Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

TIPS PÅ PLOCKMAT

I samarbete med Zeta.

antipasti zeta flora wiström-2

Hallå kolla det här goda som står på mitt köksbord prick just nu!

Jag gillar antipasti eftersom det går så sabla fort att duka fram åt sig själv eller åt sina gäster. Pow pow, tjoff tjoff, och så har man värsta italienska festen! Dessutom är det en bra grej för oss veganer. Jag föreslår ofta den här typen av plockmat när mina päron lägger huvudet på sned och ba ”jaha, vad ska vi laga till dig då?”. Vill man att det ska bli ännu matigare kan man ugnsrosta aubergine, göra en god bönröra och skiva upp lite bröd. Purf.

antipasti zeta flora wiström-1

Kronärtskockskrämen är bland det godaste jag vet. Jag brukar klicka ut den på pizza, eller bara äta den som den är. Tapenaden på svarta oliver innehåller fisk, men i övrigt är grejorna på bilden veganska.

Okej måste sluta nu av förklarliga skäl, kan vara så att jag dreglar lite på tangentbordet. Det här får bli dagens mattips. Ciao!

Läs mer om antipasti och småplock här. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Tack för falsk marknadsföring, mvh vegetarian.

  Alexandra 2016-12-08 21:37:05
  Svara
 • Åh nej! Men de kanske fixar en vegansk snart? :) Jag fortsätter hoppas! Kram

  Rebecka 2016-12-08 20:41:17 http://pinterest.se/onils
  Svara
 • Tapenaden till höger i bild ( svarta oliver) är inte vegansk eller ens vegetarisk(!) då den innehåller ansjovis. Tapenaden som står på träbrickan ser dock ut att vara någon av Zetas ”grovhackade” tapenader. Paprika och oliver eller oliver och kapris. Båda är veganska!
  http://www.zeta.nu/produkter/roror-och-antipasti/tapenade/

  Detta är alltså vad jag undersöker istället för att jobba… :D

  Filippa 2016-12-08 12:33:34
  Svara
 • Hej! Detta hör inte till inlägget men visste inte vart jag skulle kommentera. Till Frida och dig, eran pod är allt! Jag är 30 år och kanske lite för gammal för den men jag älskar den. Den är allt jag skulle ha behövt höra mellan att jag var 13-25. Eller ja, den är fortfarande allt jag behöver höra. Men jag menar att den hade varit så viktig för mig då. Det känns som att den läker den ”lilla tonåringen” i mig som inte vet vad sex innebär, som tror att sex är till för killen, som är osäker på allt och som accepterar att vara ”mindre värd”. Även om jag hade behövt höra allt det ni pratar om då så hjälper det mig även idag.

  Så TACK för att ni är så jävla bra!!!

  Anna 2016-12-08 08:00:21
  Svara
 • Tycket plockmat överlag är helt genialiskt! Jag som älskar ost tärnar gärna upp en två-tre olika sorter och äter ihop med oliver och marinerade vitlöksklyftor. Så gott!

  Ellen 2016-12-07 22:27:17 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Önskeinlägg: julmat. Så man kan briljera för släkten lite på julafton:)

  Amanda 2016-12-07 20:40:56
  Svara
 • Flora! Kolla upp allimartinez på insta. Tycker hon påminner lite om dig på några bilder/vinklar :)

  M 2016-12-07 18:25:34
  Svara
 • Vad jag kan se så innehåller Zetas tapenade ansjovis och är alltså inte vegansk: http://www.zeta.nu/produkter/tapenade-av-svarta-oliver/

  Sara 2016-12-07 16:41:37
  Svara
 • Såååå gott! älskar verkligen sån här typ av mat som vegan/terian! Speciellt kronärtskockor!!!!!!

  Lovisa 2016-12-07 16:22:00
  Svara
 • Du är säkert medveten om detta, men tapenade är smaksatt med sardeller och ansjovis. Har ZETA lanserat en vegansk variant? Jag älskar nämligen tapenade och har saknat det så in i helvete sedan jag blev vegetarian, haha. :)

  Reb 2016-12-07 15:37:50 http://pinterest.se/onils
  Svara
 • Flora! Har zeta gjort en vegansk tapenade???? I så fall svänger jag till affären direkt! Älskar tapenade – men de har ju alltid haft sardeller/sill i sin. Är den fiskfri nu för tiden? :)

  Sam 2016-12-07 15:19:12
  Svara
 • Ser underbart gott ut!
  Ps. Var har du köpt din orangea sidenskjorta? Den är sååå fin.

  Em 2016-12-07 15:12:56
  Svara
 • Det är en bra grej för veganer med mycket pengar i alla fall.

  johanna 2016-12-07 14:51:16
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!