Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kan en kvinna få leva?

Serri HUR briljant är Kakan Hermansson? En fkn ära att ha henne som gäst i Flora & Frida. I podcasten pratar vi om hur man orkar med den ständiga press som läggs på oss kvinnor, hur man är en bra polare när ens kompis kommer ut som gay, hur hon slutade röka weed och vilken som är hennes bästa budgettips när det kommer till hudvård. Du hör ju att du inte får missa detta.

Pyntar blogginlägget med den här bilden som mamma (tänkte skriva moderkakan här men det blir kanske lite förvirrande eftersom det är en annan kaka på bild…) tog på oss efter ett seminarium på bokmässan. *trying so hard to keep it casual*.

lyssna här


TIDIGARE AVSNITT:

#38 – IDENTITETSJAKT & BJ:S ??

#37 – NYÅRSMÅL & BADHUSHÅL

#36 – NYÅRSSPECIAL

#35 – BZZT BZZT BZZT

#34 – TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ

#33 – KNIGHT OF SPERM

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • beste podden! <3

  marire 2017-01-22 21:24:21 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hallå Flora! Först och främst vill jag säga att du är helt fantastisk och du är min stora förebild i livet. Sedan vill jag även säga att det finns nog ingen bättre podd än eran. Men det är en sak jag skulle vilja att ni tog upp och det är hur en vågar prata med folk. Jag har för ungefär fem månader sedan flyttat omkring 100 mil hemifrån och måste därför lära känna nytt folk. Däremot är jag en väldigt blyg och ångestfylld människa och detta gör det svårt för mig. Jag analyserar situationer och människor alldeles för mycket och är alltid rädd för att dem ska tycka jag är tråkig. Det är nämligen så att jag inte dricker alkohol och studentlivet när en bor på campus består till 90% av festande vilket gör det jobbigt för mig. Vad och hur ska jag göra för att våga socialisera mig mer och hur gör en för att prata med den där personen en alltid tittar lite extra länge på under festerna? Jag behöver verkligen tips då det alltid slutar med att jag får ångestattacker och går hem och gråter medan alla andra är ute och har kul.

  Ha det fint, kram

  Emma 2017-01-21 00:09:01
  Svara
 • Så himla bra avsnitt från allas sida! Tycker att feminismen har generellt fått ganska massiva interna problem med hur mycket man *problematiserar* varandra över precis allting istället för att fokusera på viktigare saker :( – för jo det tar faktiskt energin från en och man kan inte alltid ha tid att fokusera på många saker samtidigt (vilket oftast är motargumentet). Kram på er, ni är grymma! <3

  Lisa 2017-01-20 16:52:43
  Svara
 • Hej,
  Fina, inspirerande du!
  Jag förstår att det måste vara hemskt att många ”lägger sig i” ditt liv och dina val. Jag minns att jag själv påpekat att du kunde lämna kläderna du skulle göra dig av med till H&M, för ett tag sedan. Inte för att jag menade illa utan för att jag tänkte att Flora som har ett så stor inflytande över många människors liv kanska kan inspirera sina följare att inte bara göra sig av med och slänga utan att återvinna. Ingen ska behöva ta emot en massa negativ feedback men i vissa fall kanske det är i all välmening och kanske kan bidra till något positivt.

  Anledningen till att jag skrev från början är att jag blir så ledsen av att Kakan beskriver sig som ett offer vad gäller ”audifrågan” när faktum är att de bröt kontraktet med henne då de fick kännedom om att hon uttalat sig otroligt hemskt om poliser och morden i Malexander.

  Det kändes viktigt för mig att skriva det! Hoppas det var ok :)

  Tack för fin text och underbara recept!

  Sofia 2017-01-20 15:48:24
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   till sofia: Jag förstår inte din kommentar. Menar du att man inte förtjänar att få jobb om man har uttalat sig negativt om polisväsendet? Kakan har dessutom tidigare bett om ursäkt för det. Att man kritiserar polisen betyder inte att man förtjänar att bli av med ett jobbuppdrag utan att ens informeras om det??

   r 2017-01-20 19:44:02
   Svara
   • Svar på rs kommentar.

    Till R: Förlåt, jag var kanske otydlig. Du har nog rätt. Absolut ska man få lov att ge kritik. Jag uppfattade dock inte Kakans kommentarer om poliskåren som just kritik. Som jag förstår det uttalade hon sig med ”Det var ett jävla tjat om Malexander. Palla när snuten tycker synd om sig själv”. Det är detta jag reagerade på. Men hade det varit kritik så tycker jag inte det hade varit rätt att Audi bröt samarbetet. Jag tycker du har rätt angående informationen. Håller med om att hon borde ha informerats om det hela.

    Egentligen reagerade jag bara på hur hon beskrev situationen som hade utspelat sig i podden. Jag är personligen berörd av det hela så kanske jag överreagerade. Det är intressant oavsett att få svar på en kommentar :)

    Sofia 2017-01-20 22:15:06
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

     Hej, ja, alltid kul med svar :)
     Jag förstår vad du menar och kan till viss del hålla med, speciellt hennes sätt att uttrycka sig är fel, samtidigt som en måste inte gilla polisen för att få vara offentlig person eller en arbetande person, så jag kommer till slut ändå tillbaka till min ursprungsfråga: Menar du att man inte förtjänar att få jobb om man har uttalat sig negativt om polisväsendet? Hoppas du förstår hur jag menar…

     All kritik är inte konstruktiv (som i just kakans fall) och just kritik mot polisen är väl ofta ursprungen i att man upplever polisväsendet i sverige som problematiskt, vilket är en helt legitim åsikt att ha. Polisen är under mycket kritik, av till och med regeringen ( tex: http://www.expressen.se/nyheter/hard-kritik-mot-polisen-i-rapport-till-regeringen/). Det är okej att inte gillar polisen, dock håller jag med om att det är en helt onödig formulering.

     r 2017-01-21 22:35:17
     Svara
 • Spot on på vad jag känt så länge.

  #KANENKVINNAFÅLEVA ——– serr!!!!

  Melina 2017-01-20 11:16:23
  Svara
 • BÄSTA AVSNITTET!
  Speciellt när Kakan besvarar frågan om att komma ut. När jag började berätta om att jag träffar tjejer så blev jag förvånad över att folk typ blev helt tysta, som att nån dött. Hade varit skönt om nån frågat om hur det kändes, för allt kändes skitläskigt.

  Izzie 2017-01-19 20:19:26
  Svara
 • Veldig bra avsnitt og tematikk! Hadde aldri hørt om Kakan før, likte henne veldig godt.
  Ble veldig overrasket over hvordan hun svarte på spørsmålet om hvordan man kan støtte en venn som nettopp har kommet ut som gay. Eller, forslaget om å gå ut på klubb sammen var fint. Men å spørre ”hvor lenge har du tenkt på dette?” kan forstås som et ganske heteronormativt spørsmål, spesielt om man følger et Judith Butler-queerperspektiv. Hvor ofte spør man noen hvor lenge de har tenkt på at de er heteroseksuelle, liksom? Jeg drømmer om at seksualitetskategorier skal få mindre betydning. På den andre siden har Kakan rett i at de fleste opplever det som en stor greie å forelske seg i samme kjønn, iallfall i starten. Men igjen, det er normene for kjønn og seksualitet som gjør at det føles så stort og annerledes.

  Kaja 2017-01-19 17:45:31
  Svara
 • Det är verkligen fruktansvärt när man söker på Kakan Hermansson på Twitter och man ser hur folk pratar om henne. Det får mig att aldrig vilja ta mig utanför min trygga pk-bubbla. Bästa bästa Kakan.

  Karin 2017-01-19 16:53:11
  Svara
 • Hej, kanske bara är jag men när en lyssnar i webbläsare på radioplay och ska starta igen efter att ha pausat så laggar podden och hakar upp sig. Samma sak om jag laddar om sidan och försöker spola fram till där jag var sist. Tråååkigt jue! Har skrivit till radioplay men nu vet du också. Det jag hört hittills idag var sååå bra!!

  Julia 2017-01-19 16:12:53
  Svara
 • Är det bara för mig det hoppar vid 23:10? När flora pratar om att boken känns som att någon lägger armen runt en? Vet inte om det är felklippt eller vad det är :(

  S 2017-01-19 16:09:10
  Svara
 • Kakan alltså <3 och ni <3

  Cornelia 2017-01-19 13:14:55
  Svara
 • Hej!! Jättefin podd idag, Kakan är så bra :) Ska absolut läsa hennes bok. Vill bara inflika att jag är 34 år, alltså nästan lika gammal som Kakan, och lyssnar på er podd ibland samt läser din blogg Flora, så alla är inte mellan 15-25 av era följare. Bara så ni vet! Kram

  Ellen 2017-01-19 10:43:25
  Svara
 • Jeg gleder meg til å høre. Ingenting er bedre enn å oppdage fabelaktige damer :D

  Luisa - La Mar 2017-01-19 09:08:33 http://la-mar.no
  Svara
 • Flora, du verkar ju leva drömlivet ibland. Inte för att du inte har motgångar eller svårigheter i livet precis som alla andra, men jag tänker mer på att du får jobba med och försörja dig genom att göra det tycker är kul! Skriva, blogga, podda etc. Jag är bara lite nyfiken på vad du skulle vilja jobba som om du skulle välja något annat är det du gör nu? Finns det något yrke du hade kunnat tänka dig och varför? :) hade varit kul att veta!
  Ha det fint!❤

  Annie 2017-01-19 08:34:19
  Svara
 • Alltså WOW mina två favoritpoddar i ett ! Ska spara detta till ett *speciellt tillfälle*

  Lisa 2017-01-19 08:12:48
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!