016-10-23 17:06:37
  Svara
 • Vilket fint inlägg!!! Du skriver så bra. Avundas ditt sätt att uttrycka dig.

  Josefin 2016-10-23 16:57:05
  Svara
 • Jisses vad vackert!

  Isa 2016-10-23 13:31:38 http://morochdotters.se
  Svara
 • Hej flora, ser helt magiskt ut. Älskar leva-på-landet-lajv och tänka sig hur ens liv kunde vara där. Men en sak hindrar mig enormt till detta och det är min mörkerrädsla. Kan tyvärr inte tänka mig att vara själv så långt ut till skogs vilket känns urtrist- hur är det för dig? Och om du också tycker det är läskigt-hur gör du?

  Elin 2016-10-23 12:43:36
  Svara
 • Ser ju underbart mysigt ut!! Du tar så fina bilder!

  Vera 2016-10-23 12:20:57
  Svara
 • Åh vad mys!

  Emma 2016-10-23 12:10:44 http://www.emmae.se
  Svara
 • Herre va vackert!

  Emilia 2016-10-23 11:09:41 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Åh! Så fint med stughäng och kärlek!

  Och!! Kul med synopsis och ny bok på g! Vore intressant om du ville skriva ihop nått inlägg med tips på hur en bör tänka när en ska skriva synopsis till bokförlag? Typ lite dos and don’ts! Om en får önska liksom, hehe.

  Kärlek, värme och pepp till dig Flora! Äg tiden! <3

  Amanda 2016-10-23 10:32:06 http://amandanilsson.se/blog
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Flora jag håller på att dö!!! Vet att du får såna här frågor hela tiden och trodde aldrig att jag skulle skriva en, men nu har det hänt. Mitt ex (skrev först min pojkvän. fan) och livs kärlek dumpade mig i torsdags och jag gör inget annat än att gråta, skaka, skrika, tappa luften och ringa honom. Han var mer än bara en pojkvän för mig, han är min bästa vän och en familjemedlem och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Dessutom var vi varandras första kärlekar. Han är fantastisk på alla sätt och vis och nu låter han mig till och med smsa och ringa hur mycket jag vill utan att klandra mig. Hur ska jag någonsin kunna bli lycklig igen?! Han är perfekt och jag kommer jämföra alla framtida män jag träffar med honom. Jag vill ju inte vara med någon annan och tanken på att inte ha honom i mitt liv får mig att dö. Hjälp!!!

   A 2016-10-23 12:28:18
   Svara
   • Svar på As kommentar.

    Jag tror att de flesta har upplevt vad du känner just nu. Vet att man känner att man inte kan andas, äta, röra sig, leva…och så känns det i några veckor och säkert längre ibland. Sedan tar man sig långsamt tillbaka till livet, och man märker efter några månader eller så att man faktiskt kommer att överleva, att det känns bättre, om än långtifrån bra. Ibland kommer bakslag och sedan går det framåt igen. Låt sorgen komma ut och ta det i din takt, men tappa inte kontakten med vänner, familj etc. Det är bra att vara bland folk ibland även om det känns som att man ska dö. Lovar att det kommer att bli bättre. Stor kram <3

    Linda 2016-10-24 12:02:20
    Svara
   • Svar på As kommentar.

    Stora kramar till dig, det blir bättre <3

    N 2016-10-23 19:19:29
    Svara
   • Svar på As kommentar.

    All kärlek till dig http://sandrabeijer.se/2013/04/22/att-komma-over-nagon/
    SÅ himla bra tips – OM du följer dem till punkt och pricka.
    Puss o kram!

    Julia 2016-10-23 17:12:58
    Svara
 • Mysiiigt, men tråkigt att du missade bussen, förstår att du blev arg :(

  Daniella 2016-10-23 08:54:38 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
 • uppskattar att få höra ”hela sanningen”. det känns mer realistiskt att något skulle gå fel och att din reaktion är ilska och tårar. realistiskt och naturligt, jag tycker verkligen om när även de händelserna får ta plats, även om dom bara är små.

  jonna 2016-10-23 07:29:54
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!