Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nyårsmål & badhushål + ställ frågor till oss!

13147564_827809847325397_2671227764461163182_o

I veckans poddavsnitt rantar jag och Frida om nyårslöften, eller ska vi kanske kalla dem mål? Vi pratar om det jobbiga från 2016 som vi vill lämna bakom oss, och *blickar framåt*.

Jag pratar om  hur jag sätter upp görbara delmål för mig själv för att få en riktning, och Frida snackar om hur allt inte behöver hända över en natt, utan att man kan dela upp sitt år i sektioner och ha nyårsafton i mars om man vill det. Lite tips å trix för att det kommande året ska kännas göttigt! Plus samtal kring att jämföra sig med andra och att bära runt på besvikelsekänslor.

Jag berättar också om hur det känns att guppa runt i en bubbelpool med någon som inte tvättat sig efter hon varit på toa. :)))))) I’m out :))))))

lyssna här

Eller just det! Jag och Frida tänkte svara på några lyssnarfrågor i nästa avsnitt! Släng iväg en kommentar!


TIDIGARE AVSNITT I URVAL:

#25 – JUSTIN BIEBER & GAGBALLS

#26 – NÄR DET INTE GÅR ATT LIGGA

#28 – VARFÖR KOM DU INUTI MIG?

#29 – CATFISH & VAGINA DENTATA

#31 – ORGASMSKOLA

#33 – KNIGHT OF SPERM

#34 – TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ

#35 – BZZT BZZT BZZT

#36 – NYÅRSSPECIAL

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • Hei Flora!
  Hvilket kamera bruker du? Hvilket er brukt på dette bildet av deg og Frida?
  Og hvordan redigerer du bildene dine + hvilket program?
  Ellers gillar jeg dig!!!

  Nora 2017-01-10 18:54:27
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Hej! Denna bild är tagen med Fridas analoga kamera, men jag brukar redigera mina bilder i Lightroom :) Massa kramar!

   Flora Wiström 2017-01-11 14:25:04
   Svara
 • Såhär lite sent om cider önskar jag ämnet: vänner. Jag går på gymnasiet och har inte direkt några vänner. Jag har en vän som jag ibland hänger med utanför skolan, men that’s it. Och detta är alltså nåt jag mår väldigt dåligt av, jag vill ju också ha massa (eller åtminstone några) vänner att hänga med efter skolan, jag vill också gå på massa fester. Så jag undrar: hur skaffar man vänner? Hur gjorde du flora för att skaffa vänner i USA, där du inte kände någon? Och även om man inte skaffat sig ett kompisgäng på gymnasiet, kan man ändå få vänner sen?

  Skulle vara mycket tacksam för tips, annars tack för världens bästa podd. Kramar!

  Jenny 2017-01-10 12:33:58
  Svara
 • Hej! Kan ni inte prata om droger? Känns som att ni ofta nuddat på det som något roligt på fest men tänkte lite hur ser ni på det? har ni några erfarenheter/tankar etc, positivt/negativt? Sen också om tatueringar. Flora vill du skaffa en tatuering? vad isåfall? Frida hur ser du på tatueringar? Vill du skaffa mer, varför/varför inte?

  Nike 2017-01-09 11:29:40
  Svara
 • Hej! Måste bara först säga att er podd är så himla himla bra, känns typ som man sitter tillsammans med två kompisar/storasystrar och bara överöses med bra råd, roliga historier och gråthändelser. Älskar att ni får saker att vara så jobbiga att prata om kännas så lätta och självklara att prata om. Tack!

  Sen har jag en lyssnarfråga till ert nästa avsnitt. Har varit tillsammans med min pojkvän i ca 2.5 år nu och vi har det jättebra och så, men jag har ett problem och det är att jag är så himlans feg när det gäller att prata om sex. Vill verkligen ibland fråga honom vad han tycker är skönt som jag ska göra eller säga till honom vad jag tycker är skönt, men orden fastnar liksom i munnen så får knappt ut någonting om sex relaterade saker. Har flera gånger försökt prata med honom om att jag av någon anledning har svårt för det här men han verkar mest svara ”jaha” som att det inte är något som direkt stör honom… Så min fråga är hur man normaliserar och lättare pratar om sex med sin partner om man inte har för vana att göra det och allmänt tycker att det är lite jobbigt?

