FYRA ÅR SEDAN JAG FLYTTADE HEMIFRÅN : MINA FYRA HEM

I förrgår var det prick fyra år sedan jag flyttade hemifrån. Det känns som en hel livstid, men okej, vi tittar på mina fyra hem sedan 2012:

flickrum flora

Vi börjar i mitt flickrum hemma hos min mamma i Nacka. Här hängde mina bästa vintageklänningar i fönstret, anslagstavlan var fullproppad av bilder på mina kompisar och gosedjuren satt uppradade på översta hyllplanet i bokhyllan.

flickrum2

Ändå gulligt att det står en fast telefon på mitt nattduksbord! Minns att jag hade den för att kunna ha timslånga samtal med killen jag gillade för stunden. Tapeten fick jag välja helt själv. Tycker fortfarande att den är fett fin.

gärdet flora 3

2012, ett halvår efter att vi hade tagit studenten, lade jag upp en hej-vi-söker-lägenhet-annons på Blocket, mest för att kolla om det ens var en möjlighet. Samma dag fick jag ett samtal från en man som hyrde ut sin etta på Gärdet. Jag minns hur jag ringde upp Felix, min dåvarande kille, som var helt oviss om Blocketannonsen och sa ”om vi vill så kan vi flytta hemifrån om en vecka”. Sagt och gjort.

gärdet flora

Att ha ett eget hem, den känslan. Till och med att handla toapapper var roligt. Jag skrev ett blogginlägg om hur det kändes: När vi kramade våra föräldrar hejdå och flyttade hemifrån.

gärdet flora2

I tio månade bodde vi som äkta indietonåringar i den här funkislägenheten på 28 kvadrat som vi älskade.

När vårt kontrakt gick ut så började den stora jakten på en ny lägenhet. Vi var med om ett bostadsbedrägeri mitt i allt, och hyrde en lägenhet en månad medan vi gick på x-antal visningar som alla var för dyra, för sunkiga eller med för korta kontrakt. Vi bodde tillfälligt bland flyttkartonger i en lägenhet i Stureby, men visste inte om vi skulle ha någonstans att bo efter det. Av olika skäl var det inte ett alternativ att flytta hem igen. Fan vad det här slet på oss.

kungsholmen flora1

Men seeen flyttade vi till en svinfin lägenhet på Kungsholmen, som vi hyrde av en familjevän till Daniel. Här är ett blogginlägg som visar alltihop: Välkommen hem till oss.

kungsholmen flora3

Där trivdes vi svinbra. 41 kvadrat med knarrig fiskbensparkett och stora fönster att öppna upp på vid gavel. Minns dock att det blev helt bisarrt varmt i lägenheten på sommaren. Det gick inte att vara inomhus, svetten bara rann.

kungsholmen flora2

Ett år senare, 2014, gick även det kontraktet ut, så då var det dags att flytta igen. Lyckligtvis hade jag precis fått ett förstahandskontrakt (ungdomslägenhet) genom bostadskön! Japp sånt kan ske! Vi bodde hemma hos Felix mamma och småbröder i en månad, tills det var dags för inflytt.

frilansa flora wiström-3

Och nu har jag bott här i två år, varav sju månader själv. 24 kvadratmeter i Vasastan.

frilansa flora wiström-1

Med utsikt över Karlbergskanalen och Kungsholms strand.

frilansa flora wiström-4

Och här tänker jag bo ett tag till.

→ GUIDE: ATT HITTA EN BOSTAD I STOCKHOLM


Translation: It’s been 4 years since I moved out from my parents house. Since then I’ve had these 4 different homes. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • vilken himla fröjd att få se hur du bott genom åren. vill skaffa egen lya nu nu nu

  Nicole 2016-11-06 21:29:29
  Svara
 • Så kul att titta på hur du bott genom åren. Jag minns den blommiga tapeten från ditt flickrum och hur fin jag tyckte den var (och fortfarande är :D). Roligt med en här typen av inlägg överlag :)

  Kaneli 2016-11-04 13:15:53 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Alltså älllskar utsikten från din lägenhet och bokhyllan med alla växterna <33

  Maija 2016-11-04 11:57:30 https://paisteessaja.wordpress.com/
  Svara
 • Du bor ju alltid så härligt och fint :D

  Ljuva Julia 2016-11-04 09:16:04 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Åh, kommer ihåg när du bodde i rummet på första bilden. Började läsa din blogg 2009, då din header typ hade olika färger i bokstäverna?
  Och du hade varit med din dåvarande kille Sebastian och sedan två andra kompisar i ditt landställe på Västkusten.
  Känner mig lite som en stalker när jag skriver detta, men poängen med det hela är att du har alltid varit en favorit sedan dess och kommer alltid att vara!

  Har dessutom sett dig två gångar, varav en när du satt på T-Centralen och väntade på tunnelbana och sedan förra sommaren på Way out West.
  Tänkte springa förbi och berätta hur grym du är men hann ej!
  Tycker iallafall att du är så inspirerande Flora och är helt enkelt glad över att man kan få ta del av din värld!

  Kram!

  Emilia 2016-11-04 01:51:41 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Hej finaste! Såg för några dagar sedan att du skulle prata om stanna i min stad (!?!). Kände mest att vad är oddsen att någon som toppar min lista på häftigaste personerna ever hamnar i min lilla håla. Sen så visade det såklart sig att jag inte alls skulle vara hemma just då, kompenserade upp det med att ligga i ett badkar på ett hotell med en badbomb som glittrade så det är väl okej ändå. Såg iaf på din snapchat alldeles nyss att det hade gått bra på ”träffen” och blev så himla varm i hjärtat. Antar att jag egentligen bara ville berätta så att du vet att jag är så glad att jag hittade dig när jag bara var ett litet embryo och att du följer med mig genom min childhood. Låter kanske lite knasigt att säga till en person som man aldrig har träffat att man är så jävla glad att den finns. Men det är jag för ärligt så vet jag inte vem jag skulle varit utan dig florpan! Sluta aldrig med det du gör för det är så himla viktigt, speciellt för mig. Hugs and kisses från lagom förvirrad 15-åring <3333333

  Moa 2016-11-03 23:39:19
  Svara
 • Oj.. det är i december 14 år sedan jag flyttade hemifrån..
  Men då är ju jag 10 år äldre än dig tydligen också ;)

  Jenny 2016-11-03 22:06:32
  Svara
 • Holy! utsikten alltså, skulle aldrig få nog av att vakna och spana ut på det där <3

  ISA 2016-11-03 20:35:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Älskar resväskorna under sängen!

  Sandra 2016-11-03 19:23:59
  Svara
 • Vilket roligt inlägg! Tycker det är superkul att få blicka in i andras hem :D

  Emma ◆ Maria 2016-11-03 17:42:49 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • asså den sammetssoffan är så himla fin!

  anna 2016-11-03 17:05:15 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Bostadssitutionen i Stockholm gör mig så himla nervös, eftersom jag kommer behöva flytta mig till en större stad än den jag bor i om jag vill studera (vilket jag vill). Men jag smälter lite av dina lägenheter (och inredningen!) och ditt inlägg om att hitta boende i Stockholm var lugnande på något sätt. TACK.

  Ellen 2016-11-03 14:52:11 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Herregud, den röda sammetssoffan + fåtöljen… Så fina. Hur får man ens tag på något sånt, second hand? =)

  I övrigt beundrar jag ditt krukväxt-game i nuvarande lägenheten. Goals!

  Louise Stigell 2016-11-03 14:34:43 http://www.lugnochfin.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!