Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Januariglimtar

flora

Hej kompis. Har inte fått med mig kameran ut sedan i lördags, så vi får kika på lite mobilbilder så länge. Hoppas okej! Jag har mått sådär om jag ska vara ärlig. When january hits you hard osv. Men i morse klädde jag mig i författarstass ↑ och gick till ett bageri som ligger på min gata. Där satt jag och skrev i några timmar. Koncentrerad skrivtid ger mig sinnesro.

Hursomhelst. Förra veckan gick jag och mamma till centralbadet, för hon hade fått det av mig i present. Jag ramlade av löpbandet och hon fick massage, och sedan möttes vi i bubbelpoolen där jag fick ventilera sånt som tärt i mig på sistone. Och hon fick kanske ventilera lite hon med. Men mest jag den här gången, för det ansåg jag vara min rättighet som unge :)))

Morsor i morgonrockar. Nästan lika gulligt som småbarn insvepta i handdukar.

mamma centralbadet

Hoppas att vi prioriterar varandra lite mer 2017. Blir så glad av att hänga med henne. Och lite sur ibland också såklart. Mammor ni vet.

johanna

Johanna var här häromkvällen. Kompiscrushar så mycket på henne. Vi åt majssoppa (enligt detta recept, men med spiskummin, koriander, lime och ingefära i stället för timjan) och drack en halv box rödvin. Pratade om grejen med att träffa ”den rätta”, skrivandet och en massa annat som jag inte minns pga ovan nämnda box rödvin. Och när vi öppnade fönstret för att ta en cigg så dog en planta av de tretton minusgraderna som svepte in i lägenheten.

I torsdags intervjuade Svenska dagbladet mig och Yrsa om kompisdejting. Vi blev ju kompisar genom att hon frågade om jag ville ta en kaffe (och så delar vi ju Jaana som gemensam vän). Så kul att prata om kompisdejting som koncept. Lovar att länka artikeln när den kommer!

Det var ljust i lägenheten. Tack för det kära lilla sol.

Igår gick jag och Kajsen på gympa på Friskis. Efteråt satte vi oss i hotellbaren mittemot och drack läsk och pratade igenom de senaste veckorna. Var så endorfinstinn. Älskar vad gympa och Kajsa gör med min januariångestiga kropp.

Kram så länge ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Träning är oslagbart i januari! Särskilt om en har någon att snacka med efteråt, eller om en bastar <3

  Svara
 • Till er som vill ha eyelinertips så kommer ett: h&ms dipliner! Kostar ca 60 spänn och är den bästa jag provat. Då har jag målat eyeliner ungefär varje dag i 10 år och provat ett gäng. Tycker ingen är så bra som h&ms egna.

  Hanna 2017-01-12 22:10:12
  Svara
 • Hej Flora! Blev tillsammans med en kille för ett tag sedan och vi har det mysigt och sådär. Ett problem är dock att vi har väldigt olika behov av att ses, han vill ses typ hela tiden och gör liksom inget särskilt efter jobbet. Jag har massa aktiviteter kvällstid samt behöver lite egentid och vill liksom ses några gånger i veckan. Hur gör du för att få ihop pojkvänshäng, kompishäng och annat som drar?

  Matilda 2017-01-12 16:55:09
  Svara
 • Flora! Din eyeliner, så snygg att jag svimmar <3 <3 <3

  Rebecca 2017-01-11 21:54:33
  Svara
 • Kan inte du göra ett uppdaterat outfit-inlägg? Du har alltid så himla fina kläder! Tänker framförallt tips på tröjor/toppar/stickat :))

  N 2017-01-11 21:44:09
  Svara
 • Beundrar dig så mycket för att du aldrig verkar prioritera bort dina kompisar trots partner och så. Förstår att det kanske delvis har pga ditt yrke och så men ändå tycker det är en sån fin egenskap som ofta underskattas <3

  Hanna 2017-01-11 21:16:44
  Svara
 • Så fint inlägg! Jag vill också bli endorfinstinn! Taggar att börja gå till Friskis så fort jag fått ett okej från sjukgymnasten!

  Josefin 2017-01-11 20:13:47
  Svara
 • Åh, januariångesten. Eller livsångesten snarare. Kämpa på!
  Idag gick jag ut i en riktig go’ göteborgsstorm och känslan av den kyliga vinden mot min kind tillsammans med de små dropparna av regnsnöis som typ klistrade sig fast vid huden genom flera lager av kläder gav mig en sådan kick! Kände mig riktig levande då och på något sätt lindrade det min ångest lite. Säger inte att folk ska springa runt i en iskall vinterstorm hehe, men det räcker med en ordentlig gympapass eller att man har klämt den där tjocka boken som har varit en ren tortyr att läsa för att man ska känna livet bubbla i ådrorna. Det ska jag satsa mer på 2017! Att göra saker som gör att livet känns fett najs att leva.

  Btw, lever för din eyeliner. Och hela du. :D

  Bernadett 2017-01-11 19:53:02 http://dottes.blogg.se
  Svara
 • Jag har pv och är ej lesbisk, men vill ändå säga att Yrsa är så jävla sexig!!! Jag skulle!