  Stina 2017-01-08 16:48:22
  Svara
 • Hallå! :)) Det vore fett kul att höra om hur ni startade podden, liksom från idé till första avsnitt, första spons och så vidare. Varför ni ville göra det från första början! Kanske ge lite tips på hur man drar igång något sånt projekt, vad man kanske behöver veta, allt från teknik till planering och marknadaföring! :) Kram och KRAM

  Agnes 2017-01-08 13:01:37
  Svara
 • hej hopp! vore så himla roligt om ni kunde göra ett avsnitt som det är tänkt att man ska lyssna på TILLSAMMANS med sin partner! :-)

  hej 2017-01-07 20:14:05
  Svara
 • Hej Flora och Frida, detta är en ganska självcentrerad fråga och inte om er eller podden men känner verkligen att jag behöver akut rådgivning haha för detta tär på mig så enormt mycket… Går just på en ”prestigefylld” utbildning på universitetet med mycket status som är svår att komma in på. Sen dag ett har jag känt mig extremt malplacerad och lite utanför. Innan tänkte jag att det var just det faktum att jag missat nollningen pga jobb och att jag då inte hade några direkta vänner på ett tag (umgås nu med några fina personer) som gjorde att jag kände mig nere och inte alls såg framemot skolan men jag tror jag har insett den riktiga anledningen. Har alltid presterat väldigt bra i skolan och är ambitiös av mig men denna hösten var jag totalt omotiverad, pluggade på tok för lite och fick såklart underkänt på både tenta och omtenta. Jag vill med 97 % säkerhet byta till ett annat program som är rätt så mycket mindre ”glamoröst” och inte alls en lika bra garant för framtida jobb men det programmet handlar om saker jag brinner för! Mina föräldrar säger att min nuvarande utbildning också kan inkludera mina intressen men jag har inte känt så alls och vill inte gå i tre-fyra år till och vakna med en klump i magen varje morgon och bara tänka att jag ska kämpa mig igenom dagen… Vill ha mer av mitt liv och känner inte att jag vill slösa bort flera år av mitt när detta är tiden jag ska utvecklas, lära mig och ha kul på! Samtidigt vill jag ha bra jobb och bra lön, en säker framtid typ. Växte upp i stundtals magra förhållanden och är rädd att hämmas av ekonomiska problem om jag väljer en utbildning som är mer bred och samhällsbaserad… Har ni några råd? Eller har någon annan några råd för den delen? Ps. podden är grym och ni är bäst!

  Anna P 2017-01-07 12:37:44
  Svara
  • Svar på Anna Ps kommentar.

   Ja, jag har ett sjukt bra råd: Byt. Ja, jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det kommer att vara värt det i slunändan. Klyschan är här, men klyschan är sann; livet ÄR så sjukt jävla kort. Gör det du tycker om. Om du med 97% säkerhet vill byta till en annan utbildning tycker jag att du gör det. Valet är egentligen enkelt, i teorin, men jag förstår att det är svårt i praktiken. Förändringar innebär alltid att en väger för- och nackdelar. Jag tänker så här; vill du plugga din nuvarande utbildning – där du inte trivs – för att sedan få ett fett bra jobb där du… trivs? Inte trivs? Vad tror du där – kommer utbildningen leda till ett jobb som du tror att du kommer tycka om att gå till varje dag i resten av ditt liv. Om ja – fundera ett varv till, är det värt att traggla sig igenom utbildningen? Om nej – byt. Hellre en rolig utbildning som leder till ett roligt jobb – du spenderar i princip all din vakna tid där. Pengar kan du bli bra på – lär dig placera osv om du vill att de växer. Tror på dig!

   Frida 2017-01-10 15:06:53
   Svara
 • Ni är så jäkla bra!! Alla viktiga(och nödvändigt oviktiga) saker ni tar upp i podden, det får en verkligen att tänka över ens egna situation och motivera en till att våga göra mer/tänka annorlunda. En sak som jag upplever att ni inte pratat så mycket om är kompisrelationer. Uppenbarligen kan detta vara svårt om era vänner lyssnar på podden men det behöver inte vara specifika saker hen gör. Har t.ex. haft en väldigt komplicerad relation till en kompis som jag försökt distansera mig själv från pga att denne fick mig att må väldigt dåligt. Denna person är dock vän med en av mina närmre vänner vilket lätt till problem mellan mig och vän nr 2 också. Fråga: hur tänker ni kring komplicerade vänskapsrelationer?