  Annie - lättlagat vegokäk 2017-01-11 19:10:01 https://vegokak.se/
  Svara
 • hej!

  jag skriver för att fråga om hjälp – eller mer konkret sagt, önska ett framtida blogginlägg. jag är i gigantiskt behov av tips på möjligheter till feministisk organisering!!! känner att jag behöver detta för att på något sätt klara av vardagen just nu, men tycker det är krångligt att hitta bra alternativ. skulle du kunna skriva lite tips? partipolitiskt obundna tack <3

  tack på förhand + massa kramar!! <3

  Erica 2017-01-11 19:06:31
  Svara
 • Vilken perfekt eyeliner! Sjukt snyggt! Känner du för videoblogga hur då får den så reklamlik så vore det grymt!

  Karin 2017-01-11 18:39:29
  Svara
 • hej härliga flora

  ville bara boosta och säga att jag älskar er podd så mycket!!!
  känner mig alltid:
  1) klokare av den för att ni för diskussioner som väcker tankar jag annars inte tänkt, samt gillar överlag att ni håller rimliga konversationer där ni inte alltid håller med varandra, bygger liksom upp intresset samt gör att det är så lätt att relatera eftersom jag oftast håller med någon av er!!!
  2) glad eftersom ni båda är så himla roliga!!!!!!!!! älskar att när du är busig och frida agerar storasyster samt när du retar frida för att hon gillar dyra o fancy saker!!!!! tycker liksom så mycket om er och er jargong bara.
  ville bara säga det!!! xoxo till er båda

  Linnea 2017-01-11 18:17:58
  Svara
 • Alltså din eyeliner! On fleek!
  Var är den ifrån? Hur lyckas du få den så ”tät”?!
  Kärlek!

  Linnéa 2017-01-11 18:15:57
  Svara
 • Vill gärna höra era/dina tankar om att träffa ”den rätta”!!!! Tycker det är superintressant. Enligt mig är det ett fenomen som ger både singlar och folk i relationer onödig ångest. Kram!

  Essie 2017-01-11 18:09:35
  Svara
 • vad använder du för eyelinerrrr?? on point hela tin alltså. också: vad är dt för läppstift?

  ellen 2017-01-11 17:57:09
  Svara
  • Svar på ellens kommentar.

   menååå gullo! kat von d trooper, och läppstiftet är ett liquid lipstick från samma märke!

   Flora Wiström 2017-01-11 18:03:31
   Svara
 • Eftersom jag inte har någon aning om vad din ångest egentligen baseras på så vet jag att jag inte kan uttala mig om varför du känner som du gör, men eftersom jag också har erfarenhet av att inte må så bra så tänkte jag ändå flika in med en tanke jag haft. Kanske det är din hormonspiral som gör att du får ångestkänslor (om du fortfarande har kvar den förstås)? Det behöver inte vara så att det är den enda som gör att du känner som du gör, men jag åt Cerazette tidigare vilket innehåller samma sorts hormoner som hormonspiral gör. Jag blev mycket mer ledsen och orolig än tidigare av dessa. Det tog lång tid för mig att förstå detta eftersom det fanns helt naturliga orsaker till att jag var ledsen. Men efteråt förstod jag att jag blev mycket mer ledsen med dem än jag skulle blivit utan hormoner, och jag blev också ledsen för saker som jag inte skulle blivit ledsen för tidigare. Ville bara dela med mig av denna erfarenhet eftersom det tog 4 år för mig att upptäcka att jag inte alls borde äta de där hormonerna. Symptomen kom smygande och det var svårt att se.
  Hoppas oavsett att dina ångestkänslor blir mindre under 2017. Kram och tack för att du delar med dig av så mycket! <3

  Anna 2017-01-11 17:08:55
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej! Tack för din kommentar finis. Min spiral har en hormonmängd motsvarande att äta ett p-piller i månaden, så det är nog inte det. Men tack ändå. Fint med omtanken! Kram

   Flora Wiström 2017-01-11 17:16:35
   Svara
   • Svar på Flora Wiströms kommentar.

    När jag pratade med en gynekolog om alternativa preventivmedel sa hon att jag skulle kunna påverkas negativt av en sådan spiral eftersom jag påverkades negativt av just de hormonerna. Även om det är mycket mindre hormoner i en sådan så går de ut i blodet och kan påverka kroppen på olika sätt. Men sådant är ju så svårt att veta eftersom det handlar om en känsla av hur ens kropp känns och upplevs snarare än se något värde via ett blodprov. Men du känner ju din kropp bäst och vet hur den brukar fungera i vanliga fall, men ville bara väcka tanken för säkerhets skull :) Kram!

    Anna 2017-01-11 17:28:49
    Svara
 • Oj vad lik din mamma är min mamma :)
  Men jo – januari har också slagit mig tungt. Det är nått med att vara frilans och ett nytt år börjar. Varför känns det som att börja om på nytt? Pratade med en vän som varit fotograf länge och han sa också att januari är tufft för honom varje år. Uff :(

  Ulrika 2017-01-11 16:09:50
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!