  Tina 2017-01-06 20:27:46
  Svara
 • hur blev ni sådana coola människor som satt (sitter) i parker och drack öl? alltså tips på hur man får gå på fest och hångla när man går på gymnasiet. kanske berätta lite om era första fester? alt första fylla? hur fixar man en grym hemmafest? älskar er podd.

  eli 2017-01-06 20:24:28
  Svara
 • Hej Flora (och Frida!)! Jag undrar hur ni känner inför att vara så öppna på internet, i podden och bloggen etc och då menar jag inte framförallt inför oss random läsare/lyssnare, utan snarare inför folk i er närhet. Jag har själv bloggat och alltid varit väldigt aktiv på sociala medier och när jag var som mest aktiv kunde jag få lite panne när någon tog upp något jag skrivit på twitter eller i min blogg och skämmas över det jag skrivit. Min standard-grej är att jag skriver en tweet och raderar den två minuter senare för det känns som allt jag skriver kommer påverka vilken bild får av mig. Hur känner ni inför det här?

  En kortare fråga: Vilken stad hade ni velat bo i om ni inte fick bo i Sthlm – i Sverige och i världen?

  KRAM och keep up erat grymma work! Ni äger!

  Elin 2017-01-06 12:48:56
  Svara
 • älskar podden! lyssnade mycket på ”vad har du på dig?”-podden förut, så här kommer några moderelaterade frågor:
  1. hur hittar en ”sin stil”? känner ni att era respektive ”stilar” är fullfjädrade eller utvecklas de fortfarande?
  2. har ni några inspirationskällor när det gäller mode/outfits som ni vill dela med er av?
  3. vad gör man när man får känslan av att man inte har något att ta på sig??
  4. allmänna shoppingtips?? (kan vara även butiker)
  5. hur stor del av er själva utgör era kläder??
  tack för en fin podd!!

  ellen 2017-01-06 12:41:11
  Svara
 • Hur hanterar man att vara ifrån sin pojkvän i ex antal veckor pga att han är på semester eller liknande? Hur står man ut? Har ni egna erfarenheter?

  Sofie 2017-01-06 12:16:57
  Svara
 • ÄLSK! skrattade högt flera gånger medan jag stod o diskade o lyssnade på er!

  e 2017-01-05 20:42:54
  Svara
  • Svar på es kommentar.

   Älskar verkligen er podcast!
   Mina frågor till podden är om det är konstigt att man inte har testat att onanera när man är 16 år?
   Har inte heller kysst/hånglat med någon än så jag känner mig typ stressad för det känns som om att jag är så efter!

   S 2017-01-06 02:26:07
   Svara
 • Jätteintressant det här med att jämföra sig med andra! Flora, har du också haft några problem med detta? Kan du jämföra dig med dina vänner eller blir det mest med kändisar? Hur hanterar du det i sådana fall? Kram till er båda!

  rebecka 2017-01-05 17:58:11
  Svara
 • Hej fina fina ni. Jag undrar om ni har några tankar kring, hur en vågar bli kär när situationen en befinner sig i livet är så himla flyktig. Både sett till geografisk plats OCH emotionell. Befinner mig nämligen där, där allt kretsar kring one night stands och passionerat hångel med främlingar. Vilket i och för sig är hur najs som helst. Men hur gör en om en vill därifrån?
  Tusentals kramar till er, ni är bäst!

  Jo 2017-01-05 17:38:13
  Svara
 • såg för ett tag sen att du hintade om att du är bi (eller inte straight)… berätta mer!!! ;) <3

  matilda 2017-01-05 17:32:00
  Svara
 • Fråga:

  Nu är ni inte ute i dejtsvängen längre (eller??) men efter erat tinderavsnitt utser jag er till dejtingdrottningar, så jag undrar vad ni tycker att en ska skicka för något när en snapar med en flört??

  Är ganska lost och oerfaren, vad skickas för slags bilder och vad fasen förväntas en fråga den andre om?

  Tack puss älskar er podd

  Alma 2017-01-05 16:45:04
  Svara
 • Hej! Fråga till er/podden:
  Jag undrar hur ni hanterar era rädslor? När ni känner er rädda; går ni emot/sätter ni rädslan i passagerarsätet/styr rädslan/dansar ni med rädslan där ni för eller är rädslan den som för/”vad är det värsta som kan hända”/fakta? Hur ofta gör ni något som skrämmer er? Ser ni er själva som modiga eller fega? Tänker ni sönder innan ni agerar eller agerar ni bara? Vad är ni rädda för (tex hoppa från hög höjd, människor, kritik, ensamhet, utanförskap, telefonsamtal)?
  //en som går i rädslans tunnel:))))
  PS. oj vad jag gillar er o de ni säger!!

  M 2017-01-05 16:43:30
  Svara
 • Mycket roligt avsnitt, som vanligt!
  Men! Men… Nu kommer jag låta oerhört PK och det är helt okej för det är något jag gärna är, och det verkar ni också vara, samt detta är nog inte ens PK år 2017 utan common sense enligt mig!
  Jag fick en liten klump i magen när ni talade om personen på badhuset. Att ni bara antog att det var en kvinna som stod där i duschen.
  Jag som tex inte är varken han eller hon kände mig återigen inte inkluderad. För om jag stått där i duschen med min fitta mellan benen så hade du könat även mig. Värt att tänka på!
  Puss!

  Mio 2017-01-05 15:38:42
  Svara
  • Svar på Mios kommentar.

   Jag tycker podden är otroligt pk som den är (och rolig, intressant och viktig såklart), och de könar ju väldigt sällan? Som när de säger fittbärare (lol på det ordet) istället för tjej i många situationer till exempel.

   Julia 2017-01-07 01:27:14
   Svara
 • Min fråga är till Frida: såg på din blogg att du funderar på att ändra ditt hår och undrar om du har kommit fram till något, typ klippa eller färga osv. Funderar nämligen också på att förändra mitt hår och skulle vara najs att få lite inspo! Kram <123

  R 2017-01-05 14:45:01
  Svara
 • Hej,
  Får jag lägga in en nyårs-önskan? Kan du inte ha ett ”hitta-nya-vänner” inlägg.. Vore så himla fint med nya kontakter och vänner-dejter nu i början av året då hela förra året var så otroligt ensamt.

  M 2017-01-05 13:55:14
  Svara
 • Hej Flora! Idag lyssnade jag på ert podavsnitt ”Onanisterna”, där du berättade om hur du och Felix blev tillsammans. Har lyssnat så många gånger och det du sa gav mig mod att idag säga till min kompis att jag nog är kär i honom. Jag vet inte hur nåt kommer gå, men jag tycker det är fint att du gav mig mod till att göra det. Kram och tack för världens bästa pod <3

  Emma 16 2017-01-05 12:53:24
  Svara
 • Hej fina Flora!
  1. ÄLSKAR er podd! Skrattar högt när jag går mina rundor med lurarna på, underbart.
  2. Jag behöver lite hjälp. Det är så att jag och min käresta ska fira 4 (!) års dag och tänkte att vad passar inte bättre än finmiddag med kostym och hela kittet? Men vi är båda nyinflyttade till Stockholm så jag undrar om du har nått tips? Finkläder-vänligt (vad nu det är men kostym för herrn iaf i detta fallet) lite lyxkänsla på omgivningen och god prisvärd mat? (max 400 spänn för huvudrätt ca.) Jag är dig åter tacksam för ditt svar!
  3. Om ditt inlägg om att känna sig otillräcklig: Du är grym. Glöm aldrig att du ger så otroligt mycket av dig själv på bloggen, podden etc. att hälften vore tillräckligt! Gör vad som känns bäst för dig. Alla vi läsare och lyssnare kommer peppa och backa dig ändå!
  Puss

  Emma 2017-01-05 12:46:49
  Svara
 • Gleder meg :D

  Luisa Fernanda del Mar 2017-01-05 10:52:48 http://la-mar.no
  Svara
 • Älskade detta avsnitt. Framförallt Fridas prat om detta att jämföra sig med andra. Och sen som alltid eran humor, love it! Också kul att få se lite ”behind the scenes” från t.ex. din nyår. Allt kan se så oerhört romantiskt och glammigt ut på bloggen, men som i allas liv finns det ju den lite ”fula” verkligheten också… Som att man ibland sitter i en garderob :) <3

  Cornelia 2017-01-05 10:21:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